Русия пред дефолт: Ситуацията около руските дългове и плащанията по тях

Дипломатическото противопоставяне и икономическите санкции повдигнаха основателните въпроси дали и как Кремъл ще извърши плащането

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

20 милиарда заем леле и резерв 600 България има 30 милиарда заем и 7 резерв В този смисъл икономически ние сме бензиностанция без гориво Това е смешен дълг какъв дефолт бе Дългът на САЩ е 3 000 милиарда долара ама те си ги печатат 1500 от тях дължат на Китай Няма да го коментирам изобщо това празнодумие

че те не могат са се възползват от 600 милиарда долара щото са арестувани . Четеш ми уя

Нито ще продават, нито ще платят. Имат 600 милиарда блокирани активи. Просто ще наредят плащане от някоя от сметките с блокираните активи (при наличие на активи не можем да говорим за неплатежоспособност). С което прехвърлят топката в полето на санкциониращите ги западни "цивилизатори"

https://www.youtube.com/watch?v=fLBiCUwxT7U&t=67s

Те са свикнали да продават,както навремето,са продали Аляска на щатите,защото са им трябвали пари.

Е то преди години Путин продаде на Китай няколко островчета. Сега може и по-голямо парче от Сибир да продаде. Апетитът на Китай е безкраен. Още повече, че Владивосток е бил китайски, дори предишното му име е китайско, а Вова каза, че щом нещо си владял някога можеш спокойно да нападаш за да си го върнеш.

и ако не плаща за кого е по-зле - за този който няма да си получи дължимите пари или за този, който няма да плати

Повечето кредитори са руснаци. Но неплащането ще влоши още рейтинга на Русия и съвсем ще й оскъпи дълга! Неплащането е само в неин ущърб!

Значи Русия дължи страшно много пари, Русия ще фалира ако не плати, Русия е в много кофти положение и трябва да се разбере с кредиторите... които основно, според статията, са руснаци използващи чуждестранни посредниници. Миии... айде да видим дали това наистина е така;)

Все тая, кои са кредиторите! Когато един длъжник не плаща, рейтингът му пада, което затруднява и ОСКЪПЯВА следващи кредити! Към момента Русия достатъчно си навреди с войната,вече е с рейтинг С. Може да продължи със самоубийствените си действия, нейно решение! Но в близко бъдеще няма да може да взема заеми, после ще са много скъпи!

Ако не си разбрал, разполагат с ресурси, с които нямат нужда от заеми. Дори и от текущите нямат нужда. Такива заемчета обикновено се вземат с цел, финансово разузнаване. Значи, имали 300 милиарда, ама взели 20 милиарда заеми. Колко зле били. Та това е смешно, което твърдиш. Дреме й на Русия за рейтинга. Той е измислен от евреите на Уолстрийт, за да закопават държави.

Нищо особено няма да се случи извън главите на психодесните. Руснаците ще наредят плащане от сметка, която е открадната от чужда държава, банката няма да изпълни нареждането, руснаците ще преведат рубли и ще ги пратят по дяволите. Да не са луди да плащат от парите които имат, на тия,д ето им свиха 200 милиарда.

Изключително тъпа пропагандна статия. Русия фалира. Дължи 20 млрд. Има блокирани резерви 300 млрд. Не ми прилича като да няма пари да си плаща смешния по размер дълг. Отделно, за да сложи тези 300 млрд ей така на запад за по изгодни условия, това ще са малка част за експерименти. Значи у дома си има значителен ресурс. Западният начин на мислене е изключителна тъпота. Не е препоръчително да се ползва. Това е ученическо ниво.

Про-руските тролове са откровенно забавни - всяка изгъзица на любимия им вожд се представя, като невероятна стратегическа мисъл. Доводите им са толкова абсурдни, че сериозно си мисля, че повечето правят роул-плей

