Завършена е линейната част на "Балкански поток" от Турция до Унгария

Капацитетът, който на изхода от Черно море е 15,75 милиарда кубически метра, може да се използва практически в цяла Централна Европа, каза Душан Баятович, главен изпълнителен директор на Serbijagas

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой спря Южен Поток и не пожела да го продължи? Кой? Да си понесе отговорността!

жужето е високи токчета и пак се вижда че е гном

Много коментари, много нещо. На никой не задава основния въпрос, къде има по трасето има връзки и тръби за България? Ако някой е чул, видял, разбрал, моля да каже . Тръбата минава транзит през страната ни, и няма нито една връзка, или друго подобно за нас .

В Булгария влиза 15.8, а излиза 11 мил. куб. м / год. - Значи има отклонение за БГ...

Ми много просто смятайййй влиза 15 излиза за Сърбия 11 до Унгария остават около 5.

Добре че беше Бойко да го направи за една година Ако беше новата министърка ,разрешителното за строеж след четири години.като АМХемус

- 3 милярда струва....до сега - няма пътна карта, не се знае нищо - няма диверсивикация на източника.

Учи български.

1. "милИАрда"! 2. ДОСЕГА! 3. диверсиФикация!

Ти не си наред ддд. От къде да дойде газзз от американски фракинг газ ли дотиран от държавата. От където и да е все сме зависими от някой. Американците ни натискат да купуваме техни самолети, техни части за атомната централа, и още много други неща иначе събарят правителства налагат санкцйййй.

Ама пък иначе потока е добър за България. Трябва да сме завързани със всички съседи и всички да имат икономически интерес от нас. Американците може да се сърдят, но такива проекти са гаранция че Русия, Турция и Сърбия няма просто да решат някой ден че България не им е нужна и тогава ще се надяваме на Джо Байдън и Доналд Тръмп да ни спасяват което е направо плашещо.

Всяко повишение цената на газа е свързано с изплащането на "Турски/балкански поток". Кой друг би следвало да го изплаща, освен реалните консуматори на газ?

Поредния заблуден

PEYTSCH

Б.Борисов (вляво на снимката) е там затова. А Янев, Тошко и Радев не са дори споменати, че са живи...

дебил къде точно имаме отклонение и колко трнзитни такси получаваме.

Не виждаш ли, че влизат 15.8 милиарда, а излизат при Сълбия 11, тия 4.8 къде отиват бе дебил, нали са за България. Кой ти каза, че няма такса пренос, гратис ли върви. Аман от дебили и подлоги на другаря Радев

Потока е свързан с нашата газопреносна система. Няма направени отклонения.

Това е много стара снимка , на която Путин позволи на ББ да докосне крана , а пък ББ подскачаше като гладно кутре наоколо. Това можеше да е поток направо през Бургас, ако имахме политици със здрави гърбове, отстояващи интересите ни.

Не разбрах какви пари ще вземе България от това написаното?

Бойко щеше да я завърши догодина - 2022 ! Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? ЧАЛГАРИ Бойко щеше да я завърши догодина - 2022 ! Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? ЧАЛГАРИ Бойко щеше да я завърши догодина - 2022 ! Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? ЧАЛГАРИ Бойко щеше да я завърши догодина - 2022 ! Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? ЧАЛГАРИ

Борисов ли ти каза,че е спряно изграждането на "Хемус" ? Ти вярвяш ли му?

Не е спряно изграждането на магистралата но са спрени парите което е много лошо. Сега фирмата държавата където е изгражда ще търпи загуби.

Абе ти да не си мало.умен? Магистралата ще се строи, но прозрачно с конкурс.

Харесва ми руснаците как са написали "РОССИЯ" в Крим. Да се знае.

Крим е руски, и ако някой го харесва или не, това е неговата работа!

Кой , КОЙ завлече готовите пари за строежа на магистрала хемус другари крадливи протестъри ?

Той бе, той. Бойко и прословутите авансови плащания на ин хаус компании.

Като се загледах , трасето на газопровода ,много ми прилича на трасето на похода на Османската армия към Виена през 1683г.

Ако всички ние Го преизбереме отново,Он че докара траба от Унгариа до Българиа

Добре, че спряхме ЮП навремето... Сега парното в СФ с 20% нагоре тока с 5-6 % . Някой го д989ха яко .. Кой ли!?

ЮП бе спран от псевто еколози и Америка.

Моля Ердо да си прибере Орангутана с уолкмена!

Задавате ли си простичкият въпрос:" ЗАРАДИ какво, КОЙ и ЗАЩО не иска България да печели от преноса на руски газ за Западните Балкани и Унгария?" Дали тази страна се явява "приятелска" за страната ни?? И още-КОИ полотически партии поддържат това?

