Заради пандемията ЕК ще предложи нов многогодишен бюджет на ЕС

Северните страни в Европа не са готови да подкрепят искането на южните за по-голяма солидарност в кризата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте бюджета за следващите 9 месеца за да изкараме до края на годината, пък после ще правим многогодишен бюджет, защото може да не се наложи?!

Те добре се справят,когато карат не обезпокоен и охолен живот, но готови да се предадат при първо,второ,трето, четвърто изпитание - фашизъм, диви пришълци,содомия, пандемия. Куха, театрална структура без здрава основа, без съдържание и с фалшиви ценности.

Това е защото културата в Европа не е на сверер а е на юг. Това е Италия, Франция, Германия, Испания, Белгия и т.н. Затова и те са най-засегнати - там са туристите имат какво да видят хората и да научат. на север какво да гледам? - простотия и солена риба (изклuчвам Англия, но тя не е член на EU.) простотията заля света - дори стария континент.

Затвори се кукла! Предлагаш след дъжд - качулка.Нахлупи я върху себе си и иди възпитавай децата си.Това е полезно дело, а за друго не ставаш както и целия Съюз ни изпълнява задължевията си. СССР беше по-ефективен поне що касае екстремни ситуации, застрашаващи безопасността на държавата.

предвид Чернобил вероятно?

Дълги години северните страни спазваха дисциплина и съветваха южните страни да сторят същото.Всички знаем резултата сега.Най важното е да преодолеем Коронавируса и да погледнем след това здрави и силни смело напред.Интересно как ще се справи Европа в този труден и тежък момент...

За тези които не знаят, идеята за единна валута в Европа не е нова. Нашите предци са опитали същото. Латинският валутен съюз съществува от 1865 година до избухването на първата световна война. Идеята е страните членки да емитират монети от злато и сребро с еднаква чистота и грамаж, които да могат да се използват взаимно във всяка останала страна. България също е била част от този съюз. Естествено това е било обречено на провал, защото е основано на рядка и ценна суровина, която действително струва нещо и не може да бъде създадена виртуално. С течение на времето, разликите в ефективността на управлението и икономиката в отделните държави са си казали думата и някои страни са почнали да намалят количеството благороден метал в монетите си и да лъжат останалите. Накрая големият общ шок от световната война е погребал окончателно целият проект. Световна война сега няма, но има корона вирус, срещу когото твърдят, че водим война. Няма и не може да има в Европа обща валута, която да струва нещо реално без общо правителство и пълен отказ от национален суверенитет. Въпросът е, дали наистина това си струва ? Защото има много неща, които по-големите нации ще искат да ни наложат, като джендъризми, задължително приемане на бежанци и прочие. За да се спаси Италия сега, ще трябва да се пуснат още количествени улеснения, т.е да се създават нови измислени пари, сякаш през последните 10 години не правихме точно това. И до къде стигнахме ? Италия пак е зле. Италия винаги ще бъде зле ! Докога ще търпим това и ще вярваме, че еврото струва нещо ? Ако това беше базирано на злато или на пшеница дори, досега да е изгърмяло хиляда пъти. И пшеница даже няма достатъчно за да покрие тия квадралиони милиарди, нищо че е възобновяем ресурс.

Към злато и сребро като платежно средство няма да се върнем никога по нормален начен, защото правителствата няма да го позволят. Няма как тогава да се взимат вечни дългове и да има вечна инфлация. Но по-логично изглежда страни като Италия да напуснат Еврозоната и да девалвират валутите си, за да станат стоките им по-евтини на външния пазар, съответно покупателната им способност за чужди стоки да намалее. Няма лек без страдание ! Не може по вълшебен начин с едно хапченце да си решим проблемите. Може само да ги замитаме за да продължим по старому, но това ни прави само по-мързеливи и само отлага деня на разплатата.

Храним милиони хора от други континенти, докато безработицата в ЕС е с колосални размери, храним чужда армия, която не я интересува европейската сигурност, храним корпоративни интереси и налагаме санкции наляво и надясно, унищожаваме дребния и среден бизнес... ЕС ако не се промени тотално, е на път да се разпадне.

Германия и Нидерландия. Но последните не са за момента готови да помагат безусловно на съседите си, които често упрекваха в миналото в липса на фискална дисциплина. Както във всички световни войни и идеи на Германия - Всичко започваше според плановете но на края - Цяла Европа го отнасяше заради техните безумици . Мислите ли че сега ще е различно За кой ли път рестарт

Аха, безумци са защото не искат да дадат от парите, които събират от данъци. А знаеш ли че тия данъци ги стрижат главно от наетите работници, защото големите корпорации като Епъл и Амазон намират хиляди начини чрез международни схеми да не платят нищо от печалбата си реализирана на местния пазар. Знаеш ли, че недолството в Германия е достигнало критична точка и традиционните партии са натикани в ъгъла ? Знаеш ли, че все по-трудно става да направят правителство в сегашната конфигурация ? Тъкмо преди няколко месеца тръгна една невиждано новаторска идея да олекотят малко средната класа от данъци и се случи това, и сега всички пак писнаха да взимат от общите пари. А бюджетът на ЕС вече не е същия без UK.

