Зариваме се с 600 000 хранителни отпадъци годишно, всеки от нас изхвърля средно по 94 кг

Как да се справим с един от най-големите ни грехове към планетата-разхищението на храна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво, 257 грама отпадъци н а ден на човек? Какъв е проблема?!!! 600 тона на година т. е. трябват 20г. За да се напълни един малък 12000 тонен кораб!!! 100% от хранителните отпадъци се превръщат в тор, къде е проблема. Аман от Еврогейщина и Евроизвращения!

КОИ ОТ НАС БЕ ИДИОТИ ??? ХОРАТА ЕДВАМ ПАЗАРУВАТ ХРАНА ДАЖЕ СЕ ЛИШАВАТ ОТ МНОГО ДРУГИ НЕЩА ЗА ДА ИМА НЕЩО НА ТРАПЕЗАТА... КОЙ ИЗХВЪРЛЯ ХРАНАТА ?? УТОЧНЯВАЙТЕ СЕ НЕ ГЕНЕРАЛИЗИРАЙТЕ ВСИЧКИ..

В Норвегия и Швеция има ТОПЛОФИКАЦИЯ от боклуците? Норвегия НЕ ИЗПОЛЗВА ГАЗ, въпреки че е СВЕТОВЕН ИЗНОСИТЕЛ НА ГАЗ. В България Топлофикацията на Съветските другари работи само на руски газ. ПО-ЧЕ-МУ?

600 000 какво? Килограма, тона, или по-вероятно - неграмотни списвача?

Неокомунистическата пропаганда продължава! Скоро очаквайте статии от рода "Яденето на насекоми новата мода сред звездите", "Група британски учени установи, че храненето 3 пъти на ден е вредно", и все такиа чудесни "препоръки".

Веднага организирам организация за защита правата на насекомите! И те имат права. Не е редно да бъда ядени, мачкани, пръскани.

В България още няма методика за измерване на хранителните отпадъци с произход, различен от домакинствата.=======обаче някой бенефициент на средства по европроекти вече ги е изчислил..

Ни управляват еврофашистите ще е така.Наще политици не командват парада те само си взимат паричките за загробването на България.НА ПЛОЩАДА И ВЪН ОТ ЕВРОФАШИСТИТЕ ЕСЕС ТЕ ИСКАТ ДА НАПЪЛНЯТ СТРАНАТА НИ С ЦИГАНИ И НАГЛИ УКРИ.ПУТИН ВИ Е НАЙ-МАЛКО ВИНОВЕН ЗА ЦЕНИТЕ В МАГАЗИНА И БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА.ТЪПИТЕ ПРОПАГАНДНИ МЕДИИ ВИ ГО ПРЕДСТАВЯТ ТАКА.НЕ НА ЕСЕС ГЕНОЦИДА!!!!

блядь.

Значи - задължително да се увеличи цената на храната и да се наложи "разтоварващ (гладен) ден" за всички европейци. Колко интересно съвпада с разрушаването на селското стопанство ...

Аз редовно купувам по много храна и 1-2 пъти на седмица редовно изхвърлям по една торба с развалена такава. Ама какво? Мога да си го позволя - угаждам си.

Изхвърляхме преди 15-20 години... В момента се налага да купувам храна за котетата и кучето... Жената се научи да готви в малкката тенджера.

Не съществува изобщо такова понятие като хранителен отпадък - всеки отпадък е нечия храна. Единственото, което трябва да се прави е това, което е правено хилядолетия наред - излишните хранителни остатъци да се изхвърлят сред природата. Там те се изяждат от всякакви животинки, червеи и микроби и се превръщат в хранителни вещества за почвата. Не разбирам какво искат еврокретените и другите глобалистки измети.

При нас повече от кило на човек едва ли се изхвърля за една година. Много, много рядко се случва. Не знам от къде ги изкараха тези 94 килограма.

Бедния българин не изхвърля храна. Само от време на време някой беден пенсионер си хвърля парите през балкона !

Никога не изхвърлям храна. Готвя колкото е необходимо. От баба си знам, че да изхвърлиш храна е ГРЕХОТА. Стриктно внимавам да не изхвърля нещо, защото знам цената на ХЛЯБА.

Гнусна, долна лъжа. В провинцията има ресторанти които храната която остава я продават наполовин цена на пенсионери на обяд другият ден. Нещо като пенсионерска кухня. По софето също съм чувал, че от макдоналдците изхвърлената храна се "преработва" от "клошарите". И още нещо в Германия се изхвърля храна, като плодове и зеленчуци, както и полуфабрикати, и там късно вечерта се нареждат за нея, българи, украйнци, румънци и поляци. Жалка картинка е, но храната си я бива както съм слушал от хора които са си "взимали".

Некупените плодове, изобщо не можем да говорим за развалени, в малък град в Германия от месния супермаркет се даваха на децата по детските градини. Майки или бащи ги вземат и ги нарязват и голямото междучасие ги раздават на децата.

Да ама при нас не става. Забранява го закон. Ако искаш да го направиш трябва да седиш извън училището или градината и да го раздаваш там.

