Коментари - Теменужка Петкова: Цената на природния газ ще се определя всеки месец | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скъпе баламурчета, въпреки по-ниската цена на газот, пак ще има да давате, щоту ей ги другарите от БСП докъде га докараха: ТЕГЛЯТ КРЕДИТ, за да си оправят балансо за изборите....СРАМ! СРАМ....

Калинките са малоумни или се опитват нас да правят на малоумни. Формулата е определена и се прилага от години. Но сега ще излезе, че е ясна само когато цената трябва да се вдига. Когато трябва да се сваля, по един странен и вълшебен начин формулата ще се окаже фалшива, непригодна и ще трябва да се измисля спешно нова формула. Позор и оставка на всички калинки. То направо бушони, но толкова тъпи и ограничени, че като във вица - Те го плюят, а той мисли че дъжд го вали

Вечна слава на Европейският Съюз !!! Ако не беше Европейският Съюз, северно-азиатската кочина още щеше да ни клати ….

Ха-ха, надявайте се ! Основен принцип е, че събрани пари не се връщат. Нима няма нужда от модернизация на инфраструктурата за да се намалят топлинните загуби ? Откъде да дойдат тия пари. Вместо да ги събират с увеличение на ценат на парното, сега ще си ги избият от намалението на цената на газта, а вие се радвайте, че няма да плащате повече, но за друго не си мечтайте.

Цената на парното на софийският КАЛИНКАЖ - основен проблем от 25 години !!!

Ej, не се научихте как се употребява тази дума ГАЗ. Като закаканижете - газТА, та газТА. ГАЗ е дума от мъжки род и когато се отнася за газообразни продукти се пише газЪТ. ГАЗ от женски род се отнася за този течен продукт от преработка на нефта, който се е използвал едно време за осветление. И за нея можете да пишете газТА. Аман от неграмотни , ниско образовани хора на всяко ниво - да не изброявам. Как да им вярваш. че разбират нещо, ккато те дори български език не знаят

Проблема е само един обаче. В България "пазарен принцип" винаги е означавало незаконно да се забогатява, а не някой да се състезава за привличане на клиенти. Това го има само на международните пазари където нашенския Бай Ганьо няма накъде да мърда. Теменужка хубаво ги реди словата, но да видим резултата и тогава ще редим овации или.....

Хахах-чакай от умрял писмо!

Да бе,ще ни върнат надвзетото,когато чумата върне децата!

Залагам тъщата, че пари на крайни потребители няма да върнат. ГеРБ кръв повръща, но пари не връща!

Е, честито! Твърде лесно ще се отървеш от тъщата!

Кой ще се облажи с тази икономия от40% по -ниска цена на газа. Надявам се не вярвате че ще ни смъкнат цените, е може нещо символично с 1-2 лв. на домакинство ей така от кумовоа срама. А би трябвало това намаление да се почувства осезаемо във всяка една сфера от живота и, тука не става дума за 2-3-5% , става дума за 40%. Та питам кой ще се облажи с милиардите

Добре, фирмите по веригата ще си връщат едни пари, а държавата ще върне ли надвзетото ДДС на крайните потребители, обикновенните хорица? 20% от 100лв. и 200лв. не е едно и също.

ТАСС 18 ФЕВ, 19:18 Радев и Путин обсудили цену на газ для Болгарии Глава республики рассчитывает на взаимовыгодные условия поставки из России СОФИЯ, 18 февраля. /ТАСС/. Президент России Владимир Путин и президент Болгарии Румен Радев в телефонном разговоре обсудили совместные проекты в сфере энергетики, прежде всего цену на российский газ для Болгарии. Разговор состоялся по инициативе болгарской стороны, сообщает во вторник пресс-служба президента Болгарии. „Надеюсь, что благодаря политической воле, проявленной двумя странами, будут достигнуты взаимовыгодные цены и условия поставки природного газа из России в Болгарию“, – заявил Радев в разговоре с российским коллегой, говорится в сообщении. Радев выразил удовлетворение тем, что его разговор с президентом России, который состоялся во время Петербургского международного экономического форума в июне, „дал сильный импульс“ решению этого вопроса. Глава болгарского государства подтвердил свое участие в торжествах в Москве 9 мая 2020 года, посвященных 75-летию Победы в Великой Отечественной войне. Радев отметил, что четыре тысячи болгар приняли участие во Второй мировой войне, внеся свой вклад в победу над фашизмом. Он также предложил, чтобы приглашения принять участие в церемонии празднования Дня Победы в Москве были отправлены и болгарским ветеранам. … Това е ИСТИНАТА. Така наречените експерти получиха резултат последни в Европа. Да, Европейската комисия много помогна. Но падането на цените се случи за всички други страни много по-рано. Нашите некадърници и мисирките от м-вото на Теменужка получиха подарък сега – на 3 март. И не заради нещо друго, а защото каквото каже Путин, това прави Газпром. Нагло е да се твърди друго. А с Путин компетентно и с подчертано взаимно уважение разговаря само Радев, уви. Към останалите Путин се отнася с явно пренебрежение. То се видя къде се намира и руският посланик днес. Да си приписваш чужди заслуги е глупаво и отблъскващо. И политически риск. Утре руснаците могат да те нашамарят, ако много се фукаш. И това ще е безапелационно опровержение на лъжите, че си победил Газпром в преговори. Трябва да си много тъп, за да си помислиш, че подобен жест – подарък от Газпром – може да го направи търговска организация. Това е личен подарък от Путин. И не, съвсем не е за българското правителство, на което открито се присмива. Богомил Бонев

