17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето тук може да се види как се "отказват" от Суперджета: wiki - SukhoiSuperjet100

Във второто изречение съм пропуснал "ракети" след "140".

Турция има системи за ПВО "Пейтриът". Те сега купуват общо 140 броя от САЩ. Вариант 1. След като САЩ докараха Турция до финансова криза, едва ли сега е време за попълване боекомплекта на системите. По-вероятно е, това да са преведените от Москва пари за "победата на САЩ в Сирия и изтеглянето им от този район". Турция е удобен посредник. Любопитно е да се проследи предаването на ракетите на Турция. Това може да доведе до Вариант 2. Турция заменя ракетите и пусковите установки "Пейтриът" за новите комплекси С-400. Москва предава получените от Турция системи на Донецката и Луганската народни република за борба с украинската фронтова авиация. Основание за това дава информацията, за купуването на РЛС за коригиране на арт. стрелба. И те -там. Изобщо, варианти много.

Що така само катастрофи и развал ден след ден преследват руската кочина. Явно Бог не харесва дивото азиатско племе... „Атомната“ фейк ракета се разби Роскосмосовата союз ракета се разби Докът потопиха… От SuperJ клиенти се отказаха От Ka-52- Египет също се отказа… От Су-57- клиент Индия се отказа… От Ka-52- Египет също се отказа… От Су – и Малайзия също се отказа…мурзилките вече дори и палмово масло няма да кушат. След потапянето от ватенките на шведския док, и пет метрова дупка в Кузя, рухването на геополитиката в Путинджаев, отказът на водещи въздушни превозвачи от SuperJ... Не са ли множко „успехите“ от ватната помийна яма за само един непълен месец ? Не са ли твърде много успехите за непълен месец?

Тъпите руски платени кремълски ботове лъжат като за световно, но няма кой да им се хване на лъжите.Лъжа: Отбранителната система е отлична, и работи, не като руските мулфилми. В бойни условия Патриот се е доказал нееднократно Последно в Саудитска Арабия. А в Сирия ватенките ги е страх дори да изстрелят своите фалшиви С-200, С-300 и други боклуци, защото ги е страх да не се компрометират с безполезноста им. Освен това на тях и кривината на земята им пречи... Въздушната отбрана на Саудитска Арабия със системата Пейтриат прехвана и унищожи седем ракети, изстреляни от Йемен. Според местните медии, в резултат на ударите един човек е бил убит, Отбелязва се, че починалият е гражданин на Египет, къщата на която пада фрагменти от една от ракетите, съобщава ТАСС

Пиндосите продават на рязаните за без пари. На Полша и на подобни отрепки им казаха,че ще струва 10млрд!

САЩ продават на Турция ракетни системи Patriot за $3.5 милиарда

Е той резака съвсем ковренската го удари - и с Русия и с САЩ! Кроят му шапката май...

Не би трябвало много да се сравняват Пейтриътите с руските С-400. Пейтриътите дори визуално са много по-малки и са сигурно за по-малки и близки цели. Ако искаш руски за много близък бой имат Панцир С1.

ватен тъпанар, голямото не означава по-добро. А точно обратното. Това означава остарели технологии и безхаберност на руската некадърност. Например С-300 са с радиолампи от средата на миналия век. С-400 няма да е нещо по-различно. Преди няколко дни отново се взриви един руски боклук С-300 на полигона в Астраханска област - Сега се разбира защо руснаците не смеят да изстрелят до сега ракета С-300/400 в Сирия. Вероятноста да падне е 90% и резила ще е огромен. Нико няма да купи скритият фейков руски боклук. Интегралните микро схеми на ватенките са най-големите микросхеми в света. Най-големото жуже сред жужетата в политиките живее в кремъл.

Микроелектрониката много по-лесно се унищожава от електромагнетен пулс (EMP). Не е случайно да братушките испозват радиолампи.

САЩ въоръжават ключовият им съюзник ердоганова Турция, и нито дума не споменават че същата тази агресивна Турция в момента е ключов съюзник на големият "враг" на САЩ - Русия. 3,5 милиарда са си 3,5 милиарда! Интересно обаче за какво му е на османският диктатор Ердоган, които многократно е споменавал, че желае възстановяване на Османската империя, такова мощно въоръжаване и срещу кои от съседите си планира да го използва в близките години?

