Спестяванията за втора пенсия се топят заради кризата

"Сривовете на фондовите борси по света са довели до тези негативи, причините са пазарно обосновани", допълни смята анализаторът Иван Стойков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не е луд този който йде от баницата -май много от фондовете са празни -кой ги контролира ?

За какво са изобщо нужни частните задължителни фондове след като не могат да ги управляват средствата ? Още една хранилка за БКП номенклатурата ?

Внасях в един такъв фонд. В един момент гледам: внесени 100 лв, налични 90лв. Обаждам се да видя какво става, а те ми обясняват "Имате отрицателна (ОТРИЦАТЕЛНА !!!) доходност заради икономическата ситуация, международното положение, нивото на река Дунав в сантиметри и т.н.". Изтеглих всичко, закрих всякакви сметки и казах да ми се обадят като доходността им стане положителна. От 15 години чакам да ми се обадят. Мисля, че съм постъпил правилно.

Кой ги контролира ли..Банкерите, тоест, световните банкери. Както винаги е било

Кризата няма нищо общо - тези фондове са гнили от всякъде - легален начин да се крадат пари от едни конкретни хора. Фондовете от самото им създаване отчисляват голям процент за "вътрешни нужни" под формата на такси и проценти за поддръжка на партида. Тези суми отиват за важни неща като хотели, вили и служебни коли. В същото време парите по партидите вместо да се увеличават намаляват, защото доходността им е по-малка от инфлацията.

вълкът кожата си мени,нрава не,която важи с пълна сила за останките на бкп наречени бсп и герб,първите два фонда от татово време бурята бсп ги отнесе а сега частните халата герб ги отнесе

Вноските ми ги занулиха вече 3 пъти ... гответе се да получите един здрав ако стигнете до пенсия. После казват “ама бъдете съпричастни, бъдете социално толерантни и отговорни” в същото време държавата те обрича на глад и мизерия. Българите оцеляват въпреки престъпното управление и кражбите от данъци

Не е още една хранилка на бсп, а на банкерските съсловия по света и партиите в случая са без значение дали са червени, сини, жълти. Да не мислиш,че правителствата не се контролитат от тях? Вервай ми, така е..

Е то е ясно, разлика няма ...

След като сте некадърни да боравите с нашите спестявания, ВЪРНЕТЕ НИ ПАРИТЕ, които сте ни удържали през последните години за втора пенсия! Ние ще си харчим парите както решим, а не вие да ни рекетирате с вашите "закони за рекет" и да открадвате нашите пари! Вече имаме по около 2900 лв. във фондавете за второ пенсионно осигуряване. Върнете ни парите! Ние не искаме да се осигуряваме за втора пенсия! Защо приехте това да е задължително? -за да можете да откраднете порите ни.

Да се премахни ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ФОРМА на Втория пенсионнен стълб!!! Които иска да се осигурява "доброволно" - явно е, че не може ПОД да гарантира ДОХОДНОСТ > ИНФЛАЦИЯТА! - Тези "НЕГАТИЧНИ пазарни явления" ги има на всеки 12г и се наричат "рецесия", т.е. за период на натрупване от 40г - ще има "3 пъти" - "НЕГАТИВНИ" ПАЗАРНИ ЯВЛЕНИЯ ... Та ако ги изключим тези 3 пъти ЗАГУБА на спестявание(за период от 40г), ще е по-добре от НОИ......

Е, тъпако, къде отидоха сегашните ни осигуровки? Пак ги откраднаха и "стопиха".

Не се косете, никой няма да ви се сърди, криза е, хора сме, крадете си спокойно. Просто си купете следващите избори и хич да не ви пука, и разбира се да не забравите да удвоите мандата на Айвън Гешоф да ви пази гърбовете. На добър час!

Знаем, че сте крадци и никога не сме искали да се осигуряваме за втора пенсия, която ще получим в случай, че доживеем до 70 години или се разболеем след 70 г. възраст. Но ето, е днес става ясно, че дори и тогава няма никой да ги получи, а още сега ще бъдат откраднати, ако вече не сте ги откраднали.

Ний плащаме като малоумни, пък за нас и пенсии няма да има! Никой не ме е питал искам или не, направо ти го пишат във фиша и го режат от заплатата. И за какво? Цял живот да мизерствам!

Няма проблеми , ще вдигнат пенсионната възраст до 90-105 години и никой няма да взима пенсия , така всичко ще е точно.

Спестяванията за втора пенсия се топят заради кризата Още заглавието подсказва, защо хората остават в сивият сектор. По- голям измамник от държавата няма. Със създаването на частните пенсионни фондове, всички знаеха, че те са пирамида. Защо е така? Защото едно време БКП е обрулил пенсиите и с тези пари е построен НДК. Сега се чудят как да замажат положението и измислят какви ли не измами. Нека дават чиста заплата и всеки сам да определя как и къде да се осигурява? Защо насила ще ми взимат тези пари? Който е откраднал тези пари да ги връща. Не може едни цял живот да крадат, а други цял живот да им плащат сметките. Умряха вече балъците.

