Коментари - В очакване на европейското петролно ембарго | Бизнес.dir.bg
назад

В очакване на европейското петролно ембарго

Според експертите географията на доставките ще е различна, но цените ще останат високи, неясно докога

Обратно в новината
| Автор : Маринела Арабаджиева, 3е-news.net

Коментари - В очакване на европейското петролно ембарго | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

руската рафинерия в България.няма ли да се национализира.. Стига сме хранили паразити.

ПЕТРОЛНО "ЕМБАРГО" МОЖЕ ДА СТАВА ДУМИ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ПОЛОВИНАТА ЕС Е ЛЕГНАЛ НА БУНКЕРА И ИСКА "ОТСРОЧКА" ! А НА БЪЛХАРИЯ ВЪОБЩЕ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ДАВАНА, ЗАЩОТО ПРАКТИЧЕСКИ "ОТ УТРЕ" БИ МОГЛА ДА ПРЕРАБОТВА "БРЕНТ" ! НЕФТОХИМ ТРЯБВА ДА БЪДЕ КОНФИСКУВАН - НАЦИОНАЛИЗИРАН !

По този начин Европа санкционира европейците които плащат по-високата цена

Мдаааа в петък пазара затвори на близо 120 усд за барел. В понеделник, т.е. Утре, посоката на цената, ще е sky is the limit :) Единственото определение за бюрократите-педали в Брюксел е, малоумници! Вместо да се опитат да пробият през арабите, за да тушират ценовият шок и чак тогава да обявяват ембарго, бързат със забраната и напълно естествено, че пазара ще ги изплющи

Национализира? Комунизма ли се завръща? А дано

най после евтин американски газ за нас и край на руското газово иго ! промосковсците са в шок и ужас , дюдюкат по улиците , но както се казва западния керван си върви , а евразийските кучета си лаят и скимтят от безсилие ! по данни на американски и западноевропейски секретни служби пожелали анонимност , в най скоро време вероятно до края на 2022 или началото на 2023 г бургаския нефтохим ще бъде национализиран или закупен от западни нефтопреработвателни компании ! това ще сложи край на скъпия бензин и нафта в бг и източването на милиарди български пари към евразия !

Тая уфсъ Урсула е за пиблично еване и обесване с краката нагоре… Мамка й, заради нея ще плащаме повече…

https://youtu.be/0wuPpmpnCJ4

едва ли някой в тая суматоха ще си троши пари за нашия умрял Нефтохим с умрялито ни смешно потребление в БГ. Дори и това да се случи, бензина ще стане още по-скъп! Вие малоумни ли сте бе хора или прости! Кога нещо на тоя свят като енергия е ставало трайно по-евтино! От как свят светува цените винаги вървят на горе и така и ще си бъде, поне в следващите още 100години.

мъ фигуранта с юмручето и неговата протестърска банда , каzват вън мутрите ба бб от властта ! сега на кой да вербваме на мутрите или на фигурантските юмруци :) “?

НИЙ ... Чакаме.. Ама какво??? Щото България има сключен дългосрочен договор, в лицето на ”Булгаргаз”, с американската фирма ”Шиниър”, която ще доставя газа за България. Договорът щеше да бъде активиран, когато заработи терминала за втечнен газ на Александруполис.... Та то хамериканците на цяла Европа продават газа си по БОРСОВИТЕ ЦЕНИ... А Сърбия НЕ ЧАКА.. И Вучич си е договорил вече цена по ПЕТРОЛНИТЕ ДЕРИВАТИ.. Дето е ти растат, ама плавно и до 200$ за барел-- А на борсата за газ в Холандия цената скача мълниеносно и лавинообразно.. С по 1000$ за хиляда кубика.. Та.. Сега сами си проверете колко газовоза от САЩ са разтоварвали в Полша през септември - декември миналата година.. Щото и ТЯ 20 годишни дългосрочни договори с ДВЕ американски фирми има.. И си припомнете, че тогава борсовата цена в Азия бе по-тлъста от европейската.. И пак в същото време - чии газовози и откъде караха газа в Литва за терминала им "Независимост"..

какъв умрял нефтохим ве промосковецо , бнефтохима е най голямата компания в БГ

ви казва - моят хамерикански ГАЗ ще е с по-ниска цена, когато мине и през България НАКУКО..

най смешната и най любимата на промосковците опорка-мантра е : че на запад нищо не се произвеждало :))) а с какво са известни 20-ти и 21-ви век , ами с мобилността на хора и стоки , а как се извършва тя (мобилността ) , ами с автомобили , камиони , самолети и кораби , ами пита се в задачката , кой произведжа най много коли , самолети и кораби в Света ? отговора е ясен и не подлежи на съмнение , ами Запада ги произвежда , е как ги произвежда като нема :)))) производство според москалите ? да не говорим за всички иновации и високотехнологични галимации , всичко се измисля на запад , после оризоядите и тем подобни симпатяги само плагиатстват и копипействат !

