Коментари - Цената на урана скочи с 8 процента заради събитията в Казахстан | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пия кафето и утивам да копам въглища !

Никой не иска подлоги на путин

Цената на урана може да се е повишила и защото се е повишила цената и на други енергоносители. Освен това Европа е на път да приеме ядрената енергия за "залена". Това означава да се започне строителство на нови ядрени блокове и бъдеща нужда от уран. А според Wikipedia, Казахстан е третата в света държава по запаси на уран.

Повишава се, защото ще липсва това от Казахстан поради размириците, фантазьор.

Тези размирици рано или късно ще свършат. Тогава ще се види колко ще падне цената. А и зависи кой ще сложи ръка върху находищата.

Ще стане като в Афганистан, ще убият няколко руски бляда и останалите ще се евакуират насрани в Рассия.

То не е интересно кой добива урана, а кой го обогатява. Цената на необогатения уран е мизерен процент от цената на ядреното гориво. Накратко: тази промяна никой няма да я забележи.

Да де, ама един заряд на блок е 10-15 тона обогатен уран. Направи си сметка колко тона трябват необогатен уран по 80 долара килото. А цената на урана неизбежно ще расте, а от там и цената на електроенергията от АЕЦ. Едиствено цените на електроенергията от ВЕИ ще падат.

Да възобновим нашия добив на уран.

Да, бе, да, краварите само това чакат!!!

Нямаме нито находищата, нито рядкото население на Казахстан, за да си го позволим. Много е евтино и няма да си оправдае скъпите мерки за безопасност.

_stankow

Имаме ги находищата. Имаме ги запасите. 47 хиляди тона метал лежат в земята. Американците унищожиха мините, заляха входовете в бетон през 90-те. Ей така, що пък не ! При тази цена - 100$/кг значи имаме 4.7 милиарда долара под земята. Ще ги извадим. Веднага след като американците се пръждосат.

Ние те знаем, ама ти продължавай да се доказваш. Отдавна мина горната граница на тъпомера. Досега сме добили 15 000 тона руда със средно 0,1% съдържание на метал, остатъците са под 4000 тона в тези находища при 0,1% метал, но това били "47 000 тона метал". Фатмак това обяснява всичко. Като гледам руслямците са ни обрали. И все още не искат да се изнесат напълно.

Пари се правят с акъл, а не с диваци!!!