Коментари - Цената на килограм смилянски фасул стигна тази на агнешкото месо | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Англия най-обикновен супермаркет е зареден с агнешко, телешко, сьомга на достъпни цени. Българинът си обича бобец, баничка, бозичка.

Ви лъжете бе , измисляте си новини , хората казаха инфлацията е десет процента ... толко. Се тая че горива и електроенергия са 100%, те тия работи не са свързани никак , гледам баба Пена телепортира картофи за пазара и тъкми някакъв нов модел вятърна мелница извличаща енергия на квантово равнище, На идиоти ни направихте проклети да сте.

Добруджанският е дребен, но като масло става и е на няколко лева. Ще им дадем възможност да му се радват по- дълго и да не им го купуваме!

Абе нема никакви добруджански, смилянски и пр. бе, набийте си го в главите. Това не са имена на сортове, а на произход. "Умнокрасивите" олигофрени си създадат некаква инфантилна легенда и селяните се възползват и ги дерат, защо да ги жалят? Това дето се продава като добруджански, смилянски и незнам си какъв още боб са масово разпространени из цела България народни сортове. Но тия улавите като не са виждали село и го мислят за рядък хипстърски деликатес.

То хубаво, ама добруджанският боб е египетски. Или от Киргизтан. И така яко е обработен с химикали, че на първа вода не можеш свари да го отпенваш. Има и един по търговските вериги, дето е правен в китайските заводи за боб. Цяла тенджера да изядеш, няма да се сетиш да пръднеш. Друг е въпросът смилянският колко е смилянски. Още по-друг, че цената му е такава, защото е върло сноборско да се яде "смилянски" боб.

Боли ме корема от него, ще мина на агнешкото и без това е по-евтино.

Боб донесен от Смилян успешно успешно отглеждам на същата височина и в Симеоново ..........При влажност на въздуха и подходяща височина може да се отглежда.......... Една от причините да е в по-голямо количество на пазара..........

Бадемите по-евтини бре :)

Ми кат го възхваляват толкова тоя боб, какво очакват?

да не стане само като Орешак - от една хубава и близка до народа марка направиха от лакомия ненормално скъп продукт.

Щом сте изправени пред дилемата, яжте агнешко - не прави газове и има полезни мазнини. Особено с печени картофки, зелена салатка и полято с много-много винце. Който и това не може да си позволи, да гледа цветните картинки в кулинарните приложения на вестниците. А който и вестници не може да си позволи, да се разхожда под някой балкон с врящо агнешко и да диша, да диша.....

Добре де какво иска токова фасула - в земята се сади и си расте. Единствено заради икономическата спекула поскъпва.

Боклуци, яжте си го сами. Боб като боб, само пуска повече газ. Да не го помпате с втечнен газ бе селяндури прости ненаядени.

всяко зрънце дали има печат за гаранция на произхода! Иначе може да платите и повече. Цени народни, направо от производителя, колкото ти душа сака, направо пей сърце! И да не го объркате с рицин, че е отровен. На мен вече ми се случи, макар и сварен, предизвиква халюцинации за светло бъдеще.

Египетския е мечта и е четири пъти по-евтин!

ако имаше толкова смилянски боб, колкото се продава ехеее... фасул кат фасул... а до тия дето не им е уврял... фасула/боба се кисне преди готвене...

Ако е под един лев килото на боба може би ще купя да го опитан

Нормално. Цената на газа скочи много.

да си го ядат!

Жълтопаветни серсеми, нема такова чудо "смилянски фасул", това си е обикновен едър шарен боб. На село (в Пирин планина, не в Родопите) гледаме същия от векове и е с поне 20 вида шарки. Също и нормален шарен в много разновидности, както и много едър бел, викаме му кочки. Като почнат софийските баламурници с тия "смилянски боб", "кресненски розови домати" и пр. глупотевини, само им събират парите, а те си мислят, че са им продали нещо "супер уникално, копеле", което го нема никъде във Вселената.

За един приятел питам щот той обича етикет” произведено в Банкя”?

Ден година храни. Ама после що никой нищо не купувал и всичко живо от лидл пазаряло. В най скъпите английски супермаркети черния боб е 3.20 - 3.60 лири. 7-8лв в български пари. Ай шити и смилянския боб.

Интересно, какво купувам тогава от супера до нас...

Чети етикета. В Лидл едър боб е малко над 2 лв за 250 грама. Пише си - произведено в Китай.

