Полша договори втечнен газ от САЩ за 20 години

С това се намалява зависимостта на страната от руския природен газ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хамерите товарят втечнения руски газ в мурманск и го доставят на полша която вече е независима от руския газ,на това ората му викат ебаньеееееееееееееее

С 25%по-ниска цена и от кремъл да го доставят пак е добре.А опъването си остава за мурзилките,които скоро ще ти плащат с картофи/ако има/.

Полските идиоти като гризнаха дървото със Северен поток-2, който ги заобиколи скоро ще си доставят газ и от марсианците. Поляк не е националност, а диагноза. Скоро ще им видим великите доставки.

Когато цените на газа в държавите, които разчитат само на втечнен газ(Португалия, Испания, Япония...) станат по-ниски , отколкото в страните които получават основно руска тръбопроводна газ(България, Словакия, Унгария...), тогава ще повярвам в мита за евтиния втечнен американски газ.

Големи умници - няма що.

Отново поръчкова статия която цели промиване на мозъци. Тоя газ пеша да дойде от щатите пак ще е в пъти по-скъп от руския газ, но поляците както и украинците се правят на мъже. Като им скочат цените полския народ сам ще измете продажниците, но това после. Хубавото е че ние чакаме газ от Азербейджан, Узбекистан, Грузия, Япония, Израел и от.... Имаше един виц за краставицата, която расла... Та господа журналисти и журналистки, да не ви стигне краставицата...

Нека има алтернативи, нека има конкуренция! А ако цените наистина са по-ниски от руските (което е доста съмнително), то това е добре и за нас, понеже ако наистина плащаме една от най-високите цени в Европа, ще можеш да купуваме от САЩ или най-малкото да поставим тази цена на масата на преговорите с Русия.

пак си чел ТАСС и си слушал глупостите на Лаврата ))

оп са оп са

Тия в Кремъл няма ли да се осъзнаят , че вече е безсмислено да наливат пари в тролчета като нашите чебуРашки във форума , и да започнат да инвестират в образование , инфраструктура , предприятия и развойни центрове в самата Русия !? Вместо да хвърлят милиарди за танкове и самолети , да почнат да произвеждат нещо което ще се продава по света , и ще осигури и поминък на населението . Това да разчитат само на нефт и газ е вече отживелица през 21 век .

Ам. газ наистина бил с 25% по евтин от руския. Руския газ ако е 1000 рубли, вадим 25% и става по 750 долара.

Смях в залата!!! След 20 години ФАЩ ги няма, още повече Полша!!! Само черни маймуни във ФАЩ и амуджи из Полша!!! Мързел и мърша отвсякъде!!!

Паляките са луди!!! А и ние да не се смеем много , че май и нас това ни чака....

За това поляците нямат стигане. А тук мутрата пази руският монопол и свръхвисока цена с цената на 150 млн.лв глоба. Държава кенеф.

Вярно и те са прости. Живял съм там, познавам ги доста добре.

Що не се обесиш на чалмата си?

В Полша има 0.2 % от населението амуджи . В Рашата има почти 20%.

Ето така се прави, а не да чакаш подаяния от Русия и да ти се месят във вътрешните работи. Но Полша е приключила веднъж завинаги със завоевателя Русия, а ние не можем.

Полша е измела веднъж завинаги любимите ти руснаци. За тях няма значение как ще купуват газта. Важно е да не е от Русия. Полша има достатъчно добра икономика за разлика от нас и въобще не и пука за руснаците. Напротив ненавижда ги. Запомни го и си го набий в кухата проруска лейка.

Втечнен газ убаво, а кока кола в газообразно състяние договориха ли?!

Я ходи се гръмни бе глупак.

Блажени са верующите ГОСПОДИ!

Да си КРЕТЕН по рождение е простимо, но да го афишираш в публичното пространство си е жив мазохизъм!

Не 20, а само след 5 години, и не само САЩ, а и по голямата част от двукракият добитък на планетата!

обикновено ЗОМБИ съм!

ти бегай да те нема, пък ние не бързаме.

Смяяяхххх....нямало значение от къде купува газта и на колко само да не е от Русия......а като скочи цената на всичко ....как беше на гол тумбак чифте пищови... Украинците нямали да купуват руска газ...е не е руска...купуват от Европа която е купена от руснаците....но им е продадена по-скъпо.... С две думи кухи лейки....

Алооо каун...ти военния бюджет на ФАЩ видя ли го....руския и китайския военнен бюджет взети заедно не правят и половината му...а руснаците да си произвеждат каквото искат....Бълхария какво произвежда а....каун с каун.

Бреееййй че 25% по евтина....ами тогава що не минат 100% на гринго газ....то си е далавера ще плащат 25% по-малко...защо само 15%..... Май всичко е въздух под налягане...или изнудване от страна на ФАЩ...или купувате газ от нас или си махаме ракетите с които Ви зашитаваме (не че при една война тия ракети ще спрат някого)

Затова пък ние ще си копуваме скъп руски газ за 100 години

Пореден лош ден за 'малкия вежлив гном". Вчера го цакнаха с ракетните за Турция, днес получи един отзад с втечнения газ за Полша, да видим какво още ще го цакнат до довечера .... Както се казва тези дни "На многая лета!!!!"

И ние скоро - като пуснат терминала в Александруполис. А и ние може да си построим един - два: един на Слънчака и един на Златните - на им мирише на "родно" на руските натрапници

съкращение от "кУпуваме с кОпейки"...

