През 2022 г. България рязко отпуска дълговата спирачка с лимит от 10 млрд. лева

Заложеният лимит на новопоетия дълг в бюджета скача от 4,5 млрд. лв. през тази година на около 10 млрд. лв. през следващата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чака ни здраво живот на заем. Но някой ден ще трябва да се връща.

От 3,8 милиарда на 10 милиарда...не е добре.Идва момент в който ще се плащат.Ама както е казал един велик владетел:след мен и потоп.

Тиквата повелявал. Хахаххаха. Е га ти наведените медии. Изкарват го цар господар тоя сульо

Този от Бнкя ли?

Това ли ви е промяната ве? Да ви.... сещате се какво на промяната - язък за вярващите - и вие сте същите като досегашните...

Продължаваме промяната на България :от държава в гето.

Явно всяко новоизлюпено юпи се упражнява с рефинансирането на дълга през неговото си лоби. Ей така да превъртим 5 милиарда за едни 50 милиона комисионна.

България не е Гърция.Ако не си платим ще ни изритат като мръсни псета.То е лесно като имаш пари да раздаваш и народа се радва.Браво!Прекрасно!Какво невероятно правителство!Нали?

10 млрд лева са 8.5% от БВП. Тоест, другата година дългът ще нарастне с точно толкова. А още 4 години по толкова, и дългът ще надмине 50% от БВП. А "лошите" ГЕРБ го оставиха на 23%... Честита "промяна", жалкари, и дупе да ви е яко!

Никой не може да бие ГЕРБ и Тиквата с 20 милиарда заем за година

С какъв вирус си?

Комунистите винаги накрая фалират държавата. Режимът на Радев няма да е изключение в това отношение.

20 милиарда за 12 години. От тях 4 за ограбената от вас КТБ.

За 12 год друг път

За избори колко строшиха тази година? Направиха ли 500 млн.?

Израза след мен и потоп се смята че е използван от Нерон Клавдий Цезар Август Германикнакъсо Нерон-римски император.

Смотаните тролчета още поработват тук. Сънувате Борисов на Бяла камила ли?

Казах ти да провериш. Към 1 март 2021 правителственият дълг е 28 милиарда ЛЕВА. Наследен от Станишев - 9 милиарда лева дълг.

Ухаа. Ще има за крадене. Юруш, народе! Стига с тая беднотия вече. Гърците едно евро не връщат. Като нямаме кво ше ни вземат - миризливия чорап ли? Квото сме имали вече е раздържавено, тъй че нека да се чувства изобилието!

Тука колко ГЕРБ трол има не е истина :)

Изборите ,как ощетяват българина? Пари за хонорари. Пари за транспорт. Пари за охрана,полиция. Пари за ток,вода, наеми. Пари за телевизия, журналисти. Къде е щетата на българина?

тя и гърция здраво "отпусна дълговата спирачка", както помним. и помним какво стана! но гърция е наглото, разлигавено, но любимо цигане на европа, плюс това гърция ВЕЧЕ беше в еврозоната и беше спасена... за нас такива екстри няма да има, ние сме нелюбимото, нереформирано и вечно наведено цигане! пааааааай сееееее, почтената промяна идваааааааааа с десет милиарда дълг на година!

Зависи за какво се харчат. Ако е за инфраструктурата, образование,техника, екология....къде е проблема?

Само не смейте да мъ плашите. Аз освен скъсан чорап друго немам. Който има - ще връща и ще плаща. Който може да крадне и от тия пари - да крадне. Мен ми е все тая. Ракия и мръвки си имам, всичко останало е подприоритет.

Пак гласувайте за ментета "политици" с по 1 седмица кариера в политиката... Типично по комунистически с чужда пита помен, а кокорчо като го питаха 1000 пъти по време на предизборната кампания откъде ще вземат пари за всичко, което обещават само мънкаше, че ще увеличат събираемостта на данъците. Задлъжняла България значи, че ставаме абсолютно зависими от кредитите отпускани от ЕС, после не се чудете като ви санкционират чужди правителства и ви диктуват законите чужди посолства. Догодина теглим 10 милиарда, задължителна ваксинация да угодим на швестерите и после локдаун - това ви чака...

Гърция във фалит е в пъти по висок стандарт от Ганде, ама той все гледа колко му е зле на гърка. Не плаши се бре ножат е дрвен!

