17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китайците са бързи. Българските фирми нямат персонал, турците ще търсят подизпълнители.

Не и китайски.

На Треиси-то ще го дадат. Имат опит с мостовете, а вече и с тунелите покрай софийското метро. Освен това е в техния им регион - Стара Загора. Да се надяваме да го правят като за у тях си - качествено.

Точно сега ли е ВРЕМЕТО за тези разходи? - ГЕШЕВ къде си - фалират БГ в момента с излишни разходи!!!!!

Сюлейман Безумни сочи върха пак. И вика - Пробивайте, да минем под раите! Да, ама не! Само български фирми с доказан български произход.

смахнат

Химн на българския платен путински трол: Аз съм Путенче и дребен Путин мен ме е създал, с хубости, блага обилни себе си е надарил. Аз съм Путенче. Обичам руските планини зелени, Путенче да се наричам - първа радост е за мене. Аз съм Путенче свободно, в край свободен аз живея, всичко българско и родно мразя, плюя и с*ра. Аз съм Путенче и расна в дни велики, в славно време, син съм на земя унищожена, син съм на крадливо племе.

Напиши един ферман за ГЕРБАРАСТА-турско-Дубайски ИБРИКЧИЯ

Китайците трябва да бъдат наритани отвсякъде в кочината си.

150 години по-късно, турците ще превземат Шипка без бой...

смахнат

Китайците искат да строят тунела, за да спечелят едни пари. Българските искат да уж строят тунела, за да краднат едни пари. Турските искат да строят, за да не ги сгащват никога повече опълченците на Шипка.

Червена Кучка лае от зори, а керванът си върви и от злобата голяма от устата капе пяна диагнозата е ясна кучката червена е просто бясна, а глутницата много гладна затова е толкоз гадна всеки умен туй го знай то не става само с лай!` Да си русофил значи да подкрепяш КРАДЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения. Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение. Я колко мършляци, основно руски помияри, са се наредили на барикадата да плюят и да пророкуват краят на най успешният съюз в човешката история - ЕС !

лошо с тия китайци могат само дранкулки да прав турците чай а българите имат най големите учени голям холдинг я поканете малко германци японци англичани това са сериоэни обекти

Тиквата е нацинален предател и ТУРСКИ ИБРИКЧИЯ парите на БГ данъкоплатци ще заминат в ТУРСКАТА ИКОНОМИКА ище ЗАХРАНЯТ и дадат работа на турски фирми и работници докато бг работници стоят безработни и гладни ДОУШ ТИДЖАРЕТ работи с рушвети и ПОДКУПИ ,същите са авери на Тиквения асвалтов паша заедно ОТМЪКНАХА 2,5МИЛИАРДА ЕВРА от ЕСфондове по строителство на Софийско метро и АМТРакия после парите отидоха в банка ГАРАНТ И банкаси с тия пари искаха да строят НЕБОСТЬРГАЧ ''ГАРАНТИ КОЗА''в центъра на София

Вижда се вече десит години катво е направил и прави ,,тиквата” и огромните кражби,корупция и предателства на тиквениците от позитано! За това колкото повече лъжете и оплювате толкова по молко шанс имате да ви повярва някой на помиите и лъжите които изливате

a ти си анадолски гербераст

Да бе - половин година не мога да хвана ни един да ми свърши една работа - все заети, все лъжат. Ояли са се здраво, работят некачествено, но за сметка на това вземат скъпо!

Пак европейски пари ! А от Рашата сме получили една елха за 150 години и са ни откраднали стотици милиарди !

От Раша сме получили много за последните 200 години - един огромен, мазен, миризлив сибирски, от който позитановци не могат да се откъснат да го лижат!

Духащия и гордия, я се вземете най-накрая и се успокойте.

Това дето е построено през т.нар. комунизъм, "наложен" от Рашата, герберастията още не може да го окраде, вече 30 години. А 500 години турско робство явно ти липсват, анадолски манaфе.

Този тунел ще съкрати много пътя между северна и южна България и ще помогне много за икономикота на страната.Ще бъда финансиран безвъзмездно и с европейски средства. Червената путлерастия ще се удави във антибългарската си злоба.Но така трябва!България и Европа на първо място

Турците не можаха да я вземат с щурм и сега искат с тунел да се промъкнат.

Тиквата мисли как да е по УДОБНО и БЪРЗО за турските ТИРове пълни с ХЕРОИН да стигат до ЕВРОПА за туй цялата галимация

Борисов ще се пръсне от алчност! Брато, не можеш да притежаваш цялата планета! Знам, че скоро страшно ще се задавиш! Бъди по-скромен, на онзи свят не може да се носи много! Там митничарите не са корумпирани.

