Рязък скок в цените на наемите в Италия, студенти започнаха да спят на палатки

Комбинацията от ниски заплати, недостиг на жилища, разрастващото се краткосрочно отдаване под наем и безмилостна инфлация, доведе до жилищна криза

Обратно в новината

Коментари - Рязък скок в цените на наемите в Италия, студенти започнаха да спят на палатки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щастливи ли сте вече, като не притежавате нищо? И по-весело ща става.

Бягайте в Масква.

Бедните да се преместят другаде, където цените са по-ниски. Това е пазарното решение.

Предлагам нещо по-добро. Скъпите жилищата да се преместят в Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско, ОК? Или да ги продадат, като не им е изгодно да го отдават под наем. То, хората като се преместят жилищата ще останат празни.

Не знам за наемите, но цените на жилищата в Италия сравнени с тези на другите европейски държави включително и България са едни от най евтините. Голяма част от тях включват и гараж или парко място в цената

Поради конюнктурни съображения, оглеждам апартаменти в Рим. Че аз тук в София съм си не в Рим, ами направо във Ватикана - отсреща на "Черковна" нацвъкаха едни грозотии една върху друга с перспектива или гето, или зверилник и обявяват цени над 2000 евро, обаче чух и за 3500 за "ексклузивни" апартаменти.

Публичен имотен регистъра иска - като в Норвегия. Всеки да може да провери всеки, какви имоти има и какви данъци плаща. Там имотната мафия не вирее.

Че то и тук го има, бре: "Справка чрез отдалечен достъп за лице от Имотен регистър за всички служби по вписвания" показва всички вписвания, отбелязвания и заличавания по персоналната партида на едно или няколко лица, на територията на всички 113 Служби по вписванията. Заявяване на услугата: Услугата може да бъде заявена по електронен път, след извършване на регистрация в Единния портал за заявяване на електронни административни услуги - ЕПЗЕУ, част Имотен регистър. Всеки може да извърши електронни справки след извършване на регистрация и предварително заплащане на държавна такса. В портала заплащането на такси за извършване на справки чрез отдалечен достъп от Имотния регистър, се извършава единствено по електронен път. Порталът изисква автентикация чрез КЕП/сертификат от Агенция по вписванията/ПИК на НАП.

В България е най добре. Над 85 % от българите са собственици на жилищата си и на земята си. За това квичат по другите места и завиждат на българите. България има чудесен климат , златна земя , интелигентни и нормални хора предимно. А не като зомбираните на запад и на изток.

Прав си! България в ЕС е много по-добре от САЩ и Канада! За кочините в Евразия даже няма и нужда да се споменава! Ако се отървем от руските подлоги-ПРЕДАТЕЛИ ще станем РАЙ! :)

Глупости говориш. 85% живеят в имот притежавам от семейството им. Трите поколения, които живеят в една панелка влизат в прехвалените 85%. 30 годишната, която се е върнала да живее с родителите си, понеже вече не може да ви позволи наем също е в “собствено жилище”.

А младите българи къде да се изнесат тогава - в землянки ли? Пускам ви една статистика местна заплата - цена на жилище. В Люксембург са най-добре. Италинците са пред нас, а само в Румъния е по-трудно да си купиш имот. Това при все, че трета от жилищата в градовете ни пустеят… https://www.statista.com/statistics/237529/price-to-income-ratio-of-housing-worldwide/

В Берлин е същото - 30 фирми притежават половината апартаменти в града. Това не е изобщо нормално. Припомням, че през 70-те години, дори в най-утрепаните държави от Източния блок не беше толкова зле. Мнозинствто имаха възможност да гледах две деца в 70-80 квадрата жилище, преди да навършат 30. В момента мнозинствто 20 годишни не могат да си позволят квартира…

3 фирми*

Апелът към нормалност е капан. Пазарът следва да решава такива неща. Appeal to Normality Description: Using social norms to determine what is good or bad. It is the idea that normality is the standard of goodness. This is fallacious because social norms are not the same as norms found in nature or norms that are synonymous with the ideal function of a created system. The conclusion, "therefore, it is good" is often unspoken, but clearly implied.

България се бори да достигне нивата на въглероден двуокис от 1990г. Как бе , 90та 9 милиона, сега сме 6 милиона, 90та осем трилиона фабрики, сега имаме две, А изхвърляме повече въглероден двуокис, ай стига бе.

Популацията на Италия намаля от 10 години. Предните 10 си седя на 60 милиона. Преди 20 години как им стигаха жилищата, че даже бяха привлекателна дестинация за чуждестранни работници? Италиянската имотна мафия направи създаването на семейство непосилно за мнозинство двойки. В България се случва същото. “Комбинацията от ниски заплати, недостиг на жилища, разрастващото се краткосрочно отдаване под наем”

Точно, не случайно Италия има един от най-ниските естествени прирасти в света. Значително по-ниска раждаемост от нас дори.

Капитализъма винаги завършва с Чичко Ленин.

