Правителството на Северна Македония разреши транзитното преминаване на туристи като решението влиза в сила от утре, съобщи сръбската държавна телевизия РТС, позовавайки се на гръцки медии.

Туристите ще могат да останат в страната до 5 часа.

Северна Македония ще отвори към Гърция само граничния пункт Богородица - Евзони, а граничният пункт Дойран ще остане затворен.

Македонската агенция МИА съобщи, че правителството на Северна Македония е приело протокол за транзит на туристи на пунктовете Табановце, Деве Баир, Богородица, Кафасан, Блаце и летище Скопие. Транзитът на туристи означава влизане през един граничен пункт и излизане през друг като туристите ще могат да се задържат в страната най-много пет часа. Това ще се потвърждава с декларация, която пътниците ще попълват на влизане в Северна Македония, а след това ще предават на граничната полиция, когато излизат от страната.

Снощи в полунощ приключи извънредното положение в Северна Македония, съобщава "Независен вестник". На заседание, проведено снощи, правителството на Северна Македония прие няколко решения, но не бе съобщено да е било обсъждано предложение за продължаване на извънредното положение, пише изданието.

Втората вълна на епидемията от Ковид-19 в Република Северна Македония има нов рекорден брой потвърдени случаи - 196, съобщава телевизия Телма. С тези цифри броят на заболелите от Ковид-19 в Северна Македония се приближава към 4 000, т. е. до момента има 3895 потвърдени случаи на коронавирус. Столицата Скопие е с 90 новозаболели, а град Тетово - с 45.

Вчера в страната бе отчетен рекорден брой новозаболели , регистрирани бяха и голям брой починали - 8.