Поглед в бъдещето: Парите за пенсии са в риск, НОИ обясни защо

Анализ на института представя стратегическите опасности пред управлението на държавното обществено осигуряване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доколкото знам, бюджетните плъхове не се осигуряват с пълната стойност на осигуровките. Направете ги и тях, като нормалните хора и пъзелът може да се нареди. И без това са огромен брой за броя останали на територията! И без това не са натоварени и на 20%! Поне да си поемат задълженията към държавата!

Те и досега не стигаха,повече от 50% са от бюджета!

Kenn1111

Ми в това безразборно харчене на пари за да се закрепи на власт Борисов нормално е да се издъни бюджета отвсякъде.Години наред беше постна пица а сега се харчи като за последно без да се мисли кво става след изборите.Тактиката е ясна губят изборите тоя след тях няма как да ги харчи тия пари защото ги няма и ......ГЕРБ идва на власт и почва старата песен те провалиха нещата сега ние как да ги оправим

но се притесняват, че можело да не стигнат приходите от осигурителни вноски

ми като бизнеса измамно осигурява на минималната заплата а останалото е под масата , няма как....после малки пенсии , малки болнични и т.н....работих в една фирма в дружба-Самент...там така на 560 в договора...иначе чисто 1100..за 1100 в договора трябва да пише около 1500лв ама не им се плаща , а се правят на бизнесмени...за условия на труд да не говорим...и така е половината държва, плащат си и няма контрол

Той като че ли някога е спазвал Закона за държавния бюджет! Обаче си прав, че сега го е подкарал хептен през просото!

На бюджетните плъхове държавата им плаща осигуровките. Прелива се от пусто в празно. Положението в действителност е много зле. Страшно раздут държавен апарат, който не допринася с нищо към бюджета. Но един ден ще взима пенсия и то не малка (военни, полицаи и т.н.) Все първа категория. Пенсионират се рано и взимат високи пенсии. За сметка на тях голяма част от хората с висше образование масово са 3-та категория, особено в частния сектор, който всъщност трябва да покрие всичко

Пирамиди.........фараониии

С такава огромна държавна администрация и толкова хора, живеещи от пенсии и социални помощи, колко да издържи системата? Без реформа все някога ще рухне.

Това е управлението при Герб, и бг-работодатели. Пари под масата. Плащат си за да няма проверки. А ако все пак се появи проверка, то те са уведомени седмици преди това Пълнят чекмеджето.

е, така е- това 300 лв пенсия е космическа сума, също като 600 лв заплата-мегакосмическа сума-непосилно е, непосилно е...

Ми няма да са достатъчни. Работещите намаляват, хората в пенсионна възраст се увеличават. Но я кажете на неработещите и неплащащи нито данъци, нито осигуровки цигани какви суми изплащате под вид на помощи от всякакъв тип?

точно бюджетните плъхове, държавата като техен работодател, плаща 2/3 от осигуровките, върху минималната заплата. А после се ползват с пълните привилегии при пенсиониране.

споко, бате бойко ще тегли нов кредит и ще оправи положението, докато той е на власт ще се теглят кредити и ще сме добре, после ще видим..................

В никоя страна, осигурителните вноски в задължителните държавни осигурителни фондове, не са достатъчни за изплащане на достойни пенсии, на възрастните хора! Навсякъде се допълват с бюджетни пари! При добро желание някоя неправителствена меди, може да публикува с колко се финансират от държавата пенсиите в демократичните Европейски страни, като Гърция, Франция, Канада и др. Само айдушките правителство на Бойко Борисов, се правят на някакви принципни мошеници и държат пенсионерите на обидни нива на доходи. Колкото по остарява един пенсионер, толкова покупателната възможносст на пенсията му намалява и то жестоко! Последното осъвременяване на пенсиите е било 2008 г. една година преди идването на власт на човконенавистният премиер Бойко Борисов! И няма да има осъвременяване, докато не бъде изритан от властта! Човеко ненавистта му го прави горд и го легимитимира, че е десен политик, изпитващ ненавист и омраза към бедните, стремящ се да направи по-голям техният брой, по-безпомощни и съвсем безгласни в обществото!