За България, ако е, ама изобщо не му трябва въоръжение, още по-малко мощно. Виж за ИЗраел, там ще види зор, заедно с Иран. И Китай.

Абсолютно нищо не може да направи рАша, бедна и сама – изоставена от всички, защото е зла, тя може да предложи само оголения си задник. Там където комунистическите идеи са нахлули, след това и трева не расте ...

Какво разправяш за "комунистическите идеи"?

Китай ли имаш в предвид? Ще ти се наложи бая да обясняваш, как Китай, който отказа да се "демократизира" и си запази политическата система, постига такива успехи във всички области! Хайде, обяснявай! Това, че имат частен сектор, не значи, че са се отказали от политическата си система. Седесарчета-тъпанарчета тия неща не ги виждат. Те са примитивни до безобразие. За тях има само комунизъм и анти-комунизъм!

Зяпа значи кривогледия ватник Китай и единственото което вижда е 'политическата система' - разбирай любимите му репресии и ограничената свобода на словото. И икономиката? А БРУТАЛНАТА конкуренция във всеки бранш? Развитието изцяло благодарение на частния сектор, и ей - на тях не им пречи ни Глобализацията ни 'международнато положение'. Нищо общо нито с комунизма, нито с дневната руска феодална 'стабилност' - където тлъстите мръвки от добивната индустрия (то друга и няма) са рапределени мъжду най-верните придворни блюдолизци - никаква конкуренция само ритане и борби под килима.

Сделката включва и елатоях Гюлен!

САЩ продават на Турция ракетни системи Patriot за $3.5 милиарда. Администрацията на САЩ е взела решение да продаде на Турция зенитни ракетни системи Patriot на обща сума от 3.5 милиарда долара. Това съобщи Управлението на Министерството на отбраната на САЩ по отбранително сътрудничество и безопасност DSCA. И кво стана бре ватни тъпи аборигени с С-300/400 и другите им боклуци ? Пак духате на Тръмпи кавала…

Ердоган усука американците и накрая ще си вземе това което е поръчал още през 2009 година-)

Пейтриът по принцип сваля атакуващи самолети, Турция се готви за голяма война, но с кого? Очевидно няма да е със САЩ! ЕС също няма логика да е, защото ЕС формира 90% от турската икономика. Остава Русия, но пък руснаците им докарват газ, правят им АЕЦ, ходят им по курортите. А сега , де

Очевидно, се готви за ТСВ. Макар и те да имат дюнери, на които да разчитат.

Не просто Ердоган си купува време, през което да управлява и граби Турция!!! Плаща и на едните и на другите, защото е наясно, че като събрате си диктатор жив от власта няма да излезе, белким внуците му харчат парите му, в гадния запад, защото и те няма да стоят в калта на изтока!!!

турците си поръчаха 13 установки Пейтриът заедно със съпътсвуващите оборудване и боеприпаси... обаче Американския конгрес им отказа, вследствие на което турците започнаха разработка на свои системи но през 2013 година направиха търг който беше спечелен от китайска фирма, обаче в крайна сметка Турция сключи договор с Русия за доставката на С-400, сега остава да видим дали американците са си направили изводи от тази история;)

Това не означава ли, че рашистите пак са прецакани! ХЕХЕХЕХЕХЕ Свикнали са!

защото турците вече платиха доставката на с-400, а американските дохотопни т.н. рекламни системи могат да свалят най много някоя чайка на плажа.

Глупости, нищо не са платили!

'турците вече платиха доставката на с-400' Колкото 'платиха' и за руската атомна централа..

Колега, че кога мурзилките не са били прецаквани ? Това им е заложено на генетично ниво, винаги да са лузери.

009

Кажи го на Хитлер и Наполеон.

Нито хамериканските меки китки са прецакани, нито рашистите мечки. И едните и другите печелят милиарди от сделките с рязаните чернокожи анадолски чалми. Единствено ние, булгаристанските шушумиги сме прецаканите, щото сме най-добри от дивана в хола, облечени с мазен потник и "маркови" адидаски да разправяме колко сме велики, докато се кефим на мангалски кючеци по тв-то.

