Цените отново се повишиха след отказ на "Газпром" да пренася повече към ЕС

Руският газов холдинг не заяви допълнителни количества за транспорт през Украйна и Полша

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важното е да има пари за Шампионска лига...

Като има един доставчик, той определя цената. Ако иска ще е $100, ако иска $100 000. Бившия немски канцлер не случайно го туриха за сектретарка в Роснефт.

ЕС, в продължение на 6 години, драпаше за борсова търговия на природен газ. Днес ЕС хленчи, че цените са борсово високи, а Русия не иска да се ангажира дългосрочно с борсовите купувачи. Ами, борсовите цени в Азия са с 40-50% по-високи от тези в Европа. Люботино защо ЕС не мъцне срещу СПРЕНИЯ внос на LNG от САЩ, а реве срещу това, че Русия НЕ УВЕЛИЧАВА износа за ЕС.

Така се решава проблема с глобалното затопляне :)

Европа не искаше руска газ, не искаше Южен и Северен поток, сега изведнъж руснаците не давали достатъчно. САЩ нали щяха да внасят втечнен? Азерски щяхме да вкарваме и какво ли още не. Ревът сега поляци и украинци, вие нещо различно ли очаквате?

Еми няма какво да очакваме от другаря Путин. Имам предложение - всички русофили да плащат сметките за газ този сезон

вСичко е нон-сенс с истерично-шизофреничните напъни за манипулации на ЕС: 1. Русия доставя количествата по дългосрочните договори! 2. Русия предпочита да продава на азиатския спотов пазар, където цените са по-високи! 3. Полша и Украйна дават на търг, нещо, за което може да има само един купувач - Газпром! 4. Мрънкат защо Русия не доставя повече, а нищо не казват какво става с другите доставчици, в частност САЩ 5. Русия доставя 40% от газта в Европа, а нещо за другите 60%? 6. ЕС искаше спотова търговия, ето спотова търговия, но защо Русия не правила дъмпинг на цените? 7. Цяла есен не пълниха хранилищата когато бе евтина газта, сега изведнъж през зимата била скъпа!? 8. ЕС налага еко-данъци върху въглеродните горива, а Русия била длъжна да компенсира с ниски цени!? 9. ЕС налага постоянно нови санкции срещу Русия, а сега къде си Русия, че да ни спасяваш от цар Студ!? Тотална истерично-шизофренична и инфантилна политика на евро дебилите!

Нали го намалиха УЖ газа,бе?!

Ами газът си е тяхен - играят си! Никой не ви задължава да купувате!

"Каква игра играе Путин" ?!? Продажни преписващи журналя. Какво общо има Путин в случая. Това е пазар. Ако Русия има полза да продава на пазарните цени (говорим за спот цени), ще продава. Има дългосрочни договори, които Русия си изпълнява. Това не означава, че всяка прищявка на ЕС може да бъде удоволетворена на секундата. Все пак говорим и за технологични ограничения и за ограничения свързани с добива. Но друго си е да се намекне, че "Путин" решава.

Абсолютно точен коментар!

Какъв отказ ви гони? Газпром си доставя всички заявени количества. Заявете си количества и Газпром ще ви ги достави. Или искате да кажете , че Газпром не предлага излишъци на спотовата борса? Ми що да предлага, като на азиатската борса цената е по-висока?

купвате азерски газ и си го доставяте..

Един въпрос към журналистите, може ли? Кой от потребителите западно от Полша и Украйна е дал заявка че иска да му бъде доставена газ през тези държави? Може ли малко повече конкретика? Кому е отказал доставки Газпром?

Украйна обявява търг на който самъо Газпром може да се яви. Такова животно няма , търг с един единствен участник ш той не се явил.

Газпром доставя договорените количества. Американските доставки на втечнен газ обаче заминаха към Азия, от там и дефицита.

Когато се целуваш с руската мечка,винаги трябва да я стискаш яко за топките-иначе ще те изяде!

Проблемът с недостига може да се реши лесно! Русофилите получават руска газ, а другите да си поръчват американска, доставена в кенчета от кола! Към март -април ще е тука!

