През 2022 г. България рязко отпуска дълговата спирачка с лимит от 10 млрд. лева

Заложеният лимит на новопоетия дълг в бюджета скача от 4,5 млрд. лв. през тази година на около 10 млрд. лв. през следващата

Обратно в новината

Коментари - През 2022 г. България рязко отпуска дълговата спирачка с лимит от 10 млрд. лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама не ви ли светна Защо Мустафата Сложи Кире да ви Управлява АААА ???? Е и Вие И вняци И пра Внуци Ще сте Американски Длъжници и подлоги !!!

Радевата зима

Иначе няма развитие. А вие вместо да хулите като сте толкова умни и интелигентни предлагайте проекти. То само с шаене не става.

Пардон

и по бързата процедура.

"Чрез емитирането на ДЦК беше обезпечено брутно вътрешно дългово финансиране в общ размер от 3,8 млрд. лв., което представлява изпълнение от 84,4 % от съществуващия в Закона за държавния бюджет за 2021 г. лимит от 4,5 млрд. лева. През декември не се очаква поемане на нов държавен дълг." Служ. правителство НАМАЛИ заложения ДЕФИЦИТ от Шайката и взе ПО-МАЛКО от ЗАЛОЖЕНИЯ от Шайката ДЪЛГ. ОТЛИЧНО! ... През 2022 г. ПАДЕЖИРА 3 МЛРД. лв. ГЕРБ-ав дълг и мога да се хвана на бас, че в Бюджет 2022 ще заложат НЕ ПОВЕЧЕ от 5-6 МЛРД. лв. държавен дълг.

На на бас че 10 милиарда няма да им стигнат Затягайте коланите!

двамцата Фред и Барни още не са поели държавата а искат 10 млд дълк, чекайте бе, къде ви е работещата икономика? Кой ще ги плаща? Нали там нещо Харвард - това , онова? Не консумирай повече от това което може да платиш е основния закон на хоримака на село. И там дават на вересия ама не повече от следващата пенсия. Вие маминии гугутки от къде ще всемете пари да връшате? Ор борците за права без задължения? Или от ония алкохолни напитки дето се женят на 10 и имат по три чавета на 15 за детски? Колко работещи има в държавата и колк опенсионери и "социално неангажирани" издържат съшите за да ги натоварите и с оше 10 млд лева дълг?

За тия 12млрд поне да се бяха престорили, че е за нещо по Белене. Така сега, съвсем не се вижда за какво се налага такава голяма сума да се изтегли

абе къде се скри Кире Шмекера преди изборите досаждаше ежеминутно по всички медии?

Уау, промяната ще я усетим По-бързо от колкото ни се искаше

Трябва да се издигне паметник на проф. Стив Ханке, Иван Костов и Гаврийски до БНБ, че 1997г. въведоха валутен борд в България. Ако не беше направен борда в момента България нямаше да съществува с тези крадливи комунистически отрепки.

Готвеният дълг е три пъти по-голям от препоръчания от ЕВропейскара Банка

ЕБ ще ви напраска такава глоба, че ще забравите за "бъдещи социални политики".

Е, сЯ ще я усетим промяната! Двама без никакъв опит в управлението на държава, предлагат да поемем дълг 3 пъти по-голям от препоръчаното от Европейската и световна банка. И това сега, след като тъкмо дръпнахме 2.8 млрд. Значи за период около 12 месеца смятат да изтеглят 15 млрд! За какво??? За да компенсират цената на тока и да го вдигат за бита ли? Или, за да наплатят много пенсии?

Двама пендели без опит и един генерал с акъл на старшина на хранилка в руското посолство.

Ураааааа промяната пристигна

Разбрахте ли сега максимата - "ПРОСТ народ слаба държава!". Бойко и Професор Иво Христов ви го казаха директно в очите!

Да здраствует руска-говняшка

в държава окупирана с 5 америка нски бази бе Павле..Говняшкото Цензор скапан,п ардон модератор

30 г. ни управляват предатели купени западни урви

сега тези ще ви стабилизират.

На гласувалите за Радевата клика, честито. Бойко 4 милиарда с "краденето" . Те 10-12милиарда(уж без крадене) . Смятайте ги 12. Чекмеджетата на Радев са доста по-дълбоки. Явно старите не помнят, а младите не познават историята. Този дълг говори и за пълна безидейност за развитие на икономиката. Може да се каже дори, неподготвеност и некадърност.

Световната банка натиска държавите да теглят заеми в десетки, дори стотици милиарди. Тия, които откажат, следва жестоки санкции.