Дебили!

Русия трябва да бъде съкрушена, а Москва разрушена до земята

Цяла европа в тих ужас е затаила дъх. На свободния свят му е транс пенис.

Европейският съюз и САЩ съзнателно и упорито смазват България и българския народ. Забраниха ни Южният поток да мине през страната ни, забраниха ни и да построим Белене. Съвсем наскоро ни забраниха да плащаме руския газ с рубли, поради което изпаднахме в газова криза, а сега ни забраняват и да внасяме петрол от Русия. Към това трябва да прибавим и факта, че ни изнудват да допуснем Македония в Европейския съюз, което ще причини ужасяващи бъдещи проблеми за България. Никога България не е била така зависима, така поробена!

предполагам и си ваксиниран с 5 дози .. за по сигурно ...

Тъпак си ти, лошото е че и ти личи.

Поредната ти простотия

Не, той просто е глупак по рождение

питай москалите и китайчетата , барабар с целио БРИКС- индия , бразилия , юар с кви самолети летят ? москалите вече никъде не летят , имат около 1000 ербъси и боинги , ама кой излезе в чужбина и го конфискуват ,щото повечето са на лизинг , освен това нямат запасни части , нямат софтуерно обслужване , което автоматически ги лишава от застраховка , никой не застрахова неподдържан самолет , което автоматически им спира достъпа до всячко летище , никое летище не приема незастрахован самолет ! тези самолети ги има във всяка страна , ако някой можеше да ги копира , щеше да го направи много отдавна , проблема е , че това е много високотехнологична област и там копипейс не върши работа , да не говорим за електрониката с която са набъкани западните самолети ! много сте zле промосковчетата искате нов световен ред , а не може да направите световен пътнически самолет , световен софтуер , световен андроид беz който всички смартфони са просто тенекийки !

Дааа.А после и без пари.А след някой ден ще ни плащат:))))Откъде ви изравят такива дебили бе ??

проф. Пол Кристи, високопоставен служител на американската Агенция за национална сигурност: "Главната цел е по-здраво да се обвърже икономиката на Европа с икономиката на САЩ, а междувременно какво ще става с Украйна, това не интересува никого". И още: "На Украйна е отредена ролята на свлачище, което ще прекъсне европейското сътрудничество с Русия. А какъв строй ще има в нея, начинът на управление, това са абсолютно безинтересни въпроси".

НЮЛАНД-ския поздрав! Не политкоректния превед "МАЙНАТА му на ЕС!".

...транс пенис ултра... - през кура му, че оттатък!!!

За кво ни руска газ,ще се топлим на гей парада

а на теб не ти личи :))) приличаш на голем промосковски умник , ама си просто проzzzzzzzzzzz смешник

МИЧЕ, май страдаш от полов глад.Погрижи се и се успокой

Ние всички в България и Европа, плащаме Войната която САЩ предизвика и води в Украйна чрез смъртта на млади Украински и Руски младежи!!! ЕС, Украйна и Русия плащат войната на САЩ, подкрепена от Високоплатени, Не избрани Чиновници в Брюксел, а и в Столиците на ЕС! Отвратително!!!

