Завършена е линейната част на "Балкански поток" от Турция до Унгария

Капацитетът, който на изхода от Черно море е 15,75 милиарда кубически метра, може да се използва практически в цяла Централна Европа, каза Душан Баятович, главен изпълнителен директор на Serbijagas

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дани Митов е винаги на линия, когато има нещо за усвояване - беше заместник на Костов, на Кунева, днес е на Борисов. За него кюлчетата злато, кражбите и плеймейтките на Борисов не са проблем, стига да участва в тях. А "борбата" на ГЕРБ срещу ДПС е ясна на всички, резултатът от нея е милиардерът Пеевски, сараят на Доган, сечта в българските гори от ДПС. В момента Борисов е на килимчето пред султана край Босфора за малко гласове, Ердоган ненапразно нарече Борисов "моят скъп приятел". Желанието му скритата коалиция ГЕРБ - ДПС да продължи.

хахахаха спомням си даваха ги по телевизията . боко тогава беше там като просяк и клошар и гледаше като насран шопар. ббаахаха

Къде са Евроатлантическите Соросоиди да плюят срещу руските енергийни проекти ...Сега ! И да доказват колко лоши били ,от втечнената газ на САЩ за 500 долара за кубик ?

Хитър,интуитивен шоп,хлъзгав и най-вече мъж! Не шпакла!

Що прекарвате това измисленно име?Няма Балкански само Борисов така му вика за всички други е ТУРСКИ!Можеше да е Български но индианеца осра нещата та сега вместо да сме първи по веригата сме......брънка в нея!

а, къде било отклонението за България?

Турецкий поток, нет Балканский поток. Ваш Бойко Борисов преименувал името за глубавите Болгари.

Kenn1111

Тая цена можеше да е ако беше Български но при Турски няма как да стане

Добра новина!

Бойко и компания що се пънаха да спират Балкански поток, като се надпреварват да връткат свирки на пашата! Сега можеше да печелим от транзитни такси за цяла Европа ама...

И адмирации за Борисов!

Не поканили Радев или Янев, ами Борисов! Що така? :))))

Грам газ не е минал през БГ тръбата. И няма да премине.

От ГЕРБ явно продължават да ни смятат за ( управлявани и манипулирани от тях) идиоти, на които могат да пробутат всяка своя пропагандна версия. Опитват пак и пак. Този път по повод вчерашната среща на техния вожд с турския президент Ердоган, която смехотворно наричат “внезапна”. Първо, няма такова нещо като “внезапна” среща между един дребен и низвергнат автократ и неговия доста едър на попрището на автокрацията, доминиращ в тази (дву)странна връзка президент на Турция, като Ердоган. Или поне не може да има “внезапна” среща по решение на дребосъка Методиевич, а само по хрумване на алфа автократа. С други думи, ако срещата е била внезапна, това не е за хвалба. Защото това означава, че Методиевич е бил привикан внезапно, което изглежда доста достоверна версия от самото видео, в което си личи как върти опашка с надежда да бъде погален, а вместо това твърде резервираният в поведението си Ердоган го подритва с жест на отказ от прегръдка и го ползва като фон, за да предаде послание за успех на изборите на “целия български народ”. Внезапни са само поривите на Методиевич, който на своето примитивно ниво измисли да поздравява почетния караул при едно свое официално посещение в Анкара с “мархаба”, а при друго посещение налетя да целува булката на Ердоган и скандализира не само протокола на домакина си, но и цяла мюсюлманска Турция. Второ, направо е смешно да ни обясняват, че вождът на ГЕРБ е отишъл да се види с изселнически организации, за да се бори с…ДПС. Схващате ли “логиката”: Методиевич се бори с ДПС с помощта на Ердоган, който откровено рекламира само преди месец ДПС , когато при него на аудиенция беше Карадайъ с цяла делегация в рамките на демонстративно, а не на “внезапно” посещение.

Стара снимка - евтин пи-ар... Дир-а, мнооого сте зле!

щото тиквун им е роб и слушка.

Спомням си Южен поток със собсвеност 50%Бългсрия и 50%Русия. А в Сърбия 49% към 51% и сърбите скочиха като обидени. Сега Балкански поток е 100% български. Прост бил Бойко. Ще питате за него след години, но простотията по форумите край няма.

Ти да не си брат на Рашков?

ШОП-дървен сувенир шантав опак и проклет.

Само МАЛОУМНИЦИ и тетки герб,могат да подкрепят комунистите от герб

Смеят се на посещението на Бойко при Ердоган. Но не си спомнят как на конференцията на ДПС Ердоган се обади и поздрави форума,а после каза и едни специално мои поздрави на " моя приятел Бойко". Къде е Муньо? В миманса. После си спомням Северомакедончето Заю от аерогарата право при Бокича. What you want questions interview or what?

