Търсенето на ваксина срещу коронавируса - новата златна треска за инвеститорите

Биотехнологичният сектор изглежда е новото Ел Дорадо, често обещавайки шеметнa възвръщаемост. Но няма ли това да е поредния борсов "балон"?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече за по-малко от 3.5 дни се заразяват по 1 милион човека, а е още лято. Много страни връщат мерките Лятото е подвеждащ сезон, защото всичко изглежда измамно добре. Скоро идва есен-зима, искат да отварят училища, хората ще започнат да прекарват по-голямата си част от ежедневието в затворени пространства. Броя на заразените ще се увеличи. Проблема с присъственото обучение е особено голям и силно подценен. Училищата създават огромни мрежи. Например училище с 500 деца свързва поне 300-400 домакинства. Има семейства, чиито деца учат в различни училища, свързвайки домакинствата и от двете училища. Вижда се как при отваряне на всички училища мрежата може да стане огромна много бързо. Учителите и децата ще са жертвените агнета на глупаците и дебилите в България, които са над 80%! Учителите по света са силно притеснени! Ето една част от притесненията на учителите от САЩ: "Аз съм учител, който се бори с решението да се върне обратно на работа в училище, за да учи децата на другите хора, а в същото време да оставя моите без майка" "Чувствам се като жертвено агне" "Мислех си, че бях учител. О, не, социален работник. Момент, полицай! Сега здравен служител от първа линия. Просто спрете!" "Аз съм учител и ме е страх да се върна обратно. Моля, спрете да ни казвате, че е време да отиваме като първи отзоваващи се. Ние можем да препоадаваме виртуално!" "Националните паркове и Паметниците бяха затворени за посещение, тоалетните и центровете за посещения са ограничени, но е окей да събереш 30 деца в класна стая?" "Аз работя в училище. Връщам се единствено, защото не мога да си позволя да стоя в къщи, не защото смятам, че е безопасно!" "Някои от моите колеги ще умрат пред училищните дъски, а губернаторите са готови да рискуват затваряне." "Аз съм педагог и ми беше казано "истинските лидери не се отказват по време на пандемия/криза. Тяхното отношение е кавалерско."" "Чувствам, че учителите вече са доста ниско заплатени. Сега от тях се иска да рискуват живота си, за да може семействата да ходят на работа." "Аз съм учител и самотна майка. Ако аз умра, учейки студентите си, кой ще се грижи за моята дъщеря?" Да не забравяме, че САЩ е най-развитата страна в света, а България е една от най-пропадналите!

вече не пускат новата руска ракета земя въздух а пускат новата руска ваксина!!!! която не прави никакви материални щети...

ВСИЧКО Е ПАРИ,ПРИЯТЕЛЮ !

Че е треска треска е, ама не за злато а за лалета. Тея ГМО-ваксини имат потенциала да унищожат човешката раса. Нещо което никой вирус не може да направи и не е направил никога до сега.

Руснаците направили ваксина. Ха ха. Вземаме я от тях и я продаваме по 100 $ за доза. Например на българите.

Австралия е сключила предварителен договор за Оксфордската ваксина да се осигури за цялото им население безплатно! Може би ще се плаща само потребителска такса и такса за поставянето, но няма безплатен обяд. Сега се обсъжда възможността ваксинирането да бъде задължително! Защо и България да не сключи един такъв договор, например за ваксината на "Модерна", която ще бъде най-добрата и да се ваксинират всички български граждани?

Вече започва да се очертава едно от направленията. Да превърнем заразата в доход. Усетят ли се тарикатите, че така става, занйте, че година след година нови и нови екзотични вируси ще ни вкарват в карнтина след карантина, от която ще излизаме облекчени и ваксинирани, за сметка на нови и нови милиардери. За властите това е добър начин за контрол върху придвижването. Нямаш ваксина, няма пътуване. Свободни ще са само тези, които са се съгласили да не са свободни. Че утопията на Томас Мор няма да се сбъдне е ясно, ама 1984-та на Джордж Оруел става все по-вероятен сценарий. Рисуват ни някакъв нов кошмарен нео феодализъм, маскиран зад грижа за здравето.

Намериха цаката да източват парите на хората за да ги "спасяват". Фармацевтичното лоби си извоюва най-големите възможни преференции да печели на гърба на хората. "Убедиха" всички страни, че не дължат компенсации ако ваксините имат странични негативни ефекти. В цената на ваксините има включена застраховка, ако настъпят усложнения и от тях се плащат обезщетенията - демек жертвите сами си събират пари да се спасяват след като някой си е направил опити и печалби на техен гръб. Фармацевтичните компании не носят никаква отговорност. И освен това има гарантирани договори за милиарди сключени с всички големи страни - "ако има пандемия ние ще подготвим ваксина, но вие се задължавате да купите Х милиона от нея". И хоп веднага се появи пандемия и договорите влязоха в сила. Овцете са слепи обаче и "спасяват" животи купуват маски.

