Спасяват Credit Suisse с поглъщане от друга банка – UBS. Опитват се да съкратят процедурата

Пълно сливане между тях би създало една от най-големите глобални системно важни финансови институции в Европа

Обратно в новината

Коментари - Спасяват Credit Suisse с поглъщане от друга банка – UBS. Опитват се да съкратят процедурата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, кво става бе, нали САЩ бяха въздухът под налягане, нали тяхната икономика щеше да се срине? Яяяяяя.

нали ако креди суис фалра другата пак ще си бъде най-голямата.... пък и по всичко изглежда че ги карат насила да се сливат с някой дето фалира

От 16-ти век "венецианските търговци" са създали Швейцария като банков кибуц.

Пак идва края. Ежегодно в дир група коментиращи го изживяват, чакат, а то.. е сега ше е. Почна се.

Да живее капитаклизма. Само не теглете мангизите от барабурниците, че ще бутнете пирамидата. То пак ще застане един връх най-отгоре, но как беше Важното е нашия връх да е горе. Идват дигиталните пари на централните банки, с тях вериги не ви трябват за да ви държат за орехчетата. Кеша отива в музея, а ние се качваме с безплатен билет на Титаник. Ще има ядене и пиене ...за известно време, после само пиене.

Ти си лесен като гледам. Ни хартиени, ни дигитални имаш.

О Боже! Трябва да кажа на Делянчо веднага да изтегли парите ни от Швейцария! Не ми се губят 82 млн.! А и къщите ще продам!

Пишете си двете имена и телефон за връзка в коментара,баковци.Знаете ли банките какви луди пари дават за такива топ финансови анализатори.Годишните заплати започват от 100 000 евро.Не е зле а вярно не колкото вадиш с таксито или като даскал в селската прогимназия ама ще се пазарите.

То явно фалират 'щот заплатите им толкоз големи ...

Единственият начин да не познаеш едно лайно е като го забъркаш с друго лайно. Това правят в швейцария в момента.

Ганьо от кога чака Швейцарията да фалира.Що да не фалира,той Ганьо да не е по-прост пък все фалирал значи гребе си и они да фалират!Ще!И Ганьо че посрещне швейцарските емигранти че ги погледне мръсно че плюне и че каже-айде бе вашта мама от кога ви чакам да ми дойдете да ми работите за без парЕ па аз да въртим синджиро.

Чета тука разни селски баковци се надпреварват да пишат как долара бил хартийки без покритие.Добре бе бако ама ако ти сложат една пачка по сто долара на масата че я вземеш и че бегаш със сто а няма да я хвърлиш в коиа нали.Такива сте си-форумни експерти кухи кратуни дето си мислят че като знаят кога има намаление на сиренето в Била и са големи икономически капацитети.

Много тъп коментар. :)

Между една пачка с долари и една пачка с евро ще избера еврото, щото пачката може да е 5 пъти по скъпа от пачката с доларите, тъй като на долара най-голямата банкнота е 100$, а на еврото 500€.

хартията си е хартия, друго е ако сложат кесия със жълтици.

Ами да без покритие е....това го установиха хора през 2008...особено ония които се самоубиха....всъщност е с покритие ..обезпечен е с рекет и заплахи от цветни революции икономически санкции и оръжие

Започна се!Във Франция революция ,в Швейцария -полюция!Видя се калка фалшива и куха е капиталистическата банкова система!Последен обаче ще плати сметката вложителят т.е. обикновените хора,които ще получат по едно голи хартийки!Тоест трудещите се!Винаги е било така и сега ще е така!Няма кой друг,защото другитене произвеждат н офисите си !

Извод, харчете си пароте за да не ги харчи друг! В България следва ли го някой, като гледам деппзитите не!? Не може да ти вземат нещо което нямаш!

Дали са хартийки, ще си получат същите хартийки, измерено през неофициалния данък, наложен без закон, а именно инфлацията. Всичко е точно. Даваш 1000 взимаш 1000. Даваш 1000 взимаш 1002. Кво ревеш? :) Или ги мериш през цените в магазина? Гласувай за ГРЪБ, ПП или ДБ и на Еврогейските избори за гейски пармалент. За Урсулта и останарете комисари и комисариати не можеш. Не ги избираш ти, изберат ги ТЕ!

Тя и UBS не е "цъфнала и вързала", ама мартенички вързала. Хау!

Тя затуй иска държавна гаранция.

Минус плюс минус е равно на минус.

Не, не е!