2.6млн работещи, 2.2 млн пенсионери. Повечето криете приходи да не плащате данъжи и осигуровки и точно те са най-кресливите на площадите и най-много искащите.

и 1 000 000 служителя , които опоскват всичко като скакалци

Заслужаваме си ги! Кретените във властта 30 години хранят, лекуват и обслужват циганите, а после - нямало пари за пенсии. Хак да ни е!

Бат Боко хвърля пари от хеликоптера... ГЕРБ е най-лявата партия, а това вече отврати бизнеса достатъчно.

Внасящи пари в бюджета реално са под 1.5 милиона. Те са длъжни да изхранват освен пенсионерите и 1 милион и кусур държавни служители, от които само лекати, учители и пожарникари си заслужават заплатите.

Общи приказки на набедени експерти ..... А откраднатите милиарди дали щяха да бъдат достатъчни?!?!?

А добър ден! Без да съм от НОИ мога да го кажа това нещо. Всичко е опоскано и изнесено...

Хихи, тия наистина са огромни умове :))) Още преди 22 години, юнуша на 20, тепърва напуснал университета защото не вижда нищо смислено там, пред стоеше дилемата: "Бачкаш здраво, осигуряваш се здраво, пенсионираш се и живееш добре с пенсията" ИЛИ "Бачкаш здраво, всичко на черно, парите кеш - на ръка, никакви осигуровки, минимални данъци, спестените парички в недвижими имоти" ! Заклевам се, че въпреки родителската съпротива не се колебах и секунда! Избрах втория вариант. Наистина здраво бачкане си беше. Днес, мога да се пенсионирам още в тази секунда на 42 години ако поискам с наеми от търговски помещения 600 евро. 1200 лева пенсия не е кой знае какво, но за сиромах човек като мен стигат. Живот и здраве, работя си все още на черно, и на старците помагам, и на децата, а като пукна, натрупаните имоти ще отидат при децата ми, а не за издръжка на непознати за мен хора. И да, от няколко години съм възприел, че в понеделник не работя. Идея си нямам защо. Така ми се иска. Мога да си го позволя :)

Не, не, това е глобален проблем и много държави са засегнати. Просто ДОО е понци схема, която разчита на свежи постъпления и растяща икономика.

викаш, не е защото се пипа от касата

брей, всички държави на тоя свят все в преразход. къде отиват тия пари бе? някой да не ги яде? то са милиарди, то са трилиони- сичко живо работи и се нема и нема...

давайте парата сега на мен, за утре други ще му мислят! По едни 50 лева на калпак да миряса "матеряла" и да ми целуне ръката, иначе ще ги на.ба с 200!

Боце ще даде. Той винаги дава! Но и взима! Но предимно дава,част от това, което е взел. Абе не можем ли да си внесем мениджъри от чужбина, които наистина знаят какво правят? Аман от неадекватни полютиции в тази държава!

Тези неща всеки здравомислещ човек участващ в стопанска дейност ги знае от години. Разбира се, искаше ми се да прочета повече за слабото управление, злоупотребата със служебно положение и откровените кражби

Всички гледат от държавата, тя не удържа и не внася осигуровки на държавните служители и от там на татък работодателите правят почти същото - на минимална всички . Кой ти мисли за после , сега да сме ок .

Така става когато над 120 000 държавни служители не плащат в НОИ данъци и осигуровки а ги издържа народа....

Ама депутатите винаги ще намерят пари, за да ги изберат отново. Иначе явно тази система по този начин не работи.

Ами държавата да започне да внася вноските на служителите си, а не да се прави на ощипана.

И здравните осигуровки.

