Зеленски пред Меркел: "Северен поток-2" е опасно руско геополитическо оръжие

Германският канцлер подчерта, че е много важно Украйна да остане транзитна страна за газа след 2024 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" Германия ще помогне на Украйна да увеличи възобновяемата си енергетика с 1 милиард евро".Сигрно също и с гей-парад...

Тоя съвсем се е объркал. СССР изнася евтина газ за европейския потребител още от 70-те години и досега никога не е нарушила договорите . Един единствен път, през 2008 г., газът спря, защото украинците почнаха да го крадат и да пълнят своите хранилища с транзитните количества. Който факт го установиха швейцарски експерти, инспектирали двете граници. Германия и германския бизнес вложиха милиарди в газодобивната промишленост на Русия и сега са в правото си да разчитат на евтин газ за своята индустрия и частни потребители. Чичо Сам кандиса на СП2, защото скоро сключи договор с Китай за компенсиране на търговския си дефицит, с който поднебесната се задължи, повтарям нарочно - ЗАДЪЛЖИ, да купува американски газ за 50 милиарда годишно. И сега в интерес на хамериканците е европейският газ да е по-евтин от американския. За да могат с по-малки количества да запълват обема по договора. Та тоя мушморок седнал да плаши танте Меркел с баба меца...

Украйна е като брат наркоман, който не понася успехите и просперитета на по-големия си брат. И затова се присъединява към враговете му и почва да го плюе и прави мръсотии до последно.

аве нека Русия да гръмне един път с това толкова опасно оръжие да видим, оръжие ли е изобщо или кво

Родината изкачват Шипка, за да отдадат почит пред паметта на онези, на които дължим свободата си. Шипка е чутовен подвиг на българските опълченци и руските войни“, това заяви държавният глава по време на словото на връх Шипка. Именно последната реплика буди нови съмнения за познаването на историята на страната ни от Румен Радев. Според документите, запазени във времето, в битката на Шипка е имало много малък брой руски войни. В отбраната на прохода участват 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк, в които служат украинци от Полтава; 4-та стрелкова бригада, съставена от украински селяни от Херсонска област; 53-ти Волински, 54-ти Мински, 55-ти Подилски и 56-ти Житомирски полк на 14-та дивизия, състоящи се от селяни и граждани от Харкивска, Полтавска, Киевска и Херсонска област. „Благодаря на всички участници в похода към върха за извървените километри, защото всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и на нашите освободители! Да живее България!“ , завърши словото си президентът.

Смърдиш на сало, чеснок и горилка!

Нещо си загубил явно ориентация в пространството. Тук темата е съвсем друга.

На козяците им е поръчано да наплюват президента ни навсякъде където могат, даже когато обсъждаме дали главния клоун на покрайнината може да дава акъл на канцлера на една от доказалите се държави.

Зелен евреин мъти мозъка на мама Меркел с глупости

Зелен си малоумнико, зелен си. Неможе да цоцаш до безкрай на готово транзитни такси, зелен търтей такъв. Захващайте се за работа мързеливи лентяй такива, ако не искате народа ви да умре от глад заради мързела си.

Вече руснаците ви го вкараха целия газопровод отзад. Сега Меркел успокоява Зеленски, че ще ги е.ат, ама с вазелин.

Нещо неясно остана ли по въпроса с великите украинци? Ние тук ги обсъждаме часове наред в подробности а мнозинството от украинците сигурно не могат да кажат 5 смислени изречения за България. Стига вече с тази Украйна.

Германия няма избор. Има 100 годишен договор. Не могат да купуват от никой освен русия. Също както сащ имат армия в германия и контролират медиите и т.н. Също по този договор англия излязоха от ЕС и германия ни стон. 2050 може да преразгледат нещо.

Е нема повече газ баце. Хранилката е празна и колкото и да плачете все по-малко ще цицате от руската крава. Никой не е длъжен да ви храни цял живот.

Щом руската газ е вид оръжие, защо фашистите в Киев държат "оръжието" на Русия да минава през тях.

Руските македонци са си беладжии.

Gugnelid

До 10 години сегашните територии на Украйна ще са в Руската Федерация, по един или друг начин.

Стига вече с тази Украйна.

ако си зареждаш в къщи преносими акумулатори на елктрокола е поне пет пъти по-евтино на км виж такава БГ елкола на http://rentelex.tech

Тази кола няма нищо общо с БГ, освен, че някой е лепнал на конструкциите по време на снимките БГ флагче.

Зеленски усети, как със Северен поток 2 и с Турски поток, Путин ще му сложи пръста. И Украйна няма да е фактор.

Транзита През Украина ще спре по една проста причина украинците не влагат и евро в неговата подрьжкатози трьбопровод скоро ще се скапе!!