Ама каква странна чупка прави трасето на българска територия. Да не е заради компресорна станция "Лозенец" , не се вижда добре на картата или ,новата ,която беше някъде към Шкорпиловци-Варна,там където щяха да излизат 4-те тръби на ЮП.Е, сега е една

Тръбата през България е построена от Булгартрансгаз. Парите са от заеми от банки в Западна Европа с ниски лихви и се изплаща от таксите по транзита.

Сърбите ще имат евтин газ, а българите ще плащат 3.3 милиарда борчове на Булгартрансгаз, завещани от слугинажния дебеловрат банкянец и първа Мутра на Бэлгария.

неизлечимо прост си

Неизлечима Бойкова пичка си!

Тия сладури на кормилото са се утепали за четворка... белот!

Турски поток построен от руснаци в Б-я /на нашите работници там още се дължат пари/ и струва на нас 3 милиарда лева. А после защо няма пари за здраве, образувание и пенсии.

Алоу, пише се образОвание, а не образУвание! - това, междо другото. Основното е, че заради безхарактерието на Боко ние изтървахме Питомното и едва се закачихме за последния вагон, докато на унгарците, словаците и чехите хич не им пука, дали ще ги погалят по главита, ПАПАТА, ХАмерканците или хевропейците, щото имат характер и самочувствие, а не като нас – ПОДАЙГЪЗ !!!!!!

Е и?

Подводната тръба си е на Русия. Ако си открил газонаходище няма как да складираш газта, трябва да я транспортираш и консумираш. Газта не е нефт да затвориш сондажа за други времена.

Американската газ не е по-скъпа от Руската. През посредник Нидерландска фирма е пак по-евтин, но не може да се доставят количества,които да задоволяват нуждите ни на 100%.

Шиство газ е! Разбиват плочата на много километри надолу и съсипват природата

До всички последни позитанци: Тръбата в България е 100 % Българска, как ще я наричаме си е наш проблем . В Турция е 27 км, защо да е Турски поток?

_stankow

27 км е наземната част. А подводната ? Която е десетки пъти по-скъпа и важна ?

Трай! Падишахът има грижата и кахърите....чак до Виена!

Ураа...! Амаа, ние май разклонения от Тръбата НяМАМЕ? Ако ще и Баумгартен да Опре .

Как да няма отклонения, с каква газ се захранват топлоцентралите ни , а ТЕЦ "Варна" на Доган.

Ето че с нашия поток вече помагаме на братята укри да се отърват от недемократичната руска газ! Те нали не искат нищо руско!

Нима? А тогава защо цената на газа се вдига с 20%?

_stankow

Защото сега започват да се пълнят газохранилищата за зимата. Търсенето расте, а цената е обвързана с борсовата на енергоносителите. Питайте къде отива разликата между цената на едно и дребно, те руснаците си карат по договора за доставката на едро. Питайте за разликата.

Изграждането на Турски/Балкански поток е една малка компенсация за отхвърлянето на Южен поток от България. Все пак, нашата страна граничи с Русия, Турция и Сърбия, а не със САЩ, които били загрижени за руското влияние в ЕС. А това влияние прониквало с руските газови потоци, които трябвало да се заменят със скъп сгъстен газ от САЩ.

Абе герберастчета, вие като сте прости, ние не сме. Вижте какво пише на тръбата! Пише Турски поток! Балкански е само в празната кратуна на банкянския дръвен шоп.

А бе„ главанак“!!! Питай сърбите и унгарците защо и ТЕ така го наричат?

Турски поток е вражески поток за прокарване влиянието на Русия в Европа. Балкански е нашенски европейски поток

ше си го пълниш с пръдня, газ от собствено производство. мухахахах

Смеят се на посещението на Бойко при Ердоган. Но не си спомнят как на конференцията на ДПС Ердоган се обади и поздрави форума,а после каза и едни специално мои поздрави на " моя приятел Бойко". Къде е Муньо? В миманса. После си спомням Северомакедончето Заю от аерогарата право при Бокича. What you want questions interview or what?

разказ по картинка, вижте два стоп кадъра от видеото, което толкова прибързано самодоволно и самонадеяно разпространиха от ГЕРБ. Сияещият от желание да се гушне с Ердоган Методиевич се засилва с подканящи за прегръдка разтворени обятия, но строгият му домакин намусено му показва да си знае мястото.

Спомням си Южен поток със собсвеност 50%Бългсрия и 50%Русия. А в Сърбия 49% към 51% и сърбите скочиха като обидени. Сега Балкански поток е 100% български. Прост бил Бойко. Ще питате за него след години, но простотията по форумите край няма.

