17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И моето доверие към вас приключи!

Завалията Ричард - фалира!

Асоциацията на заведенията е организация която се храни от различни монополи. От Тюневата индустрия, от алкохолната индустрия. Тя и от тях е създадена. Защо тази индустрия не протестира за високите цени на храните в заведенията, на безбожните цени на алкохола и бирата там, на лошата храна и обслужване. Не е ли по-редно да си оправят индустрията и след това да протестират. Разбира се че след като аз и вие плащаве 20% ДДС върху храните и услугите на други места, ще трябва и те да ги плащат. Елементарно. Ще им намалят ДДСт, те няма да намалят цените и печалбата ще отиде при тях. Не при клиентите. Правилното заглавие би било:" Заведенията протестират, защото трябва да си намалят печалбите". Това е промяната. Да започнеш да работиш повече и по-качествено и да просперираш, а не да мамиш, лъжеш и крадеш. Пример с мен. Скъпо ми е по заведенията и не ходя. Не искам да плащам луди пари.

Отгоре на всичко повече от половината са в сивия сектор. Я да ги проверят колко данъци плащат и как си осигуряват служителите. В България голяма част от заведенията е създадена с цел пране на пари!

Въпреки намаленото ДДС от 20% на 9% цената на бирата по заведенията не само не намаля, ами се и увеличи. Подозирам, че същото е и с виното (рядко пия вино в заведения и нямам наблюдения). Колко ли ще се увеличи сега не ми се мисли.

Хайде, пак дългокосия Ричард ще се развява по новините. Хляб консумират почти всички. Бира и вино - който иска. В момента пандемия вече няма, мярката за алкохола трябва да отпадне. Освен това не помня да са намалили цените, като Борисов им намали ДДС от 20 на 9%.

Да видим сега кой ще го извади по-голям - кръчмарската или хлебарската мафия! Всички били много зле, ама никой не фалира масово, поне аз не съм видял да няма вече кръчми или хляб по магазините. Борбата е за Бентлито / Мерцедеса. :-))