Сделките с имоти в София в края на 2019 г. са най-много от кризата насам

Между октомври и декември миналата година са били сключени 9587 сделки с имоти, което е ръст с 5,2%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четете последното изречение. Талашът преди това няма никакъв смисъл. Пълнеж.

Цената достига много високи стойности, но скоросста, с която нараства пада ... колегата Гаус казва, че предстои първо бавно, а после стремглаво падане на цените. Разбира се, пишман инвеститорите и брокерите не знаят кой е Гаус, но това си е техен проблем.

тва дето имотите щели да паднат по 200 лв на квадрат го слушаме от 30 години, още откакто бяха по 10000 долара за апартамент. Запомни, цените на апртаментите се определят от строителните предприемачи и собствениците, не от гаус

Цените се определят от пазара и купувача. Успех инфеститоре.

Българина има почти нулева инвестиционна и финансова култура, не познава нищо друго освен вложението в имот, ниски лихви (под инфлацията), ниски данъци (можеш да държиш имот затворен и това да е евтино), затова сделките - търсенето и респективно цените растат. Корекция може да има, ако се появи свръх предлагане на имоти под наем и започне да става неизнодно да държиш имот, за да събираш наем.

Малко остана. Скоро ще разцъфтят резултатите от неграмотното и поголовно презастрояване. А за София мога да кажа само едно. Най-мръсният град на планетата и това не е преувеличено.

Чакайте пролетта.

Засилва се стагнацията на пазара на недвижимите имоти. Изкуствено надутите, нереално високи цени започват да спадат.

60 милиарда депозити, нииииииски лихви по депозитите, виииииисока реална инфлация (НСИ прави стъкмистика и хората най после се усетиха) нормално е да се увеличат сделките с имоти като хората търсят "защита". Надяват се на приход от наем. Ама пазара на наемите нещо !? Та затова и покупките с кредит при тия цени на жилищата ще намаляват. Всичко е логично. Извода е - спасение няма !

Зарибявайте се, обутвайте се, ипотекирайте се, има кой да ви прибере парите и да ви зароби доживот. Нищо лично ама така правят дебилите. Цикъла си се цикли и никому прошка няма да даде. Кой успял, успял. Все е най, всичко е най у нас. Даже водите, въздъха, храните всичко е най. София е претъпкана и зле устроена. Няма паркоместа. Същото е и във Варна. Лоши за живеене места. Нямам наблюдение за Пловдив и по-добре щото като гледам числата и тенденциите и всичко няма как да е различно и нищо общо няма с онези сравнително добре устроени и най-вече планомерно изграждани градове от миналото. Навсякъде е презастроено вече. Важи и за по-малките градове по централните им части. Никакви паркоместа, никаква видимост за нищо, никакъв въздух, мизериии, то не може и да се чисти като колите никога не се махат. Мутристан. Клоака. Българска демокрация с други думи.

да си говориш с чучелото на ленин, ма :)

НАЙ-ГОЛЕМИЯ СРИВ АЛЧНЯЦИ ПРЕДСТОИ :) ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ОПАЗИТЕ СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРТА............ СВАЛЯТЕ ВЕДНАГА ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ ВЗЕМАМЕ ЖИЛИЩАТА И ОФИСИТЕ ВИ ЗАРАДИ ПАРИТЕ КОИТО ЩЕ НИ ДЪЛЖИТЕ И ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ НЯМА ДА СЕ СКРИТЕ............ САМО ПОСМЕЙТЕ ДА ОБЕРЕТЕ ХОРАТА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ............ А ТОВА СЕ ПОЛОЧАВА ОТ ИЗМИСЛЕНИЯ СТРОИТЕЛЕН БИЗНЕС ПРИ ВЗРИВООПАСНО И БЕЗВЪЗВРАТНО НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО................ ЗА ТАКИВА НОВИНИ ТРЯБВА ДА ВИ СЪДЯТ :)

Като ви спрат водата, ще видите едни сделки.

София е една клоака. Мръсна и гадна. За какво да купувам в София точно? Няма един квартал всичко да му наред. Алчност и корупцията погубиха града.

тук броят ли се и сделките от по 200 евро на квадрат , вкл.личния асансьор ? А другите сделки, в които барабар с апартаментчето "купуваш" и общата тераса ? А онези къщички за тъщите за без пари, т.е. с европейски (наши) пари ?