Данке, Урсула!!!

съгласен съм с коментара Ви За да заяви Газпром повишение по тръбите е небходимо клиентите да поискат увечеличение статията тук е подвеждаща Пример: Вие бихте ли отишли на бензиностанция да заредите Дизел - 10 литра и да очаквате че ще ви налеят 15 литра ?

То бива идиотизми...ама това е прекалено. Газпром не се бил явил на търг за допълнително транзитиране на газ! Нали за да се транзитира, трябва да има клиент - краен потре.бител. Кой е поискал газ, за да се говори за транзитиране? Ега си статията! "Някои полици" смятали...Всички знаем какво "смятат" политиците , смятат, че ще им вярваме на глупостите до безкрай!

Газпром изпълнява дългосрочните договори. Наскоро Унгария сключи 15-годишен договор по 290 долара за 1000 куб.м. Но брюкселските хитреци наложиха борсова цена с цел да притиснат Русия. И цената фръкна над 1000 долара. България е в същия кюп. Байдън бил много загрижен ....

То налагаха санкции , гониха дипломати , обвиняваха за щяло и нещяло Русия , а сега ох -спасявайте ни.Е няма.Или ще клекнете и ще целувате ботуша/ за ръка вече е късно/ или стойте на студено.А Украйна и Полша просто ще го духат- да си трошат със скапаните изгнили тръби.Ще имат скрап в изобилие.Та поуката е-каквото повикало , такова се обадило.

По-рано "Газпром" не резервира допълнителни мощности за транзит на газ през Украйна за октомври и ноември, а за септември заяви едва 4,3 процента от предложените мощности - ето сега е момента конкуренцията да завладее пазара и "Газпром" няма да е монополист и русофобите ще са щастливи !!1

Плащайте, щом сте глупави ....

И закъде да върви тоз износ през Украйна и Полша? За Германия, която не се е обадила, че има недостиг на газ. Ямал е тръба през Беларус - Полша - Германия. Ами тя се има 23,4 % отгоре. Газпром си напълни над 95% находището в Германия. Полша и тя си има 9% отгоре за зимата. За алъш-вериш газ със съседите си ли иска да приема повече газ? Ами що тя да го върти.. На укрите реверс ли да праща? А къде стига укротръбата. До Австрия. Австрия да сте я чули, че няма газ? Да иска повече. Хранилището в Баумгартен и по вече е почти пълно. За Турция ли иска повече газ Украйна да изнася? Щото не знае, че мвече за Анадола си има директна тръба от Русия. А за Румъния и нейните 270% отгоре.. И закъде е тази газ. Дума да отваряме ли?

Така е! Ама я го обясни на онези, чийто глави са зациментирани с правилна еврогей_ска ориентация.

Ами добий си газ.И понеже няма от къде има предложение вожда ти Винету да си навре една тръба в задника и ядейки суджук да почне да произвежда.Само трябва да помислите за парфюмирането му , че много гадно смърди.

Нали си им си имаме вятърпром, слънцепром, водородпром, приливипром, отливипром и т.н. Далеч не съм русофил, но мързеливата геронтокрация в сащ и ес ни го ... Умно-красивитетът, как сте? Републиканците са селяни, а демократите солта на земята! Нали така беше? Вземете го сега леви легени!!!

Синът на Джо Байдън призна в интервю за радио Би Би Си, че неговото име му е позволило да получи място в управителния съвет на украинската газова компания "Бурисма", предаде Франс прес, цитирана от БТА. "Името Байдън е синоним на демокрация и на прозрачност и по тази причина казах, че то е ценно като злато за тях", заяви той. 51-годишният адвокат даде това интервю по повод публикуването на неговата автобиография, озаглавена "Хубави неща". Той увери, че никога не е използвал семейните си връзки в опит да повлияе на американската външна политика. Без особен опит в европейския енергиен сектор, Байдън бе назначен в управителния съвет на "Бурисма" през 2014 г., когато баща му бе вицепрезидент на Барак Обама. Според източници от Републиканската партия той е получавал по около 50 хиляди долара на месец до оттеглянето си през април 2019 г. Неговият пост в компанията бе в центъра на полемиката около първия процес по импийчмънт срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, който бе обвинен от демократите, че е оказал натиск върху Киев да разследва Джо Байдън и бизнес дейностите на неговия син в Украйна./БЕЗ КОМЕНТАР,САМО ФАКТИ/

