Спестяванията за втора пенсия се топят заради кризата

"Сривовете на фондовите борси по света са довели до тези негативи, причините са пазарно обосновани", допълни смята анализаторът Иван Стойков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Логичното решение на всички пенсионни драми е следното : 1. НОИ да се финасира и от корпоративен данък, който да се повиши. 2. Премахва се понятието пенсионна възраст, вместо това се използва актюерски разчет според който се преценява на каква възраст колко може да се изплати на осигуреното лице. 3.Частните фондове остават само доброволни. Работат с излишъците от пари на заможната част от населението, участват и в по-рискови инвестиции. 4.Всички социални пенсии и подобни минават през нова комисия, която при явна безспорна измама ги праща на прокуратурата.

Пенсиите се топят от печатането на фалшиви пари в САЩ и Европа.

А най-вече от печатането на фалшиви пари от рушняшката гмеж, тъпако!

рязан тъп помак си бе циклоп скопен

Хайде стига драми (освен за пенсиониращите се тази и догодина). Моя фонд, на 24 март удари дъното и загуби от върха си на 20 февруари 11.38%, но към ден днешен навакса 3.6%. До края на годината най-вероятно ще навакса всичко, а все пак света 2 месеца беше спрял!

Тъмно зелените били прости и необразовани, ама осигуровки нямат внесени нито една, а ние, отворените, цел живот осигуровки, и на края дедоФФ

Половин милиард са, вятър работа. Борсите се възстановяват, до 3 месеца загубата ще се възвърне.

какво значи "отрицателна доходност"? Назовете го с изтинското име и то би изглеждало така "Положителна загуба"

Трябва да се вдигне Тавана на Пенсията . Боли ме дедовия за хората които не са плащали на НОИ и Искат достойна пенсия . ОТКЪДЕ На КЪДЕ ? В Тази Държава има Десетки Хиляди Пенсионери които са Ощетени с По-малък Размер на Пенсии , и то Работници а не Държавни Служители .

Ако се вдигне тавана на пенсията, ще се намали броят на хората, които получават такава.

Имаш решение - доброволен пенсионен фонд. Вкарвай си твои пари, колкото искаш, дори са освободени от данъци, а hr-ките ти вършат цялата работа.

Все още ли има наивници, които се надяват, че ще получават изобщо пенсия, камо ли втора? ООН казва, че 2050 българското население се очаква да е под 5 милиона. Каква пенсия, какви 5 лв, 80% дебили!

Мърши, стига си търсите оправдания как да откраднете парите!

Време е прокуратурата да влезе в КФН. ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ: - Цената на златото се "УВЕЛИЧАВА" а нашите спестявания се "СТОПЯВАТ" !!!!! Едно беше, че е време за РЕЦЕСИЯ и без "Корона" Вируса!!! - Приходите на Частните Пенсионни Дружества не са "ЗАСЕГНАТИ" ( и са положителни) а осигурените лица поемат всичката тежест за "ГРЕШНИТЕ ИНВЕСТИТОРСКИ РЕШЕНИЯ"!!!!

Значи е време КФН да се самосезира, и да извърши проверка при какви нива на риск са извършвани инвестициите, и в какви финансови инструменти. В пенсионните фондове по цял свят е прието да се работи консервативно. Ако проверката покаже че нашите финансови гении са били прасета или просто некадърни, следва да ги уволнят и осъдят. Защото е безобразие да си играят с бъдещето на хората.

Точно консервативните финансови инструменти (ДЦК)не носят доходност или имат отрицателна такава. Провери колко доходност дават немски книжа. В какво да ти ги вложат, в акции на Луфтханза ли, или на Майкрософт?

На самата КФН трябва да се направи международна проверка. Не са виновни фондовете, а тези които определят правилата.

Нали никой роден след 1960г.не вярва да получи Пенсия от тези фондове.То не се знае и тази дто е от усигорителният фонд дали ще я получи.

