17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минахме по тънката лайстна....давайки 9-ти дан по Таекондо на Един каун.

Инсталацията за горене на отпадъци щяла да на направи по-малко зависима от доставките на газ? То бива, бива пропаганда, ама поне с малко мисъл! И как една инсталацийка ще ни направи независими от доставките на газ? Никак!!!

Вместо да горят газ, ще горят отпадъци. Съответно ще се намали вноса на газ. Поради увеличените количества на рециклируемост на боклука, се получи следната ситуация. В страни като Германия, Холандия, Дания, Швеция, Великобритания, Швейцария и т.н. съществува свръх капацитет на мощности, което доведе до борба за всеки тон боклук между операторите на такива централи. В резултат пазарът на боклук се промени много и в момента се внася боклук като гориво за съществуващите централи. По този начин се транспортира боклук между държавите или от места отдалечени от завода и се генерират допълнителни емисии на парникови газове, които не се отчитат при баланса на една инсталация. Дания например има 4 пъти по-големи мощности от разполагаемия боклук в страната. Това доведе до ситуацията един инсинератор да работи изцяло на боклук докаран от Лондон, а друг на боклук докаран от северна Германия

По- малко фанфари и повече съществена работа. Това е рецептата за успех в инвестиционната политика. Инвестициите не се интерисуват от демокрация и свобода на словото, а от сигурност и липса на корупция. Там трябва да се води битката. Ако търсите еталон- на северозапад е Унгария.

да ви е честит новият завод за изгаряне на отпадъци. Таз година, завод за изгаряне на отпадъци, догодина магистрала за внос на отпадъци!

Кога беше времето, когато продавахме чиста атомна енергия на целите Балкани, кога дойде време да се радваме на 200 млн. да горим боклуци, за да пълним джобето на партийните колеги.

Чиста???? Ама 10 000 години ще кътаме "чистите" отпадъци на АЕЦ-а

казахме. Ауфвидер зеен Фолксваген, вече можем гръмко да кажем: Добре дошъл завод за изгаряне на наш и чужд боклук. Автомобилният завод не може и на върхът на кутрето да стъпи на Инсталацията за изгаряне на боклуци! Тя е къде- къде по-високо технологична от някакъв си мижава завод за автомобили. Но така се прави в Голямата политика..... Искаш нещо голямо, и като ти предложат нещо незначително скачаш до небето и викаш: ударих кьоравото! Голям пробив! Докарах голям инвеститор!!!!

Kaкви коли карат основно хората в България по времето на моето управление - някакви от италия, австрия, германия приготвени за рециклиране и изхърляне за скраб и в последният момент преди да ги смачкат, идват търговци от БЪлгария и викат, "бе чакай бе къде ще го хвърляш това, дай да я карат в БЪлгария тая кола може да върви още 15 години по българските пътища" и е купуват за 100 евро и после нов внос БЪлгария...

кремиковци ви замърсяваше,сега този свеж въздух във фъндъксофия трябва да се ароматизира.За вас миризмата за нас "управниците"хотелче на брега на морето.Още има неуредени верни другари.

Опс. За боклука отговаря вълка, така че кротко с обещанията. А на колко възлиза стокообмена между двете страни ?

Завод за батерии и завод за изгаряне на боклуци - мръсно производства, нищо високотехнологично. Ясно показват какво мислят за капацитета ни тук. А като си знаем състоянието на институциите тук, едва ли някой се заблуждава, че ще се спазват и съблюдават норимите за екология, безопасност и пр. Тъжно...

И между другото ако Ю. Корея са такива експерти в изгарянето на отпадъци и е толкова изгодно, защо не желаят да внасят боклук като другите азиатски държави? И дали ще го правят на 1км. от центъра на Сеул или някъде където не вредят на населението? Не ми е особено ясно защо тоя RDF трябва да се гори в ТЕЦ София, а не дооборудват примерно топлоцентралата на Люлин, която е след околовръстното в полето и няма кого толкова да тровят.

Затова ли беше цялата тази РАЗХОДКА? За едни пикливи 157 милиона?

В тази инсталация ще е добре всички боклуци наричащи се депутати и управляващи едни прости крадци да се изгорят и да оставя България на мира.Ние сме в робство на тази неграмотна пасмина.

едно от най-замърсяващите производства в съвременния бизнес е това за производството на "батерии"? Да не говорим, че всички тези разговори са съвсем предварителни, а се представят като някакъв огромен успех. Аман от "ЩЕ" от това правителство-шайка!

