Имам удоволствието да ви представя поредният участник в платформата на Дир.бг за търсене и предлагане на студентски стажове "Идеалният кандидат".

"Бъдете силни и смели, защото Бог е с вас, Той благославя хората, които се трудят. Винаги трудът бива възнаграден. Дългото търпение също, защото все пак обучението е част от живота. Затова се радвайте всеки ден от живота ви, не се сравнявайте с другите. Затова бъдете дръзновени да следвате мечтите си и твърде силни за да ги изпълните", споделя Запряна Ангелова, следващият гост на автора на платформата Бисер Кунчев в рубриката "Идеалният кандидат" представя..

Кой е тя?

Казвам се Запряна Ангелова, на 22 години от село Ръжево, област Пловдив, изучавам специалността Финанси във ВУАРР, Пловдив, тази година съм в 4 курс.

Откъде научи за платформата на Дир.бг за търсене и предлагане на студентски стажове "Идеалният кандидат"? Какво най-много те впечатли в проекта?

Научих за платформата на Дир.Бг за търсене и предлагане на студентски стажове "Идеалният кандидат" от социалните мрежи, по-конкретно от Фейсбук.

Сподели ни твоето лично виждане - от кой курс един студент трябва да започне активно да търси стаж и защо? Провеждала ли си други стажове досега?

Не съм провеждала стажове до момента. Според моите възгледи студентите трябва да търсят стажове в 3 курс или 4 курс, защото тогава вече са напреднали с обучението, имат ясна представа за нещата, с които ще се занимават.

Какви са обичайните проблеми, с които един студент се сблъсква, когато узрее за идеята и вече е активно търсещ възможности за стаж?

Когато студентът е мотивиран достатъчно, каквито и проблеми да срещне, те ще бъдат само трамплин за следващо по-високо ниво и по-силен стремеж към успеха.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Как си представящ идеалния стаж? Какво очакваш да се случи във времевите му рамки, което ще ти донесе необходимия опит, с който да се реализираш по-успешно в бъдеще?

Идеалният стаж е стажът, в който отивам мотивирана, научавам много, прилагам много, спазвам правилата и съхранявам знанията и опита, които съм постигнала благодарение на положения ми труд.

Нека си представим, че ти си на мястото на отдела "Човешки ресурси" на дадена компания. Кои са съществените опорни точки, които би структурирала и предала в обявата, за да стигне до съзнанието на младите таланти, които биха провели стаж в нея?

1. Мотивация

2. Подходящо образование

3. Не опит и стаж, а желание за научаване на новостите в бранша.

Колко важни са за теб първите стъпки в кариерата и защо?

Първите стъпки винаги са най-важни, защото ако започнеш в правилната посока, ще продължиш в нея.

Дават ли университетите необходимото ниво на подготовка, за да възпитат професионалисти? Доколко е намесена практиката, в това което учите?

Дават, до колкото е възможно. Практиката - чрез нея се научава всичко, защото нагледно показва какво си научил в университета.

Каква е значимостта на семейството ни, за да бъдем успешни?

Огромно влияние оказва семейството, защото ако човек не е подкрепян, не е обичан, той не е щастлив. А когато ние сме подкрепяни от семейството, тогава човек усеща, че бъдещето ще бъде по-добро.

Какво е влиянието на приятелите ни върху бъдещите ни идеи за кариерно развитие? Успяваш ли да разграничиш личния живот и забавленията, така че да се съсредоточиш достатъчно върху обучението и придобиването на умения?

Да, успявам да разграничавам личния ми живот от забавленията, за да мога да се посветя изцяло върху обучението, защото то е важно. Колкото повече умения имаш, толкова по-велики върхове ще изкачваш.

Какъв съвет би дала на всички хора на твоята възраст, за да ги мотивираш да обърнат сериозно внимание на старта на професионалния си път?

Бъдете силни и смели, защото Бог е с вас, Той благославя хората, които се трудят. Винаги трудът бива възнаграден. Дългото търпение също, защото все пак обучението е част от живота. Затова се радвайте всеки ден от живота ви, не се сравнявайте с другите и винаги помнете всички богати и велики хора, преди са били бедни и угнетявани, но това не ги е спряло по пътя. Затова бъдете дръзновени да следвате мечтите си и твърде силни, за да ги изпълните ❤