17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там където работя се толерират жени за мениджъри- новата модна тенденция. Повечето от тях отлагат, увъртат, не поемат ангажименти, говорят прекалено много без реален резултат от разговорите.... Общото впечатление е - работи се много. Резултатите са минимални.

ЧЕ ЗАЩО СА ИМ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ КАТО ГИ ХАРЧАТ САМО ЗА ГЛУПОСТИ

тук си прав... моята заплата винаги е била "обща", нейната - само нейна..

Е нашата фирма не е така, вземат много повече от мъжете, някъде с 1000 лв отгоре. Иначе не бачкат и не са толкова продуктивни като мъжете

Разликата трябва да е в пъти, защото са по тъпи и не вършат нищо полезно, освен че се ебът като невидели.

Не изкривявайте и манипулирайте.Заплати се заплащат според позиция и длъжност, която заемаш , а не според дали си мъж или жена.

:-))) жените били получавали средно с около 14% по-малко заплати от "мъжете", като "мъжо" на фръцлата габриел, а? .... за една и съща дейност- еп-проституция!!!! а педерунгелите получават на 100% от всички, защото за тех се застъпват педофилите на масоните и техните нпо!!

Вижте, дайте на жените двойна заплата и ние мъжете няма да работим въобще, че ми писна на фуя вече.

Да пита шефката на НАП каква заплата получава, но с бонусите които си раздават ... продължават тъпизмите ... да гласуват в НС на жените д аим плащат с 10% отгоре и да приклюваме ... щом си жена ... получаваш повече ... какво вършиш няма никакво значение :)

И кметицата на Красно село да питат.

Българите получават средно 5 по-малко от Датчаните? - Защо? Ще намалят ли заплатите на Датчаните или да увеличат на Българите?

Във фирмата, където работя, стартовата заплата е еднаква и за мъже и за жени. После обаче започват разликите: мъжете, които са кадърни, започват да градят кариера и бавно се изкачват нагоре. Жените го правят по-рядко, защото имат препятствия по пътя - първо раждане, евентуално второ, отсъствие всеки път от по година и половина, после през седмица-две е в болнични заради децата и за 6 години им се събират има-няма две, в които наистина са бачкали. Въз основа на какво да им вдигнат заплатите, както на мъжете през това време? Жалко, но факт: жените трябва да избират между кариерата и семейството. Ако изберат парите, никой не им прави спънки да се развиват и печелят повече.

За работодателя няма значение дали индивидът е мъж или жена стига да си върши работата ... какзвам го като работодател. Никой не иска служителя му да е с единия крак у дома а с другия на работа. На работа ли си - гледаш си задълженията. Прибираш се - забравяш за работта и си гледаш семейството. Това е въпрос на възпитание, а не на гледане на туски сериали.

Никъде жени не получават по-ниска заплата. Сравнявате нспример доход на чистачите и доход на един съдия например. Напротив-сравнявайте доход на чистач-мъж, и чистачка-жена-еднакви са заплатите. Сравнявайте дохода на съдия-мъж, и съдия-жена. Еднакви са доходите. Да не коментирам,че не се спазва ЗЗДискриминация-за съотношение 40- 60 при половете, и например 99 процента от магистратите в България са жени, а съдия получава от 3000 -7000 лв. В Администрацията-където заплатите са средно 2000 лв и повече почти всички са жени. Учителрите-почти всички са жени, а вече заплатите почват от 1700 лв нагоре, плюс три бонуса в годината. Оказва се,че секторите с добри заплати са недостъпни за мъжете. Това е дискриминацията. Ни никъде, ама никъде за е на дна и съща работа няма разлика в заплатите ,има разлика между различните професии-един нотариус може да има и 100 000 лв доход, не сравнявайте доход на нотариус и доход на сервитьор на МРЗ.

че то в тази система е най- големия ебалник бе)))

Споко мъжленца, скоро ще ви забременяват успешно и ние ще изчезнем. Ще минете съвсем без нас и дано ви е по-добре, че и без това все ние сме ви криви за всичко. Успех.

Замени мъжленца с женички и всичко си идва на мястото.

поредната жена не осъзнста и не ориентирана в тази среда поредната за коятс мъжете са и виновни за всичко АРЕ БЕГАЙ при некой НЕГЪР ДА ТЕ ЧИФТОСА И ЩЕ СИ ДОВОЛНА МЪРША

В сегашните условия по-евтиният работник бива нает. Ако има жена да върши по-добра или същата работа, спрямо мъж то ще вземат нея. Вижте партия като ДПС- добре заплатени мъже навсякъде - може и да искат да имат жени, обаче исляма не позволява те да ръководят. какво правят жените по този въпрос с исляма и равенството? не ли им влиза в гъзо ислямизацията и неравенството което ще настъпи с това?

