Цените отново се повишиха след отказ на "Газпром" да пренася повече към ЕС

Руският газов холдинг не заяви допълнителни количества за транспорт през Украйна и Полша

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При условие че ЕС е наложила яки санкции на Русия сегашните доставки на газ са доста джентълменски жест. А поляци и украинци винаги си джавкат и дразнят мечока

Лошият Газпром не захранва спотовия пазар. Немците като са много умни, що не им откажат лиценз на газопровода дето вече е построен и не почнат да внасят втечнена газ от Америка ?

Това не е вярно с17 процента се вдигат доставките. Заявки се дават от страните не от Русия.

На пролет циганите си продават печките, защото няма да им трябват до зимата... Същото и с газовите хранилища. И с цялата спекулативна търговия.

Европа е като стара мома " интелигентна, възпитана, умна, красива, всички я харесват даже я ( опипват) Но никой не я иска за жена".Въпреки нямат дългосрочен контракт по-вече количества природен газ им е предоставено но - Те искат тоя газ да е през Полша и Украйна повече транспортни расходи което ще се отрази на крайният потребител тоа не е важно ?. Но защо?.

Защото САЩ контролират Украйна. Транзитните такси се плащат на американците. Сина на Байдън е в управителния съвет на украинската нефтена компания. Заплати, комисионни..... затова е й натиска срещу СП2

Европа се оказа плиткоумна проститутка, която нито господаря иска, нито улицата....

Хем ма викат да им боядисам както искат, хем и цената ще ми определят? Нещо са объркали май ...

Какви са тези глупави обвинения срещу Русия, или е важното просто да има обвинения??? Вижте например това и пресметнете: Намалява и преносът през Полша "Газпром" не е заявила и мощности от първо до трето тримесечие на идната година за пренос на газ по "Ямал-Европа" през Беларус и Полша, сочат данни на GSA Platform. На търга са били предложени мощности за пренос на 89 милиона куб. метра газ на ден. Този път е с капацитет 33 милиарда куб. метра годишно. Сега пресметнете: Разделете 33 млрд на 365 дни в годината и ще получите 90.4 млн. Това е дневния капацитет. А "новината" ви казва че се подавало 89 млн. дневно ?!?!? Ами това е практически запълнен капацитет на тръбата. Така журналистите ви подхвърлят различни цифри за да ви втълпят, че има проблем. А сметката показва друго.

Значи руснаците да дават газ на Европа без пари , а американските танкери ще ходят в Азия , защото там е по-скъпо.... Ехеее Тия са нагли до безобразие!

Къде е американския втечнен газ? Упси .. замина за Китай, че комунистически Китай плаща повече от демократична Европа! Ще дойде време Европа да разбере че без Русия ще са васал на САЩ, но трябва да изхвърлим сегашните буклуци в Брюксел!

За да има газ, яжте боб и се молете на оная Грета със синдром на даун и ония пенсионер Бай Дан

Образно казано-соросоидите сега да захапят по една джапанка-да не им клопат зъбите! То и ние сме на същия хал, нали Южен поток не ни трябваше...

Даа, соросоидите, демек комундетата, че техният премиер Орешков го спря патока, Южния. А сега мунчовците само чакат на машините да ги изберат за да спрат и Балканския паток, че на другаря Шорош не му харесва.

Наистина си лумпен , че и с амнезия .

Искали газ, но през Полша и Украйна?! Е, и ? Накрая путка им майна!!! ЕврКурвите ще ги ебат и американците и руснаците!!! И сирийските инженери, бих добавил!!!

Но най-вече сирийските инжинери, с афганистанските проектанти барабар!

Имаше ли пожар в завод за подготовка на газ за транспортиране по Ямал. Завода е строен във времето, Кожата нямаше санкции с оборудване от ЕС. С 25/ намаля подговката на газ. Щото вече има санкции за доставка на оборудване за газовата промишленост. Линията няма да се ремонтира, а ще се строи наново за къде една година. И от коя страна бе евродушетатина дето иска ЕП да разследва Газпром, че транзита през Беларус бил паднал с 25/. От Полша, дето иска сега по Ямал да тече повече газ.

Борсовата цена удовлетворява Газпром. Но руснаците предпочитат дългосрочни договори на по-ниска цена. Топката е в Брюксел, комисарите да мислят. Путин си свърши работата

Заглавието е некоректно!

Нали я намалихте газта на обяд? А сега вечерта вече я вдигнахте. Бравос!