За да издържаме Путин и наложницата му Кабаева

o!!o

Вече $700 милки са обратно - с договор за резервация на капацитет само за 2г от Газпром. Живота на газопровода е минимум 30г, прави сметкита.

Ние? Вожда ББ дори не ни попита .....

Поляците имат основание да ненавиждат Русия, защот те или са под руска или под германска власт (имат нещастието да живеят между два военолюбиви и агресивни съседа) и като така, РЕШИХА ДА ИЗПОЛЗВАТ УКРАЙНА КАТО СВОЯ МАРИОНЕТКА. Проводници на тази идея бяха п;лските шляхтичи, живущи в Западна Украйна. Украинците захапаха този КОКАЛ, но той се оказа ОГЛОЗГАН и не спечелиха нищо. Напротив, нахулиха се на американския уй, и сега викат ОУУУУ МАЙКО, БОЛИ! БОЛИ Я, ЩОТО КОЙТО СЛУША ЧИЧО САМ, СИ ГО ВКАРВА САМ!!!!!

Българите мразим Русия много повече от поляците Нагъл доносник

Да ти кажа под секрет, и аз я мразя Всеки нормален човек я мрази Плащат ми, затова плямпам други неща

Такива сте 8-10% от българите... Като не ви изнася-дисагите,парахода и (ако ти дадат виза) заминавайте за Америка!

шляхтич благородник/дворянин в Полша. Мъже и жени със „синя кръв“. Любопитен факт е, че през късното Средновековие и началото на Ренесанса в Полша представителите на шляхтата са около 35% от населението на страната. Чисти консуматори, които не произвеждат брутен вътрешен продукт, а само рентиерстват, безделничат и вършат щуротии

Да беше добавил , че крадяха от газа! Налапаха въдицата на запада и сега ----

САЩ и Украйна безпроблемно могат да прекарат газопровод през Черно Море - от Грузия до Украйна, па може и до нас, а от нас през Румъния по празните тръби на газопровода Дружба до Украйна. От Грузия азърбейджански газ. А колко газ азърбейджански могат да доставят азерите в Грузия? Е отиват при азерите и се договарят. Хем ще са се освободили от гадния руски газ, хем могат да транзитират за Полша и малките балтийци, па може и на германците да продават. Кинти много има в САЩ, Батуми - Варна по море е 1140 километра, тръбопровода ще е около 1500-1700 километра избирайки удобния шелф за полагане на тръбите. Две търпи по 10 милиарда куб.м на година и връзка Провадия към Дружба в посока Север - капацитет 20 милиарда куб.м на година. След като руснаците могат да положат тръби по дъната на моретата, американците с помощта на украинците ще могат да положат 10 пъти повече тръби и то 10 пъти по-бързо. А дали, надали….

Ако прекарат такъв газопровод няма ли да се кръстосат тръбите с руския? Да не стане някоя грешка да се объркат после доставките.

Шило

преди да си харесаш сам писаниците, виж Азербайджан колко газ могат да доставят.

Пичове, а с какво ще плащат укрите? Може би с шоколада ROSHEN на Пороренко, а? Работниците също ще ядат шоколади ROSHEN, щото УкраИна мангизи НЯМА !!!!!

вж иновативна БГ елкола http://rentelex.tech

Украинците се прецакаха мноого зверски.

Има нещо гнило в тази страна Украйна.

Всичко

Този човек разбира се е бивш комик и клоун, но докато играеше полята на президент се превърна в идиот. И вече всички го виждат.

Тия могат да решат да си направят разходка из Донбас утре.

Зеленски просто не разбра, че си играят с него и с Украина. Те повярваха и в това, че ще ги вземат в ЕС и в НАТО, ако станат голям враг на Русия. Престараха се с антируските си изцепки, а Германия си направи Северен Поток 2. Обещанията за транзита са обещания, при това от отиващата си Меркел. Впрочем, бабичката извъртя и на нас същия номер. Трети енергопакети, енергийна сигурност... и на нас не ни дадоха да станем газов хъб. И ни блокира ядрената енергетика, този път заедно с Макрон разбира се. Не знам защо народът не разбира, че тази жена ни нанесе повече вреди от 10 Путина взети заедно.

Като слушам как ревът оставам с впечатление , че Украйна изнася газ , а Русия е транзитна страна .........

Реват защото ще загубят много пари, както и влиянието да са голям преносител на газ.

неотдавна самия Зеленски си изплю камъчето - без транзитните такси той няма пари да плаща на армията си! То какво излиза - руснаците им плащат транзитни такси за да могат украинците да плещат на армията си, а същата тази армия воюва на изток в Донбас против рускоезичното там население!

Това от Зеленски да се каже е комично :)

Този тренира, да не забрави ролите.

