Полша договори втечнен газ от САЩ за 20 години

С това се намалява зависимостта на страната от руския природен газ

Обратно в новината

Коментари - Полша договори втечнен газ от САЩ за 20 години | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя свят се движи само от конкуренция. Когато няма конкуренция става лошо за всички.

ТЪПАЦИ! НАМАЛИЛИ ЗАМИСИМОСТТА СИ ОТ РУСИЯ, ЗА СМЕТКА НА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗАВИСИМОСТТА ОТ САЩ!!! ТОВА МУ СЕ ВИКА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ,ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ДА НЕ ГОВОРИМ!

Зависимост има когато изцяло зависиш от нещо. В случая са договорили 15% от годишните си нужди. Това е диверсификация и е енергийна независимост, защото нито едната страна без сговор помежду им не може да те изнудва. Тъпака си ти. И не само тъпак, ами и нищожество.

Пазарът празно не търпи. Единственият надежден плащач от Урал до Атлантика е ЕС и всички искат тук да продават. Руснаците водиха цяла война, за да си запазят монополното положение на доставчик и не им се получи. А сега, освен от САЩ ще тръгне допълнително евтин втечнен газ от Катар и Египет. Тръгна ТАНАП от Азербайджан. Изpаел поcтигна cпоразумение c Гъpция, Eгипет и Италия да построи газопровод за доставка на газ до тези страни. Ощенката на газопровода е 6 милиарда евро. На Путин ще му се наложи да разбере, че насила хубост не става и ще трябва или да направи война, или да преговаря.

Странно тогава що само 15% си покриват а? Що ли не са 100%? Замислял ли си се?

15% са от този доставчик, ама накрая края на статията пише за поне още двама. Ама като типичен тъп и прост путлераст пак се обаждаш без да си прочел и вникнал в написаното. Добре че поне не си написал че ще си доставят на 30% по-скъп газ.... както го правеше преди да ти го обявят официално, че от САЩ ще излезе по-евтино при тези цени на Газпром.

Щото не четеш, в статията си пише 15% с този доставчик, но накрая има още поне двама други с които вече е сключен договор. Ама путлерастите не обичате да четете и вниквате в прочетеното. Карате само на опорки и тъпи изцепки.

Слде т.н.шистова революция САЩ която приключи с 3/4 фалити на фирмите, резултата: Русия -пазарен н дял в ЕС вече 45 % /при 35% преди шистовата революция/ .На всичкото отгове Русия изнася втечнет газ от свои заводи с танкери за САЩ които се очертаха като нетен вносител.На всичкото отгоре Русия иззе единственият пазар на САЩ в КИТАЙ /освен соята/ на втечнен газ и вече Китай внася руски такъв от Ямал СПГ. Равносметката: Русия износ на газ за ЕС ГОДИШО :200 МЛРД.КУБ.М. САЩ : 1 МЛРД.КУБ М. ИЛИ САЩ ИМА 0,6 % ДЯЛ.И ТОВА СЛЕД ВСИЧКИ ТЕРМИНАЛИ И ШИСТОВИ РЕВЮЛЦИИ -МИТОВЕ ЛЕГЕНДИИ БАЛЪЦИ/ПОЛША ЛИТВА ЛАТВИЯ ЕСТОНИЯ/

Това ли са ти мокрите сънища. Тъпчо, терминалите имат ограничен капацитет, само че се строят нови има поръчани в световен мащаб стотици газовози. А защо руска фирма оперираща на американския пазар е поръчала доставка на такъв от Ямал е съвсем друг въпрос. Ямал търси клиенти и продава на 40 долара 1000 куб.м с транспорта и компресията отиват към 100, колкото е цената в САЩ. Почакай още година. Шистовата революция е от година-две. Много бързате да фалирате Русия, пък се правите на първи путлерасти. Спокойно и това ще стане, кочината Русия вече е на пътя на разпада.

Еми, руският газ мЕрише и недемократичен. САЩ го купуват, обезмЕрисват, демократизират, компресират и с "мааалка" надценка го продават на най-демократичните народи в Европа.

Когато Господ реши да накаже някого, го лишава от разум (Щирлиц)

И накрая 15% по-ниска цена е "маааалката надценка". Верно путлерастията това са най-долните отрепки на обществото.

Бе, те излъгаха света, че са кацали на Луната, че сега за цената на един газ, няма да излъжат, като са на зор.

Единствените лъгали за космически успехи са от Роскомикс. И то безапелационно доказано. Та същите тия те лъжат и за газа наистина.

И ние скоро - като пуснат терминала в Александруполис. А и ние може да си построим един - два: един на Слънчака и един на Златните - на им мирише на "родно" на руските натрапници

Пореден лош ден за 'малкия вежлив гном". Вчера го цакнаха с ракетните за Турция, днес получи един отзад с втечнения газ за Полша, да видим какво още ще го цакнат до довечера .... Както се казва тези дни "На многая лета!!!!"

Бреееййй че 25% по евтина....ами тогава що не минат 100% на гринго газ....то си е далавера ще плащат 25% по-малко...защо само 15%..... Май всичко е въздух под налягане...или изнудване от страна на ФАЩ...или купувате газ от нас или си махаме ракетите с които Ви зашитаваме (не че при една война тия ракети ще спрат някого)

Затова пък ние ще си копуваме скъп руски газ за 100 години

съкращение от "кУпуваме с кОпейки"...

Блажени са верующите ГОСПОДИ!

Втечнен газ убаво, а кока кола в газообразно състяние договориха ли?!