По публикуваните данни от МФ на САЩ за последния месец Русия е продала успешно хамериканските си ценни зелени хартийки, пърдон - книжа. И от 629 милиона са и останали вече само 67 милиона долара като възможна загуба. Кой ли следва тоз челен опит в един месец 10-тократно да намалиш риска от тези вложения. Китай и петролните шейхове. Май това е по-силен удар за САЩ от попикаването на дрона.. На фона на вече първите в класацията щатски инвеститори Япония и Белгия, проявили "активност" в купуването...

Аха, нещо така много на зар по уикендите. Нали беше всичко “стабилно и спокойно” и “Запада” е непоклатим. Ей тая бензиностанция, ей…

Швейцарците в един момент ще се върнат към кравите и контрабандата. То като се замисли човек, това ги прави близки с краварите. Само дето нямат армия да крадат ресурси, те са по кражбите директно на кинтите. Също така са и измислена държава като ФАЩ.

Швейцария има 140,000 души редовно армия. Нашата по време на соца беше 100-120,000. В Швейцария казармата за мъжете е задължителна, жените - доброволно.

Раята ще поглъща скакалци, а по време на прайда негърска сперма.

Банките, като цяло не са измислени за да са ви "приятели" и да правите пари едва ли не от тях, а да работят, разполагат и използват вашите пари. Интересен е казусът с Credit Suisse, тъй като политиката им спрямо клиенти е изключително драконовска. Минимум 1.5 милиона (долара) общо, за да сте им клиент. Интересното е, че хората, които работят с толкова пари, минимум, трябва да са изключително тъпи, за да ги държат в продължение на месеци, камо ли години, под формата на чист депозит. Реално, 500те хиляди са инвестиция в самата банка, което е сравнително привлекателно и доста хитър ход от страна на банката, тъй като ако стане сакатлък, вие като инвеститор ще изядете един четвъртит и само депозита ви ще бъде върнат, и то след като бъде стабилно изяден от инфлацията :) В общи линии, банките са едни огромни перални за пари. Само средностатистическия човечец по света, си въобразява, че поне там аджеба има морал и прочие, парите са ви на сигурно, ама истината е съвсем различна.

Минимум 1.5 млн? Няма такова нещо и знам защото живея в Швейцария и бая познати имат сметки там. Даже студенти могат да си отворят сметки.

Нека! Мразя швейцарците. Откраднаха ми едни пари от самолетни билети. Хем вината беше тяхна. Крадат, както винаги са крали. Не ползвайте Суис Еър

Ми то толкова печатане, пращане.на оръжия, кой ще ги плати тия пари. Нали всеки си дава сметка че зад всеки патрон, снаряд, някой е получил заплата. А във военната индустрия заплатите са супер високи заради липсата на конкуренция. Тепърва ще става яснно кой пил и кой плащал ..

Споко! Всичко е ОК с вашите опа - обърках нашите пари! Не се притеснявайте криза няма каза Лена.

Нали нямаше да има изключения от правилата? За Джокович не може, за банки може

Мъко...мъко гей соросоидна....какво стана с 200те рублички за долар? И вълната от фалирали руски банки дет ни обеща Хирсте ЛГБТ-то и задокеанския дедо? А тая транс Пипилота дет е шеф на Фалитите Суис какво ше я правят? Топ меринджей!

в диктатура няма фалит на банки, защото няма реални банки. Колко банки фалираха през Социълизъмът, ве?

Банковия балон, вече издиша без възвратно, имотния го следва на 100%.

С нетърпение чакам имотния, бая хора напазаруваха жилища.

Значи се издъни вече и Credit Suis...

Според астролози през август светът ще пробва да заживее по друг начин за кратко и след октомври-ноеври трайно. Не си спомням с коя планета е свързано, Сатурн или Плутон. Кой знае какво се има предвид.

Инвестиране в кози. Мляко, месо, сирене и нелош секс, А и краварите като ги видят, бягат и оставят техника за милиарди

И като тръгне незнайна и недоказана болест по козите, ще ти ги изтрепят до крак. И като се окаже грешка, няма компенсации, няма извинявай. Но пък едно нещо е сигурно - няма да имаш въобще какво да ядеш. Несигурността в днешно време нараства. Пък иначе напредваме емоционално, интелектуално, и сме много толерантни, и предвиждаме еди-какво-си, и сме радетели за мир и за равенство, и за братство.....Пълни глупости!