Много добре се описа, но не говори от твое име за всички.

Хммм... Курсът към постепенно излямизиране наТурция от Ердоган е вече безспорен. Няма как да се стигне до такава сделка, докато той е на власт. Освен ако се съгласи и Израел, което не може да стане при сегашния явен вражески курс на Ердоган срещу него.

Ердоган е играч и ще има на разположение както руски така и американски комплекси за сравнение! На практика може да контролира цяла Европа и Северна Африка, интересно нали?

"Лидера" на Балканите да гледа и да се учи. Как се прави.

Добре казано! Но ТИКВАТА СИ ОСТАВА ТИКВА, даже и печена!

Ама "нашта" тиква, сурова и зелена. И прасетата я не щат.

;)

охо за толкова много пари хамериканците ще играят на турската гайда... няма кой да ги спре сега да изтребят кюрдите ;-)

НЕ ЛАЙТЕ МНОГО СРЕЩУ САЩ, ЧЕ ПАК МОЖЕ ДА СЕ НАЛОЖИ ТЕ ДА ВИ ОТЪРВАТ ЗАДНИЦИТЕ - ЩЕ ВИ НАПЪНАТ КИТАЙЦИТЕ ДА ВИ ВЗЕМАТ СИБИР... ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕТЕ. ТО И С ХИТЛЕР БЯХТЕ ГОЛЕМИ ПРИЯТЕЛИ, АМА... ЩОТО СТЕ ВЛАШКИ ПРЕСТИЛКИ ВИЕ - НЯМАТЕ ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ, А ИНТЕРЕСИ - ТУ ПРИЯТЕЛИ С БГ, ПОСЛЕ - ВРАГОВЕ, ТУ С ХИТЛЕР, ТУ СЪС САЩ...

на кой говориш бе шизофреник ? тва само българи го четат

Защо не се занимаваш с порното, където имаш завидни познания. Остави политиката на сериозните хора. (м/у другото нямам нищо против пидиръстити)

То пък оставаше да имаш и нещо против себе си.

ЗАЩО ТАКАВА ЗЛОБА СРЕЩУ СЪЮЗНИКА ВИ ОТ ВСВ БЕ? АКО НЕ БЕШЕ ТОЙ, СЕГА ЩЯХТЕ ДА СТЕ НА САПУН, А НИЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ НА 4 МИОРЕТА И ГЪРЦИТЕ ДА НИ БЪРШАТ ГЪЗОВЕТЕ...

Много малко или нищо не си чел за втората световна война.

Като гледам ОЧЕВАДНО е чел повече от теб.

Борисов да се поучи от Ердоган как се прави пазарлък с великите сили! Например, ако в конкурса за закупуване на нови самолети за армията бяхме включили и руски изтребители, и премиерът беше казал, че предпочита именно тях, американците вероятно щяха рязко да намалят цените на изтребителите, които ни предлагат!

МНОГО СЕ РАЗМЕЧТА - ЧАК ПЪК РУСКИ САМОЛЕТИ... ПЪК И НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВЕЛИКА СИЛА, БРАТКО, БИЛИ СМЕ ПРЕДИ 800 ГОДИНИ, НЕ МОЖЕМ ДА СЕ МЕРИМ С ТУРЦИЯ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ.

При нас фактор е комисионната, а не цената.

Ако това с вкл. на руски самолети в конкурса беше станало,Борисов и ГЕРБ си заминаваха скоропостижно.България не е Турция,нерде Ямбол,нерде Стамбул?

Голямата политика е зя големи политици. Нашият още се учи. Дано...

'премиерът беше казал, че предпочита именно тях' Дрън-дрън -Турция чака 100 Ф35

Някъде 3-тото хилядолетие към края. Те краваросите в момента не произвеждат нито 1 нова бройка! Тия в наличност дето са ги свалиха на змята 3-ти месец вече и не правят полети с тях. фи35 ще си остане най-голямата кражба в съвременната история на човечеството след "невидимите" им самолети, безславно залязали заради сърбите, които ги сваляха като гнили круши със стари руски релейки от 60-те годин!