Нещо комисарите вият на умряло. Американците намалиха доставките за Съвета и се скъсаха от санкции срещу руснаците. Сега комисарите да вземат да си научат урока. Ако не - ще повтарят пак първи клас.

Объркахте сметките на чорапа, предизборно каза че ще смъкне цената

Днес на обяд я свали цената, ама уте ще трябва да я дига. Няма значение - "Рапорт даден, рапорт приет". Ура другари , да живее революцията! Мутри от всички страни съединявайте се!

Що ? Нали сме на бибитковите борсови цени ?

а?

Синът на Джо Байдън призна в интервю за радио Би Би Си, че неговото име му е позволило да получи място в управителния съвет на украинската газова компания "Бурисма", предаде Франс прес, цитирана от БТА. "Името Байдън е синоним на демокрация и на прозрачност и по тази причина казах, че то е ценно като злато за тях", заяви той. 51-годишният адвокат даде това интервю по повод публикуването на неговата автобиография, озаглавена "Хубави неща". Той увери, че никога не е използвал семейните си връзки в опит да повлияе на американската външна политика. Без особен опит в европейския енергиен сектор, Байдън бе назначен в управителния съвет на "Бурисма" през 2014 г., когато баща му бе вицепрезидент на Барак Обама. Според източници от Републиканската партия той е получавал по около 50 хиляди долара на месец до оттеглянето си през април 2019 г. Неговият пост в компанията бе в центъра на полемиката около първия процес по импийчмънт срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, който бе обвинен от демократите, че е оказал натиск върху Киев да разследва Джо Байдън и бизнес дейностите на неговия син в Украйна./БЕЗ КОМЕНТАР,САМО ФАКТИ/

Нали си им си имаме вятърпром, слънцепром, водородпром, приливипром, отливипром и т.н. Далеч не съм русофил, но мързеливата геронтокрация в сащ и ес ни го ... Умно-красивитетът, как сте? Републиканците са селяни, а демократите солта на земята! Нали така беше? Вземете го сега леви легени!!!

И закъде да върви тоз износ през Украйна и Полша? За Германия, която не се е обадила, че има недостиг на газ. Ямал е тръба през Беларус - Полша - Германия. Ами тя се има 23,4 % отгоре. Газпром си напълни над 95% находището в Германия. Полша и тя си има 9% отгоре за зимата. За алъш-вериш газ със съседите си ли иска да приема повече газ? Ами що тя да го върти.. На укрите реверс ли да праща? А къде стига укротръбата. До Австрия. Австрия да сте я чули, че няма газ? Да иска повече. Хранилището в Баумгартен и по вече е почти пълно. За Турция ли иска повече газ Украйна да изнася? Щото не знае, че мвече за Анадола си има директна тръба от Русия. А за Румъния и нейните 270% отгоре.. И закъде е тази газ. Дума да отваряме ли?

По-рано "Газпром" не резервира допълнителни мощности за транзит на газ през Украйна за октомври и ноември, а за септември заяви едва 4,3 процента от предложените мощности - ето сега е момента конкуренцията да завладее пазара и "Газпром" няма да е монополист и русофобите ще са щастливи !!1

То налагаха санкции , гониха дипломати , обвиняваха за щяло и нещяло Русия , а сега ох -спасявайте ни.Е няма.Или ще клекнете и ще целувате ботуша/ за ръка вече е късно/ или стойте на студено.А Украйна и Полша просто ще го духат- да си трошат със скапаните изгнили тръби.Ще имат скрап в изобилие.Та поуката е-каквото повикало , такова се обадило.

Газпром изпълнява дългосрочните договори. Наскоро Унгария сключи 15-годишен договор по 290 долара за 1000 куб.м. Но брюкселските хитреци наложиха борсова цена с цел да притиснат Русия. И цената фръкна над 1000 долара. България е в същия кюп. Байдън бил много загрижен ....

То бива идиотизми...ама това е прекалено. Газпром не се бил явил на търг за допълнително транзитиране на газ! Нали за да се транзитира, трябва да има клиент - краен потре.бител. Кой е поискал газ, за да се говори за транзитиране? Ега си статията! "Някои полици" смятали...Всички знаем какво "смятат" политиците , смятат, че ще им вярваме на глупостите до безкрай!

Данке, Урсула!!!