Седи си св. Петър на масичката пред Райските порти и гледа от ниското иде един препотен, опънал жили, краката му се забиват до глезените и влачи половин композиция блестящ метал. Погледал го, порадвал му се на оптимизма и от далече се провикнал "Объркал си адреса Старшиии, за другият адрес е доставката, ще го топят във ВИП казана за големците."

А този тунел не го ли свършиха,а те още не са го почнали.И този проект ще продължи като магистралата Русе-Варна 55 години още не е свършена.

Никакви китайци !!! Тези да си строят нова китайска стена , ама около цялата жълта националсоциалистическа кочина и да стоят зад нея !!!

ай сиктир бре, то половината от тия фирми все някакви Иншалла Машалла Тиджарет Мурафет? Пълна подигравка с историята е ако турска фирма трябва точно под Шипка да копае тунел, там където преди около 140 години е било битка на живот и смърт между турци и опълченци...

Направи ти фирма, патреоте, и изкопай тунела.

Да ти пикая на историята. От 1300 години, половната сме били роби, останалата половина - помияри и прститутки, търсещи на кого да се подложат. Срам ме е, че съм българин.

Боклук !!!!

вие робите и проститутките на Кремъл не се вписвате инак освен проститутки и роби така,че не представлявате нас Българите,а само себе си

Вижте магистрала “Люлин” : Турците дадоха навремето уж най-ниска цена , обаче КАЧЕСТВОТО на съораженият а е под всякакв критика .Пълен брак , и укрепванията на сктовете , и тунелите . А за последващите безкрайни ремонти да не говорим ! В края на крищата турците с анекси и уж непредвидени в проектите СМР надуха цената и тя стана накрая по-висок от тази на другите ДОБРИ , но неспечелили участници в търга ! Китайците строят магистрали в Сърбия и Черна Гора и е характерно ,че спазват и срок и цената с която са спечелили съответния лот/ участък от магистрала ДО СТОТИНКА и ДО ДЕН !!! Ако е БГ фирма : любимата на премиера фирма ГБС - просто не са правили тунели , Джи Пи Груп тъкмо сега се учат на тунел Железница на м-ла Струма . НО ! все и пак ИМА ЕДНА БГ фирма с достатъчно опит с изградени НАД 100 киломерта тунели вкл. и в Германи и Австрия : Евро Алианс . Това се знае от всички в бранша , и дано се вземе правилното решение !!!

С договорите на Сергей Дмитриевич толкова.

Китайците заробиха със заеми Черна Гора,а по всяка вероятност и Сърбия вече до гжляча степен! Китайците не са никакви инвеститори и доброжелатели ,а поробители които се ръководят изключително и само от своят интерес.Не случайно им е забранено на много места в света да купуват фолшращи предприятия и особено сега.Или да правят ,,инвестиции” и да превземат отвънре чрез корупция цели отросли и държави както явно стана с Черна Гора

китайците го дайте за да стане бързо и качествено, нашите фирми първо ще освояват парите и после чакай работа ;)

Чайна тунел. Това е единственият възможен вариант.

Ще го спечели фирма тип,,пощенска кутия,,и ще е на КОЙ! Познахте Там ще минават всички плащания и комисионни. А нататък ще са подизпълнителите. Гответе се за сага,че много пари ще играят.

Някоя Карнобатка Гроздова ще спечели!

първата, третата и петата оферта все "иншаат" това ще да е някакъв ишарет!

Ако трябва камък за тунела - е там горе на баира има камък.

Няма камък. Бомбето е карал камъните за паметника от майната си с по два впряга биволи.

Ако зависеше от мен не бих ги допуснал .Защо няма нито една фирма от Германия,Австрия,Швейцария,Италия,а все някакви си дето веднага ще трябва да правим ремонти след тях.Пиша ремонти ,а не дай си Боже, да се срути...

Австрийската Щрабак преди години прави пътя Монтана - Видин. Ходи да го видиш какъв е. Съшата фирма прави Терминал 2 на летище София. Покривът се срути няколко месеца след откриването на терминала.

Не покрива, а поддаванната облицовка, правена от български подизпълнител.

Ами знам ли защо няма. Сигурно защото не са участвали. И ти какво очакваш като спечелят - да ти докарат техника, материали и работници от Германия /то пък познай колко са германци техните работници/. Пак ще има подизпълнители. А с тях е ясно какво става.

Да ти кажа, на италианците в последно време често им падат мостовете, така че не ми ги хвали!

естествено ще спечели този който плати най-много под масата , китайците ще го направят най-бързо и качествено, но както знаем това тук не играе

Български фирми. Мръсните китайци да си гледат комунистическата кочина!