Объркахте сметките на чорапа, предизборно каза че ще смъкне цената

Нещо комисарите вият на умряло. Американците намалиха доставките за Съвета и се скъсаха от санкции срещу руснаците. Сега комисарите да вземат да си научат урока. Ако не - ще повтарят пак първи клас.

Нали я намалихте газта на обяд? А сега вечерта вече я вдигнахте. Бравос!

Няма кой да се е опитал да я стисне за топките и да не му е отхапала ръцете до кръста. И твоите господари това ги чака.

Заглавието е некоректно!

Днес на обяд я свали цената, ама уте ще трябва да я дига. Няма значение - "Рапорт даден, рапорт приет". Ура другари , да живее революцията! Мутри от всички страни съединявайте се!

Борсовата цена удовлетворява Газпром. Но руснаците предпочитат дългосрочни договори на по-ниска цена. Топката е в Брюксел, комисарите да мислят. Путин си свърши работата

Имаше ли пожар в завод за подготовка на газ за транспортиране по Ямал. Завода е строен във времето, Кожата нямаше санкции с оборудване от ЕС. С 25/ намаля подговката на газ. Щото вече има санкции за доставка на оборудване за газовата промишленост. Линията няма да се ремонтира, а ще се строи наново за къде една година. И от коя страна бе евродушетатина дето иска ЕП да разследва Газпром, че транзита през Беларус бил паднал с 25/. От Полша, дето иска сега по Ямал да тече повече газ.

Искали газ, но през Полша и Украйна?! Е, и ? Накрая путка им майна!!! ЕврКурвите ще ги ебат и американците и руснаците!!! И сирийските инженери, бих добавил!!!

Образно казано-соросоидите сега да захапят по една джапанка-да не им клопат зъбите! То и ние сме на същия хал, нали Южен поток не ни трябваше...

За да има газ, яжте боб и се молете на оная Грета със синдром на даун и ония пенсионер Бай Дан

Някой да е пречил да се явяват други ?

Къде е американския втечнен газ? Упси .. замина за Китай, че комунистически Китай плаща повече от демократична Европа! Ще дойде време Европа да разбере че без Русия ще са васал на САЩ, но трябва да изхвърлим сегашните буклуци в Брюксел!

Но най-вече сирийските инжинери, с афганистанските проектанти барабар!

Що ? Нали сме на бибитковите борсови цени ?

Значи руснаците да дават газ на Европа без пари , а американските танкери ще ходят в Азия , защото там е по-скъпо.... Ехеее Тия са нагли до безобразие!

а?

Даа, соросоидите, демек комундетата, че техният премиер Орешков го спря патока, Южния. А сега мунчовците само чакат на машините да ги изберат за да спрат и Балканския паток, че на другаря Шорош не му харесва.

Какви са тези глупави обвинения срещу Русия, или е важното просто да има обвинения??? Вижте например това и пресметнете: Намалява и преносът през Полша "Газпром" не е заявила и мощности от първо до трето тримесечие на идната година за пренос на газ по "Ямал-Европа" през Беларус и Полша, сочат данни на GSA Platform. На търга са били предложени мощности за пренос на 89 милиона куб. метра газ на ден. Този път е с капацитет 33 милиарда куб. метра годишно. Сега пресметнете: Разделете 33 млрд на 365 дни в годината и ще получите 90.4 млн. Това е дневния капацитет. А "новината" ви казва че се подавало 89 млн. дневно ?!?!? Ами това е практически запълнен капацитет на тръбата. Така журналистите ви подхвърлят различни цифри за да ви втълпят, че има проблем. А сметката показва друго.

Хем ма викат да им боядисам както искат, хем и цената ще ми определят? Нещо са объркали май ...