А вие защо играете на руска рулетка в моите пари без никой да ме е питал ?

Ха ха ха! Продължавайте да давате пари на тези пенсионни фондове. Фалират или се обзценяват. Хората няма да дочакат тези втори пенсий. Колко по мъдро е да си обърнете парите в Евро и на влог, отколкото да ги подарявате на фондове с глинени крака.

Никой не желае да дава, вече са направили това от герб, че по закон си ЗАДЪЛЖЕН ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТАТА ДА ОТИВА И ЗА ВТОРА ПЕНСИЯ. Схващаш ли картинката? Ако не вярваш, сам порови в интернет и прочети кога въведоха изискването да втора месечна вноска за пенсия.

Изначало пенсионите фондове са измислени като пирамида. Сега събират парите от работещите, купуват така измислените си дялове по 1.6-1.8 лева за дял. Утре когато трябва да започнат да изплащат масово втора песния, ще направят един дял 0.1 стотинки и ще окрадат парите на хората на които сега задължително им одържат вноски от заплатата. Да не говорим, че таксата им на всяка вноска е нереално висока. Още от сега мога да ви кажа един два пенсионни фонда, които ще фалират след време и осигуряващте се в тях ще пийнат по една студена вода!

Ха и при мен беше така преди 15-17г А тогава беше доброволно не като сега задължително. И работодателят доплащаше 50% В един момент разбрах че работодателят ми НУРТС е спрял вноските по негово усмотрение. Изтеглих си предварително вноските с 30% удръжки и чао!

Ха-ха-ха,дебили !И една пенсия ви е много тъпаци.Внасяйте или пазете тези пари у дома, вместо да ги крадат.Прозз, народ.

Ти нямаш спестявания, те са във ПОД.... е формално се водят на твоето име, но никога докато си ЖИВ нямя да ги видиш. При пенсиониране имаш право само на "пожизнена" пенсия ( без онаследяване )! Според КФН - "очакваната продълнителнот" на Живот е огромна, т.е. ще получваш малка втора пенсийка и е за капак на всико е ЕДНАКВА ЗА ВСИЧКИ. ( без значение дали си онконолен, хипертоник или напълно ЗДРАВ!) - ти ще живеш ЕДНАКВО, колкото всички останали...

Какъв ГЕРБ бе тъпанар с тъпанарите. Тези фондове ги направиха много преди ГЕРБ въобще да се е пръкнал като втори стълб за пенсиите на хората. Това, което ГЕРБ направиха е да може хората да прехврлят лесно парите си от един фонд към друг и най-вече ако искат към НОИ, който да им изплаща след време втората песния. Аман от червени дебили по тези земи!

"Прехвърлилите партидите си от универсален пенсионен фонд в НОИ от днешна гледна точка може би са взели добро решение и са направили полезен ход"" Ах този лъ же ц и манипу латор. Идеята е да накарат повече хора да минат към НОИ, но не им обясняват, че като влезем в Еврозоната и приемем еврото, вече няма да има БНБ, а ми ще има Централна Европейска банка и тя ще управлява всички финанси, т.е. в момента парите от очисления за пенсия се вкарват в бюджета и от бюджета парите отиват за пенси, защото нямаме златен фонд. Е нали се сещате къто отидат в бюджета управляван от ЕЦБ какво ще стане, пък и на Баце сега му трябват свежи парички да лапа...

Винаги е било задължително още от 2000 година когато ги създадоха.

Глупости, прехвърлиш ли си парите в НОИ ти гарантира, че държавата ще ти изплаща втора пенсия, а не някави пенсионни фондове, които като дойде време да плащат ще обявят фалит!

Всички валути и банки ще дадат фира, и то много скоро. Това беше целта на безумните мерки за изолация. Нито кеш, нито влогове в каквато и да е валута и банка ще запазят стойност. Вие май не осъзнавате какво се случва напоследък.

Ега ти фондовете, и те са станали само трезори и събират такси за съхранение на средства.

За съжаление е задължително.Всъщност идеята беше добра,но се събраха доста пари и сега държавата иска да ги национализира.

Глупости! Можеш да подадеш заявка в НОИ и да си преместип парите от втория стълб в държавата! Става само с два листа хартия до НОИ. Ето линк: https://www.nssi.bg/forusers/forms/121-pensionsforms/3895-obrup23

Държавата не ти гарантира втора пенсия а ти обещава че ще ти е по-висока пенсията.

За последните два месеца цените на стоките "скочиха" двойно. Това е 50% инфлация бе не-дебил! Парите които си сложил в дюшека вече са обезценени наполовина.

