"Росатом" готов да завърши АЕЦ "Белене" в най-кратки срокове

"Нашите специалисти са свършили много работа по проектирането и лицензирането", подчерта зам.-ръководителят на руската държавна администрация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според българите няма да се реализират никакви проекти с Русия , правителството на ГЕРБ ще си отиде и да го мисли народа , който нито газ ще има нито ток ще има.

Не е редно идиоти да се занимават с коментари на тема ядрена енергетика. Това е един от върховете на технологиите и не е работа на юристи, журналисти, социолози, политолози или обикновени соросоиди. Оня с хилядите тонове да си ги завре там където слънце не огрява. Това да не са въглища бе овчар!

да продадем реакторите на турция за строителсво на 3 централа ,вероятно на юг от одрин заради реките и да купуваме турски газ,ток и др.!!!

Чета няколко коментара и се чудя защо хора некомпетентни се произнасят по въпроса. Хора които никога не са били не знаят какво представлява проекта и си приказват празни приказки. Малко факти: един блок струва 2,5 милиарда евро. реакторите, парогенераторите и проекта са купени. Площадката е лицензирана и проверена на всички тестове. За сравнение един американски реактор струва 20 милиарда долара. Нужда от ток има защото козлодуйските реактори ще изчерпят ресурса си. Отработеното ядрено гориво се връща в Русия за разлика от американското което остава. Поради умните политици спрели 1,2,3,4 блок на Козлодуй строим хранилище за демонтирането на блоковете. Моля не пишете коментари без да имате представа по темата. При демонтажа на блока в Белене 5% от парите отидоха при руснаците, останалите в български фирми, така ще е и при строителството.

Гошоооо, откъде да знаят? Та те нямат четвърти клас. Още щом ги напъдят от училище един пъпешоглав ги събира да пишат простотии тук!

Значи така, само от това което си написал 5 000 000 000 евро само за блоковете, а съпътстващата инфраструктура??? А изграждането на допълнителни съоръжения???? По същия начин, ще трябва да мислим за хиляди тонове, високо радиоактивни отпадъци за хиляди години!!!! Заврете си ги тези скъпи и прескъпи чайници, там де слънце не ви огрява!!!!

Гошо, а да си чувал че е забранено да изнасяме отпадъците и сами трябва да им берем гайлето?

И аз съм готов, за няколко млрд

Само дето няма мераклии кой да плати сметката за строежа. Проектът е със съмнителна рентабилност. По скоро губещ бизнес. Никой инвеститор не иска засега да си даде парите. Корумпирани политици като Първанов, Радев, Нинова, Овчаров, твърдят, че трябва българския народ да даде пари и да купи този нерентабилен бизнес. Нерентабилен е защото електроенергията от него ще е мноого скъпа, и непродаваема, защото България има вече построени мощности които произвеждат по-евтина енергия. Засега няма нужда от допълнителна енергия - ако случайно има нужда - могат да инсталират един реактор от тези купените в Козлодуй и ще имаме предостатъчно енергия.

Ти чете ли статията въобще?

Щом е губещ дай разбивка по пера с точни и ясни математико-икономически изрази! Всичко останало е алабалистики!

Алууууу... писателя на статията който не смее да си сложи името. Хайде да провериш кой замрази проекта и дали е е бил ББ или някой друг.

правилно ли разбрах ... ще правите атомна електроцентрала ...частна ... вече и хапчета не ви спасяват ...само правата лопата

Добре бе като спрях АЕЦ ме плюете, сега пак ме плюете - имате ли угода?

пак извадиха морковчето

До не достатъчно умните комунисти, радетели на заробването на България от Комунизма, прокламиран от една източна, чужда нам държава. Та комунисти, какво ще правите с ядрените отпадъци, които ще стана безопасни след 10 000 години??? Помислете, преди колко години са създадени първите цивилизации в Египет и Месопотамия, имали 10 000 години от тогава??? Вие искате да унищожите България,ето как: Първо финансово с ненужна АЕЦ, за енергията от която няма пазар, второ това ще е най-скъпият произвеждан ток!!! Второ унищожавате природата, като строите ядрени чайници!!! Трето унищожавате хората, като строите ненужни ядрени сметища, които така или иначе излъчват радиация!!!

,,Достатъчно умния", я напиши ясно, точно и разбрано какво количество са отпадъците от ядреното гориво и какъв обем! Защото все пак това е най-чистата енергия, но само грамотните го знаят. А ако имаме и грамотни политици ( но освен комунистите други грамотни, оказа се, че няма), следва да знаят. че руснаците вземат изцяло отработеното гориво защото вече имат няколко централи от типа БН-600, а вече и БН -800........... ,,Достатъчно умния", знаеш ли какво е БН-600 и БН-800?

Какво количество ли???? Достатъчно, за да направи нашата хубава държава ядрено бунище за минимум 10 000 години!!! Руснаците го вземали, а колко пари ни струва това??? А 20 000 000 000 лева минимум за тази централа, кой ще ги плаща??? А енергията кой ще я купува??? Вие само за личният си интерес, сиреч парите обещани ви от работодателят си мислите!!!

Днес идва другото Кремъслко джидже, да обясни на ББ какво трябва и какво не трябва да се строи и от кой.

Ядрена енергетика да ( с известни условности), Росатом - НЕ! Чемодан, вокзал, Москва!

