17-11-2017 20-11-2018

Коментари

действие си има противодействие. За това не хленчете братя,а крадете. Те затова команчите са винаги щастливи и дори не знаят,че им увеличават цените за ток вода,парно и т.н.

Стратегията ще доведе и до създаването и поддържането на 17 600 нови работни места и допълнителен годишен ръст на БВП от 557 милиона лева към 2030 г. Това в момента е малко под 2% от актуалния годишен БВП на България. / те на това му се вика щавене по закон , работни места за сметка на увеличени цени

а схемите за ограбване на българския народ, какви стават ?!? има ли промени в тях ?!?!

Ти пък защо се интересуваш? И без това си голтак, няма какво да ти вземат.

продължават да ни заблуждават - с намаляването на потреблението от абонатите заради санирането. ще се увеличат доста сметките за да може топлофикациите да си оправят още по-големите загуби които ще трупат.... Всичко което въвеждат за да се намали консумацията му увеличава сметките за да се компенсира намалената консумация. Отново и отново потребителя плаща ли плаща!!!

а Облъчването от Дистанционните Уреди, т.е. Електромагнитната Радиация, която Генерират е също полезно за Вас и децатата Ви!

Забравих и паспорта на апартамента има,няма едни 1000 лв /водомери ,топломери пари на вятъра

"""Уредите за измерване на вода, ток и парно стават дистанционни"" като изключение от другите решения ,това е в правилната посока

Смях голям

За отходният канал задължително метър. Да има инкасатор онлайн да гледа - количеството постъпващ материал!

Техем предлагат дистанционни водомери на цена 90лв с поставянето. Има и други фирми. Цитираните тук цени са на Софийска вода и са абсолютен грабеж, но това е нормално поведение за дружеството. Колкото до това дали е нужно да се слагат дистанционни водомери - това е начинът да се ограничат кражбите на вода.

Аз цени не видях ама Софийска вода ми искаха по 70 лв за водомер с монтажа и пломбата. Смених си ги сам за по 23 на водомер и ми ги пломбираха по 7 лв на бройка. Оказа се, че тия дето съм ги сложил подържали модул за дистанционно отчитане и от топлинния счетоводител ми се обадиха, че ако искам ще ми сложат модул за тяхна сметка.

Имам 4 водомера. Поискаха ми 800 лева за 4-те да ми ги сложат с дистанционно отчитане. Отделно, напълно лобисткият закон да се 'калибрират' на 5 години - еми това е златна хранилка просто, която ние плащаме масрафа.. Преди карахме години с един бакелитов водомер 'Беласица', дето надживя половината пенсионери в блока и нямаше проблеми. ... сега хиляди левове заминават само за водомери.. да не говорим за цената на водата, която изглежда разреждат със злато някъде по трасето и идва по-скъпа от Саудитска арабия....

Нещо ментиш. А и водомерите се сменяват на 10 години.

водомерите ги сменят на 3-5 години максимум! зависи от локалните васерверки, де :)

Нека да са 8-10 години.Но дистанцинно отчитаните уреди ,добре е да станат задължителни както се предвижда

Ами те отдавна са дистанционни ,само на един от апартаментите ни ,не е с дистанционно отчитане ,но и те подеужат на смяна

Това е нарушение на конституционните права на Българина. НИКОЙ няма право да инсталиа МИКРОВЪЛНОВ предавател в жилището ви! Ще гласуваме за "Движение на непартийните кандидати" за да спрем 5G и чипираните ви водомери! На първо място сме по смъртност, раково болни - пълна демографска катастрова! Но е важно да се обслужват лобитата на мързеливи и алчни инкасатори

Нашите депутати в даден момент ще бъдат известни като режима на дпс-бсп-герб и ще бъдат обявени за престъпна организация, довела народа ни до национална катастрофа. Целта им да се краде колкото може, след което емигрират, както са направили другите нацисти!

A ди, че ми омръзна да разпределят неотчетната вода към тия дето редовно си подават показанията.

