17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Именно големите предприятия и фирми закупуват ток за месеци напред. Ден напред навсякъде по света е най скъпият ток. Обаче - всички реваха , че искат свободен пазар. И обясняваха в началото, колко много пари били спестили.

Именно работодателите настояваха за спирането на АЕЦ Белене. Народен съд за тия!

аец ни не требе ние си моем на свещи и газеници, само да са европски !!!

Тъпото служебно правителство от къде гледа да спести пари.... От вредните емисии... А така, а българите на тъмно, бизнесът да се спасява... Въпросът е, че са намерили 2 милиарда.. Ето от къде. Негодници мръсни!

браво,браво,браво!

Важното е да е зелено. :)

Тъпчо, мощности има предостатъчно... просто са спряни от правителството, за да не се плаща за вредни емисии...

Умчо, като им калкулираш вредните емисии в цената, тя ще се намали ли според теб? Едните гласовити предатели, другите - гласовити тъпаци, после олеле-мале!

Кой не скача е червен!На тъпата нация -до чепките....

ама зеленото е само няколко месеца говедо! после ще ми го ближеш за сол през другото време!

На АЕЦ Белене по начина, по който се строи, токът ще е толкова скъп, че ще търсите същите тези цени, от които ревете сега.

Какви медени слова се изляха за свободния пазар на енергоносители -как многото доставчици ше намалят цената на тока тогава си питахте оная работа

у японските , американските и китайските централи ли? ми купи си от тях, нали си на свободен пазар, оли!

Надявм се ясно се изразих!

ДА-ДА, чакай ти... Токът от АЕЦ-а си е ток от АЕЦ. Колкото и да е скъп, е по-евтин от останалия

доставчиците са прекупвачи, а не производители и като минимум дублират цените! ама в бг шаранитеса много се ловят на бастуни! У "тъпа" Франци[ сичко е държавно и държи дял даже в UK.

Голямите предприятия могат да ограничат работа в пикови часове. ТЕЦа е остарял, трябва ниви мощности. Газове, алтернативни източници... Но, АЕЦ Белене не е вариант, поради висока цена и неясен хоризонт. Работи 60 години, после 600 години генерира само разходи.

Белене е започнал строежа през 1989. Ако бе ОК, щеше да е построена. Не се говори за Цанков камък.

да си чул за непрекъснати процеси и работа на смени? или ше бачкаш смао като дуа ветеро да ти върти перката малоумко?

Как смяташ тока от АЕЦ? Смяташ ли, разходите след извеждане от експлоатация?

Ха сега отговорете ми честно : ИМА ЛИ наистина ДРУГ такъв народ по света , който да си затвори напълно работещите и изправни ядрени реактори срещу .... ъъъъъъ ... наложена отвън демокрация ?

Охлюве, знаеш ли колко неща, които бяха ОК ги спряха след 1989 г.?!

Бойку е виновен!

Къде е прехвалената зелена енергия? При това слънчево греене соларните панели трябва да задоволят нуждите на цяла България, И какво стана ? Ще увеличават мощностите на ТЕЦ- овете. Аз, ай, ай

Всъщност има - словаците. Ама толкоз...

Ами така е - спря Белене и после 8 години шикалкави със 7 блок, докато НЕК затъваше все повече и повече, а той го крепеше със заеми!

В България да не мислиш, че има кой знае колко соларни паркове. Има такива и се увеличават. В Германия има много вятърни, вероятно и това е причина, повече предлагане.

аз не мога да разбера какво спорите като Миглена Кунева преди години ви реши проблемите.

В Южна България е пълно със соларни панели и перки …декари плодородна земя е превърната в соларни ферми,но дано да не останем след време без жито/храна .А що се отнася до Германия, там потреблението на електричество е минимално поради студеният климат.

Да има, да има колко да има? 550мегавата. Тези дни само за Гърция изнасяме 900мегавата.

Бъдете реалисти. В Африка, работят 18 кора Ел.централи,вързани за кея и с жици подават ток, когато трябва... Половин Африка е на агрегатчета. Свиквайте, бъдете отговорни, пестеливи...ИТН няма да Ви подаря тока.

Не Бойко подари оригиналните реактори на руснаците през 2005та.

…че не са рентабилни за условията в България. В Германия няма климатици през лятото, а зимата се отопляват с газ.

не е Миглена, а премиера и! Но най винове за сегашнотоположение е бойко , прегледай историята!

Блокове 1-4 така или иначе не можеше да работят до сега.

глей си там грипчето,че и с него не мож се оправи и не мисли за неща дет не ти ги побира докторската глава! Може да пробваш да минеш изцяло на генератор у вас , да ти видим сеира!

Всичко се смята - европейска директива! Ако си мислиш, че Козлодуй не отчислява всяка година милиони евро във фонда за извеждане от експлоатация, продава си тока основно на регулирания пазар по 5 ст. и пак е на бясна печалба, значи нищо не знаеш по темата.

Що? Кво е направил Бойко? Той ли подари оригиналните реактори на АЕЦ белене?

да израд някой и друг милиард и да изплятят нови блокове!

Всъщност това е добра новина. КЦМ е най-отровния и замърсява околната среда завод в Пловдивска област.

Алооу, икономическия министър ???? какво правим ??? или ни бива само да взимаме готови пари (Хемус) и да ги пишем заслуга на служебните.... Алоу премиера ??? Нещо много спиш. Вместо да решаваш проблеми, гледаш кой реди кабинета на чалгата.... Алоу? Ето ви разликата - Баце щеше да подпали задника на министъра да ходи да договаря нови мощности и да сваля цените за да са доволни производителите. Сегашните (и следващите) само ще извъртат очи от проблемите докато грабят.....

за съжаление не лъжа, но герберастите нямате капацитет да проумете съвсем прости неща. Ако имаше акъл щеше да проследиш историята на аец в Бг и щеше да разбереш ,а сега и да ти обяснявам само ще си загубя времето!

Какво значи не са рентабилни? А кое е рентабилно? ТЕЦове ли? Или АЕЦ за 30 милиарда.

Ама и храни бая хора и техните семейства.

Ми де да знаеш... И чехи и унгарци си удължиха живота на 440 мегаватовите и още си работят, а са набори на нашите 3 и 4-ти

Лъжеш като типичен бесепар-ром. АЕЦ белене е мъртъв много преди ГЕРБ да съществува.

10 дни ще издържат

А къде бяха работодателите,когато вдигнаха цената на тока за обикновените потребители?Тогава няма проблем и си мълчат,нали?Лошото в такива ситуации е,че пак страдат обикновените хора,а именно работниците в завода.Трябват спешни мерки да бъдат взети за проблема,но не виждам как ще се случат нещата.

tonk11

Какво е подарил? Я пак да се изакаш- какво и на кого е подарил?

ЕС даде за затварянето на блокове 1-4 повече пари отколкото ток можеха да произведат. Друг е въпросът къде отидоха тези пари.