17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И на слепите е ясно, кой отдвана я спечели тази война!

Абе Стоенчо, какъв времеви аспект е вложен в заглавието? Или ти не си накакъв редактор или у весничето не разбирате смисъла на тази дейност. А може би и двете?

Да твърдиш, че Китай е печеливш заради обезценката на юана граничи с молоумие. Индексите в САЩ достигнаха рекордни нива въпреки митата. По тази логика Ердоган е още по-голям победител.

Една търговска война може да бъде спечелена САМО и ЕДИНСТВЕНО от тази страна, която произвежда а не от тази която внася. Това е единствената и доказана във времето икономическа логика. Точно затова се разпадна СИВ. Който твърди друго е просто наивен да не кажа глупав. В този случай САЩ просто нямат шанс. И не забравяйте, че при финансовата криза 2008 г. именно Китайската централна банка измъкна ФЕД, не при следваща криза едва ли ще е толкова благосклонна.

Печелят тези които притежават интелектуалната собственост: технологичните ноу-хау и патенти. А такива които да въртят отвертки (което в твоята глава е 'произвеждане') има не само в Китай, при това и за по-ниски заплати.

Е, нивата като са рекордно високи очаква ли се нова криза в САЩ?

Ако китайската икономика беше открита като западната, балонът с лошите кредити отдавна да беше се спукал, ръководството отчаяно се опитва да 'изпуска въздух' лека полека, но по всичко личи че голяма рецесия няма да им се размине. И колкото по-късно дойде, толкова ще е по-тежка.

Има една "малка" подробност - засега САЩ печатат световната валута.

Технологични ноу-хау и патенти, при които някой трябва да върти отвертка, едва ли носят големи печалби... Печеливши са технологии, които изискват висококвалифицирана работна ръка.

нищо не разбрах - кой е губещия и кой гуми и има ли на загуба. Загубена работа.

забрави печатницата

какъв е дългът на Китай?

засега ги търпят да го правят. това ще е до момента, в който 1) има наистина договорена резервна или резервни валути. 2) загубите от де-факто незиплащаемият дълг на САЩ станат по-малко важни от загубите, които се търпят от всички заради грубата им фискална и военна политика.

скоро ще я забравим. това е фин инструмент, а те почнаха грубичко да го употребяват.

засега, Китай е готов да дръпне шалтера на печатницата.

да го твърдиш поради тази причина - да. по-скоро са спечелили малка битчица. но да твърдиш, че САЩ са спечелили или имат шанс да спечелят ВОЙНАТА, това не граничи а е наистина в центъра на малоумието.

Още не им е изгодно. В момента, в който САЩ си затворят пазара, вече няма да имат нужда от долар.

от глътка до глътка.

Смешно е да се опитваш да пишеш за икономика и финанси и в същия момент да заявяваш, че някакъв борсов индекс управлява импорта/експорта а не обратното.

Когато ги застигне рецесията, по САЩ-ски модел ще анексират Русия и ще си оправят икономиката, какво толкова! И китайският ще стане задължителен втори език в България. Прочее, нашия най-нов енергиен проект не беше ли свързан с Китай?! Оставете английския, учете малчуганите на китайски още от утре. Вече имаме и българче, победител в олимпиада по китайски (доведената дъщеря на Лехоступ).

Банковата система на Китай пращи по шевовете. Лошите кредити нарастват, търговската война със САЩ започва да се усеща. Икономиката на Китай с дълг, приближаващ се до 300% от БВП започва да усеща последствията от търговската война със САЩ, в която китайски стоки за 34 милиарда долара бяха обложени с мито от 25%, пише "Блумбърг". нали много се пъчиха петрол вече ще се купува с юани целия соц ще си продаде доларите и ще си търгуват помежду с тяхните валути за три четири месеца и всички взеха да реват то не са китайци руснаци турци и и т.н.т.

Проблема на Китай е, че без САЩ и ЕС са кръгла нула . Защото те произвежат но някой трябва да изкупува тази продукция . ОСНОВНИЯТ ПАЗАР ЗА КИТАЙКАТА ИНДИСТРИЯ СА БОГАТИТЕ АМЕРИКА И ЕВРОПА, А НЕ БЕДНИТЕ ЦИГАНИ КАТО ТЕЗИ ОТ ОТ РУСИЯ И БАНГЛАДЕШ. Затова за да има какво да папкат ще трябва много да са внимателни в своите действия. Което и правят.

Китай призна САЩ за единствената супердържава. Имаме много да се учим от Америка, защото това е единствената супердържава в света. Въпреки че демонстрира "мека сила", тя си остава номер едно, най-високо развитата държава. Това каза в Санкт Петербург по време на икономически форум Ван Цишан, заместник-председател на Китайската народна република. Той поясни, че Китай е "най-голямата развиваща се страна", втора по обем икономика в света и затова се стреми да си сътрудничи със САЩ. По въпроса за избягнатата търговска война между двете държави, китайският държавник бе категоричен: "В една търговска война в днешния свят няма победители, има само губещи. Затова трябва да направим всичко, за да не я допуснем". Богата Америка е жизнено необходима за търговията на Китай. Америка е най-добрият търговски партньор на Китай. А бедните руснаци не представляват интерес за Китай. Те са само една северна губерния, която те икономически превземат.

Русофилски мишлета, от '44 гадина чакаме долара да се срути и САЩ да фалира. Печатали били долари без покритие. Ами да печатат и Китай, Проссията, Турция, Венецуела или който и да е. САЩ произвеждят 20% от световния вътрешен продукт и води икономическа война с Китай, Проссия, Иран, С. Корея, Венецуела, Турция и ЕС едновременно. Долара не мърда от мястото си, а всички останали парични единици се разхвърчаха като пилци. Трябва да си сляп, за да не виждаш очебийното. Единствения конкурент на САЩ е ЕС.

Последната ми заплата беше 2500 щатски долара за работа онлайн 12 часа в седмицата. Сестра ми приятел е средно 8k за месеци сега и тя работи около 30 часа в седмицата. Не мога да повярвам колко лесно беше, след като се опитах. Потенциалът с това е безкраен. Това е, което правя>>>>>> Ecash10.COM

Единственото, което ФАЩ произвеждат е зелена шума и "услуги", т.е. надуват едни балони, и си продават един на друг еврейски номера с имоти, адвокатски мюшерии и застраховки на въздух. Всеки, който ги познава добре знае, че му идва края на лесното там.

ФАЩ напълни гуша заради ВСВ, когато фалиралите страни приеха доларовия стандарт като универсално платежно средство (с което ФАЩ злоупотребиха максимално, сваляйки златното обезпечение, и печатайки стотици тонове банкноти). В момента има достатъчно кандидати, които са способни да ги детронират за кратко време. Например Китай ги четка колко са "велики" и "изключителни", но в същото време не сваля карти, и строи обходни търговски маршрути за трилиони.

Азиатският манталитет е друг. Те могат без проблем да те излъжат, само и само да не те унижат, това им е част от манталитета. Те никога няма да кажат , че са най-големите. А ако някой им го каже. ще отговорят доста завоалирано.