Сиренето с над 60% вода ще се продава само в опаковка
Продуктите ще трябва да са и на отделна витрина
Обратно в новинатаКоментари - Сиренето с над 60% вода ще се продава само в опаковка | Бизнес.dir.bg
Коментари
Не може да има "сирене" различно от традиционната технология! Другото да го кръстят вода с мазгоч. Това трябва да е напълно забранено, защото е вредно за здравето.
Браво! Очевидно ще се въведе някакъв ред в хаоса от буламачи. Със сигурност ще бъде по-добре. Да видим великата пазарна конкуренция как ще се прояви при истински правила.
60% вода вече не е никакво сирене, най-добре е да го продават на кубик по цени на В и К, срамота е, засрамете се, как може да се продават подобни боклуци
Има и сирене по 12 лв, което се разпада, напр. Хубавото до преди сирене Елена е вече с дъх на сухо мляко и се рони като извара.
"Около 8-9 лева е минималната цена, на която може да се продава едно сравнително качествено сирене" - А колко е минималната цена за един работен ден сравнително качествен и квалифициран човешки труд?
Сиренето била гола-вода. Айде пуснете ми го по чешмичката, че ме мързи да ходя до магазина.
- Годподине, ама тия пари са фалшиви! - Не е вярно! Имитиращ продукт са, като сиренето ви!
Момчетаааа.Става дума за сгъстена с натриев глутамат вода.Същото е и при шунката която е от слепени с глутамат парчета и е кръгла.Да сте виждали кръгъл като салам свински бут.
Със съдържание на вода над 60% това вече не е сирене, и не трябва да се продава в опаковка а в бутилка.
Не разбрах къде трябва да е 8-9лв, към веригата магазин или на щанда? В някой магазини надценката е скандално висока, сиреч е боклуците им струват 10+ лева.
8-9 лв е себестойност! На магазина ако е с минимална надценка ще е 11-12. Това обаче не пречи да е 5 лв на производител ама да го продават като за сирене на 11-12. Затова - правиш си го сам. И киселото мляко. Не е трудно никак.
сухото вещество в общата маса е над 42 %. Тия държавни чиновници знаят ли какво работят въобще.......
Да благодарим на родните прозводители за традиционния български вкус на вода,те отговорност не носятзавалиите, но пък искат субсидии....и пари от данъци ползват не малко!!!!
И що реват? Просто да вземат да го правят с по-малко вода, за да влязат в изискванията на наредбата, и да си го продават от тенекии, както досега, в насипно състояние. Този който си го прави само с вода, като си пресметне допълнителните разходи, съобразно новата наредба, може и сам да се усети къде му е сметката!
Сирене с над 60% вода се нарича Кисело Мляко или Моцарела - нашите Бюрократи страдат от интелектуален дефицит .
Сиренето и кашкавалът само не да полезни, а и вредни, когато млякото от което се правят е било загрято до над 43-45 градуса Целзий. При истинското сирене зреенето е от минимум 90 дни в саламура, кашкавалът 6 месеца. И това не заради вкуса, а заради хигиената и обезопасяването на млечния продукт.
Съгласен съм, но какво да ядем? Лятно времем мога да си позволя само домати, сирене и хляб, с малко кромид лук и чушки.
Такова " сирене" въобще не трябва да се продава. За какво да плащаме - за вода ли? Кубика е около 2 лева!
Според мен отговорност трябва са се търси и от магазините, които продават боклуци. Потребителя контактува с продавача а не с производителя. Магазина трябва са носи отговорност какво излага на щанда.
Държавата е виновна, че приема нормативни актове , с които узаконява това престъпление!
Ай стига с държавата, магазините, че и производителите. Произвежда се това, което се купува. Има и качествени продукти, ама на никой не му се дават 12-15 лева за кг. сирене. Проблемът винаги е в търсенето, не в предлагането, ако се търсят качествени продукти и паднат продажбите на ментетата много бързо ще отпаднат производителите им.
вече го уредихте . Сега решете и как ще се продават колбасите, в които няма месо ?
В България високата цена в повечето случаи не води и до високо качество. Иначе по Белите страни е така.
Значи нещо, което съдържа над 60 % вода може да се нарича сирене?? Водата е над нормата даже е 100 % може да се продава като супер сирене?? Идиоти.
Премахнете посредниците при продажбата по пазарите.Вижте кой държи борсите и после пазарите.Никакъв пазар не е а картел между власт имащите в този бизнес.
Контрола на храните трябва да се засили. Със закон да се предвиди затвор за производители на вредни за здравето ни храни.
Или ще се продава само вода?!
но на 60 процента вода не се ли вика замърсена или отпадна вода? За какво сирене говорим изобщо тук? То и суроватка не е, че тя първа отпада още в мандрата(като се съсири сиренето, течността която се отцежда даваше се преди на прасетата днес един Бог знае за какъв бок ... ъъъ иновативен продукт я използват)
Мафията е навсякъде в тази държава, не я ли окраде вече, още ли има, какво ядем не искам и да знам, дано се удавят в парите, които присвояват, дано!
Живея в САЩ от 19 години вече ме е срам да кажа че съм българин и една от причините е Бг сирене което беше предпочитано от всички емигранти , но в последните 10 години вече никой не купува българско сирене заради гадния вкус на тебешир защото е правено със сухо мляко и палмово масло , ….. та няма нещо непреибано
Тук в България си има избор от хубави сирена.
то щото капиталиста няма да си вдигне маржа а ще ти прави кефа! Днес никой не прави истински неща - отнемат скъпи ресурси, изискват труд и енергия, трайността им е малка и всички им се мръщят на външния вид, че в сравнение с търгъвския изглеждат леко неугледно. Истинско сирене можете да имате само ако имате млеконадоен добитък
Стига сте близали гъзовете на бизнес-търгашите ,а върнете старото БДС и ако не отговаря да не се казва нито сирене ,нито кисело мляко и да си го наричат както искат.