Предпочитаме домашно приготвена и здравословна храна на работното ни място
Пандемията оказа сериозно влияние и на хранителните ни навици
Нека се върнем за малко назад в добрите стари времена, преди пандемията да завладее света. Тогава обедната почивка беше време, в което масово колеги от една компания отиваха на обяд в избран близък до офиса им ресторант и съчетавайки го с приятни разговори, не усещаха кога отминава този отрязък от време.
Всъщност, един от най-незабравимите спомени на всеки един от нас, който ни кара да сме нетърпеливи към връщане на нормалността. Да, вероятно някои от вас и сега го правят, но си личи, че не е с такъв масов характер и почти всеки има едно наум, според заобикалящата ни вирусна среда и обстановка.
Тези размисли ни провокираха да зададем редовния си седмичен въпрос, свързан с предизвикателствата на работното ни място:
Променихте ли хранителните си навици на работното място през времената на пандемия?
- 28% признават, че предпочитат домашно приготвена храна
- 27% не виждат никаква причина за промяна
- 17% се опитват да се хранят по-здравословно
- 9% споделят, че са изгубили представа за какъвто и да е ясен режим за време, място и вид храна
- 7% казват, че по възможност се хранят директно в домашни условия
- 6% не са обърнали сериозно внимание на темата и какво точно правят сега
- 5% признават, че стресовата ситуация ги кара да се хранят много по-често
- 1% консумират повече плодове, за да набавят необходимите си за организма витамини, за да имат по-устойчив и силен имунитет
- 1% консумират все повече хранителни добавки
Изводите оставяме на вас.
Участвайте редовно в нашите седмични анкети за случващото се на работното ни място.