Коментари - Вносът на работници: сигнали за рушвети; с мечтаната виза дошлите може бързо да се "разбягат" към Европа | Бизнес.dir.bg
назад

Вносът на работници: сигнали за рушвети; с мечтаната виза дошлите може бързо да се "разбягат" към Европа

Туризмът иска да привлече работна ръка, но среща трудности. А членството в Шенген може да доведе до неподозиран проблем

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Вносът на работници: сигнали за рушвети; с мечтаната виза дошлите може бързо да се "разбягат" към Европа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И к'о стана сега - робовладелци без роби, на тия толупи, така наречените бизнесмени, току виж и да работят ще им се наложи.... каква трагедия!

Умрял е някой да работи за мизерните БГ заплати.

"МВнР да командирова - имаме толкова много компютърни специалисти, които да помагат в летния или зимния сезон за обработване на тези визи" да очакваме ли повиквателни? Егаси смешниците! Да ходели компютърните специалисти да помогали за визи... А бе вие нормални ли сте, бе? ХАхахахахахахаха

на тия места, поне горе-долу разбират български. Освен това ако български туристи трябва да бъдат обслужвани от индийци - ами че те направо ще избягат бе, тъпите хотелиери и ресторантьори съвсем без клиенти ще останат (освен някой заблуден ЛГБТ от Запад).

Ако се отнасяш с уважение към работника и заплащаш достойно труда му, няма да ти избяга.

Преди четвърт век бачкаторите ходеха да берат портокали за 100 долара на месец, а жените бяха прислуга на гъркините. Сега същите хора се мръщят на 10 пъти по-високи заплати, но плюят Еврогейовете, които им ги осигуриха.

От поне двадесет години заплатите на служителите във Външно министерство са сред най-ниските в държавната админстрация. Отделно командировъчните средства не бяха актуализирани повече от 15 години, а и след актуализацията продължават да са нереално ниски. Кадровият недостиг е повече от очевиден. На командированите служители за летния сезон се заплаща като за краткосрочна командировка, т.е. по 30 долара на ден. Какви са тия компютърни специалисти, които ще идат да работят в посолството в Индия за 1000 долара на месец като толкова е заплатата на касиер в Лидл.

през последния четвърт век колко пъти се смени стойността на лева (че и самият лев), и колко пъти нарастна инфлацията??

Има много лесен и ефективен начин, това да не се случи -дават им се по 2000 евро чиста заплата и те няма да искат да бягат никъде!

Със 100 долара преди 25 години можеше да си купиш 200 литра бензин. Или 25 кила свинско.

Това си е то капитализма - въпрос на заплащане според търсенето и предлагането...

Те циганите са вече по всички отрасли не само в чистотата. Ти да не мислиш, че в кухните по курортите работят други.

днес случайно чух за 20% увеличение на цените по хотелите... Миналата година едно седмична почивка на море ми излезе 2000лв, тая ще ми искат явно 2400 за да рискувам някоя зараза от мръсните плажове! Мерси ама имам вила в Родопите и ще си спестя морските "преживявания"!

като гледам сегашните и предстоящите проблеми в хотелиерския бранш, да не им се прииска на бизнесмените да си продават хотелите и кои ще бъдат следващите.

Това е бай Гановщината! За всяко недоволство, включително и размер на заплата работодателите имат един единствен отговор: " - Като не си доволен прав ти път, на портала чакат стотици! " Не само стотици, а хиляди чакат на един портал, но не е на българския работодател.

Тук няма туристически бизнес - има перачници, на тях персонал не им трябва.

А кой луд купува хотел, за да го заключи след това?

Давам 8 стаи под наем, имам категория една звезда.Заявила съм 80 работници от Казхстан.От човек за шенгенска виза ще взема по 5хилки еврака и айде още една къща на морето, примерно.

То няма толкова ниски заплати, но ги осигуряват на МРЗ. И чужденци и български специалисти. А българските специалисти са в болшинство си цигани.

Чак съюза ми капна за бизнесо де сака да клати българинът. Да пробват нормални заплати.