Коментари - САЩ повишиха водещите си лихви до най-високото равнище от над 22 години | Бизнес.dir.bg
назад

САЩ повишиха водещите си лихви до най-високото равнище от над 22 години

Бюджетната служба на Конгреса прогнозира по-бавен икономически растеж и 4,7 на сто безработица през 2024 г.

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - САЩ повишиха водещите си лихви до най-високото равнище от над 22 години | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия па нищо не разбират от икономика. У нас лихвите по депозитите са отрицателни. Да дойдат тук да се научат на финанси от нашите корифеи.

Споко.....Перфектна буря се заформя.

ПО-добре няколко годинии мечи пазар и рецесия отколкото хиперинфлация и обзезценяване на долара.

А ще имаш и двете споко

:))) Точно!! Виждали сте ипотека за 90години?! Не го вярвах докато не го видях!

Ще има шибане през панталона, фалити на малки и големи

Имотите в цял свят ще бъдат ударени жестоко, защото заразата от високите лихви в САЩ е скачени съдове с останалите държави, най вече в Европа и тя ще пълзи. В България загубите ще са огромни. Очаквания спад на цените в София е около 50 %. Този спад ще дойда от съвкупност от няколко неща. 1. Демография- според НСИ в Бг живеят 6 447 000 души към края на 22, сега сме по-малко. Годишно в Бг умират по 115 000 души, а се раждат 57-58 000. 2. Повишаване на лихви по кредити. 3. Настъпваща рецесия (официално вече в ЕС) и съкращения на високоплатени служители- справка в layoffs.fyi там може да се види за какви съкращения става въпрос в корп. свят. В момента се гонят мениджъри, дирегтори и т.н

аз су купих имот с двор на дунава с пари на ръка и ме коли бура за софията

Санде, надявай се и вярвай, приятелю! На това му се вика wishful thinking. Ама не ... дори и в най-големите кризи, имотите в ликвидните зони не са падали под 10%! Въпросът е, имотът ти да е ликвиден - т.е. да има интерес към него. Това са места с възможности за добре платена работа, добра инфраструктура, училища, болници, супермаркети, детски градини, забавления ... София, Пловдив, Бургас, а и до някъде Варна няма да попаднат в това, което ти си мислиш. Да, ще има бекслеш, но с малко! Сега ще е момента за имоти в инсайдърски места с потенциал. Няма да назовавам, имам си собствено виждане за нещата. Само ще кажа, че има ли предлагане на нещо качествено, мощерии винаги ще се намерят!

В БГ пазарът на имоти е доста изкривен. 70% от сделките са с пари в брой. Аз като имам изплатен апартамент и пари за още един, за какво ми е да продавам на ниска цена. Строителните фирми няма да намаляват цените, поради по-високите разходи за материали и труд. Най-вероято да фалират. Ше се обособи един мечи пазар с малко сделки.

САЩ кривнаха от пътя. Това не се прощава! За това и златото скочи рекордно. Биткойнът - от ден до пладне - прекалено рискова инвестиция. Хората турсят сигурност - а ФЕД и елита на САЩ реши да използва долара като оръжие - това е грубо нарушаване на основни принципи. Всеки знае, че от работа се става гърбат, а не богат - големите пари стават чрез транзакции и на гърба на гърбатите. И не-винаги по строго законен начин. Та ... идеята е, че когато толерираме нашите кучи синове, а на чуждите им извиваме Мадуротата, рано или късно, дори и нашите кучи синове ще искат алтернатива. Защото и те не са прости - днес са наши кучи синове - утре - ... както е казал Чърчил - няма вечни приятели, има вечни интереси. Та ... активираха верижна реакция, която трудно би могла да бъде спряна - врочем може, но с много компромиси, на които САЩ надали биха се съгласили. Та ...

няма да се случи с имотите в София. Може да се обзаложим.

2008 -2009 г.

Що така бе, Миме?