Огромен успех на герб; правителството, а не президентът - викаше една теменужка ;-) Да е жив и здрав президентът Радев, че своевременно поговори с Путин за енергетиката, че иначе ... (виж началото)

Драги сънародници, ша ма извинявате, ама за кокошки няма прошки, а за лъвове и милиони няма закони. И нали знаете, да го... таковат... бедните! Хайде, и да гласувате, че това е най-важно!

Дрън-дрън. Реално за потребителите студена вода

Тиквата краварски втечнен газ ще ни излезе през носа, тъй като ще бъде на двойно по-висока цена в сравнение с руския...

МОГО ТИ СЛОЖНИ НЕЩО ФОРМУЛИТЕ, ГЛЕЙ ДА НЕ ТИ СТАНЕ СЛОЖНО НА ЗАДНИКА...

НА БРЮКСЕЛ, Е НИ ОТЪРВА ОТ РУСКОТО РОБСТВО ТОЧНО НА 3 МАРТ! ПРАЗНИКЪТ СТАНА ДВОЕН. СЕГА АКО МОЖЕ ДА ГИ УДАРИТЕ И ЗА БЕНЗИНА И ТОКА НА АЕЦА - НАЙ-СКЪПИЯ ТОК В ЕС ПАЩАМЕ!

Намалението за крайните потребители ще се изчислява по следната ГЕРБЕРо математическа схема: 1. Намалява цената на газта. 2. Увеличава се цената на доставката. 3. Измислят се още някакви допълнителни тежести. Резултат: крайния потребител плаща повече, отколкото преди намалението от 40%. Добре дошли в България!

Да подкрепим Топлофикация, да не вземаме парите, дето Поплофикация "ще ни върне"( а дано ама надали). Така или иначе не знаем за какво плащаме, а сега към това ще се добави и не знаем защо и колко пари ще ни връщат?! И да не забравяме, че идва денят Х - денят на изравнителни сметки.

Теменужка Лъжлива изключително много прилича на шумкарски наследник. Нищо пазарно няма в определянето на цените в България. В България има само картел до картел, като при всички участва и държавата, която затова всеки път не открива данни за картел. Намаляват цената на газа с много и със задна дата, но цените за крайните потребители няма да се променят. Да си припомним, че същото се случва и с петрол-а, когато цената за дълги периоди стига исторически ниски нива. България е една изключително фалшива страна! Емиграция чрез евакуация!

Г-жа ,редно е да си подадеш оставката ,ако имаш морал !Освен ,че не сте си свършили работата и продължавате да лъжете .

Е?! Какви "сложни сметки", ма Нушке?;)) Нали Баце речИ "ако едно кило домати е струвало 2 лева, сега си сметнете колко ще струва с 40 % по-малко";))

Как колко с 40% по-малко

да не забравят да благодарят на ЕС заради АНТИМОНОПОЛНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО СРЕЩУ ГАЗПРОМ!

А който няма парно, а ползва газ, той ще почувства ли шеметното намаление на цената?

А дано...

СЕГА САМО ДА НЕ МИ СМЪКНЕШ ПАРНОТО С 40%, ИЗЛИЗАМ НА ПЛОЩАДА!!!! БЪЛГАРИ????

НА ЕС! АКО НЕ Е ЕС, ЩЕ СМЕ ГУБЕРНИЯ... ЩЕ ХРАНТУТИМ ДЖУДЖЕТО, ТА УШИТЕ НИ ЩЕ ПРАЩЯТ, КАТО ПРЕДИ 1989.

Да благодарим на САЩ. Сега сме техен европейски щат. И ще работим за възхода на Америка!

Не, че нещо... да не си помислите... само питам- в ценообразуването ще включат ли бежанската вълна на гръцката граница, коронавируса, мръсния въздух, водния режим на Перник, липсата на маски и дезинфектанти и пр.?

Цената на газта влияе на цените на всички стоки и услуги. Включително и на транспорта. Защо Теменужка не говори за всички цени? Ако започна да изброявам всички пера от семейния бюджет, вързани към газта, няма да ми стигнат 24 часа.

"Изчислението ще е на база цена на петролните деривати, котировките на пазара, курса на долара и други фактори". Е как така, не трябва ли еднинствения фактор да е намаляване на цената на газа, без никакви други измишльотини, чиято цел е да е спадне цената с 40% за потребителите.