Италия - пълен батак. Очаква ги фалит

Явно санкциите сещу Русия пак работят. Слава кокаину

Горките руснаци живеят на улицата понеже фори пари за палатки нямат. Колко било гадно в Европа.....пък никой не иска да ходи да живее в Русия или Северна Корея

Ти скоро не си излизал от еврогетото столипиново

Горките италианци... Защо ли хилядите български бачкатори в Италия не се връщат в БГ??? И защо не заминават да работят в Рашка Говняшка???

"Хилядите български бачкатори" спряха да пращат парички от там.... И това си е доста адекватен индикатор. Няколко стотин милиона на година спряха да текат.

Пробвай пак с по-достоверна информация. Справка: сайта на БНБ …

От първа ръка мога да ти кажа, че хиляди наши бачкатори се върнаха от Италия и Испания. Не че при нас е хубаво, но там мизерията е вече много сериозна.

Бих оп.нал Мелони.

С големите балони

Единственото решение е да се вдигнат данъците на имотите. Никой няма интерес от празни имоти… ако четете статията внимателно, там пише, че спят на палатка като протестират, а не защото живеят там трайно… Сега виждате и къде отиват парите дето Европа раздава. До обикновения човек не отива нищо…. Намалиха ДДС на ресторантите, дадоха им пари за ток, а те вдигнаха цените… Да се спре раздаването на лесни пари.

Ей, убитак, що да се вдигат имотните данъци?! Аз пък призовавам да се вдигне ДДСто и да се въведат нови данъци - данък ниско IQ, примерно. Всички на тест и такива като теб като изкарат под 90 точки и айде пропорционален данък - колкото си по-тъп, толкова повече ти се взима от заплатата, освен сегашното ДОД. А, да - да се вдигне акцизът на цигарите и алкохола и да се въведе акциз върху дюнерите, пиците и колбасите. Та, егати стимула - да ти взимат принудително все повече пари и с тях да хрантутят цигани, да спосорират НПОта и Украйна, а най-вече да ги краде шайката около властта под формата на обществени поръчки и всякакви други схеми, щото както е известно, държавата е най-големият икономически субект. Дайте още по-голям да го направим, щото това ще реши всичко. Ти си умен като онези в Идиокрация, дето натовариха нашия човек със задачата да реши всички световни проблеми за една седмица.

Така така, и вас ще опоскам.

В София средната заплата я дават 2.700 лева бруто, след данък и осигуровки, е 2.200. При двама работещи това са 4.400 лева на месец. Годишен доход 58.000 лева или 30.000 евро… По 4, това означава, че един среден апартамент трябва да е 120.000 евро. Според стандарта обаче, среден апартамент за семейство е поне 4и стаен. Няма как семейство с две деца да живее в двустаен или тристаен. Освен това, трябва да е обзаведен и да има къде да се паркира. За курниците панелки не говорим, защото това не са жилища… Така, че в среден район- не центъра, 4 стаен може да мине за 120.000-130.000 евро. Само, че ако човек се огледа цената в момента за такова нещо ще е 250.000 евро, т.е. надценка от 100%…продължение

Италия е тотално затънала в дългове , въпрос на време е да гръмне . Тогава и палатките ще са лукс за някои.

Спокойно бре! Като влезнем в еврозоната ще им платим дълговете!

Статийка балсам за набълбуканите с имотчета в западнали провинциални "окръжни центрове". Нищо, че скока на наемите в Италия е породен от инфлация и икономическа криза, което (ак осте грамотни знаете) неминуемо води до спад на цените на имотите в реална стойност и до спад на търсенето.

Надай се коньо на зелена трева!

Кво в Европа, кво у нас, "инвеститорите" в имоти, станаха повече от хората които имат нужда от жилище. В резултат младите не могат вече да си позволят жилище (да не говорим за деца) и естествено всички тези жилища ще ги получат накрая пришълци. А пришълци ще има, защото празно в природата няма. Като свършат българите ще се намери кой да ги замести (то вече се и вижда).

да си спреднат един Уудсток вместо да ходят на лятна изпитна сесия и ще им намалят наемите. Рок енд рол и свободна любов. За съжаление сега мото е генгста рап и платена любов.

Шилo

Говорит Масква!

към БГ-пишман купувачите, дето чакат цените да паднат Още малко изчакайте и парите ще ви стигнат дека прекусили за палатка

Към БГ-пишман продавачите. Хак да ви е, че ще си продадете имота за много пари, като парите вече нищо не струват. Ами тогава, защо въобще да го продавате ? Да почнем да използваме квадратен метър като разменна монета вместо левчета. За по-малки суми може да стигнем и до квадратен милиметър.

Той без да иска сам си признава, че никой не му ще набълбуканите имотчта с надути цени :))) Да кажеш че купувачите са "пишман" е същото като да кажеш че никой не ти ще помийките на село. Когато на пазара доминират продавачите, т.е. има купувачи и инвестицията си струва, тогава купувачите не са "пишман" а ходят метани да правят на продавача да избере тях. Но ние не сме нито Майами, нито Бостън, нито Ню Йорк. А дори там е пълно с имоти, които нищо не струват - предвид локацията, липсата на работни места и бизнес....