рустаците като и кажат цена на границата и дойчофците като видат 2 млд за пренос? и кво прайм ся???

Защо хивропейците не купуват газта на руската граница и да им я транзитирят техните приятели вече , а искат мужиците да им я докарат до ГЪЗА?

Този , както се е разплакал, ще разчувства баба Меркел и...ще вземе пак да й бликне мензисът!

То това ще си бъде пак ,,червено влияние?,.

Това, което човек си направи сам, и Господ не може да му го направи ! Укрите се зъбеха на руснаците, крадяха на поразия газ и гледаха към отвъд океана. Янките това и чакаха - да си разположат пушкалата под прозорците на Кремлин и да дърпат опашката на мечката от по-близо. Помагаха им полските ренегати, но само с обещания и гледаха сеир. И укрите клъвнаха - преебаха си газопреносната мрежа, но обещаниет евтин американски фракинг-газ не потече. Произтече един МАЙДАН, на който платени с американски долари грузински снайперисти стереляха по едни ПРО- и по едни АНТИзападно ориентирани украински граждани и проляха безмислена кръв. Порошенко превзе шоколадения бизнес, та дори и ние се подсладихме и ошоколадихме, синът на БайДън купи газопреносната мрежа, но не можа да успее да я дои доживотно, щото рашките построиха Северен пАток - 2 и БайДън Джуниър остана с пръст в гАза. То не бяха санкции за Русия, не бе чудо, но Ови, нищо не се случи! И Укрите останаха с пръст в гАза, въпреки че 30% от тях са със смесени бракове (с руснаци или рускини). Останаха само пушкалата, насочени срешу Кремлин, но и Кремлинските пушкала са насочени към УкраИна и поради близкото разстояние космическият чадър на Америка е крайно неефективен. Тогава? Ми стана известното: "Който гроб копае другиму, сам пада в него!" или "Това, което си направиш сам и Господ не може да ти го направи!"

...ха..ха..Ураа...! ...ха...ха...

РЕНЕГАТ - най-общо предател, родоотстъпник. Такива са голяма част от жителите на западна Украйна, които се считат за полски шляхтичи и работят за интересите на Полша, против Украйна. Те са местните, който насъскват другите украинци срещу Русия и бедите на Украйна, които и дойдоха на главата!!! .

Зеленски като плюе нагоре си мисли че прави голяма работа. Ами то Украйна може да си остане транзитна държава и за прелетните птички.

Допълнение-освен това и в тоя, и Порошенко са гнусни еерейчетар...

Кой ако не великият украински народ знае най добре за подлостта на потомците на Ордата държали го векове във робство. Благополучна Европа благодушно гледа как варварите се подготвят да я хванат в мъртва газова хватка. Мисията на Украйна явяваща се люлка на цивилизацията е да ги спаси от това. Потомците на древните шумери ако се наложи ще изкопаят ново море но няма да позволят това да се случи

А дано "газовата хватка" снане ...гъзова.

Ъхъ!!

Ами що тогава укрите не си върнат на ордата ПОДАРЪЦИТЕ - от руските царе, Ленин от 1918, Сталин от 1939, Хрушчов.. Па да си приключат сметките с тях.. През 1930-та година дири ПОЛСКИТЕ консерватори говорят, че Одеската съветска и Донецко-Криворожката републики, които още тогава не са се смятали за част от Украйна.. https://lh3.googleusercontent.com/fyJmYQoyg_PYF5xLIpvW-t8YFxssADbgSsvv-l-ej-dwN1-0k1qMNXOneqjzydIIjeqE=s124

всяка коза за свой крак... канцлерката ще подкрепи санкции, но ако сп2 се използва като оръжие. много разтегливо и обтекаемо. германия ще си използва п2, това поне е ясно! канцлерката ще помага за увеличени на възобновяемата си енергетика. солари, вътър и мъгла... канцерката е кимала, съгласявала се е и нищо не е обещала. един вид - американците да му мислят за гозопроводната си система! казах ви - всяка коза за свой крак...

Жслко човече!

Uniper, BASF, Engie, E.ON, Shell и OMV са акционери и съучредители на проекта. И те се надяват с пускането на тръбата газа в Европа да стане по-евтин. Ама за Зеленски те били част от опасно оръжие.. Шефа на OMV преди време даде съвет, каква трябва да бъде политиката на Украйна. Ама то кой ли ти слуша съвети. Изкопалите дупката за Черно море, създателите на Канада и т.н. ша ми слушат, че и възприемат чужди съвети.. А и за възкресяване фрота на УКРАИНСКАТА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА - плавал под ЧУЖД ФЛАГ, си мечтай зелката..

Представям си само как баба Меркел го е сушала и с ехидна усмивчица му е отговаряла Да..Да, а в същото време си е мислила, колко по-евтино и излиза директната тръба от Русия.