Това е точният момент Цените са ниски, а предстои шоково поскъпване при предстоящата криза в Русия Въпрос на време е Русия да се разпадне и милиони руснаци да припознаят България за свой дом Общ език, православие, славянство и култура Руснаците са 150млн Достатъчно е само 1 млн Руснаци да се насочат към нас и имотният пазар ще изпадне в крах Цена под 5000Евро таратанци

Именно - за това и говоря! Няма да се строи поголовно, но щом има и финансов ресурс, просто НЯМА как да стане това с намалянето на цените. Можеш да удсриш кьоравото ако решиш да вземеш имот в село до Каспичан или във Войводино - някоя порутена къща за 5000 лева, която наследниците се чудят как да продадат - но в София ... абсурд! Аз мисля, че нещата отиват на другаде - до година-две ще се урегулират. В момента ме натиска банката ми да вкарвам повечко в спестовна сметка за строеж, с идея за намаляне на лихвата ми за ипотека от 1,65 на 1,05 след 13 години. Какво говори това? Банките са гладни. Искат пари. Щом искат пари - пишете, че след година и няколко месеца ще отлепим! А нека Сандо да чака имотите да паднат с 50%! Може и джакпотът от тотото да удари!

Сбъркал си държавата - подсказвам - започва с У, и завършва на крайна. А и те вече са тук!

Та ... тая финансова лавина от трикове която я подпират с клечки за зъби от 2008 година в един момент няма да има спиране, и тогава е момента за 3СВ.

убаво, ама някои от нещата, които си изброил ги няма в повечето квартали на софеата. Познат ще се мести от Хаджи Димитър понеже не иска децата му да учат с мангали, а преди 10годин го помня като много тих и сносен квартал.... накрая какво? всички ще ви наблъскат в 5 квартала на софия, ебати бройлерите сте, заклевам се... и до болница и до родилно и до детска градина ще се доредите на кукуво лето. За добре платена работа в момента ти трябва сигурен интернет, в това отношение няма значение къде си в страната.

$ Е СИЛА...ББААХАХА Баси американбленда дет стана. БайПън знае ли... ББААХАХА

Именно затова в момента цените в БГ не падат Всички Украинци дошли тук търсят дом Има страхотен глад за жилища в градовете Страхотен строителен бум Огледайте се по улиците за количеството бетоновози и строителни гондоли Страшно е кой разбрал разбрал кой не ще реве

Няма да посмеят. Има какво да губят! Конкурентите - не толкова! Тя ТСВ тече в момента.

хахахаа, имам 2 готови във видин, чакам да дойдат руснаците и им ги шитвам по 3к квардата ако видин им е дълбок селски прованс вие в софия може да ги приютите, 1млн ще са не е кой знае колко... в момента съм във видин, толкова зелен градът не е бил досега никога, явно нема пари за косене.

долара приключи! за една рубра дават 0.011щатски долара!!!

Не, приятелю! Аз живея в къщичка, на село, с градонка, беседка и барбекю, даже днес метнах малко на грила, до мен аптека, магазина на 300 метра, детската градина на 600, а основното училище на 500. Е да, до там - за средно, когато двугодишния хлапак стане на 12, ще трябва да хваща автобуса до Ройтлинген. Но до тогава - 10 години! Къщата ще е двойно по-скъпа.

Да ама не. 80%от сделките са на кредит. В момента който евтиното кредитиране секне имотният пазар почва да, се срива. Няма купувачи няма кредити за строителите следват фалити. Цените на строителните материали и трудът падат въпреки инфлацията. Вдигат се храна и енергоносители. Всичко друго надолу. Е ше минат няколко години около 4.Това е цикъл който се повтаря.

Може би си прав, няма да посмеят директно, но ще набутат (те вече са) ЕС......успяха да и отнемат евтината енергия и сума бизнес мести производството в САЩ, Немците са ми най-странни, такова публично самоубийство направиха.....не е за вярване!

Естествено, че финансовите дебили са се събрали да коментират точно тук! Да се смееш ли, да плачеш ли от идиотски коментари...

И твоят коментар е различен?!

Естествено, не е финансово дебилен! Това повишаване вече беше играно, ако въобще следиш пазарите и си забелязал!

Моите извинения! Имаме човек на който са му ясни нещата, отвори ни очите вместо да ни обиждаш :)

Много здраве на комарите да пратиш.

Ама тая къщичка не е твоя, бре - по-долу сам казваш, че изплаща ипотека. И като ще цитираш английски идиоми, ето ти един термин и от мен - negative equity. Това как предстои да стане масово явление... Пък че след 10 години къщата евентуално щяла била да е двойно по-скъпа, ако това се сбъдне, значи доматите ще са тройни, а пържола - по празниците.

Пази Боже сляпо да прогледа... Стой си така, явно ти е удобно!

Във Видин, ли? Ходих преди време до там и нещо не ми хареса обстановката...

Това ли успя да измислиш? Нашите коментари може да са "финансово дебилни" но твоите са просто дебилни!