'3-ти месец вече и не правят полети с тях.' Поредната жертва на ватната пропаганда. Насвяткал си само глупости, но честно казано - нямам време за хабене..

приятелите купуват от Сащ, а? Много се дзвереше Ердоган, нещо омекна... Той и Ким много голем го вадеше... И Уго.Само вие останахте да виете... Ама и вашите зъби ще строшат...

Кой омекна? Че не разбрах. Май американците не щяха да продават "патриоти", заради Израел.

Те и Хитлер и Наполеон така трошаха ... с голо дупе. Западът като не иска да си научи урока може и да потретят.

тия ракети пейтриът от кой век бяха - 19-ти или преди това ?

Сигурно не знаеш, но Пейтриът е отлична, ДОКАЗАЛА се в бойни условия система. Беше първия избор на турците , преди да започнат салтанатите с руските С400.

първите ракети бяха пълен боклук, едва третата им модификация става за нещо, поне на теория защото още не е изпробвана в реални бойни действия.

Ха-ха, че кой пък му трябва безполезния пейтриът с 20% успеваемост... такива се взимат само за плацебо ефект :)

Ами на хората с армии. Явно не се влиаят от мнението на държави с два самолета и 200 генерала.

ми що не купи от Муджикистан тогава хубави ракети?

Да уточниш че 20% - става въпрос за ПЪРВАТА война в залива и срещу цели (балист ракети) за които ранните Пейтриът въобще не са били и проектирани. Еквивалентната руска система от периода не би свалила и 5%..

значи затова US ще предадът Гюлен на Ердоган, щото ще има кинти $$$$ лицемерен свят....

Ще им ги дадат и без пари даже. Само и само да ги вземат. За турчина това е добре дошло, ще си купи и от едните и от другите, пари не му липсват. Тарикат си е и само можем да завиждаме на турците, че имат такива политици, които наистина да отстояват националните интереси, не като наште дупедавци. Язък, келипир за Булгаристан йок!

НАРОДЪТ МУ ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ, СЛОЖИХА ВЕЧЕ ФЕРЕДЖЕТАТА - ГОЛЕМ ПРОСПЕРИТЕТ. НО МЕ КЕФИ ДА ГЛЕДАМ КАК МУРЗИЛКА ЗАЩИТАВА ИСЛЯМИСТА ЕРДОГАН. АБЕ НАЛИ БЕШЕ МНОГО ЛОШ ЕРДОГАН БЕ???? ХАХАХАХА

Сигурно имаш предвид българският народ щото турският е много по-напред във всички класации.Това,че герберастките ви медии пишат статии изсмикани от пръсти не ги прави по-бедни.Малоуните ви медии пишат подобни статии-''Турция със спад на растежа до 3,7%'',а на цветуща България колко е?Ще имаме късмет ако тази година е 2,9%.

USA умрат да запалят война в Европа , като главните мишени са техните конкуренти ЕС и Русия, а главните аватари ще бъдат Турция и Украйна. Сега УСА са на ръба пред рецесия и това за тях ще бъде спасителния пояс. По подобен начин разпалиха II-та св. война и разрушиха просперираща Европа и Русия , а те излязоха от зоната на фалит и станаха сила номер едно в света. Основната тактика на пентагона е да създават войни около и в зоните на конкурентните държави, да ги изправят във война една срещу друга, а те после да минат и да оберат златото.

втората световна я подпалиха германци и руснаци. Това казва историята.

преди втората имаше и първа

Ти май си отсъствал в часовете по история и пишеш сега глупости! Тояно западните държави- германия, франция и англия започват войната с подписването на Мюнхенското споразумение!!! Поне научи как е истинската история, че ставашш смешен!

За тези които не знаят партията на Хитлер се спонсорира парично от еврейски банки... та учете се от историята.

Втората Световна Война се спонсорира от Рокфелер, амриканцките индустриалци, тайни общества като "Череп и Кости" и от членовете на английското кралско семейство и свързаните с тях фамилии в Европа. Германците са били експерименталният "материал" или изпълнителите след като са били били фалирали още през Първата Световна Война. Останалото в Историята е историята за масити. Сега се опитват да извъртят същият сценарий, с Русия, обаче тоя път, ако се случи, Кравария - Империята на Злото ще бъде унищожена.

