САЩ засега избегнаха дефолт

Правителството можеше да покрива задълженията си до 18 октомври. Евентуалната му неплатежоспособност веднага би ударила пазарите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

обръщайте внимание на Виктор Стефанов, той не е българин, той е платен минетчия на ТАСС.

Ей, тез руски роби, робченца малки и жалки, все громите САЩ и Цар Долар. От 1917г насам САЩ всеки ден фалирват според болшевиките, ватенките, българските руски подметки и т. н. Успокойте се вече, че вашата руска кочина ще вземе да фалира за шести път.

_stankow

Те "избягнаха" дефолта, като Федералният резерв им подхвърли няколко стотин милиарда. В добавка към 2-та трилиона заради ковида. Доларът се обезцени, цените тръгнаха нагоре. Вкл. в България. Та за чия сметка САЩ "избягнаха дефилта" ?

Долара си е пак 1,68лв :)

Целият свят робува на ФР И никога няма да паднат в дефолт, щото Китай и С Арабия ще трябва да бъдат компенсирани с индиански земи

зaпрятaйтe ръкaви, чe тoзи дълг нac чaкa дa гo изрaбoтвaмe. Пaри бeз пoкритиe имa caмo в пeчaтницaтa, кaтo ги пуcнaт в oбръщeниe вeчe зaпoчвaт дa пoлучaвaт cтoкoвo пoкритиe и тo трябвa дa ce зaрaбoтвa oт лaпнишaрaнитe нa eврoaтлaнтичecкитe цeннocти.

"САЩ засега избегнаха дефолт" ... Език свещен на моите деди език на мъки, стонове вековни, език на тая, дето ни роди за радост не - за ядове отровни. . Език прекрасен, кой те не руга и кой те пощади от хули гадки? Вслушал ли се е някой досега в мелодьята на твойте звуци сладки? . Разбра ли някой колко хубост, мощ се крий в речта ти гъвкава, звънлива - от руйни тонове какъв разкош, какъв размах и изразитост жива? . Не, ти падна под общия позор, охулен, опетнен със думи кални: и чуждите, и нашите, във хор, отрекоха те, о, език страдални!

Само да уточним, че дефолт на САЩ означава ликвидиране на банковата и парична система на целия свят!!! Доларови икономики като Русия и Китай, Индия и всички арабски страни, заедно с цяла Африка ще се събудят без покритие на доларовите си валутни резерви. С други думи 80% от света ще се окаже без пари - парите ще изчезнат като икономически посредник. Пари няма да имат не само обикновените хора ами целите правителства - НИКОЙ! Моят съвет е да си купите малко имение в някое село, където все пак да имате back up план да си произвеждате храна и да оцелеете със семейството си. Няма майтап тука - ако това се случи, сериалт Живите мъртви ще ви се стори като детска приказка.

изброените то теб страни без Африка и Турция /все още/ отдавна ликвидират бавно долара и се отказват от него.Разплащанията вече са в техни валути.Проблема си остава в САЩ от клиза към дефолт , след което административно избягване на банкрут и следващ дълг върху нов дефицит.

_stankow

Дефолт на САЩ означава само дефолт на държавата (правителството) на САЩ. Световната доларова система се държи от Федералния резерв, частна фирма, отделна от правителството. Правителството на САЩ му е просто клиент. Ако в една банка фалира един клиент, другите клиенти ще фалират ли ? Банката ще фалира ли ? Не и Федералният резерв !

lu4ka

Не знам дали си спомняш, но преди няколко месеца Путин пренареди държавния резерв като доларите в него вече са 0%, за разлика от новопоявилото се перо злато-20%, както и увеличи процента на Китайският юан и еврото.

Милиардите от ковид ваксините им помогнаха доста на мазните кравари

САЩ трябва и е наложително да пуснат в обръщение нови облигации на стойност от един квадрилион долара, това би дало стабилност не само на САЩ а и на света.

Не са го избегнали, а са отложили обявяването му.

Всяка година един и същ театър. А хората си печатат ли печатат, за да осигурят стабилността на света. По-голям фарс няма как да се създаде. Само че хитрата сврака, скоро с двата крака.

Там е работата, че тия с двата крака ще сме ние, а те - най-много с единия. Е този балон ако се спука (а той рано или късно ще се спука), тия Ковид-Мовид ще ни се сторят като детска игра!