САЩ УНИЩОЖИХА Европа

ма кои са тез москали и китайските им приятелчета оризоядите ве ! просто едни аналогови крадци на технологии и копипействане ! пускам тук информация , кво става в света на технологиите и кой е тоталния господар там , който може да задуши всеки москал или оризояд , ще ги върне в аналоговата ера : ИЗБУХВА ВОЙНА НА ГЛОБАЛНИЯ ПАЗАР НА ЧИПОВЕ След началото на специална военна операция в Украйна, тайванската компания TSMC спря да доставя чипове на Русия Думата чип в превод от английски означава „бучка, бучка, малко парче“. Картофеният чипс и името на известния гризач от американската карикатура идват от същата дума. Чипът е интегрална схема, тоест програмируем модул, който има собствена памет и логика. Можем да кажем, че чипът е примитивен микрокомпютър, който извършва редица прости операции. Основата на всеки чип са полупроводниците и транзисторите, които реализират логиката на неговата работа и позволяват на чипа да се съхранява определена информация. Е ТЕ ТВА МОСКАЛЧЕТА ГО ПРОЧЕТЕТЕ МНОГО БАВНО ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КОЙ КАРА СВЕТОВНИЯ ТЕХНОЛОГИЧЕН ВЛАК : „Контролирането на производството на чипове през 21-ви век може да бъде еквивалентно на контролиране на доставките на петрол през 20-ти век. Страна, която регулира този процес, може да удуши военната и икономическа мощ на други държави “ , пише кръстникът на Силиконовата долина Стивън Бланк на военния портал War on the Rocks . Обемът на световния пазар на полупроводникови устройства през 2021 г. възлиза на 555 милиарда долара, което е с 26,2% повече в сравнение с 2020 г., а обемът на пазара на потребителска електроника е над 1 трилион долара. Докато пазарът на петрол и газ расте със среден годишен темп от 12,3%, чиповете вече се наричат ​​"новото масло". Най-големият производител на чипове в света е Тайванската държавна корпорация TSMC ( Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ), която заема 55,9% от световния пазар на договори. В допълнение към него в Тайван успешно работят производители на чипове като UMC (8,5 процента от пазара), ProMOS , Winbond и редица други, което прави Тайван световен лидер в производството на полупроводникови микросхеми. Изразът „производител по договор“ означава, че предприятието работи в тясна връзка с други промишлени фирми, които се интересуват от продукти, произведени в неговите съоръжения. Практически всички световни фабрики за високотехнологични продукти се интересуват от тайванските микросхеми, независимо дали става дума за производство на автомобили, самолетостроене, изработка на инструменти или сглобяване на компютър. Според DigiTim es усилията на TSMC и други тайвански производители да разширят собствените си мощности ще позволят на острова не само да запази господството си на световния пазар, но и да го увеличи. Чиповете, които TSMC произвежда, присъстват в почти всичко: смартфони, персонални компютри, таблети, сървъри, базови станции и игрови конзоли, интернет на нещата, цифрова потребителска електроника, автомобили и почти всички оръжейни системи, създадени през 21 -ви век. Около 60% от чиповете, произведени от TSMC, са произведени за американски компании. ЕЙ ТВА СЪЩО ГО ПРОЧЕТЕТЕ МНОГО БАВНО И ВНИМАТЕЛНО , ЗА ДА ВИДИТЕ КОЙ ДЪРПА КОНЦИТЕ И КАЗВА ТОВА ДА ТОВА НЕ , ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КОИ И ЧИЙ СА ФИНАНСОВИТЕ ЧУДОВИЩАТА КОИТО КОНТРОЛИРАТ ВСИЧКО : Тайвански компании създават чипове, използвайки технология за екстремна ултравиолетова литография ( EUV ) на съоръжения, наречени степери, които се произвеждат само от една компания: Advanced Semiconductor Materials Lithography ( ASML ) , разположена в холандския град Велдховен. EUV технологията е разработена за първи път в американската Ливърморска национална лаборатория в процеса на подобряване на системите за ядрени оръжия. Акционерният капитал на ASML се контролира от американските финансови чудовища Black Rock , Fidelity , Morgan Stanley и британския инвестиционен фонд Capital Research and Management Company . машината - установката за EUV струва повече от 120 милиона долара и тежи 180 тона. Дори на тази цена ASML продуктите са на линия от години! В края на краищата годишно се произвеждат само няколко десетки такива машини. Днес ASML продава машини само на пет производители на чипове. Трите най-големи - Taiwan Semiconductor Manufacturing Co , Samsung и Intel - представляват почти 84% от бизнеса му през 2021 г. TSMC изчислява , че притежава 50% от всички машини за литография EUV. „В продължение на няколко десетилетия, в отношенията между Съединените щати и Китайската народна република (КНР), най-важният въпрос, подхранващ противоречията между двете държави, е Тайван, тази историческа част от обединен Китай, който се отдели от своята континентална част след Световната Втората война “ , отбелязва професор Валентин Касатонов. Търговската война между САЩ и Китай, която се разви през последните години, не можеше да не повлияе на конкуренцията в производството на чипове. Американците се заеха да заграбят целия световен износ на чипс, където Тайван е абсолютният световен лидер. В началото на 2020 г. САЩ започнаха да бликат със санкции срещу китайските ИТ гиганти Huawei и ZTE . През май администрацията на Доналд Тръмп нареди на Министерството на търговията на САЩ „стратегически да блокира придобиването от Huawei на чипове, които директно използват американски софтуер и технологии “ . Решението е насочено специално към TSMC, който е основният доставчик на усъвършенствани чипове за Huawei. В резултат на това TSMC спря да приема нови поръчки за чипове от Huawei. На американците им се стори, че това не е достатъчно и те извиха ръцете на островитяните, принуждавайки ги да построят завод за производство на чипове в САЩ. През май 2020 г. TSMC обяви изграждането на фабрика на стойност 12 милиарда долара в Аризона, където ще произвежда някои от най-модерните чипове. През 2018 г. холандското правителство предостави на ASML, лидер във фотолитографското оборудване, лиценз за продажба на най-модерната си EUV литографска машина на Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) , най-големият производител на полупроводници в Китай. Администрацията на Тръмп оказа натиск върху Холандия да блокира сделката. Тогавашният държавен секретар Майк Помпео лично лобира пред холандското правителство за това решение, като запозна холандския премиер с таен доклад на американското разузнаване. Натискът подейства. Холандското правителство не поднови лиценза за износ на ASML и машината не беше изпратена в Китай. През февруари 2022 г. ASML заяви , че подозира китайската стартираща компания Dongfang Jingyuan Electron в нарушаване на нейните права върху интелектуална собственост. По-рано друга китайска компания, XTAL , също беше обвинена в кражба на интелектуалната собственост на ASML и загуби дело в САЩ, което нареди на китайската компания да плати 845 милиона долара на холандците.