Пълни глупости. Сталин помага на Хитлер да спечели властта, точно с цел да разпали война, защото само при война може да стане мечтаната от него световна революция. Само че Хитлер се усеща, прехвърля за месец войските от готвената атака на Англия, към границата със СССР и удря пръв с което спасява Европа.

Това няма да попрече на Руснаците да спрат газта през Украйна ,което е радостен факт ! По добре България да печели отколкото други ! Ние да си купим също С-400 и СУ - 35 това е по-изгодно за България , отколкото летящите ковчези на Ф-16 Секън Хенд !!!

Летящ ковчек е прозвището на знаменитея Миг-21!!! Поне така го наричат ленците!!!

Можеш ли да обясниш значението на думите : кофчеК, леНци, знаменитЕя?

Тъпако. Северен поток е 55 милиарда Турски е 15 милиарда, Русия продава за Европа 186 милиарда куб.м. Има да чакаш да спре. Направо ще се гътнеш от тъпотия и яд.

Значи блядовете ши си трупат рикетити на склад

Ха така... Американците пак притиснаха Путин. Няма лошо.

Турчина е половин евреин ,винаги гледа къде е файдата ! Обещаха му Гюлен ,ето го като св. Йоан Кръстител на сребърно блюдо главата му , поискана от Ираида ! Руснаците подобре да ги подарят на Българския Народ отказаните С-400 , нямам предвит Управляващите , все още има които са работили със С-300 от Народа !

Ще ти подарят един надървен руски с 400 изстрела!

Прост съм но съм богат ! А ти ще си палиш печката с ПАРЦАЛИ И НАЙЛОН !

стига руски подаръци... 45 години ни подаряваха благини и се оказахме с режим на тока, дефицит на храна... последният подарък бяха атомните реактори и ...

а победителя сащ и до ден днешен има хора без ток, не режим (има-няма), а въобще без ток ! При всеки по силен ветрец !

Ердоган се отказва от руските Це-400 , защото е разбрал , че се сглобяват с лепило Це - 200 !:

Нищо че се отказаха Турците от С-400 , това няма да наруши Дружествените отношения с Русия ! Газа е бол в Русия , важно според мен е да спрът газа да минава през Усрайна и хазарите ще се изядат един други от яд ! Вайсман ще им дава шоколади да се греят !

хазарите са руснаците

А евреите Шаломов (Путин) И Мендел (Медведев) какво ще си ядат?

В грешка си, има лепило С400.

След 30 дни ще разберем дали сделката ще мине ! Държавния Департамент на САЩ се уплашиха че Турция става съюзник на Русия ! Като че САЩ изострят обстановката и всичко върви към Война в Черно море ! Ние на коя страна сме ,пита се , защото две войни изгубихме с присъствието си в една и съща групичка ?

"Турция става съюзник на Русия ! " . Никога не е била съюзник на раССия, в голяма заблуда си! Те бяха съюзници и преди да се свали су-то, нали ... ама су-то беше разстреляно от упор и от задаса! Забравяш май това! Забравяш, че исторически турция има да си връща заради 1878 г!

ние сме в НАТО.. на чия страна мислиш, че сме?

вие може да сте в нато, но ние българите не сме

Вие не сте българи. Българите са в НАТО.

Това е опит да се спре Ердоган от наказателните акции към кюрдите в Северна Сирия, т.к. те изнудват руснаците с окупацията на нефтените полета. Фактор тук е и коза с убийството на саудитския журналист в Истанбул, т.к. Турция заплашва с пълно разследване и международни санкции спрямо Саудитите, което може да развали сделка за 100млн за САЩ. Тия хора всичко правят за пари, няма никакъв морал и човещина в действията им.

Поне е за пари, а не като тебе за копейки.

Сега изведнъж, по чудо, лирата ще се стабилизира...

няма алъш-вериш без паразрлък

Това магистрите по икономика разбирате нещата в дълбочина...

Не бе, когато жена ти е рускиня разбираш от всичко