Търси начин да се измъкне от сваляне на цените. Накрая може да понижат цените с 0,0о5%, а могат даже да ги повишат.

От управлението на ГЕРБ не очаквайте държавните, общински и частни предприятия доставящи и ползващи газ да намалят цените си! Не забравяйте, че сме се задължили да купуваме като диверсификация 50% газ от не руски доставчици - предимно втечнен газ от САЩ. САЩ, по дифолт ни продават енергитичните си продукти на борсовата цена умножена по 3.14! Така, че с началото на американските доставки цената на газовите услуги в страната, благодарение на това намаление ще се повишат само малко над 40%, вместо със 100%(двойно). Ще укрепваме дружбата ни с великите Съединени Американски Щати!

"На база тези сложни сметки, които "Булгаргаз" ще направи...", крайният потребител ще пие една студена вода

Какво толкова сложно има. С процента на намалямване на газа трябва трябва да се намали и сметката на парното, а също и на мощностите. Защо трабва пак да ни лъжете. Газът намалява с 40% , както Бокича обяви, значи с 40% намаляват и сметките на потребителите. Вие какво искате да разпределите в собствените си джобове разликата между тези 40% и действителните проценти, с които извършите намалението ли ? Алчни мракобесници.

Да живеят сложните сметки,палячовци...

Трябва да ЗАКРИЯТ тая фирма - топлофикация. Да разпродадат висчко и който я купи да си търси клиенти от НУЛАТА.

Аз съм доволен от услугите ѝ. Предпочитам да не я закриват.

сигурно си присъединен анонимно.та затова си доволен,значи не плащаш

АЛОООО, ВЧЕРА ВЪВ ВАРНА УДАРИ 23С, А ПАРНОТО БЛЪСКАШЕ ЯКО НОН СТОП..... ДОБРЕ СТЕ СИ НАПРАВИЛИ СМЕТКИТЕ. ДОБЪР ПАЗАРЕН ЕЛЕМЕНТ. :-(

Видя ли сложни формули и топлофикация в едно изречение - работата е ясна - да не вземе накрая хората да имат да плащат повече след "отсъпката"...

Днес газа, от утре и бензина?!? на пазара и там, милие родние братушкие. Добре че сме в Европа, на пук на недоклате-ните от всички плювалници, пардон, форуми!!!

Дори и Русия да намали ;цената на газа с 40% , това по никакъв начин не гарантира намалението на цената за крайния потребител.

Да живее Европейския Съюз, най-доброто място за живот на Земята. Имам бизнес и давам работа на 25 души. Изцяло производството ми се захранва от газ. Ще реализирам икономии в десетки хиляди лева, които ще насоча за развитие. Само питам кой ще ми върне разликата в парите през последните 20 години, когато червените взимаха комисионни от руснаците, за да не диверсифицират доставките на газ за България.

Евентуална революция. Нищо друго.

….питай гербаджиите ,които подкрепяш ….до сега защо са спали .

Надай се к . ре на пияни жени! Та, и твойте надежди са такива! Та, това е ГЕРБ, който ни управлява! Те ще дадат полученото от руснаците на американците за тяхната газ, която ще ни доставят, та и доста отгоре! У нас, не сега веднага, ама като почнат американските доставки, ще видиш как ще видим бял вълк по пладне!

Хора, в БГ никой няма да ни облекчи разходите! Трябва да е сложно, да е трудно и т.н, така човек е зависим от управляващите, т.е. трябва да е беден! А като гледам г-жата е доста добре охранена!

Не цъкай минусите, защото е точно така! В противен случай, опроверагй моля!!!!

Сега ще вкарат във формулата за цената някой и друг елемент/ коефициент/ добавка и току виж продажната цена се намалила само с 2-3%. Честито !

Тя дано не се увеличи, че тия са способни на това.

Е, и това си е проблем... Редно е когато ни "цакат", да се бунтуваме! Не може да ни спрат топлата вода (образно), и да се успокояваме, че ВСЕ ОЩЕ не са ни спрели и студената!

То и в момента цената на газта е ниска. Като се има предвид, че в сметката ми за миналия месец от 150лв. едва 45лв. са за газта. Останалите - 75лв. за пренос (все едно някой с кофи я разнася), 2х3 и нещо такси и на всичко това ДДС. Та дори и 100% да намалят суровината, ще печелят само тия дето я доставят.

ОТ НЕУСТОЙКАТА И ПО ПРЕДИШНИЯ ДОГОВОР ЗА ПРЕНОСА НА ГАЗ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ?

Теменужке, поосвинила си се нещо и ти! От цената на газта ще да е!

Заводските цени на горивата в България са едни от НАЙ ВИСОКИТЕ В ЕВРОПА! ДА ВИ КАЗВАМ ЛИ ЗАЩО Е ТАКА?

игурен съм, че ще стане точно обратното - няма да поевтинее, а ще поскъпне.

Браво! И всеки месец ще повишавате цена на газта.

Няма, нали президента ще ходи да се предлага на Путин като селска .....