Проблемът с недостига може да се реши лесно! Русофилите получават руска газ, а другите да си поръчват американска, доставена в кенчета от кола! Към март -април ще е тука!

Когато се целуваш с руската мечка,винаги трябва да я стискаш яко за топките-иначе ще те изяде!

Няма кой да се е опитал да я стисне за топките и да не му е отхапала ръцете до кръста. И твоите господари това ги чака.

Газпром доставя договорените количества. Американските доставки на втечнен газ обаче заминаха към Азия, от там и дефицита.

съгласен съм с коментара Ви За да заяви Газпром повишение по тръбите е небходимо клиентите да поискат увечеличение статията тук е подвеждаща Пример: Вие бихте ли отишли на бензиностанция да заредите Дизел - 10 литра и да очаквате че ще ви налеят 15 литра ?

Украйна обявява търг на който самъо Газпром може да се яви. Такова животно няма , търг с един единствен участник ш той не се явил.

Някой да е пречил да се явяват други ?

Един въпрос към журналистите, може ли? Кой от потребителите западно от Полша и Украйна е дал заявка че иска да му бъде доставена газ през тези държави? Може ли малко повече конкретика? Кому е отказал доставки Газпром?

купвате азерски газ и си го доставяте..

Какъв отказ ви гони? Газпром си доставя всички заявени количества. Заявете си количества и Газпром ще ви ги достави. Или искате да кажете , че Газпром не предлага излишъци на спотовата борса? Ми що да предлага, като на азиатската борса цената е по-висока?

"Каква игра играе Путин" ?!? Продажни преписващи журналя. Какво общо има Путин в случая. Това е пазар. Ако Русия има полза да продава на пазарните цени (говорим за спот цени), ще продава. Има дългосрочни договори, които Русия си изпълнява. Това не означава, че всяка прищявка на ЕС може да бъде удоволетворена на секундата. Все пак говорим и за технологични ограничения и за ограничения свързани с добива. Но друго си е да се намекне, че "Путин" решава.

Ами газът си е тяхен - играят си! Никой не ви задължава да купувате!

Нали го намалиха УЖ газа,бе?!

вСичко е нон-сенс с истерично-шизофреничните напъни за манипулации на ЕС: 1. Русия доставя количествата по дългосрочните договори! 2. Русия предпочита да продава на азиатския спотов пазар, където цените са по-високи! 3. Полша и Украйна дават на търг, нещо, за което може да има само един купувач - Газпром! 4. Мрънкат защо Русия не доставя повече, а нищо не казват какво става с другите доставчици, в частност САЩ 5. Русия доставя 40% от газта в Европа, а нещо за другите 60%? 6. ЕС искаше спотова търговия, ето спотова търговия, но защо Русия не правила дъмпинг на цените? 7. Цяла есен не пълниха хранилищата когато бе евтина газта, сега изведнъж през зимата била скъпа!? 8. ЕС налага еко-данъци върху въглеродните горива, а Русия била длъжна да компенсира с ниски цени!? 9. ЕС налага постоянно нови санкции срещу Русия, а сега къде си Русия, че да ни спасяваш от цар Студ!? Тотална истерично-шизофренична и инфантилна политика на евро дебилите!

Абсолютно точен коментар!

Така е! Ама я го обясни на онези, чийто глави са зациментирани с правилна еврогей_ска ориентация.

Еми няма какво да очакваме от другаря Путин. Имам предложение - всички русофили да плащат сметките за газ този сезон

Европа не искаше руска газ, не искаше Южен и Северен поток, сега изведнъж руснаците не давали достатъчно. САЩ нали щяха да внасят втечнен? Азерски щяхме да вкарваме и какво ли още не. Ревът сега поляци и украинци, вие нещо различно ли очаквате?

Така се решава проблема с глобалното затопляне :)

ЕС, в продължение на 6 години, драпаше за борсова търговия на природен газ. Днес ЕС хленчи, че цените са борсово високи, а Русия не иска да се ангажира дългосрочно с борсовите купувачи. Ами, борсовите цени в Азия са с 40-50% по-високи от тези в Европа. Люботино защо ЕС не мъцне срещу СПРЕНИЯ внос на LNG от САЩ, а реве срещу това, че Русия НЕ УВЕЛИЧАВА износа за ЕС.

Като има един доставчик, той определя цената. Ако иска ще е $100, ако иска $100 000. Бившия немски канцлер не случайно го туриха за сектретарка в Роснефт.

Важното е да има пари за Шампионска лига...