Толкова си зле, а и си нямаш особена икономическа представа. Какво да се прави, още не съм срещал американски трол, с признаци на интелигентност. А икономическата ви дори обща култура, дори липсва. Между другото, около 10 години, Русия е най-големият купувач на злато. И руснаците никога, ама никога нема да дадат публичност на размера на резервите си. И никога няма да изнесат извън страната си ресурс, който биха си позволили да загубят. Имат опита от ВСВ, отделно, малко ли се нагледаха как са блокирани финанси на други държави. И що си толкова тъп, да си мислиш, че Русия не може да си вземе парите. Тролчето ни представя Русия като боксова круша, дето дето всякакви недоразумения могат да праскат? Че утре да решат, обявяват, че спират газта в Европа и до вечерта всичко ще е разблокирано и край на санкциите. Аза дефолти, разбита, руска икономика, изолация на Русия, тия вече ги гледахме 2014. На слушахме се, само дето всичко се оказа лъжа. Руската икономика на всичкото отгоре се разви още постабилно. Ачо се отнася до великата изолация, това е 30-40% от света Бегай да се учиш, рано ти е за такива теми. На трола, естествено само тролове ще са му в главата. Тъп си, не ставаш и за това

Не лейте крокодилски сълзи!! Русия е богата държава!! Има около 1 трилион долара, а за златният резерв -над 3 000 тона!!Русия и дефолт- фейк новина!

тръгват на война, да видим кой кого

Русия вече е преживяла дефолт, при Елцин, чудя се как живеят в Северна Корея, при тази изолация

Зле. ОСвен, ако не си падаш по манифестации. Тогава е най-якото място. :)

Русия ако не плати - няма да има с какво да се разплаща с Китай, освен с продажбата на още руска земя. Но както знаем ЕВРЕЯ Шаломов вече 2 пъти им продаде от РУСКАТА земя като типичен ПРОДАЖНИК...

Ако Русия не плати , това означава , че желае пълно скъсване със Запада. После има само един път , водещ до Китай.

Едно съм научил в този живот. Колкото и да си ербап, накрая идват онези с парите и си ги събират. По един или друг начин.

Накратко, ако не платят в долари - става лошо. Да видим

И какво толкова лошо ще стане? Ще им пратят мутри да ги набият, или ще ги дадат на ЧСИ? Интересно дали ще се трогнат руснаците от този факт?

Резервите им в чужди банки стават изискуеми от кредиторите.

може това да е идеята - резервите са блокирани, да си ги вземат директно от там, като не щат те им ги превеждат... Така или иначе ще е платено. Все едно да ти запорират заплатата и да си го вземат тяхното - ами вземат го и дълга намалява. Накрая може да с еокаче, че руснаците са направили планирана схема.

Путин е смел само пред демократични политически структури. Пред инвеститорите, на които не им пука от нищо, няма да се репчи, защото знае, че там лабаво няма. Той от собствените си олигарси е зависим след 20+ години на власт, какво остава пред инвеститори, които считат руските олигарси за бедни прошляци?

И какво ще стане, ако Путин откаже да плаща в долари и плати в рубли? С които ще могат да се купят газ, петрол, въглища, желязо, дървен материал и чер хайвер, примерно? А вината за такова плащане ще имат пак американските и европейските санкции спрямо руските банки. Или само си пишем, без да правим връзка с главния мозък. Впрочем, то е присъщо на нашенци след повече от 32 години пропаганда и изтъпяване...

Ами прочети в статията. Ако не схващаш, пробвай да си платиш заема към българска банка във валута, различна от очакваната при тях да видим какво ще каже банката. Или още по-добре набери миналогодишна шума от кестена пред блока и пробвай с тях да платиш. Ами не става пич, имате договор, дето пише, че, ако не платиш, имаш някакъв период за да се поправиш, ако ли не - обезщетенията и гаранциите. Става лошо

Ами не, не е вярно, особено ако има обективни причини за неплащането. Май слабо се ориентираш в международните финанси...

реши да плаща в рубли няма да му стигнат два живота, а и горите в сибир ще бъдат изсечени за целулозата, необходима за хартията наречена рубла.

Ти сериозно ли мислиш, че международните разплащания се състоят в пренасяне на чували с банкното от Москва до Брюксел?

Путин избива славяните с руски и чеченките главорези. Това което не може Хитлер, Путин го прави. ЗВЕРСКО КЛАНЕ ЗА РУСКИТЕ СВИНЕ!

Не, ти не си много тъп, ти си уникално тъп. Хващай калашника руско производство и бегом на фронта, да убиваш руски свине...

А недей,може да иска да ти хване калашника без ръце,тогава става като Рамбо )))

Путин ся бомби в чужда страна - сега ще жъне хиперинфлация в своята.