17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не желае ваксините, съмнителен произход

Deus Vult

На всичко ще повлияе... Искаш работа? - Само ако си ваксиниран! Искаш почивка? - Само ако си ваксиниран! Искаш да пътуваш извън страната? - Само ако си ваксиниран! Искаш на училище? - Само ако си ваксиниран! Искаш на доктор? - Само ако си ваксиниран!

Масова ваксинация? Как точно ще ваксинират 2-3 милиона работещи, за да повлияе?

Корпоративно, идва автобуса "Леки" и няколко медицински сестрички и се почва наред - ти мъж ли си или шубелия. А, шубелия си, такива не ни трябват - уво! Незаменими хора няма, поне болшинството не са незаменими, не и поединично. Ако 10% откажат да се ваксинират - няма драма, ако 90% откажат - тук вече работодателят ще има проблем. Но как мислите, при положение че разни там шивачки и нискоквалифицирани работници (а болшинството е такова), за да има работа е готово да работи за жълти стотинки и при ужасни условия 16 часа 7 дни в седмицата, да търпи унижения и лошо отношение и пр. и пр. Дали биха си напуснали работата за някаква ваксина, дето никой не я знае каква е?

Явно на някои печалбари им се ще да обвържат живота ни с ваксините - но това няма да стане. На края ще има счупени кратуни.

Преклонена главица - сабя не сече ... Счупени кратуни отдавна трябваше да има. Българинът е привикнал да търпи и да се спасява поединично, не сме способни да си отстояваме интересите заедно и сме го доказвали нееднократно. Населението масово е неграмотно, интересува се само как да си начеше крастите си и каквото там му кажат по телевизията. Ще се ваксинира и още как, ако трябва и срещу биричка и порция кебапчета.

Нищо не може да повлияе на пазара на труда, освен нормата на печалба, която реализира бизнесът. Пък и това с масовата ваксинация в България вероятно няма да стане.

Не смятам, че ще има масова ваксинация, освен ако не я направят по един или друг начин задължителна...