и аз винаги съм се чудил... защо Фемен винаги прави "акциите" си в християнският свят? как така не отидоха да "подкрепят" жените в арабският свят? то вярно - там доста по лесно може да намериш камъни за хвърляне... а пребиването на жени с камъни си е нормално нещо

Някой пак иска да ни върне във времената на половото разделение и дискриминация. Никой не плаща повече или по-малко на жените само за това, че са жени. Плаща се за свършена работа. Който (мъж или жена) иска да получава по-високо заплащане да бъде така добър да свърши повече работа. Когато жената работи повече от мъжа, но върши по-малко работа от него е нормално да й се заплаща по-малко (както и обратното). Учете, образовайте се и стойте по-малко време пред огледалото и във фейса.

То средно и всички ядат свинско със зеле, но някои ядат свинското други зелето. Няма как да се направи директна съпоставка между заплащането на мъжете и жените, тъй като разпределението им е различно в различни сектори на икономиката. Оттук без значение дали си мъж или жена ако си в сектора на услугите получаваш средно по-малко. Сина ми работи като куриер, плащат му на извършена доставка, на жените в същия бранш също плащат на извършена доставка. Оттук получават еднакво мизерни пари без значение дали са той, тя или то. Оттук намирисва малко на Марксизъм - от всекиму според възможностите, на всеки му според потребностите.

Ами лошо, дами. Явно не ви бива много. И това идва от вашите феминистки. Ами бъдете по- добри. Работете повече, печелете повече.

По времето но Социализма, жените получаваха точно толкова, колкото и мъжете. Нямаше дискриминация. За всичко е виновен капитализма!

Явно на "жените" (некоректно) не им стига, че прибират целите заплати на мъжете си ;)

Дотук единствения извод, който може да се направи е, че трябва да се намалят заплатите във всички тежки професии също на тези, изискващи висока квалификация, тъй щото крехките неграмотни женици да не се чувстват нещастни.

Разликата в заплащането на образовани и необразовани , средно е четери пъти, а разликата между успешни и неуспешни е десетки пъти. Какво значение има, жена или мъж. Провокационна статия

Искате да кажете, че един мъж на дадена позиция взима 14% по-голяма заплата отколкото жена на същата позиция? Пълни глпости и абсурд. Тази статистика се прави на база на всички работещи жени и всички работещи мъже като цяло, а не на база на дадена позиция в дадена фирма. Защото така заплатите са абсолютно еднакви. Маниплацията идва от там, че наистина жените работят масово на длъжности, които са по-ниско платени. Защо? Ами защото така са си избрали. Колко жени има в Техническия университет? Колко инженери, програмисти и т.н. са жени? Кой ги е спрял? Ами като не искат да учат перспективни специалности кой им е виновен? Като говорим за еманципация и равенство, колко жени работят като боклукчии, миньори или каквито и да е непривлекателни и опасни професии? За там що не квичите? Щото манипулирате само за сладкото - меринджейчета, банкерчета, финанситчета, програмистчета и все на мекото. Заплащането на мъже и жени за дадена позиция е абсолютно еднакво. ДГД!

BajMihal

Искат да кажат че като държава не сме направили достатъчно, че жените да изберат по-платени професии. Пълен нонсенс, но това е новия световен ред все пак. Държавата трябва да се грижи за личните избори на всеки...

skromna35

Е нали не учели в ТУ, пък били програмисти. ... нещо "мъжката" ти логика куца яко! Ж47, завършила ТУ с кариера в чужбина

Не е задължително да учиш в ТУ за да си програмист, може въобще да не си учила никъде, а да си самоука. Ти като избра ТУ, колко твои приятелки записаха абсолютно безмислени специалности? Ти ли си им виновна за избора? Ето, направила си добър избор, имаш добра професия и добри доходи. За това става дума.

Напълно нормално, 99% от администрациятя (общинска и държавна) са жени, а там заплатите са относително ниски, макар и според мен да са прекалено високи за свършената работа. Когато се говори за разлика в заплащането трябва да се взима предвид и свършената работа, всичко друго са празни приказки на тъпъ "Феминистки".