разказ по картинка, вижте два стоп кадъра от видеото, което толкова прибързано самодоволно и самонадеяно разпространиха от ГЕРБ. Сияещият от желание да се гушне с Ердоган Методиевич се засилва с подканящи за прегръдка разтворени обятия, но строгият му домакин намусено му показва да си знае мястото.

Абе герберастчета, вие като сте прости, ние не сме. Вижте какво пише на тръбата! Пише Турски поток! Балкански е само в празната кратуна на банкянския дръвен шоп.

През Турция е „турски поток“! През балканските държави е „БАЛКАНСКИ поток“.В Русия как се нарича?

Изграждането на Турски/Балкански поток е една малка компенсация за отхвърлянето на Южен поток от България. Все пак, нашата страна граничи с Русия, Турция и Сърбия, а не със САЩ, които били загрижени за руското влияние в ЕС. А това влияние прониквало с руските газови потоци, които трябвало да се заменят със скъп сгъстен газ от САЩ.

Нима? А тогава защо цената на газа се вдига с 20%?

А бе„ главанак“!!! Питай сърбите и унгарците защо и ТЕ така го наричат?

Ето че с нашия поток вече помагаме на братята укри да се отърват от недемократичната руска газ! Те нали не искат нищо руско!

Малоумник първо направи справка на каква цена идва газ за България и после за сърбия. Втори отказахме се от транзитни такси за 1,2 милиарда долара за 10 години. Твоят идол ББ е взел поне милиард комисионна за да минава руската газ към Европа. Аз харесвам руснаците и нямам нищо против те да продават газ в европа. Но дали САЩ мислят така ? Бойо ще плати с главата си за тази схема. Бил приятел на Америка, ама е по голям приятел на Путин. Двоен агент ? Ще видиш какво правят американците с такива след изборите. 20 години затвор го чакат.

..не идеш да ти го тури с 200?

Ураа...! Амаа, ние май разклонения от Тръбата НяМАМЕ? Ако ще и Баумгартен да Опре .

До всички последни позитанци: Тръбата в България е 100 % Българска, как ще я наричаме си е наш проблем . В Турция е 27 км, защо да е Турски поток?

_stankow

Защото сега започват да се пълнят газохранилищата за зимата. Търсенето расте, а цената е обвързана с борсовата на енергоносителите. Питайте къде отива разликата между цената на едно и дребно, те руснаците си карат по договора за доставката на едро. Питайте за разликата.

_stankow

27 км е наземната част. А подводната ? Която е десетки пъти по-скъпа и важна ?

Трай! Падишахът има грижата и кахърите....чак до Виена!

Турски поток е вражески поток за прокарване влиянието на Русия в Европа. Балкански е нашенски европейски поток

Американската газ не е по-скъпа от Руската. През посредник Нидерландска фирма е пак по-евтин, но не може да се доставят количества,които да задоволяват нуждите ни на 100%.

Подводната тръба си е на Русия. Ако си открил газонаходище няма как да складираш газта, трябва да я транспортираш и консумираш. Газта не е нефт да затвориш сондажа за други времена.

Е и?

Как да няма отклонения, с каква газ се захранват топлоцентралите ни , а ТЕЦ "Варна" на Доган.

Турски поток построен от руснаци в Б-я /на нашите работници там още се дължат пари/ и струва на нас 3 милиарда лева. А после защо няма пари за здраве, образувание и пенсии.

Тия сладури на кормилото са се утепали за четворка... белот!

Сърбите ще имат евтин газ, а българите ще плащат 3.3 милиарда борчове на Булгартрансгаз, завещани от слугинажния дебеловрат банкянец и първа Мутра на Бэлгария.

Алоу, пише се образОвание, а не образУвание! - това, междо другото. Основното е, че заради безхарактерието на Боко ние изтървахме Питомното и едва се закачихме за последния вагон, докато на унгарците, словаците и чехите хич не им пука, дали ще ги погалят по главита, ПАПАТА, ХАмерканците или хевропейците, щото имат характер и самочувствие, а не като нас – ПОДАЙГЪЗ !!!!!!

неизлечимо прост си

Тръбата през България е построена от Булгартрансгаз. Парите са от заеми от банки в Западна Европа с ниски лихви и се изплаща от таксите по транзита.

ше си го пълниш с пръдня, газ от собствено производство. мухахахах

Ама каква странна чупка прави трасето на българска територия. Да не е заради компресорна станция "Лозенец" , не се вижда добре на картата или ,новата ,която беше някъде към Шкорпиловци-Варна,там където щяха да излизат 4-те тръби на ЮП.Е, сега е една

Задавате ли си простичкият въпрос:" ЗАРАДИ какво, КОЙ и ЗАЩО не иска България да печели от преноса на руски газ за Западните Балкани и Унгария?" Дали тази страна се явява "приятелска" за страната ни?? И още-КОИ полотически партии поддържат това?

Моля Ердо да си прибере Орангутана с уолкмена!