Ааа ... Да не би да са сметнали и чужбинските боклуци ... Щото 4 членно семейство требва да е хвърляло повече от 10 кг. на ден ... Мразим да ме лъжат !

Да, също и изхвърляме на две години по хиляда тона радиоактивни отпадъци, вижте колко лесно можем да набутаме цял АЕЦ в общото множество. Истината е, че изхвърля хранително-вкусовата промишленост - ресторантски храни, заведения за бързо хранене, храни с изтекъл срок на годност .... и някоя и друга смотана домакиня също

Кого лъжете, бе, червен изроди. В България нищо не се хвърля, освен 2 филии мухлясал хляб и 1 зелка от киселото зеле на човек за година. Вие сте изроди и за да се направите на много изтънчени, сигурно другарката Станишева и другарят серГей си изхвърляте чуждата сперма, дето са ви ебали, щото не щете я гълтате. Мамицата ви да еба изроди червени да еба и гълтайте да не хвърляте храната за червени изроди.

Веднага вдигайте цените на хранителните продукти. Ще разхищават мама им мръсна.

Дайте методологията, според която изчислихте 94 кг.

е, на село не се хвърля нищо! което не ядеш ти, го изяжда добитъка! което на изяде добитъка се гори в печката! а пепелта от печката отива за тор в градината! лошото е, че селяните станаха граждани! помъчиха се да станат де, отидоха в градовете, ама си останаха селтаци

Ей, поет го даваш и всичко знаеш... Поклон

Доста хора не могат да купят храната, за която се твърди, че се изхвърля. Отново подвеждща статия.

къде това?? в раша ли? щото в България храна не могат да си купят само тия, дето са си купили преди това пиячката, цигарите и кафето!

мамицата ти да еба, изрод, всеки си купува, каквото си иска, г ти си купи хуй и смучи да ядеш сирене, да еба изрода ти смешен да еба и да гълташ

явно си от онези, който си е дал последното левче за пиячка! сигурно нямаш за цигари и си нервен!

Ще се засилят със зелената сделка когато мизерията ще докара. Няма по голям мизерни от бедния човек които търси начин да оцелее Дано оспеете да се освободите от този ви грях.

пенсионерите не могат да си позволят да закупят храната, за която твърдите, че изхвърлят...

вероятно си прав! не можеш да си купиш храна след като си хвърлил 30 000 през терасата

Аз ракия, салата и мезе не хвърлям.

Храна не Изхвърлям и 1 грам, Пенсията не Позволява!

Българина е научен да си яде яденето и не хвърля, а новия българин яде дюнери и тях не ги хвърля. И кой хвърля?

А като се изяждат тия храни, да не би в тоалетната да стават на нещо повече от миришеш отпадък, който после по лесно се Обработва, канализация, отпадни води, пречиствателни станции, енергия и още отпадъци които замърсяват.

Аз само да вметна, че боклуците - развалени, преработени и съответно с пренапечатан срок на годност - се продават директно в хранителните магазини. И то говоря за скъпи боклуци! Които вместо да бъдат изхвърлени от производителите и търговците, биват изхвърлени от потребителите, но след като са платили вече на съответните групи. Че и после видиш ли “потребителите изхвърляли.” Наглост и безобразие!

Аз суджуци не хвърлям..

аз ям зеле, пенсионерът до нас филия хляб, а мутрата дето си построи къща в градинката до блока - прасенце общо ядем чиния свинско със зеле, и филия хляб.

_stankow

Ами боклуци ни продават, боклуци изхвърляме.

Най-големият отпадък е банкянския Тиквеник !

най-дебелия - да. но за 'най-голям' се състезават и всички 'нови' движения. вкл. и мноооогообещаващите Възраждане. ПС ама Канадката е лидер.

Не само, същите г@@на са Кирчо, Кокорчо и Ристьо Лодкаря.

Това, че храната се разваля и няма как всяка калория да бъде храносмелена си е реалност от самото създаване на живота. Нима птиците в гората изяждат ли всяка вишна или слива и не пада ли нищо на земята? Хората са се научили да оптимизират много калорийното производство, но няма как КПД-то да наближи 100%. хай стига вменявахте изкуствено чувство на вина у хората. Ако ви питам вас, трябва да ядем слама, скакалци, фъшкии и лабораторно създадена органична материя. И по възможност да не се губи и 1 калория в процеса.

Мисля, че не си разбрал статията. Тук не става въпрос за каква да е храна, а за преработена храна. Сравнението с птиците е неуместно, тъй като те не преработват храна, на тях храната не им я опаковат, доставят и т.н. Когато хората сами са събирали и/или ловували храната си, мога да те уверя, че и през акъла не им е минавало да изхвърлят стотина кила храна годишно. С такъв преразход просто са рискували живота си. И не ти говоря за праисторическата ера, достатъчно е човек да се върне стотина години назад и да види, че 100 килограма зърно, например, може да е разликата между живота и смъртта за едно многочленно семейство. Като го купуваш от магазина е друго, там е проблемът.

Сравнението с птиците си е повече от уместно. Процесът който сме създали оптимизира процеса и съхранява калориите, не ги хаби! Позицията на хранитлените алармисти са несъстоятелни.

ами ето с какво ще помогнем на гладните укри,и то от сърце