Само мега тъп цървул може да даде 20 лева за кило боб, ви ебем у главата проста селска...

Ако искам ще дам 50. Ти ли ще ми кажеш.

Дайте ми смилянско боб, чи да праиме с чопарчетата битово газ,иначи ша умрем от студ.

гледам.....,смилянски боб! Десетки тонове! А е смилянски,колкото аз съм космонавт! Взехме от него пред Бачковския манастир...Каквото и да беше,не увря 3 часа! Хвърлихме го!

ситния и по възможност от Киргистан .. Не знам каво му харесват на тоя смилянския , плътен , плосък фуражен вкус. Ама съчинена легенда , като за 16 лв килото !

за събота , че цяло лято съм пропуснал !

Ям си египетски.Лесно ср сварява,сладън,не много пръдлив!

И какво чудно има в това?.. то и кашкавала беше по евтин от пържолите!

Димитър Попов ви го каза пределно ясно: "За Бога, братя, не купувайте!" Нека смилянци да си го ядат за закуска, обед, вечеря и вмести кифличка с кафето.

Ами няка коментираме и смилянския боб! Хубаво нещо е! А и вкусно! Вече и скъпо, но не ядеш всеки ден! Да са живи и здрави производителите!

Да си го ядат и здраво да пърдят!

А от къде го взимат тоя боб? Щото там гледат под 1 тонгодишно по

По градините а бобени масиви няма. Само името му е смилянски. Като самоковските катофи - 80% внос от Полша.

Въпроса ми е откъде и кога е дошъл оригиналния Смилянски боб. Никъде българските възрожденски писатели не споменават за боба . преди 1878г.......... Една от версиите е че англичаните на Сенклер го докарали там за храна на башибозука да се сражава с капитан Петко войвода .местните си взели и условията се оказали подходящи.........

Продадох много парфюми по 100$, и искам да изкупя 51% на смиляновския боб. Моля кмета да ми се обади

Изкарват по, 5-6кг максимум бабите. Който иска купува.

ами като има идиоти да купуват

и си пърдете от него! Ден година храни станахте и вие, крепостни селяни. Ексик ви на боба!

по смилянски боб от Китай, с изписани цитати на Мао Дзе Дун на всяко едно зърно.

Това стана откакто продават австралийско кенгуру за агнешко.

И като купувате гледайте да няма гъгрици! Смилянски боб дрън дрън

Управител на голяма верига магазини за хранителни стоки: "Пускаме да работят само 3 - 4 каси, щот през деня клиентите са много малко. След 16 часа пускаме още 2 - 3 каси. Единици са хората, които вече пълнят колички. Потреблението е паднало с 35%, което ни принуждава да договаряме по малки количества стоки от производители и вносители. Въпреки по високите цени печалбите на вносители, производители и търговци спада, защото се вдигнаха разходите, а потреблението се срива. Налага се всички по веригата да съкращаваме работници".

Фантастико Надежда търси 6 човека! Един кандидат няма

За клиенти ли ги търси или за персонал :))

Глупости.Навалица си е същата. Количките пълни. Да по скъпо е.

Отивам на касата с Лидъл. Там ми викат - минети на 2ра каса. Отивам на 2ра каса - там няма минети!?

Египетския боб дето е масово тук на пазара с кво е по-лош?

Яжте си го и пръцкайте под чаршафите да се топлите

Принципно е евтин ако е автентичен Смилянски,преди 10 години си говорих с една местна баба и каза ,че от нейната градина е изкарала 8(осем) килограма боб в селото не се произвежда повече от 700-800 кг. боб.Попитах я а този по пътищата около Смолян който го продават отговора беше"не е наш бабе"

"смилянския фасул" си е обикновен градински фасул, отглежда се навсякъде в родопите от тези които не ги мързи!

За всеки влак/ боб си има пътници. И аз не бих да двайсетачка, ама има явно и купувачи. Това е пазарната икономика и всичко е въпрос да намериш купувач. На мен пък ми е абсурдно да се плащат милиони за диаманти и картини, които просто ги гледаш и ...

Докато има говеда ще има и касапи

От Лефски по-големи говеда нЕма!

...

Смешници искайте му по 100лв за кг.

Преувеличени са хвалбите за този боб.

Правилно! Хем гащите топли, хем тумбака пълен! За музикалните звуци да не говорим!

Яжте си го тоя златен боб и дано ви хване гъгрици.