Един ден ще ни кажат, че са кацнали извънземните, да слагаме всички маски и да стоим 6 месеца затворени в мазето. Когато си подадем отново носовете, ще се окаже, че пенсиите са похарчени в името на живота и здравето ни, за супероръжие, което е изгонило извънземните и трябва да сме много, ама много благодарни.

Очаквам следващия скандал на ГЕРБ и Прокуратурата да е в Частните Пенсионни Фондове .

В КФН също да не подминат.

накрая взимаме 5 пенсии - 150 евра! Хората на запад взимат само 1 , ама голяма!

Още от създаването им беше ясно ч това е мутренска пирамида по голяма от Хеопсовата и с търкането на билетчетата

сега да излязат тия, дето по телевизора ни обясняваха какви печалби ще имаме от втората пенсиия!!!

те излезнаха ама навън и няма да се връщат

Използват ситуацията с корона вируса за да окрадат парите на хората. Отврат. Дано си намерят майстора (прокурора).

Нека аз да ви кажа - на баба и дедо комунистите изядоа парите , на мама и тати - демократите ! И нашите някой ще ги опапа ! Всяко поколение го спохожда това - ежте , пийте , новите дрехи и онова другото !

А така, добре ни наредихте - първо със задължителното влизане в тия фондове на парите ни, сега и мизерните ни сумици там вече ги няма. Добре, че има вируси и няма да се доживее до пенсия, нали и без това вирусът трепе дъртите... супер... няма какво да го мислим. Да им преседнат дано на тия, дето ни ги взеха измъчените вноски!

Това НЕ са спестявания. Това е узаконен рекет, който си уредиха едни близки до власта групировки наремето. Пенсии те няма да дадат никому, това е невъзможно.

Написал си си глупости, но всеки с акъла си. Дават ти колкото си внесъл както и в момента го правят

Не се топят, а преминават в джобовете на тия гнусни паразити с пет и шест цифрени заплати.

а спестяванията от първа пенсия не се топят

Маймуните носят маски, докато ги ограбват масово. Айнщайн умира от смях отгоре..

Парите не се "топят" а си сменят собственика. Управителите на въпросните фондове, в които мутрите от ГЕРБ/БСП/ДПС задължиха хората да влагат парите си, взимат и ще продължат да взимат милиони бонуси официално, а неофициално само Бог знае какво прибират. Ама като е прост електората, кефи го да го доят и избира такава русофилска измет да управлява и краде.

А какъв беше проблема да инвестират само в злато и недвижимости? Какви борси какви глупости?

Глупости на търкалета. Цената на имотите и златото да не е имунизирана срещу криза? Нормално е, ковид истерия, криза борсите са надолу. Утре ще възстановят. Ама трябва да се пишат глупости и да се всява паника.

21 век е векът на артистите от цирка. Важно е добре да играеш роля за да може да убеждаваш хора да ти дават пари, а когато им загубиш парите да ги убедиш, че се случва така понякога и виновно е междунардонто положение, америанците, руснаците..... Независимо дали става въпрос за изборна длъжност или мернинджей. Даже измислиха и дума за хора, които нямат никакви специфични умения, извън артистизма - вече им викат визионери. Не е случайно, че никой не иска да учи точни науки и инженерство. ДА знаете някой да е забогатял щото е бил добър инженер? Няма такъв - ако има то той не е забогатял щото е добър инженер, а защото освен това добре е усвоил и изкуството да манипулира. Едно време на сегашните звезди им викахме измамници.

Ни давам, ни внасям само взимам. Боли ме фара за тези фондове.

Тогава да внасяме за трета пенсия!

Някой да има макар и малки съмнения, че тези пари ще бъдат откраднати до шушка? При това не става дума за доброволно решение на всеки. Допълнителното пенсионно осигуряване е задължително. Според каквато и да е гледна точка това е рекет, ограбване. Просто технологията на кражбата е по-сложна от обикновеното преджобване. Крайният ефект за жертвата е същият.

Една от най-големите измами е това с втората пенсия. Пирамида, която ще се сгромоляса скоро

То пък щото с "първата" пенсия в държавните фондове е много честно. Отде ви изравят такива глупаци бе.