Нали целта е бензина и дизела е Бг да станат колкото в Западна Европа ?

Минавам само да облея с богаташката си урина всички смешни руски тролчета! Чууур! Пийвайте, тролченца! Наздоровиье! Чуууур!

https://www.youtube.com/watch?v=3gxPNDlwCdQ

Минавам само да ти се изпразня на празната глава.

а тебе явно те е опраскал некой манаВ :))))

До 2024 Няма да има ЕС и няма да има ембарго а пряко договаряне с производителя.

" През 2023 г. в рамките на пакета Fit fo 55 България трябва да приеме нови директиви, касаещи начина на облагане на горивата. Нищо не е отпаднало. Решенията на българския вътрешен пазар са само временни." Тоест да се плащат въгледосни квоти за горивата. Ще се спомняме бензина по 3 лв като "Доброто старо време", а 25ст отстъпка ще са като капка в пустиня. Чудя се само кой ще е на власт тогава да опере пешкира.

ПутКин докато се бори като прасьие с тиква в Изт. Украйна да превземе някое друго селце на кървата цена, в ЕС му точат брадвата и скоро руският кенеф просто ще се срине икономически! ХИ ХИ ХИ

С ковид кризата не успяха да съсипят икономиката,сега обаче с наложените санкции и войната в Украйна ще успеят да я съсипят,като между другото и по някоя зараза ще пускат за да психясват и стресират населението...

Е не може да са толкова тъпи! USA казаха, че петролът от Венецуела не става за нищо защото ниско качество ние ще ходим там. Ми евала на Орбан!

ма ти другарю вервеаш на либералните хамериканци ли бре :)))) до там ли се докарахте да им вервате :)))) ?

Прочетох я до средата, тази статия е изцяло лишена от каквато и да е логика. От Венецуела ще вкарваме през американска компания, аха! ОПЕК ще пренасочи от доставките за Индия и Китай, аха! Пълен майтап, нищо от тази статия няма да се случи с малко изключение Иран и нови по-високи цени. Еми браво!

Всички правят на Русия ,,сметките,,. А нашите сметки дали ще излязат добре?

Нали са ни новите освободители!

Първо: Как си го представяте във всеобщ икономически спад спонсорирана индустрия като зелената енергетика да ви изтегли от дупката? Тя е СПОНСОРИРАНА. Тоест на загуба. Я заработи, до 5-10г, я не. А света още ще се променя и тресе. Ако Европа се превърне в концлагер за обеднялото си дрипаво население, зелената енергия може и да сработи. Ама надали. Второ: Русия се отцепи икономически и културно от Глобалния Запад - което е и най-добрата новина! Край на западните облигации, край на западните заеми, край на спекулативните инвестиции, край на валутните резерви в западни банки, край на слугинажа и роболепието. Край на плащането на "данък" на световните банкери. Оттук насетне за нея износа на петрол е нещо вторично. Иска или не, каквато и да бъде Русия оттук нататък - капиталистическа, монархическа, социалистическа - пред нея стои въпроса за собствената и ре-индустриализация и електроника. За нейната собствена икономическа и технологическа зона. Целта е ясна, въпроса е само коя форма на управление ще я постигне най-ефективно! Трето: Как ще плащате на Иран, ОАЕ, Дубай и т.н.? В долари и евро? В сметки в западни банки под западна юрисдикция? След като прибрахте валутните резерви на Русия? А те дали ще искат? А мнението на Китай, който инвестира страшни сумии в Иран (и не само) какво ли ще е по този въпрос с пренасочването на нефта към ЕС?

Явно си изпекъл ,, борбата с тиква,,?!

по-голямата част от статията са разсъждения по темата къде би продавала петрола си Русия,и почти нищо за това откъде ЕС ще набави липсващите му количества,ако ембаргото въобще влезе в сила.Както винаги,много приказки в бъдеще пожелателно време и нищо конкретно като източници,количества и цени.Само за пример-Шел издържаха точно 4(четири)! дни,преди пак да започнат да купуват руски петрол.Врътката е,че смесен с друг с 49% руски вече не е "руски" и няма проблем:))Е,схемата я има,въпросът е кой ще облажи и кой ще прави като вятъра покрай цените на горивата;)