Набълбука ли се с имоти на петорни цени или си от тарикатите, които са купили къщички на село по 5 000 и сега ги чакат по 150 000 всяка? Пазарът е тотално замръзнал чоек. Ама то една продажба да напраивш и ще излезеп на печалба за всичките си 20 покупкйи на куп :))))

Купувай още хапартаменти и ги дръж празни после друга песенще пееш бунак :)

Не им вярвайте. Всичко организирано, за да започнат леко експроприация на къщите на хората. Понеже в Италия има много частна собственост на апартаменти и къщи, отдавна Европа искаше да се сложи ръка. Студенти искали да живеят на 5 м от училището, ама било скъпо и скандират: Махнете наемите. Върви се по пътя, начертан от Международния икономически форум на бесните нови левици, наричащи се демократи - премахване на частната собственост, за да живеем щастливо. Всяко съобщение е начало на манипулация на масите, използват се студенти, индоктринирани младежи, като в случая с протестите на Грета и други платени групи.

На 5 метра от училишето си има кампуси, човек. Студентите искат да живеят из градовете, че да си правят купона.

Що проруски трол се е изср.л под тази нямаща нищо общо с Русия или Украйна статия.

Що, не е ли вярно? В ЕС има жилищна криза в комбинация с мизерни заплати. Дори в селска София, при 30% празни жилища, имаме изкуствено създадена криза с имотите.

Капитализмът е фашизъм с много добър маркетинг. Една от най-големите лъжи, пробутвани от източни и западни фашисти е, че имало било такова нещо, като непряка демокрация. Абсолютна лъжа, демокрацията може да бъде само и единствено пряка, всичко останало е феодализъм и наследника му - фашизъм. Метат ви по върбите да ходите да гласувате, да избирате разни измекяри, които взимат властта и си правят, каквото си искат. На 8-10 години ви ги подменят, колкото да изглежда, че има избор, че има нови лица - а те кукловодите са едни и същи.

Какво си казал? Празни приказки. Предложи решение.

Решението е едно- гласуване от мобилни устройства с биометрипните данни приоритетно, който няма или неиска да пуска хартийки! Образователен ценз и който не плаща данъци в ЕС -разбирай сивата икономика, лентяи и плащащи данъци в чужбина да не гласуват! Само това ще промени картината в парламента и управлението

А наема на въздуха кога ? той си го има де покрай всичките екотакси , екоданъци и екоджендъри ....

Аврупа - най доброто място на света ....

Колко е хубаво при демокрацията!!...

Западно "благоденствие"! Хахахахахахаха!

Цените нарастват заради инвестори от чужбина,лихви по заеми и имиграция но никои в западните нации няма да признае ,че няма реална икономика всичко се крепи на цената на имоти и новопостроени здания. Азия също беше се хванала на това хора но бързо разбраха за какво става въпрос и сега се концентрират на нови технологии

В ЕС е необходима революция! Цялата продажна шайка в Брюксел трябва да бъде изметена и да бъде съдена за престъпленията срещу гражданите на ЕС. Европейския съюз за много държави (включително нашата) вече не прилича на съюз, а повече прилича на робство - новото европейско робство.

Зеленския + шаманите на "зеления преход" изпраскаха маменцето на ЕС...

Щом има къде да си слагат палатките, още са добре. После ще им искат наем и за парче гола земя.

Давайте милиарди на украинския просяк, другото са несъществени нюанси. И укрите по хотели, минимум 4 звезди.

Как надуши, че трябва да пуснеш комнтара си? Как ги правите тези неща, по цял ден ли сте пред компътъра или на телефона...АБЕ, ВИЕ НЕ СПИТЕ ЛИ????

ЕС яко изтощава Русия. Ама ще се въртят тояги и камъни ще се фърлят...

Дежурните блатни тролове веднага наскачаха като мухи на ла*но. XD

А във Франция за 12,5 кв метра плащахме 600 евро.12,5 евро на квадрат в Италия?Евтино е.

а укро-фашистите свят по петзвездни хотели! безплатно, ама за тях, ние плащаме, щото е евро-атлантическо и политиката-коректно!

Е нали оставиха в домовете си по една пералня и микровълнова за рашо-блядовете алкохолизирани, да си занесат дОма? Ко ревеш на ма1кя си на дупката?

циклон

E нали им ги върнаха вече във вид на ракети? Айде бегай на гейпард в Брюксел

Карай, нали подкрепят Усрайна и дават милиарди за хунтата на Зеленски

нали на това му викат пазарна икономика?! студентите да ходят да берат плодове и зеленчуци, и без това файда от тях няма особена

Ауууу, в богатия Запад спят на палатки , а някои даже направо на улицата, с прекрасна гледка към звездите, и естествена вентилация !

Не е важно как живее човек, а е по-важно, че ти се казва, че живееш богато и весело.

Това е фалшива новина. В ЕС няма бедност и мизерия.

“Запада си живее висок стандарт и не усеща кризата” - дежурна Сороспорка…