Не, не знаеме за тази ЛЪЖА. Но знаеме за: В пoнeдeлник, 23 ceптeмври, в гeрмaнcкия грaд Зaлцгитeр cтaртирa ceрийнoтo прoизвoдcтвo нa йoн-литиeви aкумулaтoрни бaтeрии зa eлeктрoмoбили Vоlkswаgеn. Зaвoдът в Дoлнa Caкcoния щe дocтигнe пълния cи кaпaцитeт oт 16 гигaвaтa прeз 2023 г. Германия явно прави "мръсни производства" за да намали замърсяването.

Както каза царя слънце докато те си почиват аз работя.

Добре де басбая държава сме за такива смешни инвестиции ли се борим, тази инсталация поне не можем ли със собствени сили да я изградим или ще ни излезе много скъпо, като включим и комисионните по веригата!

Ало общината, не ви искаме нито изгорелия боклук, нито платените реклами в ДИР-а. Благодаря и ако може да се махате след изборите и да направите път на някой адекватен кандидат и не визирам дамата от левицата.

Мая Мазолова с претенции че като кмет ще изчисти боклука в мръсна София (не става ясно за кой "боклук" говори); сиреч София е потънала в боклуци! Корейците искат да построят завод за да се изчистят боклуците от София -с инсталация за гориво (В Берлин битовите потребители се отопляваха с такова гориво на символична цена и това още преди 1984 година) Пък и не видях в Берлин, а и не само там улиците да са засипани с бослуци, а контейнерите да преливат до степен че да не се виждат в боклука. Та последно не разбрах какво ще се прави с битовите отпадъци (боклук) искате ли го, не го ли и скате, в космоса ли ще го пращате, какво ли -за да е по -чист въздуха. Едни искат газови автомобили, други електроавтомобили, трети тротинетки, четвърти - "ОРЕЛ, РАК И ЩУКА!"

Изведнъж ще се окаже че не си горим нашия боклук, а внасяме боклука на цяла европа както Индонезия и Малайзия. Всичко е бизнес и заинтересованите лица ще намерят как да изкарват пари и прецакат системата. Бай-добре е боклукът наистина да се рециклира, а не да ни обясняват колко е трудно и скъпо пластмасовите бутилки да станат с депозит.

Стига бе !! То бива,бива ама цял Боце за мезе не бива, разсипахте го човека.

Четейки за "успеха" Боков, ми стана едно тъжно-о, горкия той !!

Ейде Бойко ти си на ход! Сиреч, урди баце, страх да нямаш. Удри и ти, кажи аз искам високо технологичен завод. Удри...

после станаха електро коли,сега пък,инсталация за отпадъци.АЛоооооооооооооо,МС,уточнете се най-после какво искаме от корейците.И ДА ЗНАЕТЕ-ПРИ ТЕЗИ Е ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА,А НЕ ПОЛИТИЧЕСКА ИКОНОМИКА,каквато са учили сегашните ни министри.

И корейците ли ще си горят боклуците у бегето? Яка инвестиция!

горят ТРЯБвА ДА ГИ ДОКАРАТ. Предсташчте ли си какво ще стане.

Понеже в България има развито ровене в боклуци на много хора и покупка на втора ръка боклуци от ЕС, решихме управляващите и да горим боклуци...дори в европарламента говорихме с вмпро как се горят гащи и гуми в България да се стоплят хората...толкова си струваме управляващите от нашата партия....пак гласувайте за нас...

Имаме изградени традиции в областта на боклуците, дори и транспортирането им и опаковането им преди 10 години направих луди пари от софиянци, докато ги управлявах сизкуствено създадената боклучена столична криза....

Ааа знаят корейците къде се прави от пръдня боя. Хитри са. Не им се дават пари за завод с неизвестна възвращаемост. Ама тази кокошкз за златни яйца ББ за наши хора я пази. Да видим. Пък че щело ба София да им мирише?! Е без пари - толкоз.

Никой не иска да участва в това софиянци да дишаме чист въздух! Горене на боклуци, после горене на трупове... там всички искат да участват.

Завод за горене на български отпадъци, утре - за горене на европейски отпадъци. Ама въздуха е чист, да знаете. И да не сте споменали масовите плитки гробове на стотици хиляди свине и множеството случаи на радиоактивни водоизточници.

Потресаващо!!

- да горим бъклици и после искаме чист въздух.

Оценка за нас, вместо технологично производство ще правим кюмур от боклуци.

Доста краснноречива оценка за икономиката - привличаме инвеститор в завод, който да гори боклук от цяла Европа. ВИДИМИ РЕЗУТАТИ, НЕВИЖДАН ПОДЕМ!