Като дойде време за немски и френски отчети да видите вие какво са фалити.. 2/3 са спонсори на зелените лгбт. Те тогава ще видите вой и писъци

Сливането е новия фалит. Само за протокола: В българския контекст имаме 3 големи сливания последните години. Иначе ни е много "стабилна" банковата система.. Скоро ще има само 1 банка и всичко ще е в нея. Ще е оператор на CBDC.

Мдааа, друга банка се съгласява да се слее с фалиралата, но при две условия. Обичайните правила да не важат, и държавата да се ангажира да помага до последно

В България последните 5-6 години се сляха 3 банки. Стабилност та ушите ни плющят.

Е нали така казват по телевизора. Че няма страшно за банковата ни система :D Трябва да вярваме на родните експерти

Ние сме глупави и не разбираме какво се случва !!! Тия дървета ги ядем 30 год !!!! Отдалеч ги надушваме !

Айде да го дохат швицарците

Алес ганце капут. Йаа. Зеар шойзлих.

Те били против Хитлер, ама писали марша на луфтвафе... ;) И не са прибрали парите и скъпоценностите на 3тия райх, не изобщо

Всичко върви по план. Скоро няма да има малки и що-годе независими банки. Цялата финансова мощ ще е в едни ръце. Няколко големи банки и това ще е . Финансовото робство е близо

и "избранниците" на Бог, тия с кипите на темето, най-после ще могат да се поздравят, че са завладели света, както е казано в Талмуда.

тряяя го допускаме...многи гадно го каза....

Ще изземат и всичкия кеш, само с имплантиран чип ще се разплащаме

Няна отърване от глобалния финансов капитализъм -американо/юдейски. Може би светът ще си отдъхне, ако стане многополюсен и се въведат други резврвни пари, освен американския. долар. Наскоро научих, че около 8,000 големи световни банки въртели В транзакции годишно около +1,000 трилиона (квинталион) долара. При световно БВП от около 100 трилиона (за 2022), т.е. нещо като 98% от глобалното БВП. Разбира се, всеки трябва да знае, че в момента, в който депозира пари в банката, те легално стават собственост на тази банка. В какви рискове "инструменти" банката влага тези пари решава тя. Като стане фал/най-често от алчност и недалновидност, реват правителствата да ги спасяват

Ама не разбрах само има ли сълзи и ако има кой ги бърше.

Всекидневно се правят транзакции за над 5 трилиона долара. Сметките можеш и сам да направиш. Това впрочем беше преди пет години.

Днес научих интересни неща КС. Има дори клипчета. Банката минала към модерното полово-расово равновесие. До скоро СЕО бил един юначага от Африка. Шефът на отдела им по Управление на риска (най-важен в наши дни на волатилност) бил траврстит, който една сутрин си обличал като жена, друга - като мъж в костюм. Видях снимки. Велико е. Препоръчвам да потърсите в нета.

Снимки на П. Бунс, шеф на Глобъл Маркетс Кредит Суис веднъж като жена, после като мъж туитър @Jordan Schachtel

Как да го търсим - като Филип, или като Филипа :)))

В края на банковата верига няма нищо друго освен печатане на хартийки / кликване върху клавиатури и пускане от нищото на дадената валута.

Има хартийки и хартийки.

от банките в сащ са изтеглени депозити от влозителите на стойност 150 млрд. $. Когато за пореден път ви казват, че всичко е наред, приемайте казаното точно на обратно.

Моите депозити са в рубли в руски банки и нямам проблеми.

Изобщо не си ориинален. САЩ е сромолясващ се вмирисан труп и в момента завлича всички под себе си, за да ги затисне. САЩ финансираха и проблема между Украйна и Русия. Плащаха на нацитата да избиват руснаци. И понеже тъпаците това не ги интерсува, тогава идва това, което ще заинтересува и тъпаците - САЩ въвличат ЕС във война, която не е тяхна, но с цел да смачкат ЕС, да й извлекат парите, да й откраднат фирмите (вече се местят в САЩ големи работодатели и данъкоплатци от Европа) и да рушат, както и каквото може. За целта примерно 2021 г. САЩ емитираха 40% от ВСИЧКИ долари, емитирани някога в историята на долара. Не че очаквам да си компетентен какво означава това, пък защо да не ти кажа: пари за купуване на лидери на други държави, за да слугуват на САЩ; пари за още оръжие, с което да осиуяват осподство. САЩ не завладяват територии, те убиват и ограбват на хората парите и живота. Ако усетиш да ти е трудно следващите години, да знаеш накого го дължиш - на Големия Интригант и Мощеник, съкратено САЩ. Ако се удиш от къде ти дойде комунизма, ще ти кажа: болшевишката революция е финансирана от САЩ и малко от германски евреи. Документите изплуваха с времето един по един и става ясно, че сеа с Украйна не правят нещо ново и непознато - финансират престъпници. Изасни ли ти се, че няма значени къде са ти депозитите? Пак ще си преебан от САЩ. :-) Смехурко!

