WorkTalent.com е новата платформа на Dir.bg за търсене и предлагане на работа и стаж.

В желанието ни постоянно да ви предлагаме експертни съвети за вашето пълноценно и продуктивно пребиване на работното място, вижте как да се настроим за работа, след дългите почивни празнични дни:

 1. Прегледайте мейлите си от предната вечер, предхождаща първия работен ден!
 1. Подгответе облеклото си предварително, както и всичко друго, което смятате, че ви е необходимо преди тръгване за работа!
 1. Наспете се добре! Добрият сън ни прави по-концентрирани и продуктивни.
 1. Първата ви работа е да си подредите и почистите бюрото. Това ще внесе ред и в мислите и организацията ви на деня.
 1. Когато се върнете на работа си поставете постижими цели за деня.
 1. Ако влизате в социалните мрежи, хубаво е да е само в почивките (ако с това не е свързана самата ви работа).
 1. Когато излезете от социалните мрежи, оставете си мобилното устройство на тих режим, но с лице към вас, за да можете да видите, ако някой ви търси, но да не ви разсейват нотификациите.
 1. Приоритизирайте мейлите и съобщенията си, за да не си загубите времето в отговори на всички.
 1. Използвайте пълноценно обедната си почивка и се нахранете добре, не опитвайте да я пропуснете, ще имате нужда от рефреш.
 1. Пийте много вода през работния ден. Липсата на вода, намалява рязко производителността ви.
 1. Планирайте си ясно времеви почивки. Човешкият мозък губи съсредоточеност за дълги периоди от време.
 1. Уважавайте взаимно работния си фокус и се опитайте да не навлизате в безкрайни разговори с колегите си, които не сте виждали от няколко дни. Правете го само в почивките, но премерено.
 1. Ставайте от стола по няколко пъти на ден, тялото ви има нужда от раздвижване, не се застоявайте прекалено.
 1. Не отхвърляйте работни срещи в по-широк кръг, но и не губете фокус.
 1. Опитайте се да се настроите за работа, като не правите прибързани работни заключения, дайте си време да бъдете на работна вълна и продуктивни.

И все пак, не забравяйте, че празничните почивки са изключително важна част от вашата работна година. Колкото и да сме пристрастени и да обичаме работата си, всички се нуждаем от време на време далеч от нея и нашите ангажименти. Празниците ни дават достатъчно много време, от което се нуждаем с любимите хора, и времето, което мозъците ни определено изискват, за да презаредят и ни карат да работим по най-добрия възможен начин, докато се чувстваме освежени. След ваканция наистина можем спокойно да се върнем на работата си без стрес и да сме готови да поемем предизвикателствата, пред които сме изправени всеки ден.

Първите ви няколко дни в офиса след дълга ваканция могат да бъдат по-малко безумни и по-продуктивни, ако използвате поне малка част от тези съвети, за да планирате предварително и да ги следвате. До края на първата ви седмица обратно почти сигурно ще се почувствате по-продуктивни и концентрирани и отново в ритъма и рутината на работата.

Публикацията е предоставена от WorkTalent.com