Ако можеш да го отдадеш под наем помещението, защото има много, които си стоят. Освен това не отчиташ данъците, които плащаш на това помещение, както и 10% данък, така че приходът със сигурност не ти е 600 евро. В един момент ще трябва да се бръкнеш за ремонт и прочее - да, инвестицията е добра, но като всяка инвестиция си има и минуси. Освен това си крил данъци, което не ощетява държавата, а всеки един, който живее в нея, защото се обзалагам, че си цоцал каквото можеш, но не си дал.

Когато на някой му хареса имота ти и ти го гепи, ще се хванеш за палците. Първият вариант не е също за предпочитене защото там парите се гепят наедро. Третият вариант е да отидеш в бяла държава да ббачкаш яко и със сигурност ще имаш пенсия

Как ще са достатъчни, след като многохилядната държавна армия от паразити не само, че не се осигурява, ами и не произвежда нищо, освен лай.а! Докато не закрийм фабриката за лай.а ще е така!

От къв зор от вноските за пенсии се плащат социалните

Да, ама са ценни избиратели и като прибавим още едни привилигировани мургавелки ..... и пак сме на ВЛАСТ!

ДОО е един от многото начини, по които държавата дере кожи от поданиците си, маскирайки ги като различни "пера". Държавата винаги може да си измисли нови данъци или да промени старите. А - и задължително е държавата и нейните институции постоянно на вият, че "няма пари". Щедро потъналите милиарди от банкови фалити или безумни покупки на остаряла военна техника са доказателство, че разходите на държавата може да варират в много сериозни граници.

Работещите в чужбина също трябва да внасят вноски, защото родителите им са взимали и взимат пенсии от България. Не може в съвременните условия на свободен работен пазар да са отговорни само работещите в България.

за родените след 1970 годино бъдещи пенционере нема да има пенции

1Който е навършил 60 години да не заема държавна длъжност 2От НОЙ само пенсии на осигурявалите се лица 3Болнични майчинства само за тези който са внасяли осигуровки

А не така. С нищо не съм ощетил държавата! С всеки хляб, кисело мляко, уиски или бадеми си плащам ДДС-то. С всеки литър гориво си плащам акцизите. Ощетил съм единствено тези, които се пенсионират рано като държавни служители без да са внесли и стотинка пенсионна вноска. Изобщо, колкото и разход да имам по поддръжка, изобщо не виждам точка за сравнение да очаквам някаква държавна пенсия след неопределен брой години и доходите които имам като рента СЕГА.

Глупак! Няма спасение за такива като теб! Как ми се иска всеки да си има инвидуална партида и кой колкото е допринесъл! Тогава такива като теб ще ровите в кофите!

Как да им стигат парите кът секи грабнал хот-док дюнер ядат кът разпрани се навън или купуват готова храна Колко по градовете ядат манджа Таратанци

Карай, нали Мудис били повишили кредитния рейтинг на България! Това се биха в гърдите наскоро. Ще дадем на ноя, ще дадем на оня...Само дето няма откъде да ги вземем, освен на заем

По времето на дебелото кюфте Масларова бяха откраднати всичките милиарди за пенсионни осигуровки на нашите родители !!! Защо и до ден днешен не е потърсена сметка на правителството на БСП за откраднатите милиарди???? Защото точно заради тази кражба парите за сегашните пенсии идват от сегашните пенсионни вноски, които в момента работещите внасят!

работещите в България? Майка ми до 73 години работеше и правеше големи вноски за пенсия. Ти ли и плащаш пенсията. Че вие своите заплати не си изработвате, такава ниска производителност имате. Оттам са всичките проблеми на държавата. Живеете само чрез поддръжката отвън от имигрантите и от заемите и европейските фондове. Иначе отдавна да сте без пенсии, отдавна ви ги откраднаха. Сега имигрантите да плащали, че избирате все крадци да ви управляват.

Съкратете огромната администрация, която е като паразит и точи средства. А тези, които искат да работят като държавни служители да си плащат здравните и социалните осигуровки. Защо бяха вдигнати заплатите на държавните служители с 30% ?