Бълха ги ухапала (за съжаление).

Само се чудя чии са тези милярди при положение , че 99.99% от америкънс са на червено и разчитат на кредитната си карта.

На банките, най-вече в "ценни" книжа/облигации, акции, обикнивено фейк, които банките си прехвърлят/надлъгват една в друга.

Хитри сс швейцарците. На франка лихвата е отрицателна. А те взимат високата лихва на долара.

Банките в Еврока са Стабилни - пълни с Кеш! Пютин е Виновен!!

Една от първите Швейцарците беше, че продадоха на Германското правителство диск с иметата на германски граждани имащи сметки в швейцарски банки. Една от последните и най-голяма е санкциите ( кражбата) на руските милярди. Това доведе до оттегляне на милярди китайски,арабски и др. средства и прехвърлянето им към по-надеждни места като .. Швейцария вече не е неутрална и банковата тайна не е свещена, както и парите на клиентите име. Какво остава тогава ценно е Швейцария за капиталите? На практика нищо и крахът на банковата им система според много е неизбежен. Тези грешки са странни и несвойствени за умните швейцарци. Но очевидно и те са заслепени от собственото си величие.

Изпуснал си по надеждните места. Кои са те?

Да не му плащаш за финансов консултант.

Примерно.

Е, ти ако досега не си разбрал, къде са мръсните трилиони, тепърва ли ще разбереш... Много отдавна Швейцария е дребен играч в прането и управлението им.

Ще ти ги кажа само на ухо, за да не всеем паника сред мангизлийте криенти на швейцарските банки. Всички ще хукнат да ги прехвърлят и....

вече се отеглиха. Отказаха да спасяват банката за втори път и за това удавника Креди Суис се мъчат спешно да измъкнат от блатото. Наред е Дойче Банк. Там е нужна само малка невинна тиха пръдня за да настъпи неконтролеруемо насиране.

Дойч Банк, или известна още като Douche Bank.

Някой си изтеглил депоситите ама били милярди. Та това депозити ли са?. И защо са се изплашили за париците си. Ама това не е проблем на една банка а на цяла банкова система. Ами ако е на системата тогава какво ще стане и с дугите банки в тая система. Ох стига стига да не паникьосаме бедните хора с милярди в шв банки, че утре ще излезе , че паниката съсипала шв. б. сист. е провокирана от форум в дир.бг Тихо никой да не ни чуе особено ако е швейцарец.

Понякога когато крадеш чуждо, извинявам се санкционираш нещо, коеот не е твое, това си има и някои неудобства.

Международния валутен фонд не трябва ли да каже нещо. Дали не очакват да се споминат няколко милиона човека от глад и недоимък и чак тогава ще въведат купонната система и задължителен порцион.

МВФ работи само с държави. Това е частна банка.

Тогава кой ще въведе комунизма, както се очертава?

Тогава нека Папата каже.

Качването на лихвите ги затри банките, проблемите разбира се са фундаментални, надценени активи, лоши кредити, вече не може да се взимат парички от ЕЦБ на ниски или отрицателни лихви, ДЦК имат ниска доходност. Всичко това куп води до невъзможност да плащат на депозантите или ликвидноста им е под необходимия минимум, последното е комбинация на първото плюс масово местене на капитали от Азия и Близкия изток в НЕЗАПАДНИ БАНКИ, милионерите не искат да са на мястото на Руснаците и да им блокират АКТИВИТЕ, защото не изповядвали ПРАВИЛНИТЕ ЦЕННОСТИ. Общо взето нещата не са прости, засега мисля, че ще удържат положението но НИЩО няма да е както ПРЕДИ.

А и да отбележим, че за КРИЗИТЕ и ИНФЛАЦИЯТА в ЕС не са виновни Русанаците, колкото и да им се иска. ЕС сами си създадоха КРИЗИТЕ, създаването на енергийните БОРСИ, Руснаците 1000 пъти им казаха, че предпочитат дългосрочни договори за ГАЗ, а не борси, обаче не та не, е видяхме какво стана с цените на ЕНЕРГИЯТА - ток, газ. Сорос тролчетата да ни не ми обясняват, че БОРСИТЕ ни ги НАБИ Русия! Друго, ами ЕС санкциите срещу РУСИЯ, взривяванет на СП-1 и 2, това прави ЕС енергийно васални на САЩ, ама на цени х5 и нагоре. После нямало икономика!? Няма икономика, няма пари, няма и БАНКИ! Соросчетата да си записват какви ЛАЙНА са ги сътворили ЛИДЕРИТЕ на ЕС, а не Руснаците!