"Сривовете на фондовите борси по света са довели до тези негативи, причините са пазарно обосновани", допълни смята анализаторът Иван Стойков - колко е хубава пазарната икономика: Богатите грабят бедните и това законно и много положително действие, което ние трябва да одобряваме, иначе сме мръсни комунисти !!!

А пенсионните фондове да не би умишлено да са инвестирали в балони които са видими дори за безработните със основно образование.......

Тотално финансово неграмотни хора между коментиращите. Най-важното което трябва да знаете при тази необразованост е, че каквото и да направите ще загубите пари. Единственият изход е повече четене и информираност и то не на статии и коментари.

Да, бе, да! Значи да ги кътаме вкъщи, казваш? Според тебе Бурканбанк е най-сигурно и най-доходно, така ли? Голям Смехурко си, да знаеш!

Ми то в момента всички инвестиции, които не са в нещо веществено (пчаки кеш, злато, земя и т.н.) са спаднали. Ама после ще се възстановят. Само се търси сензация. Ми и на инвеститорите портфейлите са се обезценили.

Безскрупулни крадливи ко.....та. отдавна стана ясно, че парите са откраднати съвсем законно. Ако не бяха ни задължили да внасяме 1000(хиляда) пъти по-добре хората ще си ги управляват тези пари. Да си бяха изяли и изпили е 100(сто) пъти по-изгодно и доходоносно. Отколкото да им ги управляват фондовете крадливи.

Държавата няма пари да плаща. Държавата взема от работещите за да плаща пенсии. Но при сегашните темпове на емиграция, смъртност и циганизация, след 20 години няма да има достатъчно работещи, та да плащат пенсии. И тогава ще се види, че държавата нищо не може да гарантира. А парите във фонд са инвестирани и може да се увеличат, или да не се, но все пак си остават. И фондовете не могат да фалират, защото не са банка, а управители на портфейл .

Не е точно така! Ако вие (сигурно си от тях) финансово "грамотните" бяхте инвестирали във злато и акции на хранителни вериги, щяхте да сте на печалба! Така че без оправдания на финансовите келеши моля!

В България спестяванията на българите се подаряват на циганите под вид на помощи, и фалшиви ТЕЛК решения.

Да ги изядеш и изпиеш, а после изсе...еш е 1000 (хиляда) пъти по-изгодно и доходоносно за хората и икономиката, отколкото да ги дадеш на крадливи и/или некадърни мениджмънти да "управляват" средствата ти чрез тези фондове.

Защо не са инвестирали в злато, акции на хранителни вериги, големи производители на храни или медицински предпазни средства??? Щяха да са на печалба и то в двуцифрено изражение в проценти! Защото явно там кражбата е малка... И сега естествено се оправдават "финансовите" келеши!

Аз съм спокоен за моите спестявания, тъй като пенсионния контрол се осъществява от роднините на Менда Стоянова.

"Спестяванията за втора пенсия се топят заради кризата" Какви са тези глупости. В България, една пенсия не дават, па какво остава за втора. Цялата осигурителна система е една пълна порнография и пладнешки обир. Над 150 000 удържани осигуровки в НОИ, и 350 лв. пенсия. И то защото я изчисляват да я получаваш в продължение на 32 години!!! 65*32=97 Найс,А! Тенденцията е масово хората да получават минимална пенсия а остатъка да отива за политици депутати, държавни служители, бонуси и заплати в НОИ.

Пак повтарям, чисто математечески и рисково оправдано ( поне 5 години назад и 8 години напред). Да ги изядеш и изпиеш, а после изсе...еш е 100 (сто) пъти по-изгодно и доходоносно за хората и икономиката, отколкото да ги дадеш на крадливи и/или некадърни мениджмънти да "управляват" средствата ти чрез тези фондове. Другата алтернатива е материално-ресурсна инвестиция, а може би и ДЦК ако е позволено, за която мениджънта е наясно ако не беше хипер крадлив.

Защото не са твоите пари, въпреки че се водят на твое име. Това са парите на НОИ, заделени от вноските ти. Можеш само да ги преместиш при НОИ и да получаваш пълна пенсия когато му дойде времето. Можеш ли да СИ ИСКАШ парите от НОИ сега, не нали! Целта на мероприятието беше хората да преминат държавно пенсиониране, към частно такова. Времето показа, че в България това е само далавера и нищо друго.

Всичко е наред, от всяка вноса и всеки натрупан ЛЕВ се "ОТЧИКА" приход за Пенсионните Дружества.... ( те си вземат техните "проценти" - без значение дали инвестициите са положителни или отрицателни ) Е за хората е може да е "МИНУС" но за дружествата си е ВИНАГИ на ПЛЮС. +++ - голям ПЛЮС....