Бе, те излъгаха света, че са кацали на Луната, че сега за цената на един газ, няма да излъжат, като са на зор.

Еми, руският газ мЕрише и недемократичен. САЩ го купуват, обезмЕрисват, демократизират, компресират и с "мааалка" надценка го продават на най-демократичните народи в Европа.

Пазарът празно не търпи. Единственият надежден плащач от Урал до Атлантика е ЕС и всички искат тук да продават. Руснаците водиха цяла война, за да си запазят монополното положение на доставчик и не им се получи. А сега, освен от САЩ ще тръгне допълнително евтин втечнен газ от Катар и Египет. Тръгна ТАНАП от Азербайджан. Изpаел поcтигна cпоразумение c Гъpция, Eгипет и Италия да построи газопровод за доставка на газ до тези страни. Ощенката на газопровода е 6 милиарда евро. На Путин ще му се наложи да разбере, че насила хубост не става и ще трябва или да направи война, или да преговаря.

Когато Господ реши да накаже някого, го лишава от разум (Щирлиц)

Странно тогава що само 15% си покриват а? Що ли не са 100%? Замислял ли си се?

ТЪПАЦИ! НАМАЛИЛИ ЗАМИСИМОСТТА СИ ОТ РУСИЯ, ЗА СМЕТКА НА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗАВИСИМОСТТА ОТ САЩ!!! ТОВА МУ СЕ ВИКА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ,ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ДА НЕ ГОВОРИМ!

ЗАВИСИ ОТ РАЗМЕРА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОТ ТЕРИТОРИЯТА!!! НЕМА ДА СЕ КОСИШ,РУСНАЦИТЕ САМИ СА СИ ГОСПОДАРИ,А ПОЛЯЦИТЕ ПОДГЪЗУВАТ КАТО НАС НА САЩИСАНИТЕ,ДАЖЕ ОЩЕ ПО-УСЪРДНО!!!

НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СИ МНОГО УМЕН,ДОРИ И ПОСРЕДСТВЕН МОЗЪК, КАТО ВИДИ КАРТАТА И КОЙ КЪДЕ СЕ НАМИРА НА НЕЯ, ЩЕ ПРОУМЕЕ КОЙ ГАЗ Е ПО-СКЪП!!! КОЙТО ИДВА ОТ ПРЕЗ ОКЕАНИ И МОРЕТА,И ЛИ КОЙТО Е ПРЕЗ ЕДНА ДЪРЖАВА/МОРЕ!

Зависимост има когато изцяло зависиш от нещо. В случая са договорили 15% от годишните си нужди. Това е диверсификация и е енергийна независимост, защото нито едната страна без сговор помежду им не може да те изнудва. Тъпака си ти. И не само тъпак, ами и нищожество.

15% са от този доставчик, ама накрая края на статията пише за поне още двама. Ама като типичен тъп и прост путлераст пак се обаждаш без да си прочел и вникнал в написаното. Добре че поне не си написал че ще си доставят на 30% по-скъп газ.... както го правеше преди да ти го обявят официално, че от САЩ ще излезе по-евтино при тези цени на Газпром.

И накрая 15% по-ниска цена е "маааалката надценка". Верно путлерастията това са най-долните отрепки на обществото.

Щото не четеш, в статията си пише 15% с този доставчик, но накрая има още поне двама други с които вече е сключен договор. Ама путлерастите не обичате да четете и вниквате в прочетеното. Карате само на опорки и тъпи изцепки.

Слде т.н.шистова революция САЩ която приключи с 3/4 фалити на фирмите, резултата: Русия -пазарен н дял в ЕС вече 45 % /при 35% преди шистовата революция/ .На всичкото отгове Русия изнася втечнет газ от свои заводи с танкери за САЩ които се очертаха като нетен вносител.На всичкото отгоре Русия иззе единственият пазар на САЩ в КИТАЙ /освен соята/ на втечнен газ и вече Китай внася руски такъв от Ямал СПГ. Равносметката: Русия износ на газ за ЕС ГОДИШО :200 МЛРД.КУБ.М. САЩ : 1 МЛРД.КУБ М. ИЛИ САЩ ИМА 0,6 % ДЯЛ.И ТОВА СЛЕД ВСИЧКИ ТЕРМИНАЛИ И ШИСТОВИ РЕВЮЛЦИИ -МИТОВЕ ЛЕГЕНДИИ БАЛЪЦИ/ПОЛША ЛИТВА ЛАТВИЯ ЕСТОНИЯ/

Единствените лъгали за космически успехи са от Роскомикс. И то безапелационно доказано. Та същите тия те лъжат и за газа наистина.

Това ли са ти мокрите сънища. Тъпчо, терминалите имат ограничен капацитет, само че се строят нови има поръчани в световен мащаб стотици газовози. А защо руска фирма оперираща на американския пазар е поръчала доставка на такъв от Ямал е съвсем друг въпрос. Ямал търси клиенти и продава на 40 долара 1000 куб.м с транспорта и компресията отиват към 100, колкото е цената в САЩ. Почакай още година. Шистовата революция е от година-две. Много бързате да фалирате Русия, пък се правите на първи путлерасти. Спокойно и това ще стане, кочината Русия вече е на пътя на разпада.

Абе путлерастите май си нямате понятие от проценти, щом аргумента е "зависи размера на територията и населението" Отчайващо тъпи, нагли, но крещящи с пълно гърло.

Тоя свят се движи само от конкуренция. Когато няма конкуренция става лошо за всички.