Едно е ясно: със сигурност е далеч по-добре "Ел Дорадо"-то да е в някаква общественополезна насока като медицина, вместо в поредната консуматорска безсмислица, каквито Ел Дорадо-та имаше не едно и две последните десетилетия.

В някои държави вече се ваксинираха...

И Вовата кат пусне руската ваксина без пари ше ги оправи набързо ;)

тя и без това не е приложима в русия. един месец след ваксинирането не може да се пие алкохол...

Хмм, китайците вече са на фаза 3. Дали путинката ще ги изпревари?

Ако трудът е направил от маймуната Човек, то "ръководещите" живота на земята ще направят народите на земята биороботи.

Да си дойдем на думата мамицата ви мръсна безчовечна

БИГ ФАРМА НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ДОКАТО НЕ НАБУТА ОТРОВАТА НА ВСИЧКИ ТОВА Е БИЗНЕС ЗА БИЛИОНИ И ДИКТАТУРА ДОЖИВОТ.........НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ НА НЯКОЙ МУ ПУКА ЗА ВАС БОРБАТА Е КАК ДА ВИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ И ЗДРАВЕТО И ДА ВИ ПРЕВЪРНАТ В НЕЧОВИЦИ - БОЛНИ, ЗАВИСИМИ, МАСКИРАНИ И НЕЩАСТНИ

Това е само една от истинските причини за театъра наречен пандемия и старателно подпомаган от управляващите на гърба на хората

Значи няма да има нормален живот без ваксина? Да ви еба мамата проста

А СПИН-а излекувахме ли го вече, какво станА?

Руснаците си направиха ваксина и без целия този шум и спекула, която наблюдаваме на запад. Усещате ли сега колко е извратена реалността и колко изкривени са ценностите в западния свят???? Там въпросът стои по следния начин: Не е важно да се помогне на хората, важно е колко пари могат да се изкарат от страданието на хората....

Е да, ама руската ваксина има два огромни проблема: 1. Руска е 2. Евтина е Ако беше американска, и вместо $5 за доза беше $5000 за доза - тогава вече щеше да е нещо велико.

Руснаците направиха ваксина колкото и другите - на определена фаза са. Тепърва почват фаза 3. За инфо още няколко компании са на фаза 3, включително китайците. Ама няма кк да го знаеш точно защото не тръбят. За разлика от вовата дето се изцепи, че имат. И както винаги - ама не е готова

Снимката към статията показва що за откачалки върлуват по света...

глупак не прави другите откачалки!

Дира що не давате възможност за коментар под статията на Матинето бре? Но ние и така или иначе си ви псуваме.

Не се паникьосвайте, и без ваксина минава. Аз изкарах нещо много гадно, почти пневмония - така и не си направих изследвания, за да не ме сложат под карантина. И в работата, и в магазините, и в градския транспорт хората ме гледаха с презрение понеже кашлях доста и според мен се страхуваха да не ги заразя. Гледката беше колкото грозна, толкова и смешна! Жена ми също го изкара, но по леко, само с температура. Може и ковид да е било, важното е, че всички сме добре.

А как да ви гледат като е нормално в това време да сте изолирани, за да не заразявате останалите, това е престъпление!

Престъпление е да пускаш вируси,и с тях да тероризириаш хората. Престъници за пусналите вируса,а болните са жертви.

а краставия циганин с въшките до мен що не е под карантина ?

До март месец - ако кихнеш някъде все някой ще ти каже "наздраве". Сега ако кихнеш - все някой ще иска да те убие..... извратена работа са ковид идиотите.

Може да си кашлял заради полените! И аз така бях, че и хрема се появи, гърлото...обаче бях така 2 седмици и ми мина, температура нямах много висока 37.8 което е нищо. Е, прецъфтяха липите и се оправих.

Не за лечение. А, точно заради липсата на отговорност на такива като Вас, се разпространяват всякакви инфекции. Не искал да го карантинират. А Вашите колеги дали искат да ги разболеете и тях и семействата им? И няма значение дали е било КОВИД или друг вирус. Трябва да има отговорност към другите. У нас, обаче, такава рядко има. В детски заведения масово се водят болни деца. На работа се ходи болен, но парадоксално като си здрав се скатаваш с фалшиви болнични. Дават се примери с циганите - те щом не били съвестни, другите защо да бъдели. Разберете, че общественото съзнание се възпитава. Докато не го разберем, ще си живуркаме все така мизерно.