17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може да има "сирене" различно от традиционната технология! Другото да го кръстят вода с мазгоч. Това трябва да е напълно забранено, защото е вредно за здравето.

Браво! Очевидно ще се въведе някакъв ред в хаоса от буламачи. Със сигурност ще бъде по-добре. Да видим великата пазарна конкуренция как ще се прояви при истински правила.

60% вода вече не е никакво сирене, най-добре е да го продават на кубик по цени на В и К, срамота е, засрамете се, как може да се продават подобни боклуци

Има и сирене по 12 лв, което се разпада, напр. Хубавото до преди сирене Елена е вече с дъх на сухо мляко и се рони като извара.

"Около 8-9 лева е минималната цена, на която може да се продава едно сравнително качествено сирене" - А колко е минималната цена за един работен ден сравнително качествен и квалифициран човешки труд?

Ти па, къде отиде....

Сиренето била гола-вода. Айде пуснете ми го по чешмичката, че ме мързи да ходя до магазина.

- Годподине, ама тия пари са фалшиви! - Не е вярно! Имитиращ продукт са, като сиренето ви!

Момчетаааа.Става дума за сгъстена с натриев глутамат вода.Същото е и при шунката която е от слепени с глутамат парчета и е кръгла.Да сте виждали кръгъл като салам свински бут.

На кръглата шунка може да се гледа като на един огромен кренвирш ... съставът не е много по-различен.

Със съдържание на вода над 60% това вече не е сирене, и не трябва да се продава в опаковка а в бутилка.

Така ли ще гоним екология, с найлонови опаковки на всяка бучка сирене?

Не разбрах къде трябва да е 8-9лв, към веригата магазин или на щанда? В някой магазини надценката е скандално висока, сиреч е боклуците им струват 10+ лева.

tonk11

8-9 лв е себестойност! На магазина ако е с минимална надценка ще е 11-12. Това обаче не пречи да е 5 лв на производител ама да го продават като за сирене на 11-12. Затова - правиш си го сам. И киселото мляко. Не е трудно никак.

Не съм споменал, че е трудно… Също така, малко зависи какво е ежедневието на човек за да тръгне да ги прави и двете. Например с моята професия нямам шанс.

Кой не скача е червен!

сухото вещество в общата маса е над 42 %. Тия държавни чиновници знаят ли какво работят въобще.......

Да благодарим на родните прозводители за традиционния български вкус на вода,те отговорност не носятзавалиите, но пък искат субсидии....и пари от данъци ползват не малко!!!!

И що реват? Просто да вземат да го правят с по-малко вода, за да влязат в изискванията на наредбата, и да си го продават от тенекии, както досега, в насипно състояние. Този който си го прави само с вода, като си пресметне допълнителните разходи, съобразно новата наредба, може и сам да се усети къде му е сметката!

Сирене с над 60% вода се нарича Кисело Мляко или Моцарела - нашите Бюрократи страдат от интелектуален дефицит .

От интелектуален не знам, но от професионален на 100%

Сиренето и кашкавалът само не да полезни, а и вредни, когато млякото от което се правят е било загрято до над 43-45 градуса Целзий. При истинското сирене зреенето е от минимум 90 дни в саламура, кашкавалът 6 месеца. И това не заради вкуса, а заради хигиената и обезопасяването на млечния продукт.

...не само не са полезни, а и са ...

Съгласен съм, но какво да ядем? Лятно времем мога да си позволя само домати, сирене и хляб, с малко кромид лук и чушки.

Не си прав за зреенето, това не е Пармезан, питай баба си знайкоооо

Такова " сирене" въобще не трябва да се продава. За какво да плащаме - за вода ли? Кубика е около 2 лева!

Според мен отговорност трябва са се търси и от магазините, които продават боклуци. Потребителя контактува с продавача а не с производителя. Магазина трябва са носи отговорност какво излага на щанда.

Държавата е виновна, че приема нормативни актове , с които узаконява това престъпление!

TwinDaddy

Ай стига с държавата, магазините, че и производителите. Произвежда се това, което се купува. Има и качествени продукти, ама на никой не му се дават 12-15 лева за кг. сирене. Проблемът винаги е в търсенето, не в предлагането, ако се търсят качествени продукти и паднат продажбите на ментетата много бързо ще отпаднат производителите им.

Не казват откога ще влезат тези мерки в сила.

Ние, в наше село, на това му викаме айрян!

Сирене бе не кисело мляко.

вече го уредихте . Сега решете и как ще се продават колбасите, в които няма месо ?

Нидей така, от липсата на риклами за наденицитие и криемвиршитие, че фалират тиливизийиитие...

В България високата цена в повечето случаи не води и до високо качество. Иначе по Белите страни е така.

В малко случаи е така, а ниската цена води във ВСИЧКИ случаи до Високо качество, не в повечето...случаи.....хахахаха

Значи нещо, което съдържа над 60 % вода може да се нарича сирене?? Водата е над нормата даже е 100 % може да се продава като супер сирене?? Идиоти.

Премахнете посредниците при продажбата по пазарите.Вижте кой държи борсите и после пазарите.Никакъв пазар не е а картел между власт имащите в този бизнес.

Контрола на храните трябва да се засили. Със закон да се предвиди затвор за производители на вредни за здравето ни храни.

Или ще се продава само вода?!

Сиренето ще се продава в бутилки ,но не го бъркайте с "катък". Някога по време на "тъмният и човеконенавистен " социализъм ,всички продукти ,които се продаваха ,отговаряха на БДС, а сега на наредби

но на 60 процента вода не се ли вика замърсена или отпадна вода? За какво сирене говорим изобщо тук? То и суроватка не е, че тя първа отпада още в мандрата(като се съсири сиренето, течността която се отцежда даваше се преди на прасетата днес един Бог знае за какъв бок ... ъъъ иновативен продукт я използват)

Суроватката я лиофилизират, премахват и водното съдържание и я продават на прах. В магазините с големите кутии тип "Пауър" или "Сила" 1кг суроватка на прах струва 150-180лв.

Мафията е навсякъде в тази държава, не я ли окраде вече, още ли има, какво ядем не искам и да знам, дано се удавят в парите, които присвояват, дано!

Живея в САЩ от 19 години вече ме е срам да кажа че съм българин и една от причините е Бг сирене което беше предпочитано от всички емигранти , но в последните 10 години вече никой не купува българско сирене заради гадния вкус на тебешир защото е правено със сухо мляко и палмово масло , ….. та няма нещо непреибано

Тук в България си има избор от хубави сирена.

то щото капиталиста няма да си вдигне маржа а ще ти прави кефа! Днес никой не прави истински неща - отнемат скъпи ресурси, изискват труд и енергия, трайността им е малка и всички им се мръщят на външния вид, че в сравнение с търгъвския изглеждат леко неугледно. Истинско сирене можете да имате само ако имате млеконадоен добитък

"непреибано" - сега разбрахте ли защо е правилно да се пише ИБНИ?

Сиренето с 20% мляко, къде ще се продава?

Стига сте близали гъзовете на бизнес-търгашите ,а върнете старото БДС и ако не отговаря да не се казва нито сирене ,нито кисело мляко и да си го наричат както искат.

Лобизъм за истински и качествени храни, производителите на ментета няма какво друго да измислят, да ходят на щанда за трапезна вода...