Потъването на "Хийтроу": Как Париж изпревари Лондон

Най-натовареното доскоро европейско летище отстъпи пред "Шарл де Гол", застигат го и други две

Обратно в новината

Коментари - Потъването на "Хийтроу": Как Париж изпревари Лондон | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брекзита води до превръщането на Велика Британия в дребна държавичка от сорта на Сърбия

Само дето в Сърбия няма толкова пакистанци и индийци.

аз съм първият който ще критикува ОК, но в случая изпълнителната власт е много по-качествена за разлика от европейската - натисната от самолетното лоби, ЕС държавите не спират потока на пътници от извън съюза защото това са дълготраещите и носещи голяма печалба полети, докато в същото време постоянно се налагат рестрикции на гражданите - значи ако един ресторант работи след 10 часа и всеки си седи по масата или човек излезе да пие една бира да не изкука, след като е загубил работата си примерно, това според ЕС е по-опасно, отколкото хилядите пристигащи на ден от дестинации като САЩ, Индия, Африка, Централна и Южна Америка.

Леле колко е пагубен Брекзит за Великобритания, леле как ми промихте мозъка да мисля че в България вече изпреварваме непослушните британци.Всичко щеше да е още по-убедително ако авторът на статията не получаваше три пъти по-малко от една чистачка в Лондон.Но е хубаво че поне се опитвате.

Минимална заплата от 8.72 лири на час х 160 часа месечно = 1400 паунда на месец бруто - като махнеш данъците са 1100-1200 най-много. В Лондон само наема ти е поне 400-500 паунда, и то често пъти на някаква мизерна кочина. Картите за транспорт са ти 100-150 паунда. Храната ти е още 150, и то при положение, че ядеш само най-евтините боклуци. 1200 - 400 - 150-150 = 500 паунда оставащи в най-добрия случай! На писача на статията заплатата му е поне 1500 лв, - 300(данъци) - 250 (наем в София ако дели квартира) - 35 (месечна карта за метро) - 200 (храна) = 715 лева остават Нужно ли е да ти обяснявам, че със 700 лева можеш да си купиш повече неща в София, отколкото с 500 лири в Лондон?

БРЕКЗИТАРИТЕ унищожават Великобритания

Това летище винаги е било претъпкано, сът закъснения, зимата мъгли. От 10 години го избягвам. В Европа Мюнхен, Цюрих, Мадрид, даже и Фумичино са по-добри от Хитроу.

Ами помпайте още цените на билетите ( включвайки и летищни такси ) и ще заминете на 30_то място изроди долни !!!! Как се ненаядохте боклуци долни ?!!!!!!

Брекзит....... Майна.

Предстоят сривове и в други области на британската икономика.

Шарл де Гол е най-неудобното летище на този свят, а французите са съвършените шовинисти. Тя щото Франция няма тъмнозелени ;) Да се лети и да се живее нормално, другото реално не ни засяга. Да се оправят...

Аз пък си мисля, че когато ЕС бюрокрацията се изнесе от Лондон, а и загуби възможността да пътува на служебни разноски до там (не защото не иска, напротив, а защото няма да може да го оправдава служебно), няма как да не се отрази на броя преминали пътници през Хитроу. За изнасянето на част от бизнеса, който трябва да работи с ЕС, както и за ограниченията които ще ни налагат да им гостуваме за сега няма да вкарвам в тази сметка.

Най-доброто летище в което съм бил - Шарл Дегол: Посрещат ме супер любезни и приветливи така че да се чувстваш наистина добре дошъл, (а не като не Хийтрол се едно си терорист нареден на опашката с блъскащи се мангали), Вътре модерно, уютно: червени килими, дърво, игрални зали, плейстешъни и квото още се сетиш (безплатно). Общо взето е като да сравняваш Мишелин ресторант с Burger King ...

Не съм бил на Шарл Дегол, но на Хийтрол ми направи безумно неприятно впечатление следното. Европейците с лични карти се редяха на едни опашки за проверка, докато всякакви пакистанци, индийци и други подобни си минаваха супер бързо. Един вид да го д.хат европейците елате братя от колониите. Отделно от това на самото летище обслужващия персонал си беше почти изцяло от точно тези локации. Да видиш бозав англичанин си беше направо изключение.

И понеже виждам, че сам си си написал и контрареплика. Напомням ти. Пише се ХийтроУ. Произнася се ХийтроУ!

Meteora

Преди кризата дълги години имх по 8 - 10 поблета годишно до Лондон. Лични мотиви за пътуване. Половината от тях - през Хийтроу. Останалште - я през Станстед, я през Лутън. На което и да е летище при влизане никога не съм чакал паспортен контрол повече от минута. Минавам на автоматите с международния паспорт с биометричните данни и готово.

Пише се ХийтроУ. Произнася се ХийтроУ!

Не че харесвам Хийтроу (еле пък англичаните), но Шарл Де Гол е доста объркано летище (но все пак е и старо и доста дострояванео, което е част от обяснението ... но само част).

Може би има разлика в терминалите. Бях там преди 10м. Изглеждаше ми ново.

ама май никъде не си бил щом това е най доброто летище според теб.

На кой терминал е това и откога, щото аз летя последните 3 години,на всеки 2 седмици от терминал 2G и не съм забелязал да предлагат, нещо по различно дори от летище София, даже цените в заведенията са идентични.

Борис клоунът ще напечата още лири и нещата ще се оправят... :)

А това е само началото....

Абе не знам за Хийтроу обаче "Шарл с Гол" е ебаси и тъпото летище.Изкл. неудобно за прехвърляне и никой не говори или отказва да говори английски...

Почти всички франсета говорят английски, но се правят, че не могат. Ако ги обидиш леко изведнъж проговарят.

И в Италия се правят, че не знаят английски….

А в България не се правят. Напълно искрени са, че не знаят. :))

Подкрепям те,че е тъпо и неудобно за прехвърляне.Заради голямата опашка на гишето/защото само едно беше отворено/,си изтървах полета.Много добре говорят английски. За "извинение" от тяхна страна,висях 9 часа на ш..то летище,като ми предложиха да си платя за хотел,или разходка /вечерта/ някъде в околностите?