Производителят на безалкохолни напитки "Кока-Кола Ейч Би Си" (Coca-Cola HBC) е затворил завода си в Украйна и е призовал служителите си да си останат вкъщи след руската инвазия в бившата съветска република. Това заяви говорител на компанията в имейл до Ройтерс. Ще следим ситуацията през идните дни, каза говорителят.

Украинската група е една от многото бутилиращи компании на "Кока-Кола" по света, а Русия е един от най-големите пазари за тези напитки.

Датската "Карлсберг" (Carlsberg), която владее 31 на сто от пазара на бира в Украйна, също спря производството и в трите си пивоварни в страната.

McDonald's затвори всички ресторанти докато ситуацията се стабилизира. 

Услугата на Uber също е спряна.

Екипът на McDonald's продължава да работи в Украйна. Решава се въпросът за спешното изплащане на заплатите на служителите.

"В момента пътуването с Uber в този регион не е достъпно", се казва в изявление за пътниците в Киев.

В Лвов приложението показва, че няма налични пътувания.

В Харков и Одеса също има съобщения, че пътуването до региона не е възможно.

"Поради нарастващото геополитическо напрежение и последните събития решихме временно да спрем програмата. Сигурността на всички потребители на приложението е наш основен приоритет. Продължаваме да следим обстоятелствата и се надяваме, че това е временна ситуация", съобщиха от пресслужбата на компанията. 

Услугите за повикване на таксита Bolt и Uklon продължават да работят.