Нещо не си разбрал. Не ти разпределят "неотчетената", а КРАДЕНАТА вода.

Aз се жалвам за неотчетената. Ти си реви за крадената. Прочети Наредба №4 на ВиК. С крадената е лесно събирате се и го изгонвате. Обаче с неотчетената всичко е законно. Вход с 20 апартамента отчитат водата на 3 ап. останалите 17 ги разпределят между тия трите. Накрая на месеца плащаш твоята вода и на още 5. Уж като им засечели някога на останалите ти я връщали. Ами 3 година върнаха един път 2 лева от хорска срама.

Бе като няма проблем с нещо, в НС си го измислят и налагат. Мърлячи от всякъде, вън от Парламента. Имам няколко имота, водата и тока (на вилата електромера не е отвън) си ги отчитам месечно сам, ако няма инкасатор. Топлото ми се начислява по тяхната си схема (месечно според предишния сезон) и един път в годината идват за проверка. И така от години, пак някой се кани да му сервират готов нов бизнес.

Дали ще съм жив за да ви гледам сеира. Поитахте ли АУЕР( те живили са или умрели) какво мислят по въпроса ?

Тези чукундури са изперкали. С какво се занимават в НС, някой е решил да изкара някой лев отгоре и лобира, а тиквенчовчетата вдигат пръсчета мазни. Ще се боря до дупка, но няма да пусна предавател в имота си. Ако се наложи ще намеря начин да го изолирам. Оляха се, това е. Долу борисовщината!

Глупако Ханс масово хората си сменят водомерите с дистанционни водомери. При това за своя сметка. Апропо и какво ти пречи тоя предавател? Облъчва те повече от телевизора или телефона ти???

Смееш се на глупостта си, простено ти е. В белите страни водомерите, газометрите, електомерите са извън апартамента, и пак се отчитат сезонно. Ако искаш сложи си дистанционно на мозъка, да ти напомня къде си за да не се загубиш.

трябва да давам пари, за да го купувам.

лошоооо! вмече няма да можете да крадете и вода, както не крадете вече ток!!

Може да крадеш от съседите, но не и от дружествата. Да си чувал за общ водомери и топломер, и как техните показания оформят крайното потребление за кооперацията. Какво си мислиш, че като те отчитат дистанционно, специално за водата, всяко тримесечие пак ще си имаш допълнителна сметка от общия водомер. За топломерите е почити същото, там пък ще се краде на поразия, като няма кой да ти преглежда редовно радиаторите.

от държавата. Токът на мангалите го плащаме ние белите. Водата при загуби от аварии пак ние. Краде държавата ,а не ние.

За тези дето нямат водомери им е все тая. За тези дето имат водомери ще е още една допълнителна тежест. Тези водомери пак ще изискват периодично тестване но и ... смяна на батерийката. Сами си представете колко милиони батериики ще се изхвърлят всяка година само в една малка България. А в Европа? А в Света??? И всичко това за да може някой да печели. Само си спомнете как преди 20-30 години имахме водомери които не се проверяваха и работеха по мнооооого години. Може да не са били много точни, но работеха. А високата точност в случая съвсем не е най-важната при положение, че ВиК дружествата отчитат огромни загуби по тръбите. В случая тръбите са по-важни, а не водомерите.

По наредба на всеки 5 години ВиК могат да те задължат да сменяш водомера - това не е от вчера, а от години

Е то хубаво дистанционно, а как ще се проверяват пломбите на водомерите и уредите. Какво ти пречи да си свалиш уреда или да направиш байпас на водомера, като за да има отчет ги пускаш по 10 дена в месеца да минава нещо през тях. Това е приложимо в блоковете с изнесени в обособено помещение уреди или на стълбищната площадка.

малките градчета и в селата 2/3 от електромерите са раположени вътре в домовете, не са изведени в касети на улиците....ОК ще ги отчитат дистанционно, но каква полза, като почти всички от тях са направени "с отклонение". Това ще рече, че от уличния стълб жиците (рикордомана) стигат до конзолката с двете изолаторчета , от там кабела е зазидан в стената (самото "Енерго" на времето го е изисквало) и тогава отиват във електромера ... Та на колко къщи в зазиданата част на кабела има отклонение преди електромера, някой може ли да отгатне?