Според статистика на БНБ депозитите на физически и юридически лица гонели 100 милиарда. Досега са раздадени 90 милиарда като кредити, което означава, че баМките са оставили задължителния минимум кеш, всичко останало са го духнали като кредити. Ами, ако недайсе народо тръгне да тегли, ко праим, кво ще получим? Аз съм прост, затва ако тук има некой умен да каже къв уй ни чака.

Кредитите за домакинствата са 27,438 млрд. лв. Кредитите на нефинансовите предприятия са 35,938 млрд. лв., Кредитите на финансови предприятия са 4,689 млрд. лв. и Общо малко над 68 млрд Депозитите нa нeпрaвитeлcтвeния ceктoр ca 98,222 млрд. лв.

Сравнете какво построи Бг за 30 г.при комунизма,фашистката монархия и капитализма След това вземете въже и се окачете по клоните на ул Козяк Западът дължи благополучието си на ограбването на колонизира ните народи и на никаква демокрация Сега колонизираха над. За какво оправяне говорите....

Същото го прави и Русия, експлоатира чужди държави за свои интереси. Разбира се, това вие никога няма да го напишете. В България фашизъм никога не е имало. По време на този т.нар. фашизъм България е един от малкото производители на самолети. Производството е прекратено от БКП.

това ли е Промяната?! аз мисля, че Българите са трудолюбиви и искан някой, който да Развие Икономика и Индустрия и да могат да ги заработят тия 10 000 000 000, а не да ги вземат на борчове!! Братя и Сестри, поправете ме, ако греша!

Поправката беше на 14.11, но народът е толкова тъп, че като чуе увеличение на пенсии, заплати и помощи и се прехласва. Малко са наясно това увеличение от къде ще дойде. Важна е покупателната възможност, а не числото на доходите. Полза от това, че ще вземаш повече, а ще купуваш по-малко няма. Но на прост народ всичко му е малко. Айде бегайте да целувате Радев и Кирчо.

Тази коалиция e орел, рак и щука! Единственото което ги обединява е да пуснат престъпниците, олигарси на свобода , да им спасят кожите и да откраднат милиардите от Европа и заемите от банките. Трупат дълг след дълг. По-големи крадци не е имало!

Бойко ревеше за 1,5милиарда дълг, след което изтегли 16 милиарда.

Това за колко години.

Охаааа, няма какво да си играят на дребно!! За тая промяна ши беше борбата?

тия хора си раздават адвокатски хонорари от 1 000 000, ей ! После да не се чудите от де главния програмист Рашков имал 19 апартамента ! Не 19, ами 1000 и 19 ки има кат им бием дузпата на тия крадци накрая Ама сичко ки му е законно- е с те такива консултантски договорчета - на него на жената на децата на учинайката

Лъжеш! Тези не раздават за адвокати 1 милион, а сменят адвоката на който е дадено 1 милион и им губи делата.

При Борисов народа се замогна, дългът намаля и бе най-нисък в ЕС, а в същото време се строеше. Сега магистралите буренясват, а хората мрат от глад при Радевата хунта!

Гърците дадоха на пенсионер по 8000 евро бе катил.Тиквата даде по 50 лева Пенсиите за последно е актуализирал Орешарски Ега ти и замогването Ритна в Турция Южен поток и АЕЦ Белене Съд и затвор

помниш ли що фалираха гърците?

Ти Гърция ли я даваш за пример? Държава с 170% външен дълг спрямо БВП преди К19, а сега около 215- 220%. Миналата година нашият външен дълг беше около 19% спрямо БВП. Можеш да сравниш кредитните рейтинги на България и Гърция. Ако Гърция не е част от ЕС и еврозоната отдавна да е дала фира.

Започват да точат ево пара, преди да са започнали да работят, още по зле ще става

Това вече ще ни лиши от каквато и да е самостоятелност! Ще минал и на политически борд като гърците! С огромни дългове тия ще си изкарат мандата, но после….

в момента Хунтата на Радев ни вкарва в дългова спирала от която излизане няма. 10 милиарда заем нали са сещате кой ще ги вземи ? Еврейските приятелчета на Кирчо Усмивката Ще подхвърлят 100 / 200 милиона на Бойкикев и ген Настъпана Жаба Атанасов за съдействието и народа ще плаща до второ пришествие Реално Радев ни прави бананова република

Ще ги връщате Вие тъпаците дето избрахте оФ то, че и преизбрахме Муня, ще има и за децата Ви

и за това Искав да Потитам - как е тая Черна Дупка, в коята парите от тези Заеми Изчезват, щото ако вземеш Външет Дълг 10 000 000 000, т.е. Внесеш Отвът тези пари в Държавата, то в Края на годината трябва поне Някой от Народа да е с 10 000 000 000 по-богат в банковите си сметки, е кои са тия дето натрупват на Плюс 10 000 000 000 за година в България?