Щетата е за държавния дефицит

За 4 години Киро Петков ще изтегли над 40 милиарда. Махайте измамника Кирил Петков

За пенсии, за помощи на тъмнозелените, за майчински, за гарантиран доход, енергийни помощи на наши фирми. Където потънаха и сегашните 3,5 милиарда.

Карат лошитеее… Карат бегачки Какво не използвааат…. Не използват спирачкиии

Пари от ЕС бадева няма да дадат, ще искат готови проекти. Рассия обаче си иска таксата освабаждение и без заеми няма да мине. Освен това, наобещаха на кой ли не да дат пари, като на циганска свадба. Ако спрат плащанията в селското стопанство, олигарсите живи ше ги изядат. За това, заеми му е майката. Който остане в България, да си смени парите в Евро. Гечев се готви да ви упрай.

Със заеми и Бойко вдигна бвп. Използвайте заемите разумно. И нека силата бъде с вас.

Ехе, ако всяка година удвояват дълга, то тогава 22г. - 10 милиарда, 23г. - 20 милиарда, 24г. - 40 милиарда и за изпроведяк - 80 милиарда! Най- много да ни излязат 150 милиарда, хахаха!

ГЕРБ за 12 години изтеглиха 20 милиарда дълг, като с него платиха 2 милиарда за Блоковете на Белене, 2 милиарда за самолетите, няколко милиарда за КТБ, и за рефинансиране на пенсиите, няма да говорим че построиха 5 пъти повече магистарли от всеки преди тях за последните 30 години включително и 10 години от бай Тошове време, тези за 1 и 6 месеца искат да теглят 13 милиарда, повече от половината взети от ГЕРБ за 12 години, без да има насреща нищо бито КТБ, нито Реактори, нито Самолети

да, точно за това ги взимат... Един Мармот

Kak така парламента още не работи, правителство няма, а новини има? Бюджет ще прави НОВОТО правителство, а то не е съставено още! Кой и защо пуска такива "новини"?

Живея и чакам да вдигнат данъците за да избият заемчетата

Не ми е ясно как прост пожарникар има смелостта да спори по финансови въпроси с финансист, завършил Харвард ? Но явно по нашите географски ширини всичко е възможно ! В тая държава всеки трябва да бачка по специалността си ? Като си учил как се разпъва маркуч в гъста гориста местност, що говориш за финанси ?

Като вестници, шума. Инфлация до небето.

Освен комунисти други в бг няма.

Кокорчо преди 3 месеца: Пари има, само трябва да се затегнат някои кранчета. Кокорчео днес: пари нЕма, ще теглим милиарди нови заеми и ще вдигаме осигуровки.

Всички държави теглят и са по-добре от нас. Не може ли да теглим повече и да вдигнем пенсии и заплати двойно? Ей я Гърция до нас не си знае дълговете, ама дава повече на хората. Щатите са във фалит, не си знаят дълговете, ама дават и те..

никой не ти е обещал гръцки стандарт. обещали са ТИ дългове, които ТЕ ще окрадат. за теб-дървен нож. и студена вода...

Опасна формула се задава - Гечев+Овчаров(руменовци)=100% национална катастрофа.

Ми сметките не са верни. Освен увеличението на дълга има и кредити с които са погасявани по-стари дългове или 3 годишни и 5 годишни облигации. Така че може да са теглени и 500 милиарда, а дълга да се увеличи само 20 милиарда. Накрая на годината се гледа назад, колко е натрупания дълг, а не напред колко ще се теглят.

Много, много глупав коментар. Издава комплекси...

Нали това искахте?! Никаква постна пица! Ето! Сега ще раздават кебапчета.

Надуваме надуваме балона, всеки втори милионер и накрая каквоооо - махаме нулите пак! ПОРДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА! Избрахте си ги харесвайте си ги!

Е то онези от Лондон които напарвиха конвертиране на дълга по учбник, бяха много учени, но те ни конвертираха дълга от долари и в Евро, и на следващата година долара падна на половина от към 2.7 на 1.3 един вид щяхме да имаме да плащаме на кредиторите на половината пари, кредиторите ни наградиха министара за иновативност и не знам си какво при сделката, щото така си спасиха техните пари , вместо нашия дълг да стане на половина по нисък, та и тези от Харвард не очаквай нещо разумно.... Да учиш в Харвард не да си умен, а да си дете на МултиКапиталист или да ти отови портите за работа за такива, не означава че си умен

Пълно чекмедже на празно не вярва.