Ами така е като имаме 240 "народни" избранници - Задължителната форма на Втория пенсионен стълб - е БЕЗСМИСЛЕНА ако няма ГАРАНТИРАНА доходност > инфлацията.... 1. КФН си трае и не обявавя ОФИЦИАЛНА СТАТИСТИКА С "РЕАЛНАТА ДОХОДНОСТ" ( т.е. доходност спрямо инфлация ) 2. КФН е определила, ще всички ще живеем "ЕДНАКВО" , без значение дали си онкоболен, хиупетоник или напълно ЗДРАВ - всички имаме еднакъв коефициент на продължителност на живота, т.е. всичк ще вземаме "МАЛКИ" втори пенсии 3. КФН не се противи за това ЧЕ "НЯМА ВЪЗМОЖНОСТ" за изтегляне на спестяванията на КУП при пенсиониране. ( такива опии съществуват навсякъде по света с) И всеки е задължен ( ако има все пак спестявания) да ползва доживотна пенсия ( без право на НАСЛЕДЯВАНЕ )!

Много ясно е че играят заедно, защото са едно и също. Едните са роднини на другите. Важното е, че си взимат големите заплати и всичко е точно.

Да де ама такива фондове на запад са гарантирани законодателно както банковите депозити до 100 000€. Нашите говорят врели не кипели. Е познайте защо млади и такива не средна възраст емигрират и не искат да чуят за Б-я.

При това глобално затопляне и замърсяване...Аа, това било по друга тема. И така, честит празник, повече усмивки и за много години! А, и това е за другаде....А, да! Попаднах на темата! Втора какво? Който се прее..., прее... се, така и така повечето си ги прехвърлиха в държавната манджа за всеки случай. Пътят е само един и добре утъпкан от десетина години. Джон Брейн - "Път към висшето общество" и продължението "Живот във висшето общество". Учене и поуки му е майката, докато маслото не се е разтопило съвсем и загори...

глупости на търкалета..... борсите са спаднали и да акциите и съответно фондовете спадат... след месец ще се вдигнат и пак ли ще драматизираме, че пенсиите трябва да се покачват? Отговора е НЕ. Пенсиите са дългосрочна инвестиция. За да се оценят се гледа посоката на развитие за 5-10 години, а не тази седмичната посока на пазарите...... По опасното сега е инфлационния риск. Ако еврото, йоана и долара ги захване инфлация, тогава ще стане зле и за тия пенсии. Като цяло фондовите пазари са прекомерно напомпани. По-добре е ако спаднат с 40-50% от стойността си!!! Короната беше идеална възможност тия пари в борсите да изчезнат безследно. Обаче не стана. А рано или късно парите натрупани в борсите ще влязат и на пазара на стоки и тогава, ще се окаже, че няма какво да си купиш и ще имаме инфлация. Защото борсите от 2010-а насам вървят яко нагоре. DJI беше 8000 пункта, а сега е 26000......а чак толкова голям 3-ен ръст няма в реалната икономика.......

Това някак между другото се опитват да го прекарат като новина...

А БОРСИТЕ КАТО СЕ УДВОИХА В ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ КАКВО СТАНА С ТЕЗИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ КРАДЦИ ТЕКИВА. САМО ЛЪЖЕТЕ НЕГРАМОТНИТЕ ФИНАНСОВО БЪЛГАРИ!!!

26000/ 8000 е малко повече от утрояване!!!!! Нагушиха се фондовете. Прав сте. А това е мега опасно.....

Поредната подигравка с труда на хората и кражба на парите им със закон.

Пазарите възстановиха нивата си или са в рамките на до -5% загуба. Какво топене, какви глупости. Ако управляващото дружество ги е завряло в някоя авиокомпания, това е друго нещо. За жалост в нашата страна фондовете са доста къцо менажирани.

Блажени са чакащите за пенсия! Цял живот ще ги лъжат за пенсионните им вноски и накрая ще им откраднат парите.

