Цените и ролята на управителя на БНБ - пречките за влизането ни в Еврозоната

Хърватия е с единия крак вътре, ние не отговаряме само на един критерий - ценовата стабилност. Има и нерешени въпроси в законодателството.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За ролята на управителя на БНБ: БНБ: БРУТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ Март 2022 г. Брутният външен дълг1 в края на март 2022 г. възлиза на 41 542.1 млн. евро (55.3% от БВП 2 ), което е с 2488.3 млн. евро (6.4%) ПОВЕЧЕ в сравнение с края на март 2021 г. (39 053.8 млн. евро, 57.5% от БВП)... ...Брутният външен дълг на сектор ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ 3 в края на март 2022 г. е 7554.5 млн. евро (10.1% от БВП). Спрямо края на март 2021 г. (7866.2 млн. евро, 11.6% от БВП) той НАМАЛЯВА с 311.7 млн. евро (4%). Външните задължения на ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА са 1938.6 млн. евро (2.6% от БВП). Те СЕ ПОВИШАВАТ с 1099.4 млн. евро (131%) спрямо края на март 2021 г. (839.3 млн. евро, 1.2% от БВП)." БВН на ДЪРЖАВАТА НАМАЛЯВА; БВН на БНБ расте със 131% (!!!) на годишна база!!! ... Готвят ни за еврозоната и БНБ ВЗЕМА ДЪЛГОВЕ...

Ние имаме много нерешени въпроси и проблемите ни изобщо не са само законодателни, има редица принципни неща да се решават, кой ще покрие редица загуби и банкови проблеми.

ЕЦБ. ЕЦБ обича да покрива всичко. Включително финансовите престъпления на шефката и. Не виждам проблем да не покрие и нашите проблеми. То всъщност точно това е идеята на Еврозоната - да може само един да покрива всичко, иначе става проблем.

Ако беше лошия Бойко и проклетия ГЕРБ България щеше да е пред Хърватия. Ама Про100то си е про100.

Заедно с Кикорчо ще ви разкажем играта.

Очевидно, че Каримански не отговаря на изискванията на ЕЦБ за управител на БНБ

Да изберем валутата, която по - лесно се краде!

Така или иначе всички крадат.

Е некадърен финансов министър и правителство на батерии толкова.

За какво ни е това евро и така си я караме добре??? Май на някого му пречи борда да бъде ограбван народеца? Това е истинската причина

Засега европейските бюрократи без да искат спъват разширението на еврозоната и играят в наша полза! Човек се смее, като чете на сектор "ценова стабилност" отговаряли само Швеция и Хърватия! То всичко скача вече в пъти абсолютно навсякъде, те пишат така, като че ли Швеция и Хърватия са някакви самоосигуряващи се острови!

Заглавие: послена?, последна или посрана оценка

Супер. Така ще останем на страни от Еврото и ще имаме шанс да се махнем по-лесно от ЕС

Айде айде, критерии глупости.. Какъв е критерия да ти опростят 100 млрд. евро дълг, като на Гърция? Много принципни ще ми дойдат тия от Еврозоната.. Сделка: Приемате ни в ЕЗ на курс между 0.20 и 0.50 лв за евро и пускаме РСМ в ЕС. Иначе български визи за американци, шенген и довиждане европо. Егати лицемерите. Няма кой да ви чака да се накумите да си гласувате там "политическото решение", "нотификацията", "дерогацията", "преизчислението на инфлацията" или както там му казвате.

Само в мечтите си за съжаление е твърде късно сега. Преди 20 години може би, но сега просто ще загинем. Ние нищо не произвеждаме и само чакаме на европейските пари. Но ако Възраждане спечели може да пробваме…дето се казва от това по-лошо…

Ама ситуацията не е такава. В момента Запада се нуждае повече от нас от колкото ние от него! Това е уникална ситуация на имплозия - One life opportunity! В момента ЕЦБ е в паника и пазарува всичко по пътя си - готова е да плати огромна цена за каквото и кажеш, защото в края на деня всичко се пише на Путин. Като ще го играем така - да го пишат и това на сметката на Путин и да се възползваме. ИТН, къде сте? Възраждане, къде сте? Някоя партия трябва да се възползва от тази ситуация. Изобщо не мисля, че е късно.

Просто парламента трябва да вземе твърда позиция и да си поиска контра-политическо решение относно еврото, за сметка на членството на РСМ в ЕС. Това е националноотговорна позиция и ще подобри значително благосъстоянието на българите, потанциално за сметка на другите европейци (солидарността е европейска ценност все пак, нали ;-))) и "външните инвеститори" дошли в България основно с цел да ни припомпват като евтина дестинация.