Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно със сръбския вицепремиер и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович провериха строителните дейности по изграждащата се магистрала в Сърбия, по направлението от Ниш до границата с България.

Двамата министри поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в Цариброд и проведоха работна среща с кмета на града Владица Димитров, съобщи министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България.

По време на разговорите министър Росен Желязков заяви, че има ръст на туристическите и бизнес пътуванията между България и Сърбия и затова е необходимо да се работи за ускореното развитие на пътищата. Той изтъкна, че основната цел е да постигнем необходимата свързаност и интегрираност на пътните и жп връзки, така че да има по-добра инфраструктура между двете държави.

Министър Росен Желязков обяви, че по Коридор 10 от българска страна се работи по два пътни проекта, за подобряване 32-километровата отсечка по направлението София - сръбска граница. Проектите са на обща стойност 235,2 млн. лв., като част от средствата са осигурени по Механизма за свързване на Европа на ЕС, а останалите са от републиканския бюджет. /