Според мен, цялото това писание е доста... хм, безсмислено. Опитва се да глобализира нещата. Истината е простичка - за неравностойно заплащане на базата на пола може да се говори само когато има разлика в заплащането за една и съща свършена работа. При гадния соц нещата бяха простички - имаше правило: За равна длъжност - равна заплата. Да, сега и у нас тук-там вече има разлика в заплащането на жените и мъжете за една и съща работа. Аз знам за такава разлика в поне 3 частни фирми. Парадоксалното е, че тази разлика се налага от собствениците, които са и управители на фирмите. А и в трите фирми това са жени.

Глупости! Трябва да ви е срам,ч е пишете подобни небивалици! Направо потресаващи идиотии!

Тия срама нямат. Напротив - гордеят се, както циганите си разправят кой кого излъгал, измамил, откраднал, ограбил, пребил, изнасилил, убил...

Хамалки, арматуристки, шофьорки на камиони, багеристки, нека жените се насочат към тези професии, там парите са добри

Може миньорки, трактористки, списъка е дълъг, а възможностите неограничени.

Ми предлагам да назначават жени и пре мен, не само мъже.Копаем на ръка канали за тръби за газопреносната мрежа. Използваме кирки и лопати.Давам добра заплата- над 2300 лева чисто.Не ми трябват жени с по 2-3 висше образования.Не ме интересува с маникюр ли са или с ботокс.( и за мъжете се отнася същото).Требе да могат да бухат с кирката.Не правя никва расова(пърдон полова) сегрегация.Плащам еднакво на мже и жни при еднакво свършена работа!!!

Поредната пропаганда без грам истина. Целта е да се сее раздор между мъже и жени, за да може някое НПО да суче държавни пари за решаването на несъществуващи проблеми. Мъже и жени работещи ЕДНАКВА работа и ЕДНАКВИ часове взимат абсолютно ЕДНАКВИ пари. Ако не беше така отдавна шефовете да назначават само жени, за да пестят пари. Разликата идва от различните видове работа, които хората избират било то по физически или психологически причини - физически натоварваща за мъжете или оставане по-дълго след работа и преобладаващи жени детски учителки и мед сестри поради вродената им грижовност. Жените също така работят по-малко допълнителни часове (основно заради грижите за децата, но и по избор). Не може да сравняваш касиерка и миньор защото и двамата работят в минните.... но единия вътре в мината а другия в офиса. Сиреч, някой еврогей либерал лъже приравнявайки съществено различни типове работа, защото го дразнят биологичните разликите между половете и мечтае за андрогенна джендър утопия. Ако може да прибере някое фондче за решаване но несъществуващи проблеми още по-добре.

Ем, то и "българският Роналдо", Даниел Златков от "вихрен" Сандански, получава стотици пъти по-малко от португалския Роналдо, ама не се оплаква човекът, от "дискриминация", по етнически и национален признак.

С по-ниска квалификация, по-малко и по-некачствен труд...

Ако жените вършеха същата работа, за по-малко пари - защо тогава компаниите наемат мъже ? Природата си им е измислила място къде да са - да си гледат децата, дома и мъжа. Но сега станаха доста велики, щото могат мързеливо да ползват оная си работа за извличане на ползи и дивиденти

Да Ви е хрумвало, че е понеже няма достатъчно жени специалисти, та за това се налага и мъже да наемат?

Че кой е виновен за тва?

А жените не ги пускат в университетите и не могат да станат специалисти, така ли?

Pri4inata e, 4e mwjete se jeniat, a jenite se omwjvat. E, koi ima pove4e razhodi?! Mwjete, estestveno - i ottam po-golemite vwznagrajdenia.

Съвсем нормално! Някъде около този процент средно са и по непродуктивни от мъжете. Често процента е 0 но в някои работи надминава 50. Нека всеки който ще ми опонира по-долу да се замисли над горното и си отговори сам на себе си.

Какво излиза? Че разликата заплащането не се получава от това че са жени, а поради длъжностите които заемат. Най очеизвадни я пример е нефтената индустрия. там е разликата между заплащането на мъжете и жените е огромна. Обаче. Мъжете работят на нефтените платформи, жените работят като секретарки администрация и така нататък. Такси прави паралел между заплащането на инженер и заплащането на една секретарка. Или чистачка.

Проблема е, че те хващат едни жени и едни мъже и казват - ами средно жените вземат по-малко. Не така! Хвани един шофьор на тролейбус с 10 г. стаж и пак там жена с 10 г. стаж. Има ли разлика - еми няма. Освен това още в университетите жените записват повече едни специалности, а мъжете други. Еми няма как всичко да гледаме под общ знаменател.