кога тръгваш? Да те изпратя! България ще е по-добре без вас, анти българите.

Нека на всеки да се впише в личната карта дали е соросоид или русофил. На русофилите да се начислява евтин комунистически ток по 4 ст/киловатчас от АЕЦ - Козлодуй. На соросоидите скъп ток от американските марици по 70 ст/киловатчас. Да ги видим тогава наште соросоиди къв ток ще искат да плащат, и кви ще се пишат.

Много си объркан !

Татко ми праща достатъчно долари, за да не се интересувам от цената на kW/h … Тези, които вземат пари от Късокракий - да му мислят!

На соросоидите да се раздава само салам от рога и копита, защото те възхваляват тези, които ни тровят с храната

До сега трябваше да сме я построили, а не само да се услушваме

Да си вземат урана и да си ходят!

Всички любители на ядрената енергия да се товарят във влака и да си ходят при производителя на тези ненужни железа!!! А бе, давате ли си сметка , какво ще стане, ако този руски чайник изпусне "пара", при това ядрена??? Ама комунистите, комисионери не могат да мислят!!! Тези същества ги интересува единствено парите, които ще получат като комисионна!!! Къде ще складирате ядрените отпадъци, бе??? Какво ще правите произвежданата електроенергия, за която нямате пазар??? Кой ще плаща парите, пак ли българският народ??? Стига толкова с простотиите, този "чайник" даже двата не са ни нужни!!! Стига сте цапали България!!!!

Костов, ти ли си бре? Знаеш ли че твоите ТЕЦ убиват 18 хиляди българи всяка година? АЕЦ може да ги спаси. Сметни колко хора си убил за 10, 20, 30 години. Костов, това те прави най-големия българоубиец. АЕЦ можеше да спаси стотици хиляди българи, но заради крадци като тебе, те умират.

Смени си дилъра бе лешпер, това да не ти е теца на Ковачки та ще испуска пара. Платени тролове на паси евреина

Преди 30 години България пое пътя на изостанала бананова република. На примитивите на тази територия електричество не им трябва. Следва да се разрушат и около 3 милиона соц. жилища и да бъдат заменени със сламени колиби. Разбира се и водопроводната мрежа трябва да бъде извадена и всичко що е метал да се продаде на скрап. Някак ще е по-демократично....и евроатлантически!

България беше изостанала държавица под "Мъдрото" управление на БКП/БСП!!! Сега България се развива и способните и работливите имат всичко!!!

1951 година Европа обявява, че се е справила с пораженията от втората световна война. Нашата татковина се справи с частната собственост - всичко беше национализирано. И се започна една борба да се покаже, че ....нашите ракети са най-добри. Врагове имахме достатъчно - всички, които живееха по-добре от нас. Поискахме жокер 'обади се на приятел' и той ни каза ще успеете ако правите каквото ви казвам , а аз ще ви давам някои неща - нефт, ще ви построя атомна централа, Кремиковци и подобни, но ще бием капиталистите до дупка. След това се разбра, че тая няма да я бъде, един човечец рече да се снишим докато отмине бурята, бурта отмина ама ние изведнъж разбрахме, че нямам кого да лъжем защото държавата била на народа , ама народа започна да бяга при тия, дето живеят по-добре. Намериха се нови жокери, които нареждаха какво да правят "новите лица", които казаха 'допуснахме грешка' но ще я оправим само да сме на власт. И така вече 30 години рушим, строим , ама вече всеки се ослушва (даже и циганите ...).

АЕЦ ,,Белене" или хронология на неграмотността в управлението на държавата през последните 30 години!

наште соросоиди реват срещу Белене, ама още ползват евтината енергия от комунистическия АЕЦ Козлодуй

Защо ,,дострояване,, започнатото 1988 г. беше изрязано и унищожено от ,,приятелски,, фирми. Трябва да се започне отначало от ,,гьолове,, пълни с вода и запустяло наоколо...

ППМ

Без нови референдум, търг, държавна поръчка и призрачност ще е поредната странна идея.

Това е Добра Новина ! Най-накрая и една свестна Компания да поиска да довърши този Изтормозен обект ! Това ще е най- доброто нещо което е свършило това Правителство -ако се усъществи разбира се обекта ! Има много врагове против този обект АЕЦ -Белене и Фотоволтаници и малките ВЕЦ и собствениците на МАРИЦИТЕ -американците искат още да ни доят и свалят по две кожи с една дума новите Османци , те всичките са собственост на 90% от Депутатите в НС ! Няма кой да помогне на Българина , ако сами не си помогнем с разни протестни методи !

Те руснаците без пари ще ти я построят централата , щото си много убав .

Не е ли по- добре да си довършим сами обекта,за да си го експлоатираме сами. Така или иначе на Росатом платинме един милиард гювеч от селската им далавера с нашите. Колко ли са получили нашите?

На тия, няма ли кой да им каже че деня на лъжата е 1 април ... подранили са малко !?

Който не оценява нуждата от АЕЦ "Белене", той не вижда бъдещето. Огромна грешка на Борисов беше замразяването на проекта, както и отказа от "Южен поток". Енергийните възможности на държавата се гаранция за нейния просперитет. Те не могат да се подменят с политически ходове.

Орешака спря ЮП.

Така ще е, докато този народ не се вдигне! Време е!

Могат, ама старшина Борисов няма да посмее. Зер, чичо Сам ще му дърпа ушите.