Шилстед ще замени на поста Саша Филипович, който временно изпълняваше тази длъжност от 20 май 2017 г. , след преназначаването на предишния главен изпълн ителен директор Майкъл Фоли за ръководител на Grameenphone, поделението на Теленор Груп в Бангладеш.

След встъпването в длъжност на г - н Шилстед, Саша Филипович ще продължи да изпълнява задълженията си като главен търговски директор на Теленор България.

В качеството си на главен изпълнителен директор на Теленор България , г - н Шилстед ще бъде част и от ръководството на клъстер „Централна и Източна Европа“ на Теленор Груп.

Оле Бьорн Шилстед се присъединява към Теленор Груп пре з 2000 г. и е работил като вице президент и управляващ директор на азиатския офис на групата в Сингапур, а в последствие става старши вицепрезидент и директор „Корпоративно развитие“ за Азиатския регион на Теленор Груп. В периода 2009 - 2015 г. оглавява представителния офис на Теленор Груп в Москва, а п ре з последните две години е главен директор „Корпоративно развитие“ на Теленор Унгария.

Оле Бьорн Ши лстед притежава дипломи по машинно инженерство и бизнес администрация от университета „Конгсберг“ (Норвегия) и е завършил програмата за разви тие на бизнес а на IMD – Лозана (Швейцария). Женен , с три деца. " Щастливи сме, ч е Оле Бьорн прие предложението да оглави Т