През последните няколко години се наблюдават динамични промени в настройката и желанията на кандидатите в процеса на кандидатстване за нова работа, но същото се вижда и в очакванията на компаниите. Кандидатите искат да имат възможност за все по-бързо и лесно подаване на кандидатура, което не изисква особени усилия, а пък компаниите очакват по-качествено изградени кандидатури и даващи им повече информация, за да преценят и аргументират избора си.

Да, съществува сценарий, в който и двете страни са удовлетворени и той засяга позиции, за които не е нужно да имаме нито добре написана автобиография, нито въобще да има приложена такава. В такива ситуации, не е нужно да имаме и лаптоп. Всичко може да се случи за секунди, директно от мобилния ни телефон, само с изпратена от нас базова информация, която е достатъчна да съкрати времето на кандидатстване и обработване на кандидатура. Тогава следват и бързи назначения и всички са доволни.

Какво обаче се случва, когато компанията би желала да получи повече, по-ясна и структурирана информация за кандидата? Ето тук вече пазарът на труда се сблъсква с огромното предизвикателство на настъпилото ново време. Как хем да стане бързо и лесно за кандидата, но и да покрие интереса и търсенето на компанията? Кой трябва да отстъпи от очакванията и желанията си - компанията или кандидатът?

Ние, от WorkTalent.com се опитахме да предложим поредица от възможности и решения и на двете страни, с които да гарантираме интереса им. Компанията има право да препоръча, а кандидатът да избере как и какво да предложи на компанията, за да се опита да привлече нейното внимание. Разработихме няколко различни метода на кандидатстване, които предлагаме на вниманието ви:

Стандартно кандидатстване - само със CV и основна информация

Подробно кандидатстване - ако искате да спечелите конкурентно предимство, можете да добавите към т.1 попълнено предварително онлайн интервю с 16 въпроса с опция за свободни отговори. Можете допълнително да добавите и кратка видео визитка, в която да говорите и да се представите с каквото и както намерите за добре.

Бързо кандидатстване - без регистрация в платформата, подавате само две имена и контакти за обратна връзка.

Кандидатствайте с Linkedin профила си - без регистрация в платформата. Достатъчно е да приложите линк към профила си в Linkedin и да посочите и контакти за обратна връзка.

Можете да кандидатствате и директно в кариерната платформа на компанията, ако тя е посочила такава опция.

Е, уважаеми потребители, нататък сте вие. Не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем успех. Нека всеки сам направи своя правилен за себе си избор!

Публикацията е предоставена от WorkTalent.com