Всичко е наред, от всяка вноса и всеки натрупан ЛЕВ се "ОТЧИКА" приход за Пенсионните Дружества.... ( те си вземат техните "проценти" - без значение дали инвестициите са положителни или отрицателни ) Е за хората е може да е "МИНУС" но за дружествата си е ВИНАГИ на ПЛЮС. +++ - голям ПЛЮС....

Пак повтарям, чисто математечески и рисково оправдано ( поне 5 години назад и 8 години напред). Да ги изядеш и изпиеш, а после изсе...еш е 100 (сто) пъти по-изгодно и доходоносно за хората и икономиката, отколкото да ги дадеш на крадливи и/или некадърни мениджмънти да "управляват" средствата ти чрез тези фондове. Другата алтернатива е материално-ресурсна инвестиция, а може би и ДЦК ако е позволено, за която мениджънта е наясно ако не беше хипер крадлив.

Не можеш да ги изядеш или изпиеш, защото тези пари не са твоите. Те са заделени (част) от парите които трябва да плащаш на НОИ, така че твоят избор е: крадливият частник или НОИ. За сега, по-добрият избор е НОИ. Престани да си мислиш, че ги трупаш на собствена сметка, защото не е така.

Названието "ВТОРА ПЕНСИЯ" не е правилно и подвеждащо! Това е част от цялата пенсионна вноска, която трябва да прави всеки работник в пенсионния фонд, за да има пенсии.

"Спестяванията за втора пенсия се топят заради кризата" Какви са тези глупости. В България, една пенсия не дават, па какво остава за втора. Цялата осигурителна система е една пълна порнография и пладнешки обир. Над 150 000 удържани осигуровки в НОИ, и 350 лв. пенсия. И то защото я изчисляват да я получаваш в продължение на 32 години!!! 65*32=97 Найс,А! Тенденцията е масово хората да получават минимална пенсия а остатъка да отива за политици депутати, държавни служители, бонуси и заплати в НОИ.

Аз съм спокоен за моите спестявания, тъй като пенсионния контрол се осъществява от роднините на Менда Стоянова.

В смисъл,че ще намерят по-правилен притежател от вашата особа.

В буквален смисъл

Защо не са инвестирали в злато, акции на хранителни вериги, големи производители на храни или медицински предпазни средства??? Щяха да са на печалба и то в двуцифрено изражение в проценти! Защото явно там кражбата е малка... И сега естествено се оправдават "финансовите" келеши!

допълнителните пенсионни фондове могат да инвестират само в строго определен брой инструмент, като държавни и общински облигации... акции на свободния пазар нямат право... с което пак парите се набутват в държавата и фалирали общини...

В България спестяванията на българите се подаряват на циганите под вид на помощи, и фалшиви ТЕЛК решения.

Безскрупулни крадливи ко.....та. отдавна стана ясно, че парите са откраднати съвсем законно. Ако не бяха ни задължили да внасяме 1000(хиляда) пъти по-добре хората ще си ги управляват тези пари. Да си бяха изяли и изпили е 100(сто) пъти по-изгодно и доходоносно. Отколкото да им ги управляват фондовете крадливи.

Ми то в момента всички инвестиции, които не са в нещо веществено (пчаки кеш, злато, земя и т.н.) са спаднали. Ама после ще се възстановят. Само се търси сензация. Ми и на инвеститорите портфейлите са се обезценили.

Тотално финансово неграмотни хора между коментиращите. Най-важното което трябва да знаете при тази необразованост е, че каквото и да направите ще загубите пари. Единственият изход е повече четене и информираност и то не на статии и коментари.

Не е точно така! Ако вие (сигурно си от тях) финансово "грамотните" бяхте инвестирали във злато и акции на хранителни вериги, щяхте да сте на печалба! Така че без оправдания на финансовите келеши моля!

Да ги изядеш и изпиеш, а после изсе...еш е 1000 (хиляда) пъти по-изгодно и доходоносно за хората и икономиката, отколкото да ги дадеш на крадливи и/или некадърни мениджмънти да "управляват" средствата ти чрез тези фондове.

А пенсионните фондове да не би умишлено да са инвестирали в балони които са видими дори за безработните със основно образование.......