Ето така се прави, а не да чакаш подаяния от Русия и да ти се месят във вътрешните работи. Но Полша е приключила веднъж завинаги със завоевателя Русия, а ние не можем.

Да си КРЕТЕН по рождение е простимо, но да го афишираш в публичното пространство си е жив мазохизъм!

За това поляците нямат стигане. А тук мутрата пази руският монопол и свръхвисока цена с цената на 150 млн.лв глоба. Държава кенеф.

Вярно и те са прости. Живял съм там, познавам ги доста добре.

Паляките са луди!!! А и ние да не се смеем много , че май и нас това ни чака....

Смях в залата!!! След 20 години ФАЩ ги няма, още повече Полша!!! Само черни маймуни във ФАЩ и амуджи из Полша!!! Мързел и мърша отвсякъде!!!

В Полша има 0.2 % от населението амуджи . В Рашата има почти 20%.

ЗАВИСИ ОТ РАЗМЕРА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОТ ТЕРИТОРИЯТА!!! НЕМА ДА СЕ КОСИШ,РУСНАЦИТЕ САМИ СА СИ ГОСПОДАРИ,А ПОЛЯЦИТЕ ПОДГЪЗУВАТ КАТО НАС НА САЩИСАНИТЕ,ДАЖЕ ОЩЕ ПО-УСЪРДНО!!!

Абе путлерастите май си нямате понятие от проценти, щом аргумента е "зависи размера на територията и населението" Отчайващо тъпи, нагли, но крещящи с пълно гърло.

Я ходи се гръмни бе глупак.

обикновено ЗОМБИ съм!

Не 20, а само след 5 години, и не само САЩ, а и по голямата част от двукракият добитък на планетата!

ти бегай да те нема, пък ние не бързаме.

Ам. газ наистина бил с 25% по евтин от руския. Руския газ ако е 1000 рубли, вадим 25% и става по 750 долара.

Тия в Кремъл няма ли да се осъзнаят , че вече е безсмислено да наливат пари в тролчета като нашите чебуРашки във форума , и да започнат да инвестират в образование , инфраструктура , предприятия и развойни центрове в самата Русия !? Вместо да хвърлят милиарди за танкове и самолети , да почнат да произвеждат нещо което ще се продава по света , и ще осигури и поминък на населението . Това да разчитат само на нефт и газ е вече отживелица през 21 век .

Що не се обесиш на чалмата си?

Алооо каун...ти военния бюджет на ФАЩ видя ли го....руския и китайския военнен бюджет взети заедно не правят и половината му...а руснаците да си произвеждат каквото искат....Бълхария какво произвежда а....каун с каун.

Нека има алтернативи, нека има конкуренция! А ако цените наистина са по-ниски от руските (което е доста съмнително), то това е добре и за нас, понеже ако наистина плащаме една от най-високите цени в Европа, ще можеш да купуваме от САЩ или най-малкото да поставим тази цена на масата на преговорите с Русия.

НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СИ МНОГО УМЕН,ДОРИ И ПОСРЕДСТВЕН МОЗЪК, КАТО ВИДИ КАРТАТА И КОЙ КЪДЕ СЕ НАМИРА НА НЕЯ, ЩЕ ПРОУМЕЕ КОЙ ГАЗ Е ПО-СКЪП!!! КОЙТО ИДВА ОТ ПРЕЗ ОКЕАНИ И МОРЕТА,И ЛИ КОЙТО Е ПРЕЗ ЕДНА ДЪРЖАВА/МОРЕ!

Отново поръчкова статия която цели промиване на мозъци. Тоя газ пеша да дойде от щатите пак ще е в пъти по-скъп от руския газ, но поляците както и украинците се правят на мъже. Като им скочат цените полския народ сам ще измете продажниците, но това после. Хубавото е че ние чакаме газ от Азербейджан, Узбекистан, Грузия, Япония, Израел и от.... Имаше един виц за краставицата, която расла... Та господа журналисти и журналистки, да не ви стигне краставицата...

Полша е измела веднъж завинаги любимите ти руснаци. За тях няма значение как ще купуват газта. Важно е да не е от Русия. Полша има достатъчно добра икономика за разлика от нас и въобще не и пука за руснаците. Напротив ненавижда ги. Запомни го и си го набий в кухата проруска лейка.

Смяяяхххх....нямало значение от къде купува газта и на колко само да не е от Русия......а като скочи цената на всичко ....как беше на гол тумбак чифте пищови... Украинците нямали да купуват руска газ...е не е руска...купуват от Европа която е купена от руснаците....но им е продадена по-скъпо.... С две думи кухи лейки....

Големи умници - няма що.

Когато цените на газа в държавите, които разчитат само на втечнен газ(Португалия, Испания, Япония...) станат по-ниски , отколкото в страните които получават основно руска тръбопроводна газ(България, Словакия, Унгария...), тогава ще повярвам в мита за евтиния втечнен американски газ.

Полските идиоти като гризнаха дървото със Северен поток-2, който ги заобиколи скоро ще си доставят газ и от марсианците. Поляк не е националност, а диагноза. Скоро ще им видим великите доставки.

С 25%по-ниска цена и от кремъл да го доставят пак е добре.А опъването си остава за мурзилките,които скоро ще ти плащат с картофи/ако има/.

хамерите товарят втечнения руски газ в мурманск и го доставят на полша която вече е независима от руския газ,на това ората му викат ебаньеееееееееееееее

пак си чел ТАСС и си слушал глупостите на Лаврата ))

оп са оп са