Тъп си като русофил. Дългосрочните договори с русия също са по борсова цена с отстъпка. То щото в русия няма инфлация. Нали копейкаджийче?

Вие освен да обиждате, имате ли друго доводи, ама да не са в едно изречение и да са смислени!? И без русофобия, тя не е аргумент! Принципно с хора дето за целият им смотан живот са виновни лошите Руснаци или Американците не взлизам в спорове, има си психиатри!!!

Преди 10 години лихвите бяха двойни на сегашните и системата си работеше.

Имаше нулиране 2008, после се почна печатането на пари, отрицателните лихви на ЕЦБ, да не се шегувам, банките взимаха пари, плащаха им, даваха кредити и правеха пари от въздуха. Лошите Руснаци даваха евтини енергоресурси на ЕС, Германия дърпаше, ама тия зад голямата бяла локва не могат да спят, пуста завист. Видяхме държавен преврат, НАТО по границите на РФ, гражданска война в една страна, за всичко били ВИНОВНИ лошите РУСНАЦИ, сега се молим да няма ТСВ. И други неща мога да ви кажа, но ще има много сорос РЕВ :-).

Не вярвам ни един русофил да си държи парите в руска банка.

Руските банки не са по различни от Американските банки, в Русия има по див капитализъм отколкото в Америка, но вие откъде да го знаете като сте бил само на сбирки на Доносническа България. Вземете се осъзнайте, пътувайте, ще видите, че светът е шарен и 2/3 от него не е Америка или ЕС. Основната разлика е в мисленето, Руската централна банка не взимат толкова много заеми, по същество Русия почти няма дългове на фона на САЩ, тоест не живее на заем. Разбира се, демокрацията предполага всеки сам да си преценява долари или рубли, преди беше долар, беше ЦАР, сега обаче вече не е, светът се променя. Или вие се променяте с него или сте пътник :-). Лека нощ!

Е как е, как е? Май Европа си вкара и продължава да си вкарва автоголове. Нещо не излизат сметките със санкциите.

Ти добре, че си в Чукотка и не те бърка тая работа.

Прав си, още по малко ме бърка че си педераст. Твой си е аналния проблем.

Банката на Ливан и банката на Нигерия също фалирали, какво общо имат със Силикон Вали Банк?

Кой ще я спасява.

Мен ако ме питаш, UBS, HSBC и подобните не само не трябва да бъдат спасявани, ами закрити, а ръководството им да получи по 100 тояги на голо на площада пред събралото се множество...

Нави сега санкции! Така става като си алчен накрая гризваш дръвцето!

Не, така става като си неутрален!

Такива мнения пускаш само ако си малоумен !

Парите и алчноста на човека са главното зло , ако се освоодим от това ще има спокойствие , обаче е трудничко , човека е алчен ....

Ами освободи се бе! Някой на сила ли те кара да си алчен и да искаш пари за труда си?

Прост си като гъдулка ама не се притеснявай ,явно ти е по рождение......

парите и алчността винаги прозира мързела. Алчност и пари са това, което заслепява човека и изразява неговият стремеж да обезпечи бъдещето си така, че да може да го прекара в околство без да работи сиреч в мързел.

няма лошо ,всеки го домързява но не бива да се прекалява, това е проблема .....някои докопват излишно много

Аз си изтеглих мижавите спестявания, щом навсякъде говорят няма страшно значи е точно обратното.

Колко лева са спестяванията ти?

870000000000000

230 000 лв.

Тъкмо мислех да се местя в Швейцария заедно с авоарите си. Сега ще отида най-много да хапна едно фондю и толкова.

Ако беше за нещо друго щяха веднага да ревнат - картел, монпол. А сега се чудят как да претупат работата по съкратени правила и даже с индулгенции да няма претенции за вбъдеще.

В Швейцария всичко е наред, и там един мармот завива шоколада в станиол!

Освен и двете да глътнат вода.Засега.В понеделник ще четем че трета банка ще спасява втората и тъй докато свършат банките.

Не докато свършат банките, а докато накрая останат само централните, които да въведат CBDCтата и да се знае.