"Новите" бързо ще трупат пачки в шкафа. Явно бързат за някъде.

хе хе това на колко кюлчета в чекмеджета се равнява? май на 160 000 кг злато, а това на колко чекмеджета е равно??? Да питаме Радев той много обича да говори за чекмеджета

И 3000 левчета за долар другата година, гарантирано от Мунчо Клепоухи и Кирчо Ментата...

A дано.Ехаа,бая ще се замогна.Превръщайте си спестяванита в долари.Няма да загубите много. Само инфлацията,което изяде.

На 11.10 военната хунта на Радев взе половин милиард лева нов дълг и само 14 дни по-късно на 25.10 взе още толкова. На 08.11 пак, на 23.11 отново. През септември червените кхмери на Фигуранта взеха още 800 милиона лева заем. Дотук три милиарда и двеста милиона накуп! Догодина още 10 милиарда. Долу крадливата клика на пРезидента Радев получаващ по 15 000 лева на месец, нищоправеца!

освен дългове, инфлация и далавери друго не чакайте. И назначаване по приятелска линия.

влезте в Банка и поискайте заем от 100 000 лева да видите как се дава! и си помислете 10 000 000 000 какво са!!

Хахахах честито на поредните балъци дето НИ избраха поредните спасители. Теглиме милиардите и на пролет кой откъде е. Тиквето направо е откачил, че некви пок льов ци му дръпнаха баницата от софрата и накрая за него ще остане да облизва чиниите...

Продължаваме промяната…и за новите карикатури трябва да има лапачка.

после ще окрадат държавата, накрая ще се издигат към Канада, а най Чепик ще остане да духа супата.

Пишете след 6, защото до 6 са на работа и трият коментари.

Очевадните Агенти на Жоржи Шорош - Заробване в Дълг е Типичната му схема на Действие на Другаря Шорош!

КОМУНИСТИ, СЪР! Те така упрвляват! Не е важно как управляват сега, а КАКВО ОСТАВА СЛЕД ТЯХ! А СЛЕД ТЯХ Е ПОТОП!

Да си кажем нещата както са . Изборите с тези машини явно са манипулирани . Няма как някой който за два месеца е създал партия да е победител . Тези са пратени в България . Сега им започва главната задача . Да надуят дълга до небето и когато дойде време да си плащаме да сме радостни ако можем само лихви да покрием . Искам да не съм прав , но да си пишем пак след година .

Падане на Валутният Борд, 15 000 лева за 1 долар и измирането от глад на поне 5 000 000 българи!

Ама че грухтене е настанало. Гербер вие на умряло

Тия хубавци ще фалират държавата, както по времето на Жан Валжан.

Виденов го фалираха същита група хора, които сега ще управляват. Разровете се малко. Виденов беше против разбойническата приватизация и кризата беше устроена от вън, както и ПП. Виденов е един от малкото политици, които уважавам. Проблема му е, че е интелектуалец. Кризите се решават от силоваци, никога от интелектуалци!

ако това ви го бяха казали преди изборите, пак ли щяхте да гласувате за тях?! или чакай те машини гласуваха, а не вие!

Казаха го. И най вече ГЕРБ даваше предложения за увеличение на харчовете.

Само ромите от махалите, които репресираше Рашков гласуваха за тях, и около 2-3% дебили, другото свършиха машините

Видели са Деса Радева в магазин от верига за мебели, да пазарува чекмеджета

Браво Кирчо, също като баща си кради за момента, сега ти се е паднало.

Е ся говорих с главният програмист на машините за гласуване Рашков Вика, шефе- 10 МИЛИАРДА само с ВЕРА СУ мое ги изнесеме Кирчо имал некви познати еврей, щяли да ги преперат без проблеми Славчо и той покрай белия прах за пране Ариел имал познати некви колумбийци и те ще помагат в прането

Добре, де, какво стана с течовете, корупцията и сивата икономика, дето харвардските остапбендеровци щяха наглухо да запушат? Къде отидоха тия кинти? При тия няма лабаво! Още от първия ден приготвиха торбите!

дефицита е 4 милиарда, приходите са увеличени с 2 милиарда. Пак остават 2,5 милиарда дефицит. Тези пари откъде идват според теб. Няма да отговориш, то е ясно.