украинският палячо зеленачо е гола вода. са има да рИве кат захвърлена повія на турски паркинг малку ползвана из сите дупки.. ббаахаха

Никой не ви вярва Укра миризлив ! Газ това е топло в Къщи ! Газ е топъл хляб от хлебарницата ! Газ е запалката ми за цигари ! Газ е отпла вода да се измия след работа ! За мен няма значение какъв е Руски , френски или Американски , той да е на достъпни цени , а че вие Укрите си измисляте врагове си е ваш бизнес ! Точка !

Скъпи украинци, като толкова много ви се воюва с Русия, никой в ЕС няма да ви спре, нито ще ви плаща за това. Омръзнахте на цяла Европа с постоянните си писъци.

Хайде сега заедно да си припомним КОЕ беше първото действие на Порошенко веднага щом седна в президентъското кресло ? Амиииии ... ДА ПРОДАДЕ на САЩ цялата газопреносна мрежа на Украйна , която беше златна кокошка - наследство от СССР ! Тоест : от 2014 година , де факто Украйна НЕ Е собственик на транзитните тръби ! ( Те и Крим се пробваха да продадат , ама там историята е малко по-друга ) . Та : В качеството си НА КАКВИ имат претенции за газовия транзит към Европа ???

Мерси за инфото. Тоест в момента сащ се опитват да си спасят инвестицията в гъзопреносната мрежа на украинците.

А бе руската ГАЗ е политическо оръжие ако ....НЕ СЕ ПЛАЩА НА УКРАЙНА (САЩ (?). Ако се плаща ..... е ОК. Иначе си е обикновена ГАЗ. Чакам САЩ да построят един трансатлантически газопровод ида ни захранят с ....евтин хамерикански ГАЗ". Ама дали ще стане? Че има една поговорка, нали знете, ГГЗ. ГАЗ ГЛАВА ЗАТРИВА!

Нека сега да уточним : Ако този кървав преврат наречен "Демократичен Майдан" НЕ беше успял , сега нямаше да има Северен поток 2 ! И между впрочем : Крим щеше си е Украински , а за Кримски мост никой нямаше и да е чувал ! Ха сега - честит Ви Демократизъм , братя Украинци !

Ами не е така! Руснаците са си сволач отвсякъде, но Крим е украински откакто Хрушчов през 1954 го "подари" на Украйна, понеже тогава никой не смяташе, че някога СССР ще се разпадне и границите ще се възстановяват. Преди това си беше руски.

То и ти си педерас и те ебат негри и мангали, ама си траем - щом те кефи да ти разширяват анала - дерзай ?

Щото не носи пари на хохлите и не могат да крадат от нея. Затова е опасна.

Точно така. Навсякъде става дума .... "за едни пари" и нищо друго. САМО ЗА ПАРИ. Меркел има интерес газът ѝ да не спира и да е по-евтин, така че сбогом либе Гергино. А все пак последната война за Крим беше и си остава, Кримската Война от 1856г, между ... Турция и ... Русия, не Украйна.

Шило

Укрите доказаха, че наистина едно монополно положение е геополитическа война. До 2009 год.крадяха яко от транзита. Което остави част от страните от Западна и централна Европа без газ. Разбират ги тези работи, вярно е.

Прост и най важно ужасно слаб украински комедиант.И затова строгия господар от изток ще ти нашари задника.А германците само ще гледат от страни и ще подвикват"Вундербар".

Украйна, що не вземе да си направи свой газопровод. И еи ти диверсификация, еи ти и независимост от Русия. Ама май нещо не им стиска искат. хем да са срещу Русия хем да получават газ от там. Как ще стане това?!

Шило

И не само получават газ. А и около 3 млрд. долара от транзита

търговията с CO2 е опасно еко-фашистко глобално оръжие за масово поразяване!

pompai

Ако искат да съществува ЕС,трябва да сеотнасят към него като една държава.Газ идвапо северен поток за 5 лева....за всички в съюза трябва да е толкова.Независимо от къде влиза.

Да ама другите страни в ЕС не участваха в създаването на СП2. Тъй че и цената ще е различна.

Вземи първо да се ограмотиш.Цените няма как да са еднакви-зависят от разстоянието , количеството , начина на плащане и куп още особености.Нали няма идиот , който да смята , че като плюе Русия тя за благодарност ще му даде отстъпки.И понеже цяла западна Европа е масово на газ ще трябва да си наляга парцалите защото досега няма алтернатива на руския газ.

Българското море сега е пълно с почиващи от Украйна. Тоест имат пари хората. Ще си плащат и за газта и ще имат газ. Няма никакъв проблем.

Какъв си боклук, боби! комунделски

Ако не крадете и си плащате това кпето ползвате няма да имате проблем.