Разпознаваеми компании ще участват в търг за ресторанти, барове и други заведения на Терминал 2 на летище София, съобщи операторът на столичното летище "СОФ Кънект".

Условията на търга предвиждат пълна трансформация на разполагаемото пространство от близо 3400 кв.м. Сред новостите ще бъдат изцяло нова зона с ресторанти, барове, заведения за бързо хранене, които да представят международната и традиционна местна кухня, открита тераса с красива гледка и специално обособено място за тютюнопушене и още множество други удобства за пътниците на столичното летище.

Операторът на столичното летище е изпратил покани за участие до български и световни брандове с утвърден опит в областта, които да представят своите финансови предложения за нови заведения за храни и напитки на летищната територия. Фирмите са получили подробна техническа информация въз основа, на която да заявят интерес към участие в търга и да подготвят оферти до средата на август 2022 г.. Победителят в търга ще бъде обявен през четвърто тримесечие.