Немците винаги са били идиоти. Те са измислили и фашизма и комунизма все пак.

Навсякъде по Света Банките привличат Клиенти с Лихви върху спестяванията . Само в България Банките крадат от Пенсионерите Пенсиите им .Таксите са Грозни - не може НОИ да ти превежда Пенсията и Банката да ти удържа Такси като Мутра в Зората на Демокрацията .

Най-сигурната инвестиция в света! Съответно и с най-ниска възвращаемост. Знам че форумните отличници по политикономия на сесесере не могат да разберат, но САЩ се ползват с най-евтиния кредит на света и всички се състезават да им го дадат (включително и ръша), така че чакайте САЩ да фалират! Ще го дочакате колкото и дедо ви го е дочакал...

Поддържат долара на командни дишане. Не повече от 3 години още.

ха-ха-ха "всички се състезават да им го дадат" ако искат да си купят нефт..........

Понижават, повишават, но файда няма никаква! Никой вече не иска зилена бумага, сички норални хора отдавна са се заредили с Йоани, ирнаски дирхами и най-вече рубли. Рално сега е борбата, кой ще се уреди да обслужва руските бизнисмени и ще успее да се впише в рускоцентричната схема на света. Защото вскички знаят, че който не успее, ще има да седи гладен и на студено. Единствено трансджедърските ласки ще го топлят и хранят!

Ами няма луди да искат "зилени" бумаги. Кой знае защо предпочитат "зелени".

Да бъдем точни, никой не иска бумаги......искат ресурси, нефт,газ, руда и т.н

Кви са тия ирнаски дирхами?! Ако имаш предвид ирански, то там валутата е реал. Дирхамите са в ОАЕ, примерно.

lu4ka

Нали рашките трябваше да са в дефолт!? Каква я мислихме, тя каква стана!

Няма логика във вдигането на лихвите, като преди десетина дена писаха, че байдъна се чуди как да опрости милиарди студентски кредити. Печатат и създават инфлация, после вдигат лихвите по долара. Ако долара не беше международна валута, нямаше да процедират така. Сега повличат половината свят, но те ще си напечатат още доларос. А колкото до цените на имотите, които сте коментирали - няма логика и в това панелка на 30 години са струва 1000 евра на квадрат, щото новото строителство било толкова. Всичко е изкривено. Щото е пълно с корупция и много прости хора се чудят къде да си изхарчат парите.

Нариччат инфлацията 'данъка на бедните', защото хората с ниски доходи и спестявания са най-засегнати от него. В развитите западни демокрации се борят с инфлацията, независимо, че това прави сътресения в икономиката и независимо, че инфлацията сама по себе си е изгодна за правителствата. В България обаче инфлацията си вирее чудесно, правителството регистрира рекорсни приходи от ДДС, на БВП и т.н., ако не бяхме вързани към еврото щяхме да девалвираме и лева. Политиците, анализаторите, шефа на БНБ и всякакви хора в телевизиите говорят как щели да 'борят' инфлацията като сваляли цените на някакви услуги и продукти и никой не говори, че ако желанието за борба с инфлацията е реално, то просто трябва да вдигнем лихвите или да повишим задължителните минимални резерви на банките. Не че година по-късно не правим такива неща, но с присъща мимикрия, позната още от бай Тошо и дори от преди Освобождението. Какви ли не тези се въртят в обществото, които да обяснят този икономически абсурд, при който лихвите по ипотеките в България са по-ниски от тези в САЩ, Германия, Франция и напрактика от всички развити икономики. Дори Турция се взе в ръце и преди месец вдигна лихвата със 7%.

Вдигали лихвите. От една страна някой трабва да плати за безконтролното наливане напари в безсмислени "каузи", а от друга страна нечии дългове трябва да се стопяват през инфлацита. Те тези лихви не са се вдигнали сами. Нарочно са вдигнати. И не е по НЕЗАВИСЕЩИ И ЕСТЕСТВЕНИ ПРИЧИНИ. Казано иначе НАРОЧНО ГИ ВДИГАТ.

Пич.......трудно някой може да ме ядоса,също така не исках и да те обидя. Виж ми коментарите, никога не използвам епитети към хората които коментират тука (за разлика от повечето) Влезе грубо с обида към всички тук и без никакво покритие. Жив и здрав бъди! PS Силно се съмнявам, че си чел Алеко Константинов "Пази боже сляпо да прогледа!" ако беше щеше да знаеш......че се отнася за теб!