"Позната съм като Джейми, родена съм в София, завърших в първа частна Английска гимназия "Уилям Шекспир", но три години живях и учих в Адонис, град в Ливан, откъдето е родом баща ми и тогава успях да науча арабски, подобрих и английския си и малко френски, тъй като той има своите традиции в Ливан. Беше интересно за мен да съчетавам двете култури, вече не само като произход, но и като разбиране, начин на живот, поглед към света", открито споделя Джейми Елиас пред Бисер Кунчев и продължава:

"Доверието на хората не може да бъде професия. Печели се последователно и с честно отношение. Някой хора често казват, че светът е малък, но той всъщност е голям и пъстър точно както мечтите и сърцата ни и това става по-ясно когато видиш колко много гледни точки може да има всяко от нещата."

Коя е тя?

Позната съм като Джейми, родена съм в София, завърших в първа частна Английска гимназия "Уилям Шекспир", но три години живях и учих в Адонис град в Ливан от където е родом баща ми и тогава успях да науча арабски, подобрих и английския си и малко френски, тъй като той има своите традиции в Ливан. Беше интересно за мен да съчетавам двете култури, вече не само като произход, но и като разбиране, начин на живот, поглед към света. Някой хора често казват, че светът е малък, но той всъщност е голям и пъстър точно както мечтите и сърцата ни и това става по-ясно когато видиш колко много гледни точки може да има всяко от нещата. Когато получих богатството на тези две традиции тогава исках да ги споделя с всички хора и така започнах да присъствам по активно в социалните мрежи и да показвам красотата в живота.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира да бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Нещата при мен се случиха някак естествено, но сама добре знам, че има може би не малко хора в България, които гледат по-критично към явлението ,,инфлуенсър" . Може би защото някои от хората, които се занимават с това предизвикват такива реакции към себе си, може би аз самата съм предизвиквала такива реакции към себе си. Например с готвенето ми .. хахаха ... или пък с някои по-неловки мои изрази, но пък аз съм си такава искрена и добронамерена. Искам с този мой пример да заразя хората. Иначе безгрешни хора няма така, че споко хора и за това трябва да си прощаваме повече и да се приемаме едни други.

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Доверието на хората не може да бъде професия. Печели се последователно и с честно отношение.

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Не се влияя от световните тенденции и не защото не се интересувам от това, което се случва по света, а защото моето послание е да бъдеш себе си. Иначе обичам съзвездия.. ;) радвам се на това, което правят инфлуенсъри, както в България така и по света.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Никога не съм разглеждала хората като последователи или резултати. Смятам, че човек трябва да работи върху себе си постоянно и да развива в себе си качествата, които са му заложени. Искам да си завърша образованието и много други неща да постигна.

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според теб се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Аз не бих предложила на някой друг продукт, който аз самата не ценя. За това показвам на другите продукти , които са полезни и качествени.

Снимка: Личен архив

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Един инфлуенсър не трябва да спира да се развива и да прави различни неща. Това не означава загуба на фокус, а е повод за общо доверие.

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Не мисля, че има точна рецепта . Аз лично се стремя да съм полезна и искрена в това, което правя, като си давам сметка колко много имам да уча и се надявам това да е смислено и интересно за хората. В дългосрочен план мисля да се придържам към тази основа, защото къща без основи не може.

Какъв е най-интересният продукт, който би препоръчала?

Аз искам да показвам неща, които подобряват здравето и качеството на живот на хората и за това рекламирам такива продукти, които работят в тази посока.

Снимка: Радослав Петков

Има ли продукти, които не би препоръчала и защо?

Не бих рекламирала нещо, само заради парите. Не ме разбирайте погрешно, за всеки един от нас те са важни и необходими, но по-рано вече отговорих кое за мен по-важно. Да показвам наистина полезни неща.

Къде се виждаш след 10 години професионално?

Самураят няма цел, той има само път ... хихи.. и аз като самурая ще следвам пътя си. Ще се видим след 10 години пак.

Снимка: Димитър Димитров

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Красотата на България е невероятна и бих казала фантастична и всеобхватна. Тук човек може да се наслади на много богата култура и история, прекрасни хора, невероятна природа и много вкусна храна. Ако трябва да кажа всичко това в едно изречение - бих казала, че България е най-близкото усещане до Рая.

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

Бъдете също като птиците - над нещата.

Снимка: Виктория Сиракова

Още от Професия "Инфлуенсър" ВИЖТЕ ТУК >>