Коментари - Сиренето с над 60% вода ще се продава само в опаковка | Бизнес.dir.bg
назад

Сиренето с над 60% вода ще се продава само в опаковка

Продуктите ще трябва да са и на отделна витрина

Обратно в новината

Коментари - Сиренето с над 60% вода ще се продава само в опаковка | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лобизъм за истински и качествени храни, производителите на ментета няма какво друго да измислят, да ходят на щанда за трапезна вода...

pompai

Стига сте близали гъзовете на бизнес-търгашите ,а върнете старото БДС и ако не отговаря да не се казва нито сирене ,нито кисело мляко и да си го наричат както искат.

Сиренето с 20% мляко, къде ще се продава?

Живея в САЩ от 19 години вече ме е срам да кажа че съм българин и една от причините е Бг сирене което беше предпочитано от всички емигранти , но в последните 10 години вече никой не купува българско сирене заради гадния вкус на тебешир защото е правено със сухо мляко и палмово масло , ….. та няма нещо непреибано

Тук в България си има избор от хубави сирена.

Мафията е навсякъде в тази държава, не я ли окраде вече, още ли има, какво ядем не искам и да знам, дано се удавят в парите, които присвояват, дано!

но на 60 процента вода не се ли вика замърсена или отпадна вода? За какво сирене говорим изобщо тук? То и суроватка не е, че тя първа отпада още в мандрата(като се съсири сиренето, течността която се отцежда даваше се преди на прасетата днес един Бог знае за какъв бок ... ъъъ иновативен продукт я използват)

Или ще се продава само вода?!

то щото капиталиста няма да си вдигне маржа а ще ти прави кефа! Днес никой не прави истински неща - отнемат скъпи ресурси, изискват труд и енергия, трайността им е малка и всички им се мръщят на външния вид, че в сравнение с търгъвския изглеждат леко неугледно. Истинско сирене можете да имате само ако имате млеконадоен добитък

Сиренето ще се продава в бутилки ,но не го бъркайте с "катък". Някога по време на "тъмният и човеконенавистен " социализъм ,всички продукти ,които се продаваха ,отговаряха на БДС, а сега на наредби

Контрола на храните трябва да се засили. Със закон да се предвиди затвор за производители на вредни за здравето ни храни.

Премахнете посредниците при продажбата по пазарите.Вижте кой държи борсите и после пазарите.Никакъв пазар не е а картел между власт имащите в този бизнес.

Значи нещо, което съдържа над 60 % вода може да се нарича сирене?? Водата е над нормата даже е 100 % може да се продава като супер сирене?? Идиоти.

Суроватката я лиофилизират, премахват и водното съдържание и я продават на прах. В магазините с големите кутии тип "Пауър" или "Сила" 1кг суроватка на прах струва 150-180лв.

В България високата цена в повечето случаи не води и до високо качество. Иначе по Белите страни е така.

вече го уредихте . Сега решете и как ще се продават колбасите, в които няма месо ?

Ние, в наше село, на това му викаме айрян!

Не казват откога ще влезат тези мерки в сила.

Сирене бе не кисело мляко.

Според мен отговорност трябва са се търси и от магазините, които продават боклуци. Потребителя контактува с продавача а не с производителя. Магазина трябва са носи отговорност какво излага на щанда.

Такова " сирене" въобще не трябва да се продава. За какво да плащаме - за вода ли? Кубика е около 2 лева!

Сиренето и кашкавалът само не да полезни, а и вредни, когато млякото от което се правят е било загрято до над 43-45 градуса Целзий. При истинското сирене зреенето е от минимум 90 дни в саламура, кашкавалът 6 месеца. И това не заради вкуса, а заради хигиената и обезопасяването на млечния продукт.

Сирене с над 60% вода се нарича Кисело Мляко или Моцарела - нашите Бюрократи страдат от интелектуален дефицит .

Държавата е виновна, че приема нормативни актове , с които узаконява това престъпление!

...не само не са полезни, а и са ...

И що реват? Просто да вземат да го правят с по-малко вода, за да влязат в изискванията на наредбата, и да си го продават от тенекии, както досега, в насипно състояние. Този който си го прави само с вода, като си пресметне допълнителните разходи, съобразно новата наредба, може и сам да се усети къде му е сметката!

Да благодарим на родните прозводители за традиционния български вкус на вода,те отговорност не носятзавалиите, но пък искат субсидии....и пари от данъци ползват не малко!!!!

сухото вещество в общата маса е над 42 %. Тия държавни чиновници знаят ли какво работят въобще.......

От интелектуален не знам, но от професионален на 100%

Кой не скача е червен!

Не разбрах къде трябва да е 8-9лв, към веригата магазин или на щанда? В някой магазини надценката е скандално висока, сиреч е боклуците им струват 10+ лева.

Така ли ще гоним екология, с найлонови опаковки на всяка бучка сирене?

Със съдържание на вода над 60% това вече не е сирене, и не трябва да се продава в опаковка а в бутилка.

Момчетаааа.Става дума за сгъстена с натриев глутамат вода.Същото е и при шунката която е от слепени с глутамат парчета и е кръгла.Да сте виждали кръгъл като салам свински бут.

- Годподине, ама тия пари са фалшиви! - Не е вярно! Имитиращ продукт са, като сиренето ви!

В малко случаи е така, а ниската цена води във ВСИЧКИ случаи до Високо качество, не в повечето...случаи.....хахахаха

Нидей така, от липсата на риклами за наденицитие и криемвиршитие, че фалират тиливизийиитие...

Сиренето била гола-вода. Айде пуснете ми го по чешмичката, че ме мързи да ходя до магазина.

"Около 8-9 лева е минималната цена, на която може да се продава едно сравнително качествено сирене" - А колко е минималната цена за един работен ден сравнително качествен и квалифициран човешки труд?

Съгласен съм, но какво да ядем? Лятно времем мога да си позволя само домати, сирене и хляб, с малко кромид лук и чушки.

"непреибано" - сега разбрахте ли защо е правилно да се пише ИБНИ?

8-9 лв е себестойност! На магазина ако е с минимална надценка ще е 11-12. Това обаче не пречи да е 5 лв на производител ама да го продават като за сирене на 11-12. Затова - правиш си го сам. И киселото мляко. Не е трудно никак.

Не съм споменал, че е трудно… Също така, малко зависи какво е ежедневието на човек за да тръгне да ги прави и двете. Например с моята професия нямам шанс.

Не си прав за зреенето, това не е Пармезан, питай баба си знайкоооо

Ай стига с държавата, магазините, че и производителите. Произвежда се това, което се купува. Има и качествени продукти, ама на никой не му се дават 12-15 лева за кг. сирене. Проблемът винаги е в търсенето, не в предлагането, ако се търсят качествени продукти и паднат продажбите на ментетата много бързо ще отпаднат производителите им.

На кръглата шунка може да се гледа като на един огромен кренвирш ... съставът не е много по-различен.

Ти па, къде отиде....

Има и сирене по 12 лв, което се разпада, напр. Хубавото до преди сирене Елена е вече с дъх на сухо мляко и се рони като извара.

60% вода вече не е никакво сирене, най-добре е да го продават на кубик по цени на В и К, срамота е, засрамете се, как може да се продават подобни боклуци

Браво! Очевидно ще се въведе някакъв ред в хаоса от буламачи. Със сигурност ще бъде по-добре. Да видим великата пазарна конкуренция как ще се прояви при истински правила.