Малоумник първо направи справка на каква цена идва газ за България и после за сърбия. Втори отказахме се от транзитни такси за 1,2 милиарда долара за 10 години. Твоят идол ББ е взел поне милиард комисионна за да минава руската газ към Европа. Аз харесвам руснаците и нямам нищо против те да продават газ в европа. Но дали САЩ мислят така ? Бойо ще плати с главата си за тази схема. Бил приятел на Америка, ама е по голям приятел на Путин. Двоен агент ? Ще видиш какво правят американците с такива след изборите. 20 години затвор го чакат.

Южен поток бе проект за 63млрд кубика, 16 за турция, от къдео щяхме да взимаме транзитна такса и турците да зависят от нас. А сега през бг ще минава макс 15 млрд. Четири пъти по малко, за което ще ни благодарят всичките чак до австрия. Отделно ще ни благодарят, че ги поставяме в зависимост и от турция.

Стара снимка - евтин пи-ар... Дир-а, мнооого сте зле!

От ГЕРБ явно продължават да ни смятат за ( управлявани и манипулирани от тях) идиоти, на които могат да пробутат всяка своя пропагандна версия. Опитват пак и пак. Този път по повод вчерашната среща на техния вожд с турския президент Ердоган, която смехотворно наричат “внезапна”. Първо, няма такова нещо като “внезапна” среща между един дребен и низвергнат автократ и неговия доста едър на попрището на автокрацията, доминиращ в тази (дву)странна връзка президент на Турция, като Ердоган. Или поне не може да има “внезапна” среща по решение на дребосъка Методиевич, а само по хрумване на алфа автократа. С други думи, ако срещата е била внезапна, това не е за хвалба. Защото това означава, че Методиевич е бил привикан внезапно, което изглежда доста достоверна версия от самото видео, в което си личи как върти опашка с надежда да бъде погален, а вместо това твърде резервираният в поведението си Ердоган го подритва с жест на отказ от прегръдка и го ползва като фон, за да предаде послание за успех на изборите на “целия български народ”. Внезапни са само поривите на Методиевич, който на своето примитивно ниво измисли да поздравява почетния караул при едно свое официално посещение в Анкара с “мархаба”, а при друго посещение налетя да целува булката на Ердоган и скандализира не само протокола на домакина си, но и цяла мюсюлманска Турция. Второ, направо е смешно да ни обясняват, че вождът на ГЕРБ е отишъл да се види с изселнически организации, за да се бори с…ДПС. Схващате ли “логиката”: Методиевич се бори с ДПС с помощта на Ердоган, който откровено рекламира само преди месец ДПС , когато при него на аудиенция беше Карадайъ с цяла делегация в рамките на демонстративно, а не на “внезапно” посещение.

Ти да не си брат на Рашков?

Грам газ не е минал през БГ тръбата. И няма да премине.

Не поканили Радев или Янев, ами Борисов! Що така? :))))

щото тиквун им е роб и слушка.

И адмирации за Борисов!

..не идеш да ти го тури с 200?

Бойко и компания що се пънаха да спират Балкански поток, като се надпреварват да връткат свирки на пашата! Сега можеше да печелим от транзитни такси за цяла Европа ама...

Добра новина!

Турецкий поток, нет Балканский поток. Ваш Бойко Борисов преименувал името за глубавите Болгари.

През Турция е „турски поток“! През балканските държави е „БАЛКАНСКИ поток“.В Русия как се нарича?

а, къде било отклонението за България?

Що прекарвате това измисленно име?Няма Балкански само Борисов така му вика за всички други е ТУРСКИ!Можеше да е Български но индианеца осра нещата та сега вместо да сме първи по веригата сме......брънка в нея!

Хитър,интуитивен шоп,хлъзгав и най-вече мъж! Не шпакла!

ШОП-дървен сувенир шантав опак и проклет.

Къде са Евроатлантическите Соросоиди да плюят срещу руските енергийни проекти ...Сега ! И да доказват колко лоши били ,от втечнената газ на САЩ за 500 долара за кубик ?

Kenn1111

Тая цена можеше да е ако беше Български но при Турски няма как да стане

хахахаха спомням си даваха ги по телевизията . боко тогава беше там като просяк и клошар и гледаше като насран шопар. ббаахаха

Дани Митов е винаги на линия, когато има нещо за усвояване - беше заместник на Костов, на Кунева, днес е на Борисов. За него кюлчетата злато, кражбите и плеймейтките на Борисов не са проблем, стига да участва в тях. А "борбата" на ГЕРБ срещу ДПС е ясна на всички, резултатът от нея е милиардерът Пеевски, сараят на Доган, сечта в българските гори от ДПС. В момента Борисов е на килимчето пред султана край Босфора за малко гласове, Ердоган ненапразно нарече Борисов "моят скъп приятел". Желанието му скритата коалиция ГЕРБ - ДПС да продължи.