извън играта. Сега въпросът е Свинчо ли ще го строи или ТИМ-чо?

То хубаво габровския плешив лизач тегли каруцата към Габрово, но като правите нещо го направете като хората, с по 2 ленти за движение в посока с аварийна. От север няма нормален достъп , пътя минава почти през центъра на Севлиево, от В. Търново също е двулентов пътя, обходното на Габрово също, завой след завой и с множество изкачвания и слизания. И пусне ли се тунела, по-бързо ще минаваме през Хаинбоаз , от колкото през тунела.

Някой обещавал ли ти е магистрала под Шипка? От юг няма довеждаща магистрала. От север също няма. Кому е необходимо?

Катарзиса печели, както винаги, щото е най-великият бизнесмен заедно с Винету (и Оранжевата перука)! Другите са само фон, да го духат! Ако някой се съмнява да пита “радостта” Гешев, той ще го светне..А може - ако е много досаден - и да му прати маскирани да го хванат с белязани пари от подкуп, или да го прехвърли на Цацата да му конфискува каквото притежава, а след това да се жалва на арменския поп!

Не можах да мине през върха. Сега ще мина под него!

Сори, това не мога да го прочета.

Ами те, българските фирми, едната е на ТИМ, а останалите на Пеевски!

шипка не е е турска от 1878г насам

Браво,Бойко! Строителят на съвременна България.

Тия крадливи гербаджии с тези кози пътеки дето искат да правят само точат държавата. То път няма до тунела , те тунел тръгнали да копаят, че пък и само с две ленти за движение, козя пътека.

В тази цена /267 225 010 лв. без ДДС./ могат да влязат само китайците.

O, Шипка!

Да се задължи държавата да дава с приоритет сделки на БЪЛГАРСКИ КОМПАНИИ , когато няма друг конкурент от Европейския съюз !!! Европа трябва да се върне към протекционизма !!! Китайците бавно и методично превземат света, за съжаление !!!

Ами не си прав! Защо да дадеш за едно нещо 10лв, ако може да го купиш за 5, а останалите 5лв да изхрачиш както намериш за добре. Хиляди китайци няма да дойдат да копаят с кирките в скалата. А със сигурност комисионните ще са по-малки.

Със сигурност парите на българските данъкоплатци ще отидат при китайските комунисти !!! По-добре наши мафиоти, по ще им търсим отговорност отколкото жълти мафиоти, които утре ще купят цяла България с наши пари !!!

Гербаджийска работа, ще сътворят поредната глупост тези крадливи гербаджии.

Никакви жълти! Що за идиотизъм?!? В ЕС, китайци!?? Те имат да плащат трилиони за чумата, която причиниха по света! Пълен бойкот! Турците, поне с Ердоган - не. Да поканят бели и български фирми!

Абсолютно съгласен !!! Европа трябва да се подготви за рецесия, а изходът от рецесия е , да не се дават държавни поръчки на неевропейски фирми !!!

Strikercho

Е много ясно! Изобщо дори и да не беше това с чумата. Проект с финансиране от ЕС трябва да бъде изработен само от европейски фирми. Дори се чудя как им минава през главата на правителството да поканят жълти! Точно след издънката с Ковид-19! Все едно на руско-китайската граница да поканят чешка фирма - друг път!

Европа спазва правила за доброто на работниците си, което оскъпява проектите, а азиатските фирми, особено китайски, работят като провеждат див капитализъм спрямо евтината си работна ръка !!! Дивият китайски капитализъм трябва да отиде при мао дзедун !!!

Само китайците, за да стане бързо и като хората. Както направиха словенците. Наши фирми нали правиха тунелите и виадуктите по Хемус. Още ги поправят. А турците се изложиха на Тракия.

И накрая конкурса, ще бъде спечелен от фирма регистрирана преди 2 ден в ОАЕ с име Скълл.

Дайте го на китайската фирма , поне ще знаем , че е оригинално :)

Китайците най- добре да си еб*т майката. Турците Шипка не могат я проби. Така че...

Знам само едно - че никога НЯМА ДА СТАНЕ като тези в Австрия, Германия, че дори и като тези в Сърбия. Ще го направят с двойно, тройно и нагоре повече пари, но като качество ще е далеч под тяхното. Помнете ми думата. Който и да спечели.

точно парите са много, много по-малко от изброените в теб държави..

ни строиха магистралите? На какво приличат сега?

Ще взривят Шипка!

Турци и китайци не ни трябват.Турската некачественост е известна а китайците са измамници. Нашите,колкото и да имат скандали по изпълненията си са по-добрия избор защото са ни под ръка и винаги може да ги върнем обратно на обекта,дори и след 3 г от пуска.

Само да не са китайци, всичко друго се издържа.