Началото беше поставено след като : 1.субсидиите за селско стопанство са различни за различни страни 2. След като свободната конкуренция е за нас а за вас е регулираната - план Макарон - правила за движение по вътрешните водни европеиски пътища. 3.Различен брой представители в Европейският съюз на 1000 души население . Тотално поъпкване на Лисабонският договор

Така е Дедо Гочо, но ти все пак отчети, че решението да ни приемат в ЕС беше чисто политическо, т.е по милост за да не станем пак руски сателит. Така че можеше да се очаква, че ще се появят такива моменти, когато интересите на големите ще се налагат. Все пак който плаща, той поръчва музиката. Аз считам за успех, че Вишеградската четворка се опъна срещу приемането на бежанци. Нас не ни слагам в тази група, защото разчитахме главно на това, че от нашите лагери сами бягат нататък по трасето.

То хубава работа, ама защо като кажем А, да не кажем и Б ? Защо да няма солидарност и при доходите на работниците, и под работници разбирам всички, които получават трудово възнаграждение от фирма, включително и шефовете и. Едни са бедни, а други богати, я дайте да се солидаризираме и едните да дадат на другите. Ще стане на кукуво лято, нали ? Ами защо на държавно ниво да е различно ? Какво всъщност са държавите ако не агломерации от работещи ? Преди 20 години мисълта за ЕС беше как да правим бизнес по-лесно, а сега е как да вземем от чуждите пари, защото сме смотаняци и вечно изпадаме в неплатежоспособност. На гърците им стегнаха примката от икономии, така че...

Китай с комунистическия режим, който не взе мерки още през декември да ограничи тази зараза и впоследствие не допусна СЗО е главния воновник! Другото е пропаганда. Проклети китайци.

каква солидарност като сте си есе същите смотаняци. закъсняхте защото няма силидарност ли? и не искате пари от спешния фонд, щото правилата били строги, ами какви да са. гърция пживя с тях и никой не умря от тях. и понеже сте нефелни, сега сте с китай и русия, ами честито, ще отидете далеч.

Какъв МногоГодишен бюзджет като до 1 години Европа няма да я има - Китайската Проказа ще я е изяла!

Човешка еволюция Човечеството само с общи усилия може да се справя с големи предизвикателства. Друг начин няма. Класовата борба, войните за ресурси и надмощие, не помагат, те забавят човешкото развитие. Вирусите и глобалното затопляне не се интересуват от тях! Днес е коронавирус, утре може да Ебола, където смъртността достига 90%! След няколко години може да е астероид, който ще заличи живота на земята! Как войните и липсата на инвестиции в наука ще помогнат за справяне с всички предстоящи глобални проблеми?

"запазването на кохезията в ЕС посредством солидарността и отговорността" Хаха за харченето - чуждото е общо, а за помощта - моето е мое.

евро и трансатлантическа солидарност му се вика.

"ТРЕВОЖА" се,... за Бойко!!??;)) Ако, не ДАДЪТ ..ПАРИ как ще има ХВАЛБИ ??? Аз, аз, пак Аз и отново АЗ !! Като,... НЯМА ЧУЖДА ПИТА как ще ПРАВИ МАЙЧИН ПОМЕН???;))

По добре 12 000 рубли 350 лв заплата както в великата най могъщата Русия ....много лошата ЕС ще дава пари и ще ни помага...къде по добре е да дойде един самальот за дезинфекция от Москалия за да почнеме да се навеждаме до земята с задник на изток по стара традиция

Щом, стане дума за ПАРИ.. или.... за деленето им.... НЯМА... ЕДИНСТВО, ЕВРОПЕЙСКО СЕМЕЙСТВО или ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ..ще УМРАТ... от "ВИРУСА".... но ПАРИ..... НЯМА да ДАДЪТ !!;))

ще има ли крадливата шайка какво да усвоява

Каква е тая бе?! Изоставила семейство от 4 деца и тръгнала да оправя света!!

6 или 7 са децата!!?;))

Разбрах само че Бащината Дружина не може да се подели от Наследниците ? ЕС в Момента е на Апаратна Вентилация и е време Разделно .

Северните страни са между чука и наковалнята, ако не дават пари ЕС се разпада, ако дават, националистите ще започнат да печелят изборите и ще има още -екзити.

И, какво предлагат южняците на северняците, дайте ни от вашето, че да станем еднакво бедни! Тези са по лоши и от комунистите от 1956 г.

Какъв съюз без солидарност ?

Много от вас продължават и 30 години по-късно да жувеят с мисълта за комунистическата отговорност, когато става дума за някаква голяма общност. ЕС не ви е Съветския Съюз. ЕС е капиталистически модел на джунглата. В джунглата също всички са заедно - но едновременно всеки е за себе си. Джунглата дава богати възможности - и едновремено е жестока и безмилостна. А вие какво искахте, задружност и всеотдайност ли? Събудете се. Демокрацията и капитализмът са като куче и котка, нямат никакви общи основи - но ние сами си избрахме тази безмозъчна комбинация и ще си плащаме докато ни дойде акъл в главата!

Бюджета до 2027г. ще е ключовия момент за бъдещето на ЕС. Ако няма солидарност всичко, а и въобще съществуването на ЕС губи смисъл. Северните страни са поставени пред труден избор.