шяли да санират 50% 0т жилишния фонд ??!! Ами , мозъчета , след 30 години нали санираните днес пак ще са за саниране или пък направо за събаряне....?!

Идеята за дистанционно отчитане на водомерите е отлична, но съм скептичен, че ще стане, защото това значи крадците на вода, - селяни и мангусти, да започнат да си плащат....

никакво значение как ще му отчиташ водомера, оня взема вода от тръбата преди водомера, така че му е все тая!

Някой да е виждал че 2 дистанционни водомера са за обща цена 500 лв? Безумно скъпи, ще настъпи голяма принудителна лапачка на пари пак.

На мен 2 водомера ВиК ми смениха с дистанционни за тяхна сметка - от поттебителя се иска само да осигури достъп

ПРИ ЧЕЗ ИМА ПРОГРАМА ЗА САМООТЧЕТ ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ И КАЛКУЛАТОР, ЗАЩО ТОПЛОФИКАЦИЯ И ВИК Я НЯМАТ.ТОВА СИ Е ЖИВ ТОРМОЗ ЗА АБОНАТИТЕ.НО И ТУК ПАК ХРАНИМ ПАРАЗИТИ И ЛОБИСТИ!!!

ЗА ЧИЯ СМЕТКА ЩЕ БЪДЕ ПОДМЯНАТА???ИЗМЕРВАТЕЛНИТЕ УРЕДИ НА ЧЕЗ СА ТЯХНА СОБСТВЕНОС И СЕ СМЕНЯТ ЗА ТЯХНА СМЕТКА.ОТЧИТАНЕТО СЪЩО..ЗАЩО ТЕХЕМ ПРОДАВА ТОПЛОМЕРИТЕ. НА АБОНАТИТЕ И ЗАЩО СА НИ ТОПЛИННИТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛИ , ЗА ДА ТОВАРЯТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ СМЕТКИТЕ НА АБОНАТИТЕ.ПО СЪЩИЯ НАЧИН Е И С ТОПЛАТА ВОДА И УСЛУГИТЕ НА ВИК .ПАРАЗИТИТЕ ПО ВЕРИГАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ. НЕ Е ЛОГИЧНО МЕЖДУ ПРЕДОСТАВЯЩИЯ УСЛУГАТА И ПОЛЗВАЩИЯ ДА ИМА ПАРАЗИТНИ СТРУКТУРИ НА КОИТО , ДА СЕ ПЛАЩА. И САМО ТУК ЛИ Е?

Няма нужда от Caps Lock. Ясно е на чия сметка ще е всичко :)

За "тяхна сметка" ама след като са ги включили в цената на тока. Няма такова нещо като "за сметка на монополиста". Винаги всичко е за сметка на крайния потребител.

Поне не се занимаваш да купуваш, да пломбираш, да следиш дали е редовен. Кога трябва да се подменя и т.н. По-добре е така специално за тока.

Как по-точно разбра че са включени в цената? Щото така си мисли празната ти глава? То такива като тебе си мислят че всички тия таксички дето са написани там отиват директно в джоба на ЧЕЗ.

само дето "саниране" според представите на ББ и представите на германците дето са го измислили, са две коренно различни неща.

Баце мисли и за другото чекмедже в перспектива.........

Не искам нищо с чип в моята къща. Да ми следят живота и да ми пускат вълни. Абсурд. Утре ще искат така де ме чипират.

Ти телефони и рутери нямаш ли в къщи? И да нямаш, всички комшии около теб имат.

Давам ти водомер с дистанционно отчитане, а ти имаш задължението да плащаш на мобилния оператор по 5 лв. на месец за трафик. С касовите апарати стана така. Как ще се предават данните и кой ще плаща преноса. Цената на водомера е еднократна!

Сегашната технология е с радиоустройство, което се носи от инкасатора (приближава се до уреда). Така инкасаторът не ти влиза в дома, а да речем само във входа и си върши работата по-бързо. Проблемът обаче е, както стана въпрос по-долу, че парнаджиите не признават радиоотчета на водопроводчиците и обратното.

Ако е така то тоя водомер трябва да има батерия или някакво захранване! За да работи без източник на енергия трябва четеца да генерира магнитно поле но това става от не повече от 50см. Кой ше следи дали източника на енергия е изправен?

skk, прецакан си, но следва да си го знаеш.

няма на кого да му теглиш една

В момента водомерите за студена вода поставени от Техем не могат да бъдат отчитане от Софийска вода дистанционно поради липса на софтуер от СВ. Но Техем предоставя ежемесечно данни от показанията на водомерите и така се получават реални отчети в СВ. Трябва по-бързо всички уреди да бъда подмеменени по един или друг начин, за да нямат повече извинения нелоялните потребители и да не отчитат водомерите си. Така няма да се налага да се плаща чужда вода от лоялните потребители!

Много вярно нещо. Сигурен съм, че голяма част от коментиращите тук живеят в панелки в големите градове и са се сблъсквали неведнъж с проблема. При нас едно семейство си подмени водомерите (от Техем) и четири пъти в година пуска тия от Софийска вода. Разбира се, много други абонати не допускат "другия" за отчет. За Софийска вода се приема и листче със самоотчет.

Дистанционно ограбване на народа!

Планираме още повече милионери в родата, които да внедрят дистанционните уреди. Вече създадохме фирма с капитал 1лв. за целта.

Има нещо на което никой не обръща внимание, което е измерването на топлата вода. И ВиК дружествата и топлините счетоводители предлагат дистанционно отчитане, но одобрените от тях водомери са винаги различни и не могат да се използват от другото дружество. Решението е много просто или всички ВиК дружества и всички топлинни счетоводители да имат одобрени поне един тип водомери който и двете страни признават или още по-лесния САМО ВиК дружествата да измерват топлата вода (така или иначе те го имат като задължение) и да предоставят данните на топлинните счетоводители. По всичко обаче изглежда, че има някакъв друг интерес при топлинните счетоводители, защото разбрах, че Софийска вода дори са предлагали на Техем да им предоставят безплатно достъп до събираните от тях данни, но Техем не са приели.

Не е вярно.

Някой прочете ли това" трябва да ИМАТ функцията за дистанционно отчитане". Не пише, че трябва да се използва! Поредната глупост. И сега повечето от уредите я имат. А ей това "бъдат проектирани близко до нулевото потребление на енергия" направо ме утрепа с лопатата. Какво значи "близко" не разбрах? Колко близко? И как ще проектират фурната, котлоните и бойлера "близко" до нулевите? На дърва?

Имат я ама от къде минава трафика. Сетете се дали няма да се плаща?

Това заради вируса ли е? Ами ще им сложа и на тях по една маска и ще си карам по старому.

Отварям и гледам 2050...хахахааххахахахха

някой пак иска да захлеби ...

Дистанционни само за сметка на операторите иначе духайте супата под вода докато изсъхне.

ТОВА Е УЗАКОНЕНА КРАЖБА

Въпреки че намалявам енергийните разходи, сметките растат, защото някои си имат дългосрочни планове за печалби.

Монополистите им се отвързват ръцете да си правят каквото искат.Те сякаш и сега не го правят. пример: Вход от жилищена кооперация в центъра на варна с над 20 апартамента,всеки абонат ежемесечнои плаща отгоре по 2-3 куб.м вода за разхода на главния водомер.Значи ежемесечно плащаме над 60 куб.м вода,без да имаме зеленчукова градина или оранжерия.Да им пикам на дистанционното отчитане.Все същото ще бъде при плащането.

Това е защото някои от съседите ви не плащат :)

Нищо не каза.За ток да се прикачи някой,разбирам,ама за водопровод,не знам и то в жилищна кооперация.А тези които не си плащат им се натрупват посметките и им ги търсят с лихвите и колекторските фирми.А МАЛКО МИСЛИ КАТО ДРАСКАШ.

Слушай сега как се прави: Панелно жилище със щрангове в шахта но водомерите са изнесени извън щранговете щото капацете са направени с болтове и отварянето им е трудно / оказва се умишлено/. Крановете обаче са в щранга. Купуваш си поялник за полипропилен, спираш крана, режеш тръбата, лагаш още един кран преди водомера, правиш отклонение между двата крана пак с кран и го свързваш след водомера. И си готов. Крадеш си на воля и няма кой да хване. При нас се оказа, че е направено на 3 апартамента. Хванахме го съседине защото и при нас имаше такива разлики. Установихме го по годишното изравняване на топлата вода защото на тези апартамети показанията бяха в пъти по-малки от останалите.

Когато отчитането на разхода стане дистанционен резултатите от всички абонати и главния разходомер ще се получават по едно и също време и всякакви кражби от съседи и загуби би трябвало да лъснат веднага.

Аз ще ти обясня - причината е в несъвършенството на водомерите. Представи си, че в тези 20 апартамента има 10 кранове на мивки или тоалетни които капят, а собствениците не им обръщат внимание / повечето българи са си мърльовци/. Това капене не се усеща на водомера, защото не може да зъвърти механизма , понеже е малък дебита. Но на главния водомер всичките кранове които капят се сумират получава се струя, която обаче главният я отчита. Затова има разлика от сумата на дебитите на водомерите и главния. Е направено е в полза на ВИК-тата да не губят..........

Моите уреди отдавна са дистанционни, а санирането... не е това, което правя нас - лепят изолации, като натоварват още повече конструкциите на блоковете, ама не укрепват самите конструкции.

Какво натоварват, че не разбрах? Я по добре не си натоварвай мозъка, че да не даде на късо!

Ати а ти съгласен ли си 2 /два/ месеца да опразниш жилището си за да ти укрепят конструкцията?

Живея в жилище, което няма нужда от укрепване.

Два въпроса: 1. Кой ще плаща тези нови дистанционни водомери и топломери? 2. Кои ще са конкретните фирми, които ще бъдат упълномощени да сменят милиони водомери, топломери и т.н.?

'Кой ще плаща тези нови дистанционни водомери и топломери?' Трябва ли да питате? xD

Кой ти плаща да имаш имот? Кой ти плаща данъка? Кой ти плаща интернета? Щом имаш имот в етажна собственост /и там има изгладен ВиК, топлофициран е и окабелен/ и този измервателен уред е в твоя имот е твоя грижа да се поддържа както трябва. Ще купиш за собствена сметка водомер за топла вода с радиомодул, водомер за студена вода с радиомодул и измерватели за топлоотдаване с радиомодул/топломер с рариомодул. Защото кражбите стават повече, а на монополистите не им пука какво се случва в имотите. Само така ще лъснат веднага кражбите от съседите!

Крадците това изобщо няма да ги засегне. За парно не плащаш само това, което показват твоите уреди, но и отделно "загубите" на сградата. На топлофикация не им пука, че някой се топли нелегално, другите съседи му го плащат и ще продължат да го плащат независимо дали топломерите са дистационни или марсиански. А междувременно от топлоотчитането като ти кажат ТРЯБВА да ти поставим тези скъпи топломери за по няколкостотин лева парчето, ще искат и да си ги платиш. Уредите за отчитане трябва да са собственост на доставчика и той да се грижи да ги отчита и да са изправни.

Хубаво е да има отчетност, а още по-хубаво да видим как топлофицациите ще станат въглеродно неутрални максимум 2050 докато ЕС напъват годината да е 2040 :)

Всички мечти са безплатни, само мечтите на "зелените" струват купища пари...

ЗНАЕЙКИ КОЙ И КАК САНИРА СГРАДИ В БЪЛГАРИЯ, ЕДНО Е